Δεν τα θεωρείς παρασπονδία; Γιατί;
Printable View
Δεν τα θεωρείς παρασπονδία; Γιατί;
Χμ....μακάρι να είχα κι εγώ αυτη την αγάπη για το κόκκινο κρέας. Θα έκανε θαύματα στην αναιμία μου :-P
Αυτο με τα γλυκά όμως το έχω κι εγώ για αυτό πολλές φορές το πρωί η διατροφολόγος μου μου έχει πει να τρώω ψωμάκι με μερεντα! νομ νομ νομ! *_*
χαχαχαχαχαχαχαχαχαχα μία σου και μία μου που λέμε ^_^
Καλά πήγε η εβδομαδα, μάλλον μου φέρνει τύχη το φόρουμ...
7/7 93.8 κιλά
14/7 91.5 κιλά -2.3
Πολύ θα ήθελα να δω το οχταράκι μετά από 18-19 μήνες την άλλη εβδομάδα, δύσκολο βέβαια.
Μπράβο σου!!! 2.8 σε μια βδομάδα είναι τέλειο :D
Πιαθανότητα αν πήγαινεις γυμναστήριο να μην έβλεπες τέτοια απώλεια στη ζυγαριά σου γιατί με τη γυμναστική χτίζεις μυική μάζα που είναι βαρύτερη από τον λιπώδη ιστό. Οπότε οι απώλειες στη ζυγαριά είναι μικρότερες και βγαίνουν καλύτερες οι λιπομετρήσεις. Έχει τύχει μήνας που η ζυγαριά δεν κατέβηκε σχεδόν καθόλου ενώ η λιπομέτρηση να ήταν -2 κιλά σε λίπος. Και κάνω σε διαιτολόγο λιπομέτρηση με ειδική συσκευή οπότε είναι πιο αξιόπιστη απ ό,τι λέει μια ζυγαριά. Τα αναφέρω όλα αυτά γιατί το είχα και εγώ το σκεπτικό αυτό ότι με το γυμναστήριο θα χάσω περισσότερα, δεν είναι όμως έτσι. Πρέπει να αποσυνδέσουμε τη γυμναστική από την απώλεια και να την κάνουμε τρόπο ζωής για τα υπόλοιπα πλεονεκτήματα της :)Quote:
Originally posted by Tassos67i
Τι θα γινόταν αν πήγαινα και γυμναστήριο;
Έχεις απολυτο δικιο. Συν το ότι η γυμναστικη βοηθάει στο πιο καλοσχηματισμένο σώμα, όχι απαραίτητα στο πιο αδύνατο.
Ούτε αβεβαιότητα νιώθω ούτε φυσικά θεωρώ πως το όποιο αποτέλεσμα έχω είναι θέμα τύχης. Το "τύχη" το έγραψα επειδή τις τελευταίες εβδομάδες έχανα γύρω στο κιλό ενώ θα έπρεπε να χάνω λίγο παραπάνω σύμφωνα με τους υπολογισμούς μου και μόλις έγραψα στο φόρουμ έχασα αυτή την εβδομάδα οτι μου "χρωστούσε" η ζυγαριά.Quote:
Από όσες αναρτήσεις σου έχω διαβάσει έχω σχηματίσει την εντύπωση ότι δεν βασίζεσαι στην τύχη για το βάρος σου ! :starhit:Quote:
Originally posted by filipparas
...μάλλον μου φέρνει τύχη το φόρουμ...
Δεν πρέπει να νοιώθεις αβεβαιότητα. Από τη στιγμή που αυτό που κάνεις είναι μελετημένο τα αποτελέσματα θα έρθουν στα σίγουρα.
Από κει και πέρα για τη συζήτηση περί γυμναστηρίου να πω πως πιθανόν να έχει κάποια βάση αυτό που γράφετε(οτι δλδ ο μυς έχει μεγαλύτερη πυκνότητα από το λίπος οπότε φαίνεται αλλαγή στο σώμα χωρίς να χάνουμε βάρος) αλλά από κει και πέρα σαφώς θα χαθεί περισσότερο βάρος και λίπος αν κάνουμε καύσεις(είτε με αερόβια είτε με βάρη) και η διατροφή μας παραμένει ίδια. Δεν είναι μόνο αριθμητική αλλά σε μεγάλο βαθμό είναι...
Βασικά τα πάντα είναι μαθηματικά :-)
Το θεμα με την ασκηση ειναι πως η αερόβια σου "διώχνει" πράγματα (γενικά, και λίπος και υδατάνθρακες και τα πάντα), ενώ τα βάρη κάνουν μεν καύσεις αλλά σου δίνουν και μυική μάζα ταυτόχρονα. Το αερόβιο δεν σου δίνει τίποτα. Απλά σου διώχνει.
Θα σου έλεγα αυτο που με παρακινει εμένα, το να αποφύγω την χαλάρωση, αλλά ψιλιάζομαι πως δεν θα πιάσει. Αν δεις ως κίνητρο την καλύτερη υγεία; Καρδιά, κυκλοφορια αίματος κλπ; Γενικά μελέτες έχουν δείξει πως οι πιο αθλητικοι άνθρωποι αρρωσταίνουν και πιο δύσκολα :)
Σίγουρα πρέπει να μάθουμε πως να διατηρούμαστε ακόμα και όταν οι συνθήκες δεν είναι ιδανικές. Αυτό που λες για αναποδιά της ζωής... αν η γυμναστική είναι η καθημερινότητα κάποιου δε θέλει να τη κόψει σε ό,τι φάση της ζωής του και αν είναι καθότι έχει μάθει να "ξεδίνει" μ αυτό τον τρόπο. Ίσως μόνο ένα μόνιμο πρόβλημα υγείας να τον απομακρύνει... μακριά από εμάς. Θα σ έλεγα τρώγοντας έρχεται η όρεξη ή κάθε αρχή και δύσκολη αλλά πιθανόν να τ ακούσεις βερεσέ. Θα σου πω την δικιά μου εμπειρία. Να δηλώσω καταρχάς ότι είμαι η μεγαλύτερη τεμπέλα έβερ. Με ό,τι και αν καταπιανόμουνα σχετικό με άθληση το παρατούσα. Ώσπου γράφτηκα για τελευταία φορά γυμναστήριο και μάλιστα έκανα 18μηνο συμβόλαιο με λεφτά όχι δικά μου κιόλας για να μη τα παρατήσω. Δε σου λέω ότι το αγάπησα από την πρώτη στιγμή αλλά έγινε σταδιακά. Έκανα πράγματα που μου ταιριάζουν και με ευχαριστούσαν π.χ ζουμπα. Και σιγά σιγά είδα πως ό,τι και να έκανα ήταν σίγουρα καλύτερο από την ακινησία του καναπέ. Όταν επιασα μια πολύ κουραστική δουλειά την πρώτη και δεύτερη βδομάδα πήγα ελάχιστα. Ξαναβρήκα όμως και πάλι τους ρυθμούς μου γιατί κατάλαβα πως όταν πήγαινα γυμναστήριο άλλαζε η διάθεση μου και δεν ήμουν πια νευριασμένη από την κούραση. Είδα και το σώμα μου να μεταμορφώνεται σιγά σιγά γιατί η απώλεια μου σε λίπος ξεπερνούσε την απώλεια που έδειχνε η ζυγαριά. Πλέον περιμένω πως κ πως την ώρα του γυμναστηρίου το οποίο με έχει βοηθήσει και στην κοινωνικότητα μου καθώς έπιασα κουβέντα με διάφορα άτομα και περνάει ακόμα πιο ευχάριστα η ώρα. Συνοψίζοντας... τρώγοντας έρχεται η όρεξη :PQuote:
Πως θα αλλάξει η διάθεσή μου ώστε να πάω γυμναστήριο έστω για μισή ώρα να κάνω εκτάσεις τετρακεφάλων κι έλξεις μηριαίων δικεφάλων; Όλο με ψήνω κι όλο βρίσκω προσκόμματα. Έκανα μια δοκιμή σε τέτοιο μηχάνημα και ήταν τέλεια η επίδρασή του στους μηρούς μου. Αλλά έχω μια ασύλληπτη άρνηση να ξεκινήσω.
Έχω επαναπαυτεί στο αδυνάτισμα κι αγνοώ την δεύτερη ιατρική συμβουλή.
Ναι βρήκα δουλειά σαν εξωτερική πωλήτρια ενώ έχω τελειώσει παιδαγωγικό που μπήκα με 18000 μόρια. Την δουλειά αυτή επέλεξα να την αφήσω πριν μερικές μέρες γιατί κόντευα να λιποθυμήσω κάθε μέρα από τόσο περπάτημα μέσα στη ζέστη καθώς είμαι και υποτασική . Δε με γέμιζε καθόλου και η σωματική κούραση ήταν το λιγότερο σε σχέση με τη ψυχική. Την έκανα απλά για ένα χαρτζιλίκι και ευτυχώς είχα την "πολυτέλεια" να την αφήσω όταν δεν άντεχα άλλο. Άσε πικρό το θέμα της δουλειάς...πολύ πικρό
Μην λέτε για δουλειά παιδιά.....αλάτι σε ανοιχτή πληγή μου ριχνετε. Απολύθηκα πριν 2 βδομάδες περίπου :flaming:
:) καλή ήμουν και στην έκθεση αλλά ακόμα περισσότερο το είχα αρχαία και ιστορία. Ειδικά το άγνωστο το λάτρευα στα αρχαία. Ψιλομαζόχα χαχα :P
καλημερες! καλά μου το λεγε η διαίσθηση μου να ζυγιστω σήμερα . Η ζυγαριά εδώ βέβαια με δείχνει πολύ παραπάνω από την δικιά μου αλλά όσο για να βλέπω αν εχω απώλεια καλή είναι . Μετά από κόλλημα 2 εβδομάδων περίπου (τελευταίο ζύγισμα αν θυμάμαι καλά ήταν την περασμένη πέμπτη) με έδειξε 1.1 κάτω! απο 95 στα 93.9 . Τι λέτε , να βάλω 1,1 κάτω στο τικερακι ; θα είναι κατά προσέγγιση το βάρος ...
Μπραβο, Στελλου!!!
Εμενα παλι με εδειξε χθες η ζυγαρια 1 κιλο πανω (λογικο μετα την προχθεσινη κραιπαλη) αλλα το τικερακι δεν το αλλαζω. Ετσι να εχω να ελπιζω...
Μαλλον πρεπει απλα να το αποδεχτω, ειμαι κοιλιοδουλη και δυσκολα θα φτασω το στοχο μου...
Μπράβο σου!!! :D
Δεν ξέρω , μάλλον έχει να κάνει με το γεγονός ότι ξεκίνησα αντισυλληπτικα ,τα οποία σε κάποιες περιπτώσεις μπορεί να δημιουργήσουν κατακράτηση. Απλώς ο οργανισμός μου μέχρι να τα συνηθίσει πάλι μάλλον ήθελε τον χρονο του. Πάλι καλά, γιατί θα παω για λιπομετρηση αύριο , να δω τι κάνω .Quote:
?Quote:
Originally posted by stellou1989
καλημερες! καλά μου το λεγε η διαίσθηση μου να ζυγιστω σήμερα . Η ζυγαριά εδώ βέβαια με δείχνει πολύ παραπάνω από την δικιά μου αλλά όσο για να βλέπω αν εχω απώλεια καλή είναι . Μετά από κόλλημα 2 εβδομάδων περίπου (τελευταίο ζύγισμα αν θυμάμαι καλά ήταν την περασμένη πέμπτη) με έδειξε 1.1 κάτω! απο 95 στα 93.9 . Τι λέτε , να βάλω 1,1 κάτω στο τικερακι ; θα είναι κατά προσέγγιση το βάρος ...
Με αυτά που τρως και με τη γυμναστική που έχεις ρίξει (σίγουρα έχεις ανεβασμένο μεταβολισμό και δεν πέφτει τόσο γρήγορα) δε νομίζω ότι κόλλησες πραγματικά!
-1,8 σε μια βδομάδα!!! Εξτασιάστηκα!!! Γιατί ήμουνα και πρησμένη λόγο γυναικολογικών....πολύ χάρηκα :-D
Μπορεί να έβαλες μυική μάζα :-D Which is a good thing!!!
Όσο για το τικεράκι....λέγοντας IE εννοείς Internet Explorer???? Βάλε Mozilla καλέ να δεις την υγειά σου κι όλα θα φτιάξουν ^_^
Μην ανησυχείς καθόλου Τάσο. Κάτι τυχαίο οδήγηση σε παροδική αύξηση, συνέχισε χωρίς άγχος.
βρε Tassο, που το θυμήθηκες αυτό το θέμα????!!!!!!!! ήμουν στο γυμνάσιο όταν είχε πέσει στις πανελλήνιες και το θυμάμαι γιατί δεν ήξερα τι σημαίνει αρωγή!!!! και είχε πέσει και στο φροντιστήριο ως δύσκολο!!!! πωπω τι μου θύμησες
Originally posted by pink_90
...ενώ έχω τελειώσει παιδαγωγικό που μπήκα με 18000 μόρια.
[/quote]
:o
Οπότε μεταξύ άλλων είσαι κι αστέρι στην έκθεση! Respect!
Εγώ ήξερα τι είναι η "αρωγή και η ευδοκίμηση" αλλά δεν το είχα ποτέ με τις εκθέσεις οπότε 1382 μόρια με άριστα τα 2000. [/quote]
Πωπω πανελλήνιες.... φτου κακά!
Οσο για την μυική μάζα είναι μεν δύσκολη υπόθεση αλλά αν θερμιδικα δεν εξηγείτε το φιατί έβαλες βάρος, ίσως και να είναι μυική μάζα. Αλλιώς κατακράτηση υγρών. Αν είσαι οκ θερμιδικά ΑΠΟΚΛΕΙΕΤΑΙ να πήρες λίπος. Είναι απλά μαθηματικά :-)
Αν τρως αρκετή πρωτεϊνη, και αφου όπως είπες ξεκίνησες αυτό με τα βαράκια, είναι πιθανόν να υπήρξε. Απο την άλλη κι η κατακράτηση είναι πιθανό σενάριο. Ό,τι και να είναι πάντως σιγουρα θα περάσει no worries!
Καλή όρεξη!
1 κιλάκι και αυτή την εβδομάδα, θεωρητικά το 8αράκι είναι δεδομένο για την άλλη εβδομάδα και ευελιστώ ο Αύγουστος να μπεί με νέο all time low
7/7 93.8 κιλά
14/7 91.5 κιλά -2.3
21/7 90.4 κιλά -1.1
Well done!
114 kg
5 κιλά σε 10 μόλις μέρες; Μήπως θα έπρεπε να μην πιέζεις τόσο τον εαυτό σου; 5 κιλά χάνονται σε έναν μήνα με κανονικούς ρυθμούς :-)
oνειρα κάνω, λογικά κάνα 2 κιλακια θα χάσω μόνο.Quote:
Originally posted by Scarllet_D
5 κιλά σε 10 μόλις μέρες; Μήπως θα έπρεπε να μην πιέζεις τόσο τον εαυτό σου; 5 κιλά χάνονται σε έναν μήνα με κανονικούς ρυθμούς :-)
Δεν είναι μόνο! Είναι μια χαρά!!! κάθε κιλό σε φέρνει ένα βήμα πιο κοντά, μην το ξεχνάς :)
Πάντως αν μιλάμε για πρωτο 10ήμερο διαιτας δε θεωρώ υπερβολικά τα 5 κιλά. Κυρίως υγρά βέβαια.
Νο εβδομαδιαίο ζύγισμα για μένα....μου ακύρωσε το ραντεβου η διατροφολόγος και εγώ αύριο φεύγω διακοπές....σκατούλες! Θα με φάει η αγωνία μέχρι να γυρίσω....
Είδαμα το 8αράκι μετά από ενάμιση χρόνο. Πάμε γι'άλλα και ποιός μιας πιάνει... 87 δεν έχω δει ποτέ.
7/7 93.8 κιλά
14/7 91.5 κιλά -2.3
21/7 90.4 κιλά -1.1
28/7 89.7 κιλά -0.7
μπραβο Φιλιππάρα ! Άντε να ξαναοργανωνόμαστε λίγο να συνεχίσει η κατηφόρα !
Εμένα αλλαγή στο τικεράκι θα παίξει από Σεπτέμβρη/Οκτώβρη και μετά γιατί την ζυγαριά που δείχνει αυτά τα νούμερα την άφησα στα βόρεια για καλοκαίρι (βλακεία έκανα τελικά). Πάντως εδώ συνεχίζω και ζυγίζομαι στη ζυγαριά εδώ για να βλέπω την απώλεια . Είχα χάσει κάπου 1μιση κιλό πριν 2 βδομάδες αλλά μετά πήγα διακοπές και αδιαθέτησα κιόλας οπότε το ξαναπήρα , αλλά νομίζω στο επόμενο ζύγισμα την Παρασκευή θα χω πέσει . Καλά νιώθω γενικώς , νιώθω το σώμα μου να μικραίνει και δεν έχω άγχος με τη ζυγαριά ...
καλημερες ! Έπεσε ζύγισμα σήμερα . Την περασμένη εβδομάδα με είδε δείξει 1,5 πάνω μετά από 5ημερες διακοπές και ενώ ήταν πρώτη μέρα περιόδου. Σήμερα με δείχνει 1,5 κάτω οπότε συνεχίζω κανονικά από κει που ήμουν σε αυτην την ζυγαριά 2 βδομάδες πριν (93.9) . Βουρ να σπάσω το 90άρι και σε αυτην !
εχω χάσει όμως αρκετά σε πόντους από την προηγούμενη βδομάδα σε κάποια σημεία. Στη μέση (οστά λεκάνης) είμαι 4 πόντους κάτω. Πιο ψηλά στο στενότερο σημείο της μέσης είμαι 2 πόντους κάτω. Αριστερό μπούτι 2 πόντους κάτω και δεξί 4 :D περιφερεια στα ίδια αλλά που θα πάει θα πέσει και αυτη...
Η ζυγαριά σου έχει απόκκλιση 10 κιλών με αυτή που ζυγιζόσουνα στη Φλώρινα;; Γιατί γράφεις για 94 ενώ το τικεράκι δείχνει 84 :/
Ακριβώς . Πάω σύμφωνα με αυτή της Φλώρινας παρ' όλα αυτά αφού εκεί ζυγίζομαι τον περισσότερο χρόνο , γι αυτό και θα αλλάξω το τικεράκι φθινόπωρο όταν ξαναανέβω ...
υγ: Η ζυγαριά εδώ είναι ηλεκτρονική ενώ στη Φλώρινα είναι αναλογική
Εμένα η ζυγαριά στο εξοχικό του φίλου μου με έδειξε 110 αλλά δεν αλλάζω ακόμα τικεράκι μέχρι να πάω διαιτολόγο και να ζυγιστώ στην ίδια ζυγαριά που ζυγίζομαι πάντα....
πωπωπωπω!!!!! ζωγραφιζεις παλι!!! αστερι!!! :thumbup::tumble:Quote:
Originally posted by filipparas
Είδαμα το 8αράκι μετά από ενάμιση χρόνο. Πάμε γι'άλλα και ποιός μιας πιάνει... 87 δεν έχω δει ποτέ.
7/7 93.8 κιλά
14/7 91.5 κιλά -2.3
21/7 90.4 κιλά -1.1
28/7 89.7 κιλά -0.7
Ωραίος ο Τάσος!!! Και ΒΜΙ<25 βλέπω, αυτά είναι!!!
Με αργούς και σταθερούς ρυθμούς έφθασα σιγά σιγά στο χαμηλότερο βάρος την ενήλικης ζωής μου. Την άλλη εβδομάδα πάμε να γράψουμε ιστορία :P :yes:
7/7 93.8 κιλά
14/7 91.5 κιλά -2.3
21/7 90.4 κιλά -1.1
28/7 89.7 κιλά -0.7
04/8 88,8 κιλά -0,9