Originally Posted by
avgeris
Το μήνυμα το άνοιξα και το διάβασα τελικά. Στο κάτω-κάτω, δεν θέλω να της δείξω ότι την αγνοώ, αλλά ότι την αποφεύγω. Μεταφέρω ακριβώς τα όσα γράφει, copy-paste.
"Συνηλθαμε, αποτοξινωθηκαμε και οι δυο, ο καθεις με τον τροπο του, καταλαβαμε οτι γιγαντωσαμε μια κατασταση υπερβολικα!Ειδικα εγω! Ομως προχωρησαμε! Ειναι στην ευχερεια σου αν θελεις να με κανεις "φιλη" σου ξανα! Ευχομαι να εισαι καλα! Σε καθε επιπεδο! καλησπερα."
Μάλιστα. Ουσιαστικά μου λέει ότι το μοναδικό της πρόβλημα ήταν ότι γιγάντωσε μια κατάσταση υπερβολικά (ποια κατάσταση αλήθεια; ), με δική μου "συνενοχή", και τώρα που συνήλθε και αποτοξινώθηκε, όλα καλά, δεν υπάρχει κανένα θέμα, καμιά διαταραχή, κανένα πρόβλημα με αυτήν και μπορούμε να ξαναγίνουμς "φίλοι". Έτσι απλά. Ουδεμία κουβέντα για τη νοσηλεία της, που την είχα θέσει ως όρο για να συνεχίσουμε τις όποιες επαφές μας, που θα ξεκινούσε στις 2 Απριλίου και που, άλλωστε, αποτέλεσε και την αιτία να μαλώσουμε, να με διαγράψει από φίλο και να φτάσει μάλιστα κάποια στιγμή να μου μπλοκάρει τη δυνατότητα να της κάνω add. Τίποτα απολύτως.
Από κει και πέρα, γενικεύσεις και λόγια που μόνο το δικό της μυαλό μπορεί να αποκρυπτογραφήσει. Πως ακριβώς εννοεί το ότι "αποτοξινώθηκε"; Από τι, με ποιο τρόπο και πότε; Ποια ακριβώς είναι η κατάσταση που γιγαντώσαμε υπερβολικά και πως ακριβώς εννοεί ότι τη γιγαντώσαμε; Δεν είναι τόσο προφανές ότι μιλάει για τη "σχέση" μας, θα μπορούσε να αναφέρεται στο πρόβλημα του "αλκοολισμού" της που δεν ήταν τελικά και τόσο σημαντικό ώστε να χρειαστεί να θεραπευτεί και να το ξεπεράσει. Τι ακριβώς εννοεί ότι "προχωρήσαμε"; Πως ακριβώς προχώρησε, με το να μην ξεκινήσει θεραπεία; Και τι ακριβώς έχει κατά νου όταν μου ζητάει να ξαναγίνουμε "φίλοι", αφήνοντάς μου, καλοσύνη της, τη διακριτική ευχέρεια να αποφασίσω;
Διαβάζω και ξαναδιαβάζω το μήνυμα. Σαφέστατη η προαπάθειά της να με "καλοπιάσει", να με "χειριστεί", να με βάλει στο "φιλότιμο". Σαφέστατο και το υπονοούμενο που περνάει περί μη-νοσηλείας και περί μη-σκέψης για νοσηλεία (αναμενόμενα άλλωστε).
Το μόνο μήνυμα που προσωπικά θα λάμβανα σοβαρά υπ' όψι μου απ' αυτήν θα ήταν "είμαι στην πόλη σου, πάρε με τώρα τηλέφωνο να κανονίσουμε να βρεθούμε άμεσα". Τίποτα άλλο. Και αυτό, για ένα καφέ, μέχρι εκεί. Και αν. Ας στέλνει όσα θέλει, βαρέθηκα τα ψέματά της. Μετά και τη σημερινή άρνησή μου να ασχοληθώ μαζί της, ούτε καν να με ταράξει δεν μπορεί πλέον.