Mου τη δινουν αυτες-οι , που δινουν ' συμβουλες ' σε ανθρωπους με παθηση απο την οποια δεν πασχουν . Μπορει καποιος που δεν ειχε ποτε του κτθλψη να μου δωσει συμβουλη ( να με καταλαβει ) σε μενα που εχω ?
Printable View
Mου τη δινουν αυτες-οι , που δινουν ' συμβουλες ' σε ανθρωπους με παθηση απο την οποια δεν πασχουν . Μπορει καποιος που δεν ειχε ποτε του κτθλψη να μου δωσει συμβουλη ( να με καταλαβει ) σε μενα που εχω ?
κυριως οι αχαριστοι κ οι καχυποπτοι
Αυτοι που δινουν συνεχεια συμβουλες , ενω δεν ειναι σε θεση να το κανουν αυτο , αφου κ οι ιδιοι ειναι μαλλια-κουβαρια . Και αυτοι που ζητουν συμβουλες , ενω στην πραματικοτητα δεν τις χρειαζονται , αφου θα κανουν αυτο που νομιζουν αυτοι .
Σε αυτο συμφωνω σιγουρα..... Διαφωνω ομως με το προηγουμενο, οτι δηλ. απο τη στιγμη που καποιος δεν εχει βιωσει μια κατασταση δεν μπορει να βοηθησει η να καταλαβει καποιον, ο οποιος τη διερχεται. Καλη θεληση να υπαρχει αμοιβαια (κ ο 1 να θελει να καταλαβει χωρις παρωπιδες κ ο αλλος να βοηθηθει) κ απειρες φορες ειχα ευεργετικη επιδραση σε ανθρωπους κ ανθρωποι ειχαν ευεργετικη επιδραση σε μενα με ΕΝΤΕΛΩΣ διαφορετικα βιωματα κ υπο διαφορετικες συγκυριες.
Aγαπητη maripoza , οντως υπαρχουν μερικα ατομα , χαρισματικα , που μπορουν να βοηθησουν , η να βοηθηθουν , μαλλον να ενθαρρυνουν , χωρις να εχουν τα ιδια βιωματα , δεν ειμαι απολυτος , αν μπορει ο αλλος να μπει στο πετσι του αλλου ( δυσκολο ) . Αλλα αν μου πεις να βοηθησω καποιον που εχει ψυχωση η ΙΔΨ , η γενικευμενη διαταραχη αγχους , που δεν μπορω να καταλαβω πως αισθανεται , πως θα τον βοηθησω . Αυτο που μενοχλει ειναι οταν τα ατομα που θελουν να βοηθησουν γινονται πιεστικα με τον τροπο τους , κ σου λενε , βημα 1ον , 2ον κ.ο.κ. . Γι αυτο δεν αλλαζω τον γιατρο μου , που εχει την καταθλιψουλα του , οποτε αισθανομαι οτι με καταλαβαινει , δεν υπαρχει καλυτερο υποκαταστατο απο εναν ομοιπαθη . Αγγελος .
Σαφως κ εμενα αν μου πει καποιος πως πασχει απο σχιζοφρενεια δεν ξερω απολυτως τιποτα. Απλα θα ρωτησω ο αλλος τι αισθανεται, απο ποτε, το backround, τις συνθηκες κ απο εκει θα βγαλω, αν βγαλω ακρη. Εχω καταφερει να βοηθησω 1 μονο κοπελα με νευρικη ανορεξια, παρ'ολο που ειχα (ισως γιατι οι αλλες περιπτωσεις δεν ηθελαν να ξεκολλησουν) κ βοηθησα πολυ περισσοτερο κοσμο με εξαρτησεις απο ουσιες ενω δεν εχω κανει ουτε μπαφο. Το οτι καποιος ψυχολογος δεν περναει φαση καταθλιψης επι του παροντος (πολλοι ανθρωποι την εχουν περασει εστω κ για 1 περιοριενο χρονικο διαστημα) δε συνεπαγεται οτι δεν μπορει να σε βοηθησει. Το κλειδι για μια επιτυχημενη θεραπεια ειναι η χημεια ψυχολογου- ασθενη, ο ψυχολογος να μη μασαει τα λογια του δηλ να μην το πηγαινει μεχρι εκει που ο ασθενης αντεχει να ακουσει κ ο ασθενης να θελει οντως να βελτιωσει την κατασταση του κ να ειναι διατεθειμενος να ακουσει με ανοικτο μυαλο.
εμενα με τσαντιζει που ενω νιωθω καλα νοητικα ,το σωμα αρρωσταινει
Αγαπητη Μαριποζα , σωστα μιλας , ο ψυχιατρος μου εχει μονιμη εντολη , να μου λεει τα στραβα μου , τον εχω διαβεβαιωσει οτι οτι κ να μου πει , οσο σκληρο κ αν ειναι , οσο στραβο , αν δεν μου το πει σε τι μου ειναι χρησιμος ? και το τηρει ( εχω φιλο , που πηγε σε ψυχιατρο , κ μολις του ειπε τα στραβα του , δεν ξαναπατησε ) . Εχουμε κ χημεια , μικρη διαφορα ηλικιας , αλλα οποιαδηποτε καλοπροαιρετη παρατητηρηση , απο τον γιατρο μου η μου απο μελος που θεωρω οξυνοο , την λαμβανω παντα υπ οψην . Παντα μπαινω σε σκεψεις .
Οσο για το πτωτο μερος του ποστ σου , μπορει να μην εχω να προσφερω κατι στην νευρικη ανορεξια , αλλα εχω να προσφερω στον αλκοολισμο , τον οποιον ξεπερασα ιδιαις δυναμεις , κ πιστευω οτι κατι μπορω να προσφερω σε καποιον μα το ιδιο προβλημα , μποορει κ οχι , αλλα [προσπαθησα τουλαχιστον . Σε θεωρω παιδι καλων προθεσεων , κ σιγουρα εχεις να προσφερεις κατι . Φιλικα .
Ναι είμαι καλών προθέσεων..... δε σε ξέρω Άγγελε, ούτε τον ψυχολόγο σου ξέρω, κ χαίρομαι πολύ που ακούω τόσο ότι έχετε αυτού του επιπέδου τη σχέση, όσο κ το ότι είσαι αρκετά ώριμος να μην αποφεύγεις να ακούσεις σημεία που σε "τσούζουν".... Απλά επειδή είμαι καλών προθέσεων κ μόνο, καμιά φορά επισημαίνω ορισμένα σενάρια, όπως πχ ότι πολλές φορές ψυχολόγοι/ψυχίατροι, παρ'όλο που υφίσταται σοβαρή νόσος (βαριά μανιοκατάθλιψη, ναρκισσιστικό σύνδρομο, παιδιά με αυτισμό κλπ), βγάζουν εκείνη τη διάγνωση που φτάνει ως εκεί που ο ασθενής ή το περιβάλλον του "αντέχουν" να ακούσουν, κ όσο για τη θεραπεία, αυτή είναι κουβεντούλα περί ανέμων κ υδάτων, αφού ο ασθενής δεν είναι σε θέση να αντικρίσει την αλήθεια. Αν μάλιστα καταλάβουν ότι υπάρχει κ οικονομική άνεση..... εκεί η εκμετάλλευση μπορεί να πάει σύννεφο!Αλλά χαίρομαι που δεν ανήκεις σε αυτή την κατηγορία. Αυτά.
Αγαπητη mariposa , παλι σωστα μιλας . Δεν πηγαινω σε ψυχολογο , σε ψυχιατρο πηγαινω , δεν πιστευω στους ψυχολογους , κ μαλιστα αραια κ που , μην ξεχναμε , οτι οσο και καλων προθεσεων να ειναι ο ψυχολογος-ψυχιατρος , δεν παυει να ζει απο το επαγγελμα του , κ εχει καθε λογο να σε τραιναρει , ιδιως τετοιες εποχες . Αλλωστε , οτι κ να μου πει , το εχω ηδη σκεφτει . Τωρα βεβαια μιλαω για κτθλψη , αν ειχα κατι πιο σοβαρο , δεν ξερω τι θα εκανα .
Παρα πολυ σωστα , το εχει αναφερει ηδη η ΓΑΤΑ ,φοβομαστε να κοιταξουμε μεσα μας , διοτι αυτο που θα δουμε , δεν θα μας αρεσει καθολου .
Eιπα να ξανανεβασω αυτο το θεμα , ηταν δημοφιλες , και πολλα μελη τοτε δεν υπηρχαν απο τα σημερινα .
Κυριακη ειναι , ας πουμε και καμμια σαχλαμαρα , αφου τις αλλες μερες λεμε μονο εξυπναδες ((P.
Απο ολα αυτα που ειχα πει τωρα πια δεν με εκνευριζει τπτ απλος με κανουν να γελαω στραβα.τελικα η αλλαγη περιβαλοντος κανει καλο
Μου τη σπάνε αυτοί που ενώ ξέρουν τι είσαι, λένε ψέμματα για να σε πικάρουν.
Eμενα αυτοι που νομιζουν οτι ειναι εξυπνοτεροι απ τους αλλους , οι εριστικοι και οι αλλοπροσαλλοι . Και αυτοι-ες με τα μεγαλα λογια και τις υποσχεσεις . Παντως μεκνευριζουν πολυ λιγοτερα πραματα , απο τη εποχη που ανοιξα το θεμα , μεσουσης καταθλιψεως .
Eμένα με εκνευρίζει το θράσος.
Που πολλές φορές αγγίζει τη χυδαιότητα.