-
Καλημέρα!
asteraki, σωστα σκεφτεσαι σχετικά με τους στόχους, έτσι πρέπει.
Να είναι εφικτοί και πραγματοποιήσιμοι. Πρώτα κατακτούμε το μικρό στόχο, μετά μεγαλύτερος κ.ο.κ.
Όσο για τη δουλειά, 1 κεσεδάκι γιαούρτι με δημητριακά είναι νομίζω πολύ καλή επιλογή!
-
γεια σας και παλι! πως παμε???
μολις ανοιξα να φαω το μεσημεριανο μου που ειναι μια πολυ μεγαλη σαλατα με μαρουλια και πρασιναδες κοτοπουλο ψητο κρουτον παρμεζανα και σως μελι μουσταρδα. την υπολογιζω καμια 10αρια ποντους....
εχω δηλαδη απο το πρωι 1σοκολατακι bounty 2,5π και μια σαλατα 10π
συνολο 13π. εχω υπολοιπο επομενως 8π!!! μια χαρα...
εσεις πως πατε παιδες???? κανενα νεο???
π-κ σιγα σιγα ολα θα γινουν! καλυτερα να βλεπω μικρα βηματα να επιτυγχανονται και ετσι η συνολικη επιτυχια φανταζει θριαμβος!!!!
-
καλημερα σας!
τι κανετε? μας ματιαξανε!!!! μα κανεις δεν μπηκε χθες???
λοιπον σημερα επισημη μερα ζυγισματος για μενα και μαλλον δεν πηγαν ολα κατευχην! εχασα μολις 100γρ. δεν πτοουμαστε βεβαιως βεβαιως και συνεχιζουμε και αυτη την εβδομαδα η οποια προβλεπω οτι θα παει πολυ πολυ καλυτερα!!! φιλια πολλα σε ολους και θα τα πουμε αργοτερα!
-
καλημέρα σας! ελπίζω να είστε όλοι καλά να ξυπνήσατε με δημιουργική διάθεση και αισιοδοξία!
Μετά από ένα μεγάλο διάστημα ισορροπημένης διατροφής και συμφιλίωσης μου με την σοκολάτα (συνήθως την καταβρόχθιζα πριν προλάβει να πει λέξη) νιώθω πολύ καλά και σωματικά και ψυχικά. Θα ήθελα να καταγράψω κάποιες παρατηρήσεις μου που αφορούν τις διατροφικές μου συνήθειες περιμένοντας δικές σας προεκτάσεις και τοποθετήσεις. Ας μοιραστούμε τις σκέψεις μας λοιπόν...
- Η διατροφή WW είναι ευπροσάρμοστη και ευέλικτη κι ως τέτοια θα ήταν καλό να την αντιμετωπίσουμε. Δεν είναι δίαιτα γι αυτό και δεν θα έπρεπε να την θεωρούμε ως τέτοια. Όταν άρχισα να ακολουθώ την διατροφή είχα επιλέξει ορισμένες τροφές που το άθροισμα τους με ικανοποιούσε και σ'αυτά τα πλαίσια άφησα τον χρόνο να κυλήσει. Αυτό, εκ των υστέρων, ήταν ένα μεγάλο λάθος. Προσπάθησα να φτιάξω ένα καλούπι μέσα στην ελευθερία που μου έδινε το διατροφικό πρόγραμμα.
(γαλοπούλες και κοτοπουλάκια μου συγνώμη για την αναστάτωση που προκάλεσα στο είδος σας, υπόσχομαι ότι θα επανορθώσω...).
-Το σώμα μας έχει μνήμη! Η μνήμη όλων των στερήσεων κατά την διάρκεια προσπάθειας απώλειας κιλών εξωτερικεύεται ως απαίτηση απο το σώμα μας σε μεταγενέστερο διάστημα και έτσι ξανακερδίζουμε όσα με κόπο απαλλαχθήκαμε. Θα ήταν καλό να μην υποτιμούμε την νοημοσύνη μας αφού όλοι πιστεύω ξέρουμε ότι αν αντικαταστήσουμε ένα σοκολατάκι με μια κουταλιά μέλι, δεν είναι το ίδιο!!! Όταν θέλω σοκολάτα θα τρώω σοκολάτα! γιατί; επειδή έχει πόντους και μπορώ να την υπολογίσω!
-Χρειαζόμαστε τα χαλαρά διαστήματα που δεν θα μετράμε. Οι πόντοι δεν πρέπει να μας γίνουν εμμονή! Μετράμε για να συνηθίσουμε τις ποσότητες πρόσληψης των τροφών κι όχι για να μην μπορούμε να φάμε κάτι χωρίς να ξέρουμε την αντιστοιχία του σε πόντους! Δείτε το και σαν ένα διάστημα επιβεβαίωσης των διατροφικών σας συνηθειών και πόσο κοντά είστε σε αυτό που εσείς ορίζετε ισορροπία!
-Τα light προϊόντα θα ήταν καλό να μην μας απασχολούν ιδιαίτερα. Δεν είναι ανάγκη η γαλοπούλα, το τυρί, η σοκολάτα, το γιαούρτι, το γάλα να είναι light! γιατί; για να απολαμβάνω το πρωινό μου σάντουιτς και να με κρατάει μέχρι το μεσημέρι...
Διατροφή σημαίνει τρόπος ζωής! Δεν τρώω ότι θέλω για ένα διάστημα και μετά αρχίζω πάλι. Τρώω ότι θέλω συνέχεια γνωρίζοντας την συμβολή του σε ενέργεια ή απόλαυση στην διατροφή μου! με αυτό τον τρόπο περιορίζω την ποσότητα (λαιμαργία) κι όχι την ποιότητα.
-
Γεια σας και παλι!!!
Νεφελη μου καταρχας να σου πω οτι χαιρομαι πολυ που αισθανεσαι ομορφα σωματικα και ψυχολογικα καθως τα δυο αυτα ειναι κρικοι της ιδιας αλυσιδας που οδηγουν στην ισορροπια και την ευφορια.
πρεπει να πω οτι τεινω να συμφωνησω σε οσα εγραψες παραπανω και πιστευω πως οποιοσδηποτε ακολουθει τη διατροφη των ww εχει πληρως αντιληφθει την διαφορα της απο αλλες διατροφες (διαιτες νομιζω οτι θα ταιριαζε περισσοτερο)
ειναι σαφες πως οτι στερεις απο τον οργανισμο σου εκεινος το επιζητα ακομη περισσοτερο και εκει κρυβεται η παγιδα... για τα προιοντα χαμηλων θερμιδων δεν ειναι καταναγκη καλυτερα απο τα πληρη αλλα τροφιμα οπως το γαλα και η κοκα κολα εχουν απιστευτη διαφορα στο ποσοστο λιπαρων. θα πω επομενως οτι καλο ειναι να καταναλωνονται με μετρο καθοσον δεν θα μας γλυτωνουν παρα μονο απο ελαχιστες θερμιδες αλλα μας επιβαρρυνουν οργανικα λογω της μεγαλυτερης επεξεργασιας τους απο τα υπολοιπα. μακαρι να μπορουσαμε ευκολα να υιοθετουσαμε ενα σωστο τροπο διατροφης... θα ηταν η ιδανικοτερη κατασταση!
προσωπικα μιλωντας δεν νομιζω οτι θα το καταφερω να βαλω την ποιοτητα στην διατροφη μου διοτι τρωω γλυκα και αρκετα λιπαρα και υδατανθρακες. με τους ποντους χανω αλλα δεν μπορω να πω οτι κανω και την υποδειγματικοτερη ημερησια διατροφη!
και για να μην ξεχνιομαστε να σας πω οτι μεχρι τωρα εχω καταναλωσει 11π που τους πηρα απο ενα κουλουρι θεσσαλονικης και μια μεγαλη σαλατα με κοτοπουλο λαδι κρουτον και ελαχιστοτατη παρμεζανα.
(ειδες? ειναι αυτα που σου ελεγα οτι δεν μπορω να κοψω η να ελαττωσω...) ;) :)
-
αστεράκι
http://www.magic-mural-factory.com/P...dcloud-l_a.jpg
υπάρχουν προτεινόμενες ποσότητες υδατανθράκων, πρωτεϊνών κτλ κτλ που θα ήταν καλό να προσλαμβάνουμε! ίσως αν προσπαθήσεις βάσει αυτών να υπολογίσεις τις ποσότητες σου, επισπεύσεις και το ποθητό αποτέλεσμα.
->Εδώ θα βρεις το τόπικ με τις πληροφορίες που αφορούν τις μερίδες κατανάλωσης.
-
τι ωραια η εικονα σου!!
τα εχω κατεβασει ολα απο την πρωτη στιγμη που σας βρηκα. τα μελετησα, ειχα ξεκινησει και μετα γραφτηκα στο φορουμ!!! σε ευχαριστω πολυ πολυ παντως!!!
το θεμα μου ειναι οτι δεν μπορω να περιοριζω τους υδατανθρακες!!!! η αληθεια ειναι οτι ο ρυθμος απωλειας ειναι μικρος αλλα παραπανω δεν εχω.... το παλευω!!! εχω μια απιστευτη λιγουρα για γλυκο αυτη τη στιγμη που δεν βλεπω μπροστα μου!!!!!
φιλακια πολλα πολλα και μην χανεσαι!!! γραφε και την πορεια της διατροφης σου για να παιρνουμε κουραγιο!
θελω να δω πως κανετε κατανομη των τροφων γιατι τα εχω κανει θαλασσα!!!!
φιλακιααααααααααααααααααα αα!!!!!! ;)
-
Καλημέρα σε όλες και όλους!
asteraki, συγχαρητήρια για την απώλεια! 100 γραμμάρια είναι 100 γραμμάρια και είναι βάρος που έφυγε από πάνω σου. Υπάρχουν φορές που χάνουμε πολύ και φορές που χάνουμε λίγο, το θέμα είναι να βρισκόμαστε σε πρόγραμμα και σε μια πορεία προγραμματισμένη. Η πιστή εφαρμογή του προγράμματος θα οδηγήσει στα επιθυμητά κιλά.
Όσον αφορά τους υδατάνθρακες, το είχα ξαναγράψει και πιο παλιά: πουθενά στο υλικό που μας είχαν δώσει στα WW δεν υπάρχει προτροπή ή οδηγία για μείωση της ποσότητάς τους ή όριο σε αυτούς, στα πλάισια βέβαια της λογικής και του μέτρου.
Το πρόγραμμα αυτό, βασίζεται σε πόντους. Κάθε τροφή δηλαδή, ανάλογα με τις θερμίδες και τα λιπαρά που περιέχει μεταφράζεται σε πόντους. Εμείς πρέπει να μην ξεπερνάμε τους ημερήσιους πόντους μας.
Οι συστάσεις αφορούν την ισορροπία στη διατροφή:
5 μερίδες φρούτα και λαχανικά
πολύ νερό
2-3 μερίδες ορατά λίπη την ημέρα
2 μερίδες γαλακτοκομικών για το ασβέστιο
ποικιλία στη διατροφή
Υπάρχει βέβαια και η επισήμανση ότι οι τροφές με χαμηλό γλυκαιμικό δείκτη περιορίζουν την επιθυμία για ζάχαρη και μπορεί να βοηθήσουν στην απώλεια βάρους, αλλά πουθενά δεν λέει ότι πρέπει να φας πχ. μέχρι τόσα γραμμάρια υδατανθράκων την ημέρα.
Από την άλλη μεριά και εκ πείρας, γνωρίζουμε ότι είναι προτιμότερο το βράδυ να φας πρωτείνη με σαλάτα (πχ. κοτόπουλο με σαλάτα ή ψάρι με σαλάτα), αντί για σκέτους υδατάνθρακες, αλλά αυτό είναι στην ευχέρεια του καθενός να το κάνει, εάν θέλει και εάν ταιριάζει με τις συνήθειές του και αν μπορεί.
Μέτρο σε όλα, δεν θα καταναλώσουμε όλους τους ημερήσιους πόντους σε ψωμιά, πατάτες, μακαρόνια και γλυκά, ούτε όμως θα φτάσουμε και στο άλλο άκρο, του να περιορίσουμε δηλαδή τόσο πολύ τους υδατάνθρακες ώστε να πάμε σε άλλου είδους διατροφή μετά.
Το πρόγραμμα είναι τόσο ευέλικτο που μπορείς να φας τα πάντα, κυριολεκτικά τα πάντα, κρατώντας όμως την ισορροπία στη διατροφή και να χάνεις βάρος με σωστό και υγιεινό τρόπο.
Από το 1996 που έγινα ισόβιο μέλος μέχρι το 2006 διατηρούσα το βάρος μου εφαρμόζοντας όλα αυτά που έμαθα στα WW και δεν μου έλειψε τίποτε. Μετά έβαλα τα κιλά, με δική μου ευθύνη και μόνο, αλλά τώρα θα ξαναφύγουν και δεν πρόκειται να ξαναέρθουν. :)
Αυτά... καλή συνέχεια σε όλες και όλους!!!
Να έχετε μια όμορφη Κυριακή!
-
Καλημερα σε ολους!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Αυριο κλεινω την 3η εβδομαδα και ειναι ημερα ζυγισματος.
Ειμαι ευχαριστημενη γιατι δεν στερηθηκα τιποτα απο θεμα φαγητου και νοιωθω καλα!!!!!!!!!!!!!
Αντε να δουμε τι θα μας δειξει!!!!!!!!!!!
Περισσοτερα αυριο το πρωι.
Να εχετε ολοι μια ομορφη Κυριακη.
Φλια!!!!!!!!!!!!!!!
-
Αγαπημενη ομαδα ww καλημερα σας!!!
Μετα απο ενα χρονο περιπου αποφασισα παλι να μαζευτω κι εγω... χωρις αυτο να σημαινει οτι δεν σας παρακολουθουσα ανελλιπως!!! Πριν ενα χρονο και κατι μηνες βρεθηκα τυχαια σε αυτο το φορουμ, το πρωτο θεμα που διαβασα ηταν αυτο και πραγματικα το μελετησα ολο, μου εκανε μεγαλη εντυπωση το προγραμμα των ποντων, ηταν κατι που δεν το ειχα ξανακουσει. Φυσικα εβλεπα και την πορεια των μελων εδω και πειστηκα οτι κατι μπορει να γινει και με μενα....
Μεχρι τοτε ο σκοπος μου ηταν να κανω καποια βαριατρικη επεμβαση για να 'σωθω'. Ειχα φτασει 108,8 κιλα πρωτη φορα στη ζωη μου και το κακο ηταν πως δεν μπορουσα να κανω διαιτα. Αρχισα λοιπον αυτη τη διατροφη και τον πρωτο μηνα ειχα απωλεια 6 κιλων, τοτε εκανα και εγγραφη στο φορουμ. Συνολικα εχασα 18,8 κιλα και εφτασα στα 90. Απο τοτε ομως η ζυγαρια μου 'παιζει' απο 90 μεχρι 94 χανω 4 παιρνω 4 και για 6 μηνες τωρα δεν μπορω να μπω σε σωστο προγραμμα... Εχω υψος 1.71 και με πολλυ νερο στο κρασι μου.... θελω να φτασω 75-73 κιλα. Αποφασισα λοιπον να αρχισω παλι και ελπιζω να μην ειναι κι αυτη μια αποτυχημενη προσπαθεια μου, μετραω λοιπον παλι ποντους και πρεπει να καταναλωνω 23 ποντους την μερα. Θα γραφω εδω την διατροφη μου και θα παιρνω ιδεες απο εσας.
Για τον αγαπητο ΠΚ ειμαι σιγουρη πως θα τα καταφερει παλι και θα ειναι για αλλη μια φορα το παραδειγμα μας!!!
Οσο για την Νεφελη ξερει την 'αδυναμια μου', ξερει ποιος ειναι η αιτια που ειμαι εδω...και ελπιζω να γινει συνοδοιπορος μας σ αυτο το 'ταξιδι'!
Αστερακι μου, εσενα ο στοχος σου ειναι μονοψηφιο, εχεις λιγο δρομο ακομα, θα τα πας μια χαρα σιγουρα!!! εγω κραταω ποντους παντα για ενα γλυκακι το ΣΚ και παρ ολα αυτα εχανα, να το τρως το γλυκακι σου μια με δυο φορες την βδομαδα, αν εισαι στους ποντους σου δεν χαλαει τιποτα.
Βασιλικη μου καλη επιτυχια αυριο!!!
Απο αυριο καταγραφω την διατροφη μου κι εγω εδω, ελπιζω αν βλεπετε κατι 'αντικανονικο' να μου το λετε.
Πολλα φιλια!!!
-
ΛΑΒΕΤΕ ΘΕΣΕΙΣ!!! ΘΑ ΤΣΟΥΛΗΣΟΥΜΕ ΠΑΡΕΑ!! :)
Μαρικάκι πολύ χαίρομαι που θα κατέβουμε το βουνό μαζί... και με στυλ! :)
Πάαααμεεεε τώρα που γυρίζει!!!!!
http://www.wordpress.tokyotimes.org/...l_slide202.jpg
-
Να ευχηθώ καλή επιτυχία στη vasiliki67, στο marikaki και στη Nefeli.
Βλέπω ότι όλοι είμαστε αποφασισμένοι και αυτό είναι καλό.
Το πιο σημαντικό είναι να βοηθάμε και να στηρίζουμε ο ένας τον άλλο.
Πάμε λοιπόν αποφασιστικά!
Να έχουμε μια καλή εβδομάδα!!!
-
AXAXAXAXAXAXAXAXAXA!!!καλα η φωτογραφια ειναι απλως θεικη!!!!:)
-
Καλημέρα σας!
Ξεκινάω με γαλλικό φουντούυυυυυκι!!! 0π
http://4.bp.blogspot.com/_i4MmMubxT2...E%BF%CF%82.bmp
κι ένα τοστάκι με καπνιστή μπριζόλα κ τυρί 5π
http://2.bp.blogspot.com/_fE2wG1_Rer.../s400/tost.jpg
για μεσημέρι τορτελίνια με γέμιση τυρί και ανάμεικτα λαχανικά, με σάλτσα ντομάτας με 1 κουταλιά λάδι 10π
-
Καλημέρα!
Ωραίο πρωινό Νεφέλη! :)
Να και το δικό μου:
1 τοστ με 30 γρ. γκούντα
και 1 κ.γλ. μαργαρίνη light
1 φλ. γάλα 1,5%
1 μπάρα δημητριακών
10 γρ. σοκολάτα
10 πόντοι όλα αυτά
Υπόλοιπο για σήμερα 19 πόντοι