Καλλιοπη αν ειναι καθαρο κοκκινο μαλλον ειναι αιμοροιδες.Αν ειναι σκουρο σχεδον μαυρο τοτε ειναι απο το στομαχι.Οτι κ να ειναι παρε το γιατρο σου,δεν παιζουμε με αυτα!
Printable View
Καλλιοπη αν ειναι καθαρο κοκκινο μαλλον ειναι αιμοροιδες.Αν ειναι σκουρο σχεδον μαυρο τοτε ειναι απο το στομαχι.Οτι κ να ειναι παρε το γιατρο σου,δεν παιζουμε με αυτα!
οχι ειναι καθαρο κοκκινο
αλλα αν εχω και αυριο θα παρω
Ευτυχώς που μπουκώνω και σταματώ τη γαστριμαργική λεηλασία.
Σήμερα το μενου είχε:
Πρωινό: 4 αβγά χτυπητά (στο γνωστό τηγάνι αλειμένο με λάδι με το πινέλο)
Δεκατιανό: 2 τοστ - το τρίτο ευτυχώς μου το έφαγε ο γιόκας! - 2 ποτήρια τσάι
Μεσημεριανό: 2 λουκάνικα - 1/2 μπριζόλα - 1 πιάτο φρούτου πατάτες "τηγανιτές" (από αυτές στο φούρνο, τις 'χωρίς τύψεις') - 2 ποτήρια κόλα λάιτ
Απογευματινό: 1 μήλο, 3 ποτήρια τσάι
Βραδυνό: 5 ντολμαδάκια, που αντί να κόψουν το αίσθημα της πείνας, εντέλει λειτούργησαν ως ορεκτικό...
Στη συνέχεια: 1 πιάτο ταλιατέλες, και ενώ έβαλα και τό δεύτερο στο πιάτο, ήρθε το αίσθημα του μπουκώματος να με ανακόψει...
Μήπως με μπουκώνει το τσάι; Αν είναι έτσι, πρέπει να πίνω πιο συχνά!
καλα βρε αννα που χωρανε ολα αυτα??
Όπως ανέφερα και πιο πάνω, είναι μόνο μερικές μέρες που προσπαθώ να καταγράψω τι χλαπακιάζω ασυναίσθητα καθημερινά. Η όρεξη έχει επανέλθει μετά το χρόνο, και ώρες ώρες δεν καταλαβαίνω πού χωρέσανε όλα αυτά που καταβρόχθησα! Λες και δεν έγινε ποτέ η επέμβαση!
και το βαρος σου παραμενει σταθερο?
Ναι, μπορεί να κάνω υπερβολές, αλλά αποφεύγω ζάχαρη και λιπαρά.
Το σημερινό μενού μου απέδειξε πως το τσάι με σταματάει. Σήμερα που δεν το έβαλα στο μενού, έτρωγα ξανά και ξανά!
Πρωινό: Αβγά με τομάτα
Μεσημεριανό: 2 φέτες ψωμί
μισή ώρα μετά : 1 πιάτο ρύζι με κοτόπουλο στο φούρνο - 2 ποτήρια κόλα λάιτ
μιάμιση ώρα αργότερα : 1 πιάτο ρύζι κοτόπουλο στο φούρνο - 1 ποτήρι κόλα λάιτ
άλλες δύο ώρες μετά : 1 πιάτο ρύζι ακόμη (αν δεν τελειώσει το ταψί, με βλέπω μόνιμα μες το φούρνο!)
Και ενώ τα λιπαρά μου ήταν υπό έλεγχο (με πινέλο το τηγάνι το πρωί, χωρίς καθόλου λάδι το κοτόπουλο και το ρύζι, ούτε κομματάκι πέτσα από το κοτόπουλο), με το που βλέπω να τσιμπολογάνε πατατάκια το βραδάκι, αρπάζω 5-6 κομμάτια... Μάλλον χρειάζομαι το τσάι να με μπουκώνει και να μην μπορώ να κατεβάζω άλλες ποσότητες!
Αννα τι τσάι πινεις??? κρυο? χωρις ζαχαρη?
εγώ πάντως με το τσάι έχω θέμα μετά την επέμβαση και το αποφεύγω, νιώθω λες και μου στρίβεται το στομάχι και μετά από λίγη ώρα πεινάω! μου κάνει πολλά υγρά στο στομάχι... όχι τίποτ' άλλο αλλά πάντα το καλοκαίρι έφτιαχνα ένα σωρό μπουκάλες με λεμόνι και γλυκαντικό στο ψυγείο για να το έχω έτοιμο!
Γεμίζω μια κανάτα (1,5-2 λίτρων) με δύο φακελάκια τσάι, 1 λίτρο ζεστό νερό και μπόλικα γλυκαντικά δισκία. Στη συνέχεια, γεμίζω παγάκια στην κανάτα, πίνω το πρώτο ποτήρι με έξτρα παγάκια και βάζω το υπόλοιπο στο ψυγείο για να είναι δροσερό.
Γεμίζει το στομάχι υγρά, κάτι που με κάνει να τρέχω στην τουαλέτα και όχι στο ψυγείο! Συμφέρει για τις μέρες/ώρες που είμαι στο σπίτι και αλλιώς δεν θα έβγαινα από την κουζίνα. Δεν μου ανοίγει την όρεξη, σε αντίθεση με την κόλα λάιτ, αλλά αντίθετα με κάνει να αφήνω το πιάτο μου στη μέση!
ʼννα ωραίο το κόλπο με το τσάι. Πρέπει να το δοκιμάσω!
Εγώ αυτές τις μέρες είχα πάει στο χωριό για να εξασκήσω το εκλογικό μου δικαίωμα κι έτσι δε θυμάμαι να καταγράψω ακριβώς τι έφαγα. Μπορώ πάντως να πω ότι έφαγα μπόλικο ντόπιο ψαράκι στα κάρβουνα!
Πρωί: τίποτα (ταξίδευα)
Μεσημέρι: 1 μπούτι κοτόπουλο και 2 κουτ πουρέ, 1 κουτ γιαούρτι και μια μπουκιά κριτσίνι
Απόγευμα: 1 digestive light
Βράδυ: 1 μπούτι κοτόπουλο και 2 κουτ πουρέ, 1 κουτ γιαούρτι, 1 κομματάκι κολοκυθάκι και 1 κομματάκι πατάτα (έφτιαξε η μάνα μου μπριαμ και το ζήλεψα!)
Λέτε να πειράζει μια μέρα να φάω μόνο λαδερό χωρίς κρέας αλλά με τυρί? Θέλω να φάω γεμιστά λέμε!!!!!!!!!!!!!!!!
εγώ προχτές έφαγα, και δεν ήταν η πρώτη φοράQuote:
Originally posted by welldah
Λέτε να πειράζει μια μέρα να φάω μόνο λαδερό χωρίς κρέας αλλά με τυρί? Θέλω να φάω γεμιστά λέμε!!!!!!!!!!!!!!!!
δοκίμασε μεσημέρι πρώτα και βλέπεις, έχεις και θέμα με το έντερο - μη σφίξει πολύ και βασανιστείς, στο λέω γιατί εμένα με σφίγγει το ρύζι ...
Δίκιο έχεις Αθανασία ας ξεκινήσω με το μεσημέρι και βλέπουμε! Έφαγες προχθές τυχερή ε? Με έχει πιάσει μανία για γεμιστά! Για όλα κατηγορώ τον καλοκαιρινό καιρό :P
ε μα γίνεται καλοκαίρι χωρίς γεμιστά; δε γίνεται μανούλα μου... τόλμησε τα με σύνεση την πρώτη φορά και θα δεις για την επόμενη, με μια ντοματούλα γεμιστή δε χάθηκε ο κόσμος, εγώ προτιμώ μελιτζάνες, κολοκύθια γεμιστά...
Καλησπέρα σας, παρακολουθώ πάρα πολύ καιρό το site αν και συνήθως δεν γράφω, δν έχω κάνει κάποιου είδους επέμβαση παρά μόνο διατροφή αλλά ήθελα με αφορμή το συγκεκριμένο τοπικ να ρωτήσω την άννα, με όλο το σεβασμό αλλά δεν είναι επικίνδυνο να επανέλθουν τα κιλά με αυτή τη διατροφή;
Κοριτσια εμενα μου ειπε ο ιατρος να τα δοκιμασω ολα να δω πως μου καθονται και εφαγα γεμιστά!! μονο το γεμιση εννοειτε αλλα μου εκατσε μια χαρα!!! Τι τσαι παιρνεις?? με φρουτα η χαμομηλι? και τι γλυκαντικα?? και ποςα πανω κατω? πολλες ερωηςεις παλιιιιιι!!!
:starhit:
Επέστρεψα επιτέλους στη βάση μου! Έλειψα από το Πάσχα, και μετά από 3 βδομάδες ηρεμίας η Αθήνα μου φαίνεται μαρτυρική!
Τα γεμιστά είναι το αγαπημένο μου φαγητό. Ήταν από τις μεγαλύτερες μου απώλειες στις πρώτες μετεγχειρητικές φάσεις. Τελικά όμως από κάποια στιγμή και έπειτα (γύρω στο χρόνο από την επέμβαση) κατάφερα και έφαγα πρώτα τη γέμιση, στη συνέχεια και τη τομάτα/πιπεριά, και τώρα κατεβάζω άνετα ένα πιάτο των δύο. Το εντυπωσιακό είναι πως ενώ παλιότερα μπορούσα (και κάποιες φορές το κατόρθωνα...) να βάλω και δεύτερο και τρίτο πιάτο, τώρα σταματώ στο πρώτο, ενώ κάποιες στιγμές εγκαταλείπω τις τελευταίες μπουκιές για αργότερα, καθώς... μπουκώνω!
Το τσάι που ετοιμάζω δεν είναι πάντα το ίδιο. Διάφορα φακελάκια, πράσινα, μαύρα, με γεύσεις, ενώ κάποιες φορές ετοιμάζω και βουνού, φασκόμηλο, ακόμη και βαλεριάνα (που δεν μου άρεσε η γεύση της...). Επειδή τρελαίνομαι για τσάι, ενώ ξεχνάω να πίνω νερό, η κανάτα με τα παγάκια με έχει σώσει! Όσο για τα γλυκαντικά δισκία, θεωρητικά η δόση είναι ένα ανά ποτήρι, αλλά επειδή τη θέλω τη γλυκιά γεύση βάζω και διπλή δόση - ενώ μου αρέσουν και τα δισκία της στέβιας.
Lenaki, αυτός είναι και ο δικός μου ο φόβος. Για αυτό και προσπαθώ μέσα στις "ατασθαλίες" μου να περιορίζομαι σε μη λιπαρά, μη ζαχαρούχα γαστριμαργικά όργια. Μέχρι στιγμής, η κατάσταση είναι ελεγχόμενη. Ελπίζω να παραμείνει έτσι! Η επέμβαση βοηθάει αρκετά. Με άλλη επέμβαση, θα είχα σίγουρα αποτύχει εξ'ορισμού!
εδω και εγω!
κυριακη
πρωι καφε με καντερελ
μεσ 1 κολοκυθι με λιγο μοσχαρι
απ φρυγανια με τυρι
βρ γιαουρτι
δευτερα
πρωι καφες
μεσ 2 πηρουνιες φασολακια και λιγη φετα
απο 1 ζελε
βρ 1 πηρουνια φασολακια και 1/2 γιαουρτι με καντερελ
σημερα
πρωι καφες
μεσ 1/2 κολοκυθακι με κιμα
απο καφες
βρα 1/2 γιαουρτι με καντερελ
Τρίτη 8/5
Πρωί: 1 μπολάκι oatmeal με 2 κομματάκια σοκολάτα s&b
Μεσημέρι: μισή τσιπούρα και μισό μπολάκι μαρουλοσαλάτα, 2 κομματάκια σοκολάτα s&b
Απόγευμα: 2 κριτσίνια και ένα κομμάτι γραβιέρα
Βράδυ: μισή μπριζόλα χοιρινή, 3 κουτ γιαούρτι, 3 κριτσίνια, 1 κουτ τυρί φιλαδέλφεια
τσα!!!!σχεδόν 11 μήνες μετά το διαιτολόγιο παραμένει σχεδόν ίδιο και απαράλακτο με μερικές παρασπονδίες που κάνω που και που.Η όρεξη είναι άφαντη και αναζητείται τρόπος να μην χάσω άλλα κιλά (η ζυγαριά έχει χτυπήσει ένα 60.400 ).Από ότι είδα έχουμε καινούρια παρέα!!κορίτσια καλώς ήρθατε και καλή συνέχεια να έχετε!!Μαράκιιιιιιιιιιιιιι ιιιιιιιιιιιιιιιιιιιιιι να υποψιαστώ πως έχεις φτάσει στον στόχο σου και πάλι δεν έχεις αλλάξει το τικεράκι???
χτες έχουμε και λέμε
Πρωί : τίποτα
Ενδιάμεσα : 1 babybel
μεσημέρι : 3-4 πηρουνιές μακαρόνια.70γρ κιμάς,μισή φέτα ψωμί
απόγευμα : μία μικρή φέτα σπιτικό κέικ
βράδυ : το ίδιο με το μεσημέρι + 1 κουταλιά σούπας τριμμένη κεφαλογραβιέρα
Σήμερα
πρωί :τίποτα (πλέον σπάνια τρώω κάτι το πρωί ,αν και ίσως θα πρέπει να το αλλάξω και να κρατήσω τα 5 γεύματα της ημέρας )
ενδιάμεσα :30γρ κεφαλογραβιέρα,1 παξιμαδάκι τύπου Κυθήρων
μεσημέρι : ένα μικρό πιατάκι φασολάκια λαδερά,30γρ φέτα,μία μικρή φέτα ψωμί
απόγευμα :μισή μπανάνα
βράδυ : μισό μπούτι κοτόπουλο,4-5 πατάτες φούρνου
Αννα μένω έκπληκτη με την ποσότητα που μπορείς να φας!!!!εγώ ούτε πριν δεν έτρωγα τόσο!και σίγουρα τώρα ούτε καν μπορώ να το φανταστώ!άσε που σαφέστατα θα προτιμούσα να φάω μία σαλάτα παρά πρωτείνη :D
Μαράκι το oatmeal είναι το πόριτζ ή κάτι άλλο???σε έχει βοηθήσει στο θέμα τουαλέτας??και πάνω από όλα....περίπου τι γεύση έχει? :D
Ιωάννα μου, προφανώς και για αυτό ο πάνσοφος ντόκτορ έκανε σε μένα χολοπαγκρεατική και σε σένα μπάι-πας! Καμία επέμβαση δεν αλλάζει τις συνήθειές μας, όσο κακές και να είναι! Δεν μπορώ με τίποτα να βοσκήσω τα χορταράκια, πιστεύω ότι είναι προτιμότερο να παίρνω τις ουσίες τους μέσω αντιπροσώπων (αγελάδων, γουρουνιών κλπ) :tumble:Quote:
Originally posted by aggeloydaki
άσε που σαφέστατα θα προτιμούσα να φάω μία σαλάτα παρά πρωτείνη :D
Ιωάννα μας, welcome back! :wink1:
το πρόγραμμά σήμερα είχε!!!
πρωινο: Τιποτα κοιμομουν!
μεσημεριανο: 2 κουταλιες μακαρονια και 3 μικρα κεφτεδακια σε σαλτσα ντοματας (λαιτ φτιαγμενα)
βραδινο: 1 ποτηρι γαλα
πλας μια γρανιτα χωρις ζαχαρι βεβαιως βεβαιως!
Τις 995 θερμιδες δεν νομιζω να τις πηρα (τοσες μου εχει βαλει η διατροφολογος μου) ουτε τα 62 γρ πρωτεινης!!!! :( (η φατσα παει για την πρωτεινη lol)
aggeloydaki και εγω της σαλάτας ειμαι παρά της πρωτείνη!!! Και εγω μπαι μπας εκανα τελικααα!!!
Καλώς το κορίτσι μας!!! Ιωάννα μου 67 με 68 παίζω τώρα αλλά όπως καταλαβαίνεις βαριέμαι να αλλάξω τικεράκι ;)
Εμένα η όρεξή μου έχει επανέλθει και πεινάω πιο συχνά αλλά ακόμη δε χρειάζεται πολύ ποσότητα για να χορτάσω. Σίγουρα πάντως είναι πολύ καλύτερα τα πράγματα από το εξάμηνο. Δε ζυγίζω πλέον πράγματα και τρώω μέχρι να χορτάσω. Ορισμένες φορές μπορεί να πιέσω τον εαυτό μου να φάει λίγο παραπάνω πίνοντας λίγο κόκα λάιτ στο ενδιάμεσο, αν νιώσω πως έφαγα υπερβολικά λίγο. Κατά τα άλλα όχι τηγανιτά, γλυκά και περιορισμένοι υδατάνθρακες είναι το σύνηθες.
Το oatmeal είναι η κρέμα βρώμης (γάλα και κουάκερ). Είναι ολίγον άγευστη αλλά εγώ λιώνω μέσα στο γάλα λίγη σοκολάτα s&b και γίνεται σοκολατένια :) ʼλλη βάζουν μέλι ή γλυκαντικά και κάποιοι το κάνουν και αλμυρό με φέτα ή γαλοπούλα. Με βοηθάει αρκετά στο θέμα της τουαλέτας η αλήθεια είναι :) Πλέον δεν έχω τις απίστευτες μέρες μέχρι να πάω.
Τετάρτη 9/5
Πρωί: μισό ποτήρι φυσικό χυμό πορτοκάλι (βιαζόμουν και δεν πρόλαβα να φάω πρωινό!)
Μεσημέρι: 2 κομματάκια στήθος κοτόπουλο κοκκινιστό, 2 φρυγανιές κι ένα κομμάτι γραβιέρα
Απόγευμα: τίποτα
Βράδυ: μισό στήθος κοτόπουλο κοκκινιστό, 1 φρυγανιά,1 κομμάτι φέτα κι 1 κομμάτι γραβιέρα, μισό κολοκυθάκι γεμιστό με αυγολέμονο και 2 κομματάκια σοκολάτα s&b
η βρώμη κάνει καλή δουλειά στη δυσκοιλιότητα , εγώ το χειμώνα την τρώω με γάλα-τυρί φέτα ή με κανέλαQuote:
Originally posted by welldah
Το oatmeal είναι η κρέμα βρώμης (γάλα και κουάκερ). Είναι ολίγον άγευστη αλλά εγώ λιώνω μέσα στο γάλα λίγη σοκολάτα s&b και γίνεται σοκολατένια :) ʼλλη βάζουν μέλι ή γλυκαντικά και κάποιοι το κάνουν και αλμυρό με φέτα ή γαλοπούλα. Με βοηθάει αρκετά στο θέμα της τουαλέτας η αλήθεια είναι :) Πλέον δεν έχω τις απίστευτες μέρες μέχρι να πάω.
Το γράφω εδώ επειδή έχει άμεση συνάρτηση με τη διατροφή μετά την επέμβαση,επηρεάζει τα αποτελέσματα του χειρουργείου και τη μετέπειτα πορεία μας
Από πέρσυ είμαι συν 5 κιλά(τα 4 στο τελευταίο δίμηνο!),σε συνδυασμό με το ότι δεν έφτασα στο κατώτερο σημείο που θα μπορούσα)ζάχαρη,λιπαρά,υδα� �άνθρακες κτλ),δίνει στατιστικά ότι είμαι μέσα στα όρια του επιτυχημένου χειρουργείου(αρχικά στο 70% απώλεια του υπερβάλοντος βάρους [ποσοστό όμως που έχει πέσει).Η Νάνσυ μου άλλαξε το πρόγραμμα και με έβαλε σε μηνιαία 'επιτήρηση'-επικοινωνία,μίλησε για υπερπρωτεινική διατροφή(απορώ με κάποιους γιατρούς που βλέπω και 'αφήνουν' ρύζια,μακαρόνια,πατατοαμυλ οειδή κτλ από τους πρώτους μήνες..αφού μόνο βάρος προσθέτουν),αποχή από το ψωμί και φυσικά τη ζάχαρη(κυρίως γλυκά κουταλιού κτλ).Λόγω του βεβαρημένου προγράμματος μου που δεν αφήνεοι περιθώρια προγραμματισμού μου σύστησε κάποιες λύσεις τροφών που θα μπορούσα να έχω μαζί,είπε τη κουβέντα 'ΣΚΕΨΟΥ ΠΡΙΝ ΦΑΣ' ,μόλις πάω να απλώσω χέρι σε κάτι να παίρνω νερό,3-4 φρούτα την ημέρα,άφθονη ποσότητα πρωτείνης στα γεύματα,σε συγκεντρωμένα γεύματα όμως κι όχι σκόρπιο τσιμπολόγημα,άσκηση και γενικώς πρέπει να δραστηριοποιηθώ ώστε να μείνω κάτω από 100 και όσο πιο κοντά στο 90.Ο οργανισμός έχει πάντα αυξητικές τάσεις εκ κατασκευής. 1 ώρα τα λέγαμε
Ο καθηγητής την επομένη στο ίδιο μήκος κύματος όσον αφορά τα στατιστικά,αλλά αν συνεχίσω έτσι,σε 15 χρόνια θα είμαι στο παλιό βάρος,κερδισμένος βέβαια αφού ήδη θα είχα γίνει ποιος ξέρει πόσα-σκέψου λέει να σου είχα κάνει σληβ!-
Δεν θα κουραστώ να στα λέω είπε,αν θέλεις τα κάνεις:1 ώρα περπάτημα την ημέρα,όχι ζάχαρη,όχι λιπαρά,πρωτείνη φουλ,τα φάρμακα σου και του χρόνου θέλω να σε δω 4 κιλά μείον.Το χειρουργείο θα σε προστατεύει,θα αποβάλει αυτά που πρέπει,αλλά πρέπει και εσύ να κάνεις κάτι.
γεια σας!
αγγελουδακι καλως ηρθες και παλι!
εγω ειμαι η καλλιοπη και αλλαξα ονομα!
πριν πω τι εφαγα εχω μια απορια μπορει αν ειμαι νηστικια μεχρι το μεσημερι οταν φαω μετα να με πειραζει?
το επαθα εχθες και σημερα
εχθες
πρωι καφε
μεσ ενα κοματακι φετα με λιγη φρυγανια ( ενιωσα χαλια)
απ τιποτα
βρ 1 γιαουρτι 2% με καντερελ
σημερα
πρωι καφε
μεσ 70γρ κιμα με λιγα μακαρονια (για να παει κατω ο κιμας ) (παλι χαλια ενιωσα)αλλα μετα απο λιγο καταφερα ολο το κιμα
τη συνεχεια μετα
α και κατι αλλο πηρε καμια πρωτεινικα συμπληρωματα?
δε μπορω το κρεας και εχω συνεχως ατονια και υπνηλια το παλευω με γαλα γιαουρτι κλπ
ψαρι δεν εφαγα ποτε μου και το αυγο ακομη με ενοχλει
Στέλιο τι προτάσεις σου έδωσε η νάνσυ για να έχεις μαζί σου?πρέπει να έχεις 5 γεύματα?Πόση ποσότητα πρωτείνης είναι "λογική" σε κάθε γεύμα σου?3-4 φρούτα δεν είναι πολλά από άποψη σακχάρων ή στα πρότεινε για να αποφεύγεις τα γλυκα?? Δεν σε ανησυχεί το γεγόνος πως δεν μπορείς να συγκρατηθείς?
Ναταλία μου νομίζω πως θα έπρεπε να τρως περισσότερα γεύματα κάθε μέρα,επειδή η ποσότητα που τρώμε είναι μικρή στην αρχή,αν τρως μόνο 3 γεύματα είναι λογικό να μην λαμβάνεις την απαιτούμενη ποσότητα πρωτείνης!Και στο έγραψα και στο άλλο τόπικ από ένα σημείο και μετά αν δεν τρως αρκετή πρωτείνη θα είσαι σαν ζαλισμένο κοτόπουλο!τελικά διάβασα πως έκανες μπαι πάς σε συνδυασμό με σλήβ?Το ίδιο ισχύει και για εσένα Καλλιόπη μου ;) (Βέβαια ο γιατρός σας ξέρει καλύτερα! )Πρωτεινικά ροφήματα ήπια μόνο τις πρώτες 20 ημέρες και κάποιες μέρες έπινα και σκόνη μέσα στο γάλα μου,από εκεί και πέρα όλες οι εξετάσεις μου είναι μια χαρά και απλά καθημερινά πίνω μία πολυβιταμίνη και φυσικά σίδηρο/ασβέστιο λόγω της δυσαπορρόφησης που έχει η επέμβασή μας .Καλλιόπη είναι καλύτερα να τρως μικρά ζυμαρικά τώρα στην αρχή και όχι μακαρόνια ,το ψάρι συνήθως κάθεται ελαφρύ,εγώ αυγό έφαγα με το που έκλεισα μήνα και ευτυχώς μου είχε κάτσει μια χαρά,ακόμα και τώρα όμως το τρώω κυρίως βραστό,ομελέτα μου πέφτει βαρύ.Σχετικά με την ζαλάδα αν έχεις πολλές ώρες να φας ,ειδικά τώρα στην αρχή,είναι πολύ πιθανόν τρώγοντας να νιώσεις άσχημα και ζαλάδα (επίσης υπάρχει και το ζήτημα νταμπινγκ το οποίο δρα πολύ ύπουλα πολλές φορές ) ,μην αφήνεις το στομάχι στου αδειανό για πάρα πολλές ώρες,ακόμα και 2-3 κουταλιές γιαούρτι να τρως είναι πολύ καλύτερα από το τίποτα!
σήμερα φάγαμε :D
πρωί: τίποτα (φτού μου )
ενδιάμεσα : τίποτα (φτού μου δις :D )
μεσημέρι : 1 1/2 κουτάλα κοτόσουπα και 70γρ σπιτικό κοτόπουλο,μου κάθισε πολύυυυυυυυυυυυ βαρύ όλο αυτό
απόγευμα : μισή φέτα κέικ (δεν φταίω εγώ,το έφτιαξα προχτές για τον άνδρα μου και όλο το λιμπίζομαι! )
βράδυ : ντομάτα σαλάτα (χωρίς λάδι-ούτε προ επέμβασης έβαζα λάδι ) και χοιρινό ψητό στο φούρνο υπολογίζω γύρω στα 80-90γρ ,παραπάνω δεν μπορώ να φάω όσο και αν έχω προσπαθήσει
αααα τις μέρες τις απουσίας μου έχω να δηλώσω πως έφαγα παγωτό -corneto- και δεν με πείραξε το άτιμο!!!και την επόμενη ημέρα ήθελα να ξαναφάω!άτιμο πράγμα τελικά η ζάχαρη,άκρως εθιστική!Αλήθεια έχει φτιάξει καμία σας γλυκό με ζάχαρη νατρίν??Η κάποια ζαχαρίνη που να την έχει ψήσει και να έχει βγει οκ το γλυκό?στην αρχή που είχα φτιάξει με σουκραλόζη δεν είχε πετύχει η συνταγή.Την βρώμη θα την δοκιμάσω θαρρώ...και αν δεν μου αρέσει θα την ταίσω στις κοτούλες της μαμάς μου :D αν και είχα δει το μέγκα αυτή την συνταγή http://www.megatv.com/proinomou/defa...=24399#toppage και η Σκορδά το τσάκισε και συνέχεια έλεγε πόσο ωραίο είναι!
Στέλιο σε ευχαριστούμε για την ενημέρωση της επανεξέτασης! Όπως σου είπε και ο ντόκτορ σε κάθε περίπτωση είσαι κερδισμένος από το χειρουργείο. Ξέρεις τώρα πως ήρθε η ώρα να αποχωριστείς την αγαπημένη μας ζάχαρη (για μένα ο μόνος τρόπος είναι αποχή και αντικατάσταση της από γλυκαντικά γιατί ποτέ δε μπόρεσα να φάω γλυκά με μέτρο.) Όσο για τα αμυλώδη και εν γένει τους υδατάνθρακες δε νομίζω ότι προσθέτουν βάρος αν είναι σε πολύ μικρές ποσότητες, π.χ. εγώ τρώω κάθε μέρα κριτσίνια, ίσως λίγο ρύζι ή πατάτα και δεν έχει επηρεάσει την απώλεια. Στην επόμενη επανεξέταση πρέπει να κάνεις την έκπληξη και να πας όχι 4 αλλά τα διπλά μείον ;) .
Καλλιόπη αν έχεις αφήσει το στομάχι σου νηστικό πολλές ώρες είναι πολύ πιθανό να σε ενοχλήσει όταν φας. Προσπάθησε να κάνεις πιο τακτικά γεύματα τώρα στην αρχή. Κι εγώ έπαιρνα συμπληρώματα πρωτεΐνης και όταν δεν τα άντεξα άλλο έτρωγα περισσότερο γιαούρτι. Και το τυρί είναι μια πολύ καλή λύση.
Ιωάννα κορνέτο ε???? Μιαμ μιαμ....
Πέμπτη 11/5
Πρωί: 1 κομμάτι κολοκυθόπιτα σπιτική χωρίς φύλλο. Αργότερα μια μπάλα παγωτό 0% Δωδώνη ( αναπάντεχα καλό!)
Μεσημέρι: 1 μπούτι κοτόπουλο κοκκινιστό, 1 κουτ ρύζι, 1 κουτ γιαούρτι
Βράδυ: 1 μπούτι κοτόπουλο κοκκινιστό, 1 κουτ γιαούρτι, 1 μπουκιά φέτα και 1 μπουκιά κριτσίνι, 2 κομματάκια σοκολάτα s&b
"καθημερινά πίνω μία πολυβιταμίνη και φυσικά σίδηρο/ασβέστιο λόγω της δυσαπορρόφησης που έχει η επέμβασή μας"
aggeloydaki αυτο ειναι που με ανησυχει!!! Εμενα οπως και στην Καλλιοπη φανταζομαι δεν μου εχει πει να παιρνω ΤΙΠΟΤΑ! Τον ρωτησα και μου ειπε οτι ''αν χρειαστει θα παρεις!''
Ναι βασικα εκανα το μικρο μπαι πας! Δεν εχω πηλωρο (απο το προβλημα που ειχα στο στομαχι επρεπε να κοπει) και μαλλον πιστευω γι'αυτο πινω και ανετα νερο! Ευτυχως δηλαδη διοτι ηταν και η μονη μου ανησυχια!!!
σημερα εφαγα!
~Πρωι τιποτα!! (ελεως πια! κατι πρεπει να κανω!)
~Μεσημερι 60γρ μελιτζανες και πατατα γιαχνη!! (το ζητουσα απεγνωσμενα!! και μου εκατσε μια χαρα!) και ενα μικρο κομματι φετα
~Ενδιαμεσα ενα ποτηρι γαλα 1/5% λιπαρα
~Απογευμα παλι 100γρ μελιτζανες και πολυ λιγη φετα
~Βραδυ 4-5 καρυδια αλλα με πειρα3αν τελικα!
Τωρα που θα παω Αγγλια να δω τι θα κανω που σαν της μαμας μου τα φαγητα δεν υπαρχουν! Αλλα θα αρχισω γυμναστικη αρα κατι ειναι και αυτο!!!:bouncy:
καλημερα και απο μενα!
-wow- αυτο που πρεπει να κανεις ειναι να κοιμασε πιο νωρις ακου 5.40 ξυπνια!!!
μικρο παιδι!!!!!!!!!
Παρασκευή 11/5
Πρωί: 2 κριτσίνια κι ένα κομμάτι γραβιέρα
Μεσημέρι: μισό στήθος κοτόπουλο κοκκινιστό, 1 κομμάτι φέτα και 1 κριτσίνι
Απόγευμα: 2 κομματάκια σοκολάτα s&b
Βράδυ: μισή κυπριακή πίτα με κοτόπουλο-τζατζίκι-ντομάτα αλλά μου έπεσε βαριά :(
Σάββατο 12/5
Πρωί: 1 μπολάκι oatmeal με 2 κομματάκια σοκολάτα s&b, μισό ποτήρι φυσικό χυμό πορτοκάλι που μου προκάλεσε dumping :(
Μεσημέρι: 6-7 σαρδέλες ψητές και 2-3 πηρουνιές μαρουλοσαλάτα (ήμουν ακόμα κάπως από το πρωί)
Απόγευμα: μισό digestive χωρίς ζάχαρη, 1 κριτσίνι με λίγη γραβιέρα
Βράδυ: Θα πάω σε ένα παιδικό πάρτυ οπότε προβλέπονται ατασθαλίες! Θα σας πω όταν γυρίσω! Ελπίζω μόνο να έχω συνέλθει γιατί είμαι ακόμη κάπως από το πρωινό dumping.
χτές
πρωί : τίποτα
ενδιάμεσα : έκανα την βλακεία κ αγόρασα τυρόπιττα απέξω,4 μπουκιές κ έντονα συμπτώματα dumping εκαναν την εμφάνισή τους,το κακό ήταν ότι είχαμε πάει περπατώντας στην λαική -7 χλμ πήγαινε-έλα-κ στον γυρισμό που με έπιασε δεν υπήρχε λεωφορείο για να γυρίσουμε σπίτι κ δεινοπάθησα.ολη την υπόλοιπη ημέρα ήμουν σαν ζόμπι κ στις 11 το βράδυ έκανα ήδη νάνι
μεσημέρι: μία κουτάλα φακή,3 ελιές,μισή φέτα ψωμί,20γρ κεφαλογραβιέρα,μισή μπανάνα
απόγευμα : τίποτα
βράδυ: 40γρ ωμό κριθαράκι σε γιουβέτσι,3 φτερά κοτόπουλο
σήμερα
πρωί : τίποτα
ενδιάμεσα : μισό τοστ με τυρί
μεσημέρι : 20 τηγ γαυράκια,ντομάτα σαλάτα
απόγευμα: 200γρ γιαούρτι
βράδυ: δεν έχω ιδέα :tumble:
Ναταλία τι να σου πω....ο γιατρός σου θα ξέρει καλύτερα αλλα για σκέψου λίγο,τρώμε μικρή ποσότητα φαγητού,από αυτή αφομοιώνουμε μέρος των θρεπτικών στοιχείων-βιταμινών,δεν είναι λογικό να χρειαζόμαστε μία "βοήθεια" ?κ μη χειρουργημένες να είμαστε κ να μην είχαμε δυσσαπορόφηση με τόσο μικρή ποσότητα τροφής δεν νομίζω να καλύπταμε τις ανάγκες του οργανισμού μας....πότε θα κάνεις εξετάσεις αίματος να δεις που βρίσκεσαι?ο γιατρός μου λέει μπορεί αν δεν πάρεις τις βιταμίνες-ασβέστιο-σίδηρο να μην δεις πρόβλημα άμεσα αλλά σε βάθος χρόνου θα δημιουργηθεί!
χτές βράδυ τελικά έφαγα 20γρ κεφαλογραβιέρα,μισή φέτα ψωμί,μισό αυγό μάτι :D
σήμερα
πρωί τίποτα
ενδιάμεσα 100γρ γιαούρτι
μεσημέρι 5-6 πηρουνιές μακαρόνια με σάλτσα και 100γρ μοσχάρι κοκκινιστό
απόγευμα μάλλον μπανάνα θα φάω
βράδυ 2-3 πηρουνιές μακαρόνια και 100γρ μοσχάρι
Επιστρέφοντας στη βάση μου, συνειδητοποίησα ότι οι ποσότητες αναγκαστικά αλλάζουνε μέσα στις καθημερινές υποχρεώσεις.
Το χθεσινό μενού περιελάμβανε:
Πρωινό: 4 αβγά με τομάτα ( στο τηγάνι αλειμμένο με λάδι)
Δεκατιανό: 1 ποτήρι γάλα 1,5%
Μεσημεριανό: 2 μπριζόλες με πατάτες "τηγανητές" (στο φούρνο όλα μαζί πάνω σε λαδόκολλα, γίνανε λουκούμι!), 1 πορτοκαλάδα έψα με στέβια, 1 πορτοκάλι
Βραδινό: 1 μπριζόλα με πατάτες, 1 λεμονάδα έψα με στέβια, 1 μπανάνα
ʼννα θέλω συνταγή για τις μπριζόλες με πατάτες "τηγανιτές"!
Εγώ τελικά χθες στο παιδικό πάρτυ έφαγα 1 τυροπιτάκι και μισό κομμάτι πίτσα και μια χούφτα ξηρούς καρπούς.
Κυριακή 14/5
Πρωί: 1 κριτσίνι και λίγο γραβιέρα
Μεσημέρι: 2/3 μπριζόλα χοιρινή στα κάρβουνα, 1 πηρουνιά μαρουλοσαλάτα, μισή φέτα λογάδι, 1 κουτ πατάτες με κολοκύθια σαλάτα, 2 κουτ γιαούρτι, 1 μπουκιά σπανακόπιτα και μισό ποτήρι μπύρα
Απόγευμα: 2 κομματάκια σοκολάτα s&b
Βράδυ: 1/3 κομμάτι πίτσα σπιτική την οποία έφαγα γρήγορα το ζωντόβολο και με πείραξε :( Μου ήρθε ανακατωσούρα κι έβγαλα σάλια και μου πήρε κανένα μισάωρο να συνέλθω. Μετά είχα χάσει την όρεξή μου :P
Δευτέρα 14/5
Πρωί: 1 μπολάκι oatmeal με 2 κομματάκια σοκολάτα s&b
Μεσημέρι: μισό φιλέτο κοτόπουλο κοκκινιστό και 2 κριτσίνια με ένα κομμάτι φέτα
Βράδυ: 1 τσιπούρα ψητή και 3-4 πηρουνιές μαρουλοσαλάτα, 2 κομματάκια σκόρδο (καφρίλα αλλά τρελαίνομαι για ωμό σκόρδο!) και 2 κουτ φασολάδα, 2 κομματάκια σοκολάτα s&b
Σημερινό μενού:
Πρωινό: 1 μπανάνα
Δεκατιανό: 2 σάντουιτς
Μεσημεριανό: τομάτα-πιπεριά γεμιστά με κιμά + 1 γιαούρτι 1,5%, 1 πορτοκαλάδα με στέβια
Βραδυνό: 1 πιάτο σούπα πεπονάκι με κύβο κνορ, 1 μήλο
Η συνταγή για πατάτες "χωρίς τύψεις":
Καθαρίζουμε τις πατάτες, τις κόβουμε όπως τις τηγανιτές (ή λεπτές ροδέλες), τις βάζουμε σε μπολάκι και προσθέτουμε 1 κουταλάκι λάδι, αλάτι και όποιο άλλο μπαχαρικό θέλουμε (ρίγανη, πάπρικα κλπ). Ανακατεύουμε με το χέρι πολύ καλά (η συνταγή μιλάει για 50 φορές...) και τις απλώνουμε σε ταψί με λαδόκολλα. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο μέχρι να ροδίσουν από τη μία πλευρά, οπότε τις γυρίζουμε και αφήνουμε να πάρουν χρώμα και από την άλλη.
Εγώ τις ψήνω σε γκριλ στον αέρα στους 180 βαθμούς για κάνα 20 λεπτό, τις γυρίζω και αφήνω άλλα 10 λεπτά.
Η καινούρια βέρσιον που έκανα ήταν με τις μπριζόλες, που απλώς τις πασπάλισα με μπαχαρικά και τις πρόσθεσα στη λαδόκολλα με τις πατάτες. Ήρθαν και ταίριαξαν φανταστικά!
.Quote:
Originally posted by aggeloydaki
Στέλιο τι προτάσεις σου έδωσε η νάνσυ για να έχεις μαζί σου?πρέπει να έχεις 5 γεύματα?Πόση ποσότητα πρωτείνης είναι "λογική" σε κάθε γεύμα σου?3-4 φρούτα δεν είναι πολλά από άποψη σακχάρων ή στα πρότεινε για να αποφεύγεις τα γλυκα?? Δεν σε ανησυχεί το γεγόνος πως δεν μπορείς να συγκρατηθείς?
Μίλησε για τόνο κλπ σε κονσέρβα λάιτ,όση ποσότητα θέλω όπως και για τα πρωτεινικά.Η ποσότητα δεν την πειράζει σε αυτά,στα άλλα την πειράζει.Τον αριθμό φρούτων εκείνη τον προσδιόρισε.Δεν 'συγκρατούμαι' από λαιμαργία και από το γεγονός ότι δεν καταφέρνω να έχω σταθερά γεύματα,γι αυτό είναι καλύτερα να έχω μαζί κονσέρβα παρά να σταματάω στα περίπτερα για κρουασάν.