καληνύχτα όμορφες!!!!
μου κρατήσατε πολύ καλή παρέα και σήμερα που είμαι σπίτι μοναχούλα...
θα μείνω ξύπνια λίγο ακόμα, μήπως και μου απαντήσει σήμερα η Αννούλα, το νεούδι μας!!!
Σας φιλώ!
Printable View
καληνύχτα όμορφες!!!!
μου κρατήσατε πολύ καλή παρέα και σήμερα που είμαι σπίτι μοναχούλα...
θα μείνω ξύπνια λίγο ακόμα, μήπως και μου απαντήσει σήμερα η Αννούλα, το νεούδι μας!!!
Σας φιλώ!
Μείνε λίγο ζουζούκα μου γιατί εγώ έχω αποτελειωθεί! Ψιλοξενύχτισα χθες με τις τρελές στον Στρουμφοχωριό (στα Διάφορα), ξύπνησα προυνό προυνό και ήμουν στο πόδι όλη μέρα και τώρα κλείνουν τα μάτια μου!
Αννούλα μου θα σου γράψω και εγώ αύριο. Αν θέλεις γράψε μας δύο λόγια για σένα να σε γνωρίσουμε καλύτερα :). Προς το παρόν σας χαιρετώ. Εις αύριο τα σπουδαία που λένε...
Φιλιά και όνειρα γλυκά και πάλι!
ειμαι 22.Δεν κάνω κατι σπουδαιο.Σπίτι μένω,θα κάνω γυμναστικη ,θα διαβαζω κατι αν μπορω,ίντερνετ,τρεξιμο,μου� �ικη ομως δεν εχω κατι ενδιαφερον,δεν υπαρ΄χει κατι στάληθεια.Quote:
Originally posted by zouzouka
τι νιώθεις γλυκιά μου?
πόσο χρονών είσαι?
τι κάνεις στη ζωή σου? πως περνάς τις μέρες σου? βοήθησέ μας να σε γνωρίσουμε καλύτερα!
Νιώθω οτι κανείς δεν θα μάγαπησει ποτέ.
Πρέπει κι εγω να βγώ.Θα ερθω αύριο..Καλήνυχτα
Μένεις Αθήνα? Με τους γονείς σου? Σπουδαζεις?Quote:
Originally posted by anne2
ειμαι 22.Δεν κάνω κατι σπουδαιο.Σπίτι μένω,θα κάνω γυμναστικη ,θα διαβαζω κατι αν μπορω,ίντερνετ,τρεξιμο,μου� �ικη ομως δεν εχω κατι ενδιαφερον,δεν υπαρ΄χει κατι στάληθεια.
Δεν κατάλαβα κάτι, είπες οτι η μητέρα σου παρατήρησε πως αδυνατισες κ μάλλον γι'αυτό φάγατε μαζί σήμερα...δηλαδή? Εάν παρατηρήσει πως πήρες κιλό δεν τρώτε μαζί? Μπορείς να μας εξηγήσεις πως λειτουργεί αυτό το θέμα μεταξύ σας? Όλες σχεδόν εδώ μέσα έχουμε περίεργες σχέσεις με τη μάνα μας...
Επίσης μου άρεσε πολύ η φράση που χρησιμοποιησες "μου έχει κολλήσει το νούμερο 33" , γιατί είναι μια φράση που χρησιμοποιούμε για τα νούμερα του Τζόκερ!!! Την ζωή μας όμως κούκλα μου δεν την παίζουμε στα χαρτιά, εκτός κ αν η δική σου ζωή θεωρείς πως δεν έχει καμία αξία....έχει????????????
Σκέψου το καλά αυτό που σου λέω...άλλοι θα έδιναν τα πάντα για να είναι στη θέση σου...
Αλήθεια να σε ρωτήσω κάτι? Πως κ μπήκες στο Φόρουμ? Εννοώ ποια ήταν η αφορμή?
Ελπίζω να μου απαντήσεις σε όσα σε ρωταω, εγώ πάντως να ξέρεις δε βαριέμαι να διαβάζω κ να ρωτάω!!! Την πάτησες δηλαδή!!! Σου στέλνω τα φιλιά μου, χαίρομαι πολύ που είσαι μαζί μας...καλό βράδυ...
Kαλημερα, καλημερα, καλημερα, καλημερα, καλημεραααααααααααααα!!!!!!!! !
μου λειψατε κολασμενες!!!! Αλλα περασα πολυ καλα γενικα, η διαθεση εχει ανεβει τρελα, καμια σχεση με πριν.. ειδα και μιλησα πολυ με φιλους μου,ειχε και τελεια μερα για βολτα.. καλοκαιριαζει και θελω να ειμαι χαρουμενη και να απολαμβανω την καθε στιγμη, η ζωη ειναι πολυ ομορφη και μικρη!!! ισως κατεβω Αθηνα και καμια βολτιτσα μετα την εξεταστικη με την κολλητη μου, γιατι μου ειπε οτι κ αυτη ψηνεται, μονο και μονο για τα ματια σας ατιμα θηλυκα!!
Αλμα μου,οταν δεν ειναι καλα η ψυχολογια μας δυτυχως ειναι πολυ δυσκολο να αρχισεις σιγα σιγα να σηκωνεσαι, να βρεις απο καπου να "πιαστεις" και να αρχισεις να ανεβαινεις, αλλα πρεπει να προσπαθεις καρδια μου! οσο τα παρατας χειροτερα γινεσαι..ισως να πιστευεις μαλιστα οτι δεν προκειται ποτε ξανα να νιωσεις ομορφα, παρα μονο μερικες στιγμες "γουρουνιασματος". Δεν ειναι ετσι ομως.. μπορεις αρκετα αμεσα κιολας να νιωσεις μεγαλη ικανοποιηση με τον εαυτο σου, κανοντας την σουπερ διατροφη εδω της ντοκτορ Ελης και κουνωντας λιγο το κορμι σου. με οποιονδηποτε τροπο. Μην βαριεσαι να το κανεις, και μην πιστευεις οτι δεν μπορεις, οτι δεν εχεις τη δυναμη ή τη διαθεση. λιγο λιγο καθε μερα.. σιγουρα αγκαλια με τον καναπε δεν θα αλλαξει η διαθεση σου και δυστυχως δεν θα παραμεινει ιδια, θα χειροτερευει και ειναι κριμα..!! κι εγω για μηνες, μην πω χρονια δεν ηθελα να βγαινω απο το σπιτι,ουτε να βλεπω κοσμο ουτε αυτος να με βλεπει! ειχα σχεδον παραιτηθει, αλλα οσο καθεσαι σπιτι τοσο περισσοτερο μουχλιαζεις.. κυριολεκτικα, δεν κανω πλακα τωρα. και τελικα ειχαν εννοειται πολυ δικιο οσοι μου ελεγαν οτι πρεπει να βρω ασχολιες, δραστηριοτητες που να μου αρεσουν και να γεμιζω το χρονο μου, να συναναστρεφομαι με κοσμο κτλ..Ποτε δεν ειναι αργα να αγαπησεις τον εαυτο σου, και να συμφιλιωθεις μαζι του..δωστου μια ευκαιρια να νιωσει ξανα ομορφα!
τι χαπια παιρνεις?? για να σου ανεβαινει η διαθεση? πως τα λενε??
ζουζουκα πως εισαι μικρη μου?? καλα σε νιωθω, οι πονοι λογικα εχουν φυγει ε??
Ελη και σενα σε νιωθω καλα! ο καλυτερος τροπος να ξερεις για αλλη φορα για να σου φυγει το πιασιμο πιο γρηγορα ειναι με ελαφρια γυμναστικη και λιγες διατασουλες.. Μαλιστα αν κανεις την ιδια γυμναστικη με αυτην που εκανες και πιαστηκες θα σου φυγει σχεδον τελειως.. Θα ξεκινησω μαλλον κι εγω Ζumbaaaaaaaa!!!!!!!!!!:starhit::starhit::starhit: :starhit: Ειμαι αναμεσα σ αυτο και pole dance, θα σκεφτω λιγο ακομα και θα αποφασισω!! Δε γαμιεται και η ψυχοθεραπεια και ολα! Νιωθω οτι ο,τι ειχα να πω τα ειπα, ο,τι ειχα να μαθω τα εμαθα, θα πηγαινω ισως αλλα πολυ σπανια. Δε θελω να βασιζομαι καθολου σ αυτο,αλλα στον εαυτο μου, στο να κανω πραγματα επιτελους που μου αρεσουν και να αδραττω τη μερα!!! Αν με βλεπεις οτι δεν ειμαι καλα παντως να μου πεις ευθεως να παω παλι στον τρελογιατρο!! :lol::lol::lol::lol::lol::lol:
Αννουλα καλωσηρθες στην παρεα μας, ευχομαι να βρεις βοηθεια γιατι πραγματικα την χρειαζεσαι..εισαι τρομερα λιγα κιλα, και δεν ξερω και η υγεια σου αν ειναι καλα.. η υγεια σου πως ειναι?ειχες καποιο προβλημα?περιοδο εχεις? ενεργεια εχεις? πες μας τι τρως καθε μερα, και ολα αυτα που σε ρωτησε και η ζουζουκα για τη μαμα σου και το φαι. εισαι απο Αθηνα η απο Θεσσαλονικη καπου κοντα??
Καλημέρα φιλενάδες. Τι μου κανουν τα αγαπημενα μου κορίτσια? Ολες καλα? Καιτουλα ολα ενταξει? Αγγελάκι μου ποσο χαρηκα που πέρασες ομορφα. Αλμα, Λεσινγκ, Ελι, Σμαρτ, break ολα καλά? Αννουλα καλώς ήρθες στην παρέα μας. Οτι θες εμεις ειμαστε εδω.
Κοριτσακια μου δε σας εγραψα χτες αλλα με την ταλαιπωρια των προηγουμενων ημερων χτες κοιμομουνα σα μοσχαράκι ολη μέρα. Ξυπνουσα μόνο για να κανω τα γευματα μου. Παιδι μου ουτε στον ύπνο δεν του ξεφευγω του Ζουμπανέα.
Ας γραψω λοιπον τα του Σαβ/κου
Σαββατο
Πρωι: Εΐπα πρωινό δεν εφαγα γιατι ήμουνα χάλια
Δεκατιανό: Ένα μήλο
Μεσημέρι: Τελικά δεν εφαγα λαπα. Η μαδερ ειχε κανει τραχανά. Ε συγνωμη αλλά μου έκλεινε το μάτι. Τραχανάς λοιπόν με φετούλα και 1 φέτα ψωμί
Απόγευμα: Μόνο ενα καφέ
Βράδυ: Ενα γιαούρτι με ανανά, καρύδια και μέλι
Κυριακή και επιστροφη στα δικά μας
Πρωινό: 2 φρυγανιές ολικής, 1 κομματι γραβιέρα, 1 ποτήρι χυμός
Δεκατιανό: 1 αβγό βραστό και 1 ακτινίδιο
Μεσημερι: Αγκινάρες αλα πολίτα γιάμι με 1 κομματι φέτα και 1 φετα ψωμί.
Απόγευμα: 2 αποξ σύκα, καφές
Βράδυ: Γιαούρτι με ανανά, αμύγδαλα και μέλι
Καλε ξεχασα να σας πω οτι τελικά πήγα ζούμπα το σαββατο. Περιττο να σας πω οτι ειχα ενα αγχος μη με πιασει κανα κόψιμο και ξεφτυλιστώ. Ολα καλα τελικά. Και ναι μου αρεσει η ζουμπα. Ειμαι λιγο αγγουρακι. Δεν το χω το κουνημα αλλά ξεχνιεσαι ρε, ειναι αλλο πράγμα. Η ωρα κυλάει σα νεράκι.
Καλημέρα κοριτσάκια μου!
Σας γράφω με το κουτσουρεμένο μου δαχτυλάκι που πετσόκοψα χθες την ώρα που ήμουν σε οίστρο μαγειρικής! Ευτυχώς είναι καλά το δαχτυλάκι μου και δεν θέλει ράμματα αν και είναι βαθύ το κόψιμο και πονάει. Εμ τι το ήθελα το μεγάλο το μαχαίρι και μάλιστα ακονισμένο; Τεσπά όλα καλά, έκανα τραπέζι στους γονείς μου χθες και επειδή ήταν και της Ορθοδοξίας επιδόθηκα σε νηστίσιμες μαγειρικές με μύδια σαγανάκι, καλαμάρια γεμιστά, ταραμά και μαυρομάτικα φασόλια σαλάτα με πολύχρωμα λαχανικά! Ζύμωσα και ένα ακόμη ψωμάκι και ναι Αγγελάκι το πέτυχα!!! Τελικά το λάθος ήταν στο νερό ;), έβαζα λιγότερο και η ζύμη δεν φούσκωνε. Το βρήκαμε και αυτό! Καλά δεν το κάνω και συνήθειο το ζύμωμα μην τρελαθούμε...Καλύτερα να παίρνω το άσπρο που το τρώει μόνο ο άντρας μου και εγώ το σνομπάρω χιχιχιχι και τρώω κρίθινα παξιμάδια. ʼσε που μετά από τόσο καιρό που τρώω παξιμάδια ρε παιδιά τα συνήθισα και μου αρέσουν! Και αυτές τις μέρες μου έλειψαν! ʼβυσσος η ψυχή μου!
Λοιπόν τα χθεσινά μου:
Πρωινό 9.00: 1 τοστ με δύο φέτες ζυμωτό ψωμί + 2 φέτες τυρί, 1/2 φλιτζάνι κεφίρ, 1/2 μήλο
Πρόγευμα 12.00: 1/2 φλιτζάνι κεφίρ, μία μπουκιά μπανάνα, 1/2 καρύδι
Μεσημέρι 14.00: 1 καλαμάρι γεμιστό και ρυζάκι, 1κ.σ ταραμάς, 4κ.σ. μύδια σαγανάκι, 1 μπολάκι μαυρομάτικα φασόλια με λαχανικά σαλάτα, 1 μεγάλη φέτα ψωμί, 1 ποτηράκι ούζο :D
Απόγευμα 18.00: Επιδόρπιο με φράουλες, γιαούρτι, μέλι και 2 μπισκότα digestive
Βραδινό 22.00: 1 μικρό μπολάκι μαυρομάτικα φασόλια με λαχανικά και λίγο φέτα
ελάκο θελω τη συνταγη για το ψωμάκι.
Καλημέρα ʼννα! :)Quote:
Originally posted by anne2
ειμαι 22.Δεν κάνω κατι σπουδαιο.Σπίτι μένω,θα κάνω γυμναστικη ,θα διαβαζω κατι αν μπορω,ίντερνετ,τρεξιμο,μου� �ικη ομως δεν εχω κατι ενδιαφερον,δεν υπαρ΄χει κατι στάληθεια.
Πολύ χαίρομαι που αρχίζεις να μας λες τα δικά σου :). Αλήθεια δεν έχεις μία δουλειά ή κάποια σχολή; Παρέες φίλους; Μένεις σε επαρχεία;
Λοιπόν για να γνωριστούμε καλύτερα να σου πω και εγώ 2 πραγματάκια για εμένα, να τα διαβάσουν και τα υπόλοιπα κορίτσια μιας και μερικά πράγματα δεν τα έχω πει. Έτσι για να κάνουμε ένα fresh start βρε παιδί μου
!
Είμαι 33 χρονών όπως λέει και το τικεράκι μου, έχω σπουδάσει Μηχανικός Έργων Υποδομής στην Θεσσαλονίκη στα ΤΕΙ και τώρα πια μένω Αθήνα. Ο έρωτας με τράβηξε στα Νότια :D. Στην Αθήνα μένω εδώ και 4,5 χρόνια και μου αρέσει πολύ. Ευτυχώς έχω εδώ και την αδερφή μου και μένουμε κοντά οπότε έχω οικογένεια μου κοντά. Δούλευα 3 χρόνια σε μία Τεχνική Εταιρεία εδώ στην Αθήνα αλλά μετά μας έπιασε η κρίση και με απέλυσαν μαζί με πολλούς άλλους μηχανικούς και τώρα είμαι άνεργη δυστυχώς. Βέβαια με τόση δουλειά που είχα ρίξει τα τελευταία χρόνια στην αρχή το διάλειμμα ήταν κάτι παραπάνω από ποθητό! Βρήκαμε έτσι και χρόνο με τον επί χρόνια σύντροφο μου να παντρευτούμε τον Οκτώβριο! Τώρα πια έχω κουραστεί λίγο με την ανεργία μου αλλά δυστυχώς δουλειές δύσκολα βρίσκονται αυτήν την εποχή...
Κατά τα άλλα όπως σου είχα πει έχω αδηφαγική διαταραχή (binge eating disorder) και με έχει ταλαιπωρήσει πάρα πολύ! Όλα ξεκίνησαν με μία δίαιτα στην εφηβεία μου.... από μικρή ήμουν ένα αδύνατο κοριτσάκι με ψηλά πόδια καλάμια :lol:. Στην εφηβεία μου ήμουν γύρω στα 70-72 κιλά (ύψος 1,70) και πάντα δεν ένιωθα καλά με αυτό. Ήθελα να είμαι πιο αδύνατη. Έτσι έκανα δίαιτα και είχα χάσει γύρω στα 5 κιλά και ένιωθα υπέροχα και πολύ όμορφη. Παράλληλα είχα και κάποιες αθλητικές δραστηριότητες, όπως βόλεϋ στο σχολείο και τζούντο τα απογεύματα, οπότε κάποια άθληση την έκανα. Την δίαιτα την είχα κάνει στην 2α Λυκείου. Στην 3η Λυκείου όμως με τις Πανελλήνιες σταμάτησα να κινούμαι και το μόνο που έκανα ήταν να διαβάζω. Ήταν μία περίοδος με πολύ στρες και κακή ψυχολογία και το έριξα στα γλυκά και έτσι μέσα σε ένα χειμώνα έβαλα 20 ολόκληρα κιλά! Ένιωθα τραγικά άσχημη και το σώμα μου παραμορφώθηκε, έκανα και πολλές ραγάδες όπως ήταν αναμενόμενο... Όταν τελείωσαν οι πανελλήνιες είχα φρικάρει τόσο με τον εαυτό μου που αμέσως ξαναξεκίνησα δίαιτα. Μέσα σε ένα χρόνο όπου και ξαναέδωσα πανελλήνιες είχα χάσει τα περισσότερα κιλά γύρω στα 15 αν θυμάμαι καλά. Πέρασα Θεσσαλονίκη και έφυγα με τρελή χαρά από την επαρχεία για να σπουδάσω! Επιτέλους το όνειρο μου είχε γίνει πραγματικότητα, να φύγω από το πατρικό μου και να πάω να σπουδάσω! Από εκεί και πέρα είχα σοβαρά πάνω-κάτω στα κιλά μου έφτασα από 65 μέχρι και 93-94 κιλά. Την τελευταία φορά που κατάφερα να χάσω όλα τα κιλά μου από τα 93 πήγα και πάλι στα 70 με πολύ γυμναστική και διατροφή (το 2005). Δυστυχώς όμως και πάλι δεν μπόρεσα να τα κρατήσω και σιγά σιγά μέχρι το 2010 έφτασα στα 105 κιλά! Εκεί ήταν που φρίκαρα εντελώς με τον εαυτό μου και διαπίστωσα ότι αν συνεχίσω έτσι θα συνεχίσω να παχαίνω και ότι αυτό το βαρέλι δεν έχει πάτο! Αποφάσισα να πάρω το κουρασμένο μου κορμί και να πάω σε διαιτολόγο που για καλή μου τύχη ήταν ειδικευμένος στις διατροφικές διαταραχές. Από τον Νοέμβριο του 2010 συνεργάζομαι μαζί του και προσπαθώ να απαλλαχθώ από την διαταραχή μου αλλά και από τα περιττά μου κιλά. Έχω διανύσει ήδη αρκετό δρόμο και πλέον είμαι πολυ χαρούμενη και ήρεμη και σε ένα πρόγραμμα που μου αρέσει και το απολαμβάνω. Χαίρομαι για πρώτη φορά το φαγητό μου χωρίς τύψεις,έχω επιδοθεί ακόμη και στην μαγειρική και την ζαχαροπλαστική που πάντα φοβόμουν γιατί μετά τα έτρωγα όλα μονοκοπανιά! Πλέον έχω ανακτήσει ισορροπίες στην ζωή μου και την απολαμβάνω πολύ περισσότερο και προσπαθώ να κάνω πράξη όλα αυτά που έχω δειδαχθεί από τον διαιτολόγο μου, από τα σεμινάρια που παρακολούθησα και από ότι έχω διαβάσει σχετικά. Σημειωτέον ότι το 2010 που πήγα στον διαιτολόγο δεν ήξερα καν ότι έχω διατροφική διαταραχή, το μόνο που νόμιζα ήταν ότι έχω κουραστεί και ότι πλέον δεν έχω δύναμη να επιβληθώ στον εαυτό μου...πόσο λάθος είχα!
Αυτά σχετικά με εμένα, ελπίζω να νιώσεις σύντομα άνετα να μας πεις και την δική σου ιστορία για να σε γνωρίσουμε καλύτερα :D
Κι εγω ρε Ελη οταν κανω πολυ νοστιμα τα παξιμαδακια μου , γινονται πιο πολυ σαν μπισκοτακια και δεν σταματαω να τρωω!! γ αυτο προτιμω να τα κανω ετσι κι ετσι.. δηλαδη να τα προτιμαω σε γευση απο τα κριθινα πχ του εμποριου, να με ικανοποιουν δηλαδη, αλλα να μην ειναι και σαν τα τυπου κυθηρων που ειναι σκετο κολλημα!!
Σαββατο..
07 50 μ 1 ακτινιδιο + 1/2 μπανανα + κεφιρ + 4 παξιμαδακια κριθινα + μελακι
10 00 μιση ωρα τρεξιμο
11 20 3 ακτινιδια + 1/2 μπανανα + ανανα + λιιιιγο κεφιρ + 1 παξιμαδακι κριθινο
13 00 παντζαρι-ροκα + μπροκολο ετσι τσιμπουσα λιγο λιγο, πριν τα κανω σαλατα..
14 20 σαρδελες + μπροκολο + σπανακι-ροκα +1,5 κριθινο
18 15 1 μπανανα + 1 κριθινο
21 00 λιγες σαρδελες + κουνουπιδι + 1 μπουκια παντζαρι + 1,5 κριθινο
23 00+++ κρασι κοκκινο , υποθετω περιπου 2 ποτηρια. το πολυ 3.. και μετα 1 ΙΟΛΗ
Κυριακη..
11 00 νερο -μελι -λεμονι
11 30 4 ακτινιδια + κεφιρ + 4 παξιμαδακια κριθινα +μελακι
13 00 1 εσπρεσσακι διπλο, με τελεια παρεα !!
14 00 2/3 μπανανας + λιγο κριθινο
15 45 σαλατα iceberg-ροκα-σπανακι με σαλτσα μεντας και δυοσμου + σπαγγετι ολικης με σολωμο (φρεσκο και λιγο καπνιστο)--δε θελω να ξερω πως τα εκανε ο σεφ, τι λαδια και βουτυρα εβαλε!! παντως τα ευχαριστηθηκα πολυ ασχημα!!! και καθολου τυψεις!!! αφησα και μερικα, ειχα χορτασει πολυ πολυ καλα..!!! επισης με τελεια παρεα και αξιζε και το τελευταιο ευρω..
18 00 1 κουταλια απο μους εσπεριδοειδων -ισα να το δοκιμασω..νοστιμο αλλα υπερβολικα γλυκο..
21 00 1 μπολ με κεφιρ + 2 κουταλιες κουακερ + 2 ακτινιδια + 1/3 μπανανας + 1 κριθινο
Μαράκι μου είναι πολύ εύκολα τα υλικά για το ζυμωτό ψωμάκι.Quote:
Originally posted by mariafc
ελάκο θελω τη συνταγη για το ψωμάκι.
Εγώ βάζω για ένα καρβέλι σε φόρμα ορθογώνια:
3 φλιτζάνια αλεύρι (ότι θέλεις εσύ, εγώ βάζω συνήθως 2 ολικής άλεσης και 1 κίτρινο χωριάτικο)
Νερό όσο πάρει (χλιαρό!!!)
Μαγιά φρέσκια (περίπου 15γρ) ή ένα φακελάκι μαγιά σε σκόνη.
2-3 κ.σ. ελαιόλαδο
1 κ.γ. αλάτι
2κ.σ. αλεσμένους ξηρούς καρπούς και λιναρόσπορο
λίγο ζάχαρη
*Προαιρετικά καμιά φορά βάζω λίγους σπόρους γλυκάνισου, μου αρέσουν το άρωμα τους.
Βάζεις το αλεύρι, τα μπαχαρικά και τους αλεσμένους ξηρούς καρπούς σε ένα λεκανάκι και τα ανακατεύεις λίγο. Μετά διαλύσεις σε λίγο χλιαρό νερό τη μαγιά και την αφήνεις για λίγα λεπτά να αρχίσει να δρα. Ρίχνεις το νερό με τη διαλυμένη μαγιά και το ελαιόλαδο και αρχίζεις να ζυμώνεις. Ρίχνεις όσο νερό τραβήξει η ζύμη μέχρι να γίνει αρκετά ελαστική και να κολλάει στα χέρια λίγο αλλά όχι στη λεκάνη. Όσο πιο πολύ ζυμώνεις την ζύμη τόσο πιο αφράτο βγαίνει το ψωμί! Αλλά σε προειδοποιώ είναι κουραστικό και θέλει δύναμη χιχιχι. Μετά σε μία λαδωμένη φόρμα που την έχεις πασπαλίσει και με λίγες νιφάδες βρώμης ή με παπαρουνόσπορο ή με σουσάμι βάζεις την ζύμη που την έχεις ζυμώσει στο σχήμα της φόρμας σου. Αν θέλεις από πάνω βρέξε με λίγο νεράκι την ζύμη και πασπάλισε και πάλι με βρώμη κτλ. Τυλίγεις την φόρμα με πετσέτα για να μην φύγει η υγρασία της ζύμης και άφησε την μέσα στο φούρνο με ανοιχτή την λάμπα του μόνο χωρίς θερμοκρασία για 30-45 λεπτά για να φουσκώσει. Όταν διπλασιαστεί η ζύμη ανοίγεις τον φούρνο στους 180-200 βαθμούς και ψήνεις για 45 λεπτά περίπου. Όταν ψηθεί το ψωμάκι το βγάζεις απευθείας από την φόρμα και το ακουμπάς πάνω σε μία πετσέτα ή σε μία σχάρα για να κρυώσει. Το ψωμάκι σου είναι έτοιμο!
Μία ακόμα ζουμπανίτσα προστέθηκε στην παρέα :lol:Quote:
Originally posted by mariafc
Καλε ξεχασα να σας πω οτι τελικά πήγα ζούμπα το σαββατο. Περιττο να σας πω οτι ειχα ενα αγχος μη με πιασει κανα κόψιμο και ξεφτυλιστώ. Ολα καλα τελικά. Και ναι μου αρεσει η ζουμπα. Ειμαι λιγο αγγουρακι. Δεν το χω το κουνημα αλλά ξεχνιεσαι ρε, ειναι αλλο πράγμα. Η ωρα κυλάει σα νεράκι.
Καλά μαρή αν δεν ήξερα πόσο τέλεια είναι η ζούμπα θα σου έλεγα είσαι τρελή που έτρεχες με την διάρροια να πας να ζουμπιαστείς αλλά και εγώ η αλήθεια είναι ότι δύσκολα θα την έχανα χιχιχιχι.
Αγγελάκι μου πολύ όμορφη η Κυριακή σου! Καλά το μεσημεριανό σου έσκισε μου τρέξανε τα σάλια! Πολύ ωραίες επιλογές έκανες και μπράβο σου που το απόλαυσες. Επίσης πανέξυπνο μου κορίτσι μπράβο σου που έκανες μικρό 2ο σνακ πριν το τραπέζι έξω!!! :thumbup::thumbup::thumbup: η διατροφική νοημοσύνη σου δούλεψε ;)
καλα δεν ηξερα τι να διαλεξω εκει που πηγαμε ,πραγματικα, το ενα πιατο πιο ωραιο απο το αλλο ακουγοντουσαν! ασε που δεν πεινουσα και πολυ γ αυτο δεν μπορουσα να ξεχωρισω τι ηθελα περισσοτερο!
Μας εχεις δασκαλεψει πολυ σωστα δεσποινις, και μαλιστα εχω πειστει οσο δεν παει οτι η διατροφη αυτη με κανει πιο εγκρατη και να μην πεφτω με τα μουτρα, και να μπορω να απολαμβανω φαγητα που καταναλωνα μονο σε βουλιμικα..
Χθες το βραδυ εφαγα κεφιρ με φρουτα , κουακερ και 1 παξιμαδι. ειχα αναμεσα σε πολλα φαγητα να διαλεξω, σπιτικα ολα, αλλα αυτο που ειχα πιο πολυ ορεξη να φαω ηταν αυτο που εφαγα!! κατα τις 12 κοιμηθηκα και γενικα ενιωθα πολυ κουραση επειδη ημουν ολη μερα εξω και την προηγουμενη δεν ειχα κοιμηθει και πολυ.. ξυπνησα ομως κατα τις 5μισι , εμεινα ξαπλωμενη αλλα δεν με επαιρνε ο υπνος και 6 και κατι σηκωθηκα.. και ξενερωσα γιατι δεν κοιμηθηκα πολυ, σκεφτομαι οτι σημερα δεν θα χορταινω με τιποτα!! --λογω της ορμονης λεπτινης και μιας αλλης δε θυμαμαι..-- τελοσπαντων, 6μισι,7 παρα ηρθε με πηρε ο αδερφος μου και πηραμε το δρομο του γυρισμου.. του ειχα πει ομως το προηγουμενο βραδυ να φυγει κι εγω οοταν ξυπνησω θα παρω λεωφορειο και θα γυρισω. Και τελικα τον πηρα τηλ να ερθει να με παρει.. Αυτο το να ξυπναω χωρις να εχω ξεκουραστει το παθαινα παντα επειδη δεν ετρωγα καλα , και κυριως βραδινο. Οποτε και ξυπνουσα γιατι πεινουσα.. Λες το κεφιρ να ειναι λιγο για μενα? Οταν τρωω κατι αλλο, πιο φαι, ή αυγα ή τυρι κοιμαμαι κανονικα νομιζω.. Λες να παιζει αυτο? Εσυ οταν τρως κεφιρ σου αρκει για να μην ξυπνησεις?:puzzled::puzzled::puzzled: