Originally Posted by
Epsilon
Θα προσπαθήσω να σου απαντήσω με βάση τις δικές μου εμπειρίες. Εχε όμως υπόψιν ότι εγώ δεν είμαι σε κανονική σχέση αλλά εξ αποστάσεως και όχι αποκλειστική σχέση (βέβαια έχω τον χρόνο και τη ψυχραιμία να κάνω παρατηρήσεις). Αυτά που έχω παρατηρήσει γι αυτά που σχολιάζεις είναι τα εξής:
1) Κάθε φορά που πλησιάζουμε πιο κοντά, σαν να το σαμποτάρει και να απομακρύνεται. Το ξέρω πια και το περιμένω. Είναι σαν ένα εκκρεμές. Μόλις έρθει πιο κοντά μου και δεν το εννοώ σωματικά (ανοιχτεί ή πει κάτι παραπάνω γι αυτόν), την επομένη εξαφανίζεται ή λέει κουλαμάρες, που σε μια άλλη σχέση θα με ξενέρωναν. Εδώ σκέφτομαι ότι έχουμε ειδική περίσταση και το υφίσταμαι.
2) Σε συνέχεια του 1, οι κουλαμάρες που λέω από εκείνον βαφτίζονται ως ρεαλισμός. Εκεί που μιλάει όμορφα, ξαφνικά δείχνει κυνικό πρόσωπο. Είναι στα πλαίσια του να βάζει φράγματα να μην πλησιάσουμε παραπάνω από ένα όριο, που εκείνος το βάζει.
3) Το απάντησα μάλλον ήδη.
4) Αυτό δεν το έχω βιώσει, πιθανόν επειδή δεν βλεπόμαστε συχνά.
5) Ναι, βαριέται εύκολα και ένας τρόπος για να μην βαριέται είναι να παίζει με άλλες και να μου το λέει μετά...
Και να θέλει και να το αναλύσουμε. (κάποιος θα μπορούσε να πει ότι αυτό εντάσσεται στο 4: απουσία ενσυναίσθησης,
αλλά εξ αρχής δεν συμφωνήσαμε για αποκλειστική σχέση, οπότε δεν είμαι σίγουρη αν μπορεί να προσμετρηθεί).
Γενικά, δεν ξέρω πως την παλεύουν όσοι έχουν κανονική σχέση με bordeline. Σε μένα η απόσταση λειτουργεί.
Φυσικά, δεν έχω την ψευδαίσθηση ότι θα είμαστε ποτέ κανονικά μαζί. Δεν θα την πάλευα κιόλας.
Οσοι θέλετε να μείνετε μαζί τους και να τις παντρευτείτε (οι πιο πολλές είναι γυναίκες) να το σκεφτείτε καλά
αν αντέχετε κάτι τέτοιο. Κι αν δεν σας αφήσουν αυτές πρώτες.
ΥΓ: Γενικά σκέψου ότι όλα όσα είπες ανήκουν στην ίδια κατηγορία: είναι σπασμωδικές αντιδράσεις που κάνουν
επειδή δεν αντέχουν να είναι πολύ κοντά σου, όπως θα έκανε ένας συνηθισμένος άνθρωπος. Βάζουν φράγματα
για να μην τους πλησιάσεις πολύ. Την ίδια στιγμή, θέλουν απελπισμένα να αγαπηθούν και τρελαίνονται
στην ιδέα της εγκατάλειψης από σένα. Η κεντρική ιδέα είναι ότι κάθε τόσο σου κάνουν καψόνια, για να σε τεστάρουν
και να δουν αν θα τους αφήσεις ή θα αντέξεις το καψόνι.