Διάφορες προτεινόμενες δίαιτες
Ε! ας γελάσουμε λιγάκι :D
Printable View
Διάφορες προτεινόμενες δίαιτες
Ε! ας γελάσουμε λιγάκι :D
εγω προτιμω την διαιτα της ακολασιας..αχαχαχαχα
καλημέρα, εχει κάνει κανείς την δίαιτα των εικοσι ημέρων για απωλεια 10 κιλων? Ξέρω οτι είναι κακή για τον οργανισμό αλλα οταν είσαι συναιχεια στην διαιτα και σου εχουν μείνει 10 κιλα θες να κάνεις κατι να τελειωνεις οσο πιο γρηγορα μπορεις
αυτη η διαιτα ακομη και αν εχει αποτελεσματα θα αναφερεται σε ατομα που θα ξεκιναν για 'πρωτη' φορα διαιτα.
εσυ απο οτι καταλαβαινω εισαι ηδη σε διαιτα για μεγαλο χρονικο διαστημα.. οποτε δεν νομιζω πως θα εχει αποτελεσμα.
Ένα κιλό λίπους για να χαθεί πρέπει να είμαστε -7000 θερμίδες. Αν υποθέσουμε ότι θέλουμε 2000 θερμίδες τη μέρα, θέλουμε 1 βδομάδα για 2 κιλά με ΜΗΔΕΝ τροφή! Επειδή είναι παράλογο κι επικίνδυνο να κόψεις πάνω από 600/700 θερμίδες τη μέρα, άντε και με γυμναστική να είσαι άλλες -300 οπότε -1000 τη μέρα. ʼρα θες τουλάχιστον 1 βδομάδα για ένα κιλό!
Όποια δίαιτα υπόσχεται πολύ παραπάνω είναι επικίνδυνη κι απλά οδηγεί σε απώλεια υγρών. Η σωστή δίαιτα ρίχνει από πάνω μας το λίπος. Όχι υγρά και μύες. Γιατί μετά το σώμα κρεμάει, χαλαρώνει και παίρνει 30 χρόνια κι ας έχασε 30 κιλά.
ας θεωρησουμε οτι ανδρας 110 κιλων χανει τα 10 κιλα σε αντε 1 μηνα τι θα συμβει;
ερμηνεια ποσοστου αλλαγης σωματικου βαρους
δεν το πολυκαταλαιβω αυτο που εχεις στην εικονα
ξανακοιτα αν θες το εκανα πιο κατανοητο .με απλα λογια η απωλεια βαρους ειναι πολυ μεγαλη εστω και για ανδρα. ειναι λιγο ακαταλαβιστικο αλλα τελος παντων
please χρειαζομαι μια γρηγορη απαντηση..
λοιπον θελω να ξεκινησω την ατκινσ και διαβασα ολες τις σχετικες πληροφοριες.εχω ομως καποιες αποριες κ οπυ κ αν εψαξα δεν βρηκα απαντηση ..λοιπον..
καταρχας οταν κανεις την πρωτη φαση των 14 ημερωνπου ειναι η ενεργοποιηση και την ακολουθεις πιστα χανεις κιλα??ή χανεις μετα στην δευτερη φαση αφου εχεις περασει την ενεργοποιηση..
και για να καταλαβω καλυτερα γιατι λο αυτο μ φαινεται πολυ καλο για ναειναι αληθινο...
μπορεις να τρως συνεχως μπριζολες μπιφτεκια αυγα αλλαντικα κοτοπουλο και αλλα τετοια νοστιμα και θα χανεις κκιλα απλως αν κοψεις τιος τροφες με υδατανθρακες?????
δηλαδω αν τρωω καθε μερα κρεας κοτοπουλο κ τετοια κ κοψω τους υδατανθρακες θα χασω??
και αν ναι απο ποτε??
απο την αρχη ή μετα της 2 εβδομαδες που ειναι η ενεργοποιηση???
ελπιζω να παρω συντομα απαντηση!!φιλιααα σ ολους ..
Όσον αναφορά την δίαιτα Ατκινς (κετογονικη δίαιτα) θα πρέπει να σου πω μερικά πράγματα. Δεν πρόκειται για μια υγιεινή δίαιτα ,η κατανάλωση ζωικών πηγών πρωτεΐνης , συνδυάζεται με την ταυτόχρονη και ανθυγιεινή λήψη κορεσμένων λιπαρών ,που ευθύνονται για την δημιουργία αθηροσκλήρωσης ,υπερλιπιδαιμιας , στεφανιαίας νόσου .
Το πλεόνασμα πρωτεΐνης που καταναλώνεις , θα επιβαρύνει την λειτουργιά των νεφρών σου , έτσι ένας νεφροπαθής δεν μπορεί να χρησιμοποιήσει την Ατκινς ,σαν μέσο απώλειας βάρους .Η υπερλειτουργια των νεφρών θα συνδυαστεί με μεγάλη αποβολή υγρών από το σώμα σου , ταυτόχρονα όμως εκτός από την αύξηση της διούρησης θα χαθούν πολύτιμα θρεπτικά συστατικά όπως ασβέστιο ,για αυτό λένε ότι αν η Ατκινς γίνει τρόπος ζωής ,μπορεί να οδηγήσει σε οστεοπόρωση . Ταυτόχρονα η δίαιτα αυτή δεν προάγει την κατανάλωση φυτικών ινών ,που βρίσκονταν σε φρούτα και λαχανικά , η χαμηλή κατανάλωση φυτικών ινών θα οδηγήσει σε δυσκοιλιότητα ,μιας που η φυτικές ίνες αυξάνουν τον όγκο της τροφής ,βοηθούν στην λειτουργία του εντέρου ,αλλά και την μαλακώνουν μη κατανάλωση φρούτων και λαχανικών φυσικά συνδυάζεται με μη επαρκή λήψη βιταμίνη ,ιχνοστοιχείων και αντιοξειδωτικών.
Η επιτυχία της ατκινς και της κετογονικης δίαιτας που δεν ξεκίνησε από αυτόν αλλά πρωτοχρησιμοποιηθηκε για (παιδιά με επιληψία ανθεκτική σε φαρμακευτική αγωγή με αποτελέσματα ) οφείλεται στην μεγάλη ικανότητα της πρωτεΐνης στο να προκαλεί κορεσμό ,καταστέλλοντας το αίσθημα της πείνας , αλλά και η δημιουργία κετονων στο αίμα έχει το ίδιο αποτέλεσμα , καταστέλλει την όρεξη. Όμως η δημιουργία κετονων δεν είναι φυσιολογικό αποτέλεσμα της διατροφής ,κετονες εμφανίζονται μόνο όταν περιοριστούν ή εκλείψουν από την διατροφή οι υδατάνθρακες ή βρισκόμαστε σε περίοδο ασιτίας .Όταν λοιπόν ο οργανισμός ξεμείνει από το πρωταρχικό του καύσιμο (φυσιολογικές συνθήκες) τους υδατάνθρακες και πιο συγκεκριμένα την γλυκόζη ,είναι αναγκασμένος να αναζητήσει εναλλακτική πηγή ενέργειας ,για την διατηρήση του μεταβολισμού και της ομοιόστασης .
Τι μπορεί να χρησιμοποιηθεί σαν εναλλακτική ενέργεια ; πρωτεΐνη λαμβανόμενη μέσω τροφής ή πρωτεΐνη (αμινοξέα) που προέρχονται από τον μυϊκά ιστό , ειτε οξείδωση ,διάσπαση των Ίδη αποθηκευμένων τριγλυκεριδιων στο λιπώδη ιστό . Αυτό λοιπόν κάνει η Ατκινς . H πρωτεΐνη όμως δεν είναι τόσο καλό καύσιμο όσο οι υδατάνθρακες παρόλο που ενεργειακά έχουν την ίδια θερμιδική αξία .ορισμένα όργανα δε όπως ο εγκέφαλος στηρίζονται σε συνεχόμενη παροχή ενεργείας μέσω γλυκόζης , μπορεί φυσικά να λειτουργήσει και σε διαδικασία κετοσης ,αλλά η δημιουργία αποβλητων ,που προέρχονται από την αποικοδόμηση των πρωτεϊνών καταστέλλει την λειτουργια του νευρικού συστήματος , νιώθεις κουράση ,λήθαργο και καταστέλλεται η αίσθηση της πείνας .Η φάση της ενεργοποίησης ήταν αυτή που ανέφερα παραπάνω ,ενεργοποιώ την εναλλακτική τακτική λήψης ενεργείας του οργανισμού .Το μεγάλο ποσό λίπους που επιτρέπει η Ατκινς ,οφείλεται στο ότι χρειάζεται θερμιδικο περιεχόμενο στη διατροφή , το ρόλο αυτό γενικότερα στην διατροφή παίζει το λίπος , αν δεν καταναλώναμε λίπος θα ήμασταν αναγκασμένοι να τρώμε μεγάλες ποσότητες τροφής .
Η ποσότητα που ο Ατκινς εγκρίνει όσο αναφορά την περίοδο ενεργοποίησης σε υδατάνθρακες είναι πολύ μικρό , τα όργανα σου δυσλειτουργούν για ένα μικρό χρονικό διάστημα μέχρι να δεχτούν την εναλλακτική πηγή ενέργειας των πρωτεϊνών . Στην ουσία δεν μπορούμε να καταναλώσουμε μεγάλη ποσότητα πρωτεΐνης ,επειδή μας χορταίνει , έτσι λοιπόν δεν φτάνουμε να καταναλώσουμε μεγάλες ποσότητες τροφής .Η δίαιτα είναι ταυτόχρονα περιοριστική όχι θερμιδικά (αλλά είπαμε δεν μπορείτε να φάτε πολύ πρωτεΐνη και λίπους με λίγη σαλάτα ) αλλά αποκλείει συγκεκριμένες τροφές γίνεται μονότονη μετά από κάποιο χρονικό διάστημα .Προσωπικά δεν πιστεύω ότι οδηγεί σε απώλεια μυϊκού ιστού που μπορεί να συμβεί αν ο οργανισμός βρίσκεται σε κατάσταση ασιτίας , ή δεν λαμβάνει την απαραίτητη ποσότητα πρωτεΐνης καθημερινά ,αυτοί οι δυο όροι πληρούνται όμως .
Εδώ θα πρέπει να τονίσουμε και κάτι άλλο , οι μύες μας δεν αποτελούνται μόνο από πρωτεΐνη ,αλλά και γλυκογόνο .Το γλυκογόνο είναι μια σύνθετη μορφή υδατάνθρακα και χρησιμεύει ,σαν αποθήκη ενέργειας ,στο σώμα μας υπάρχουν δυο τετοιες αποθηκες (αποθήκη γλυκογόνου στο ήπαρ + αποθήκη γλυκογόνο στους μυς) .
Καθώς όμως το γλυκογόνο αποθηκεύεται με σκοπό να τροφοδότησει το σώμα μας με ενέργεια σε περίπτωση έλλειψης ,δεσμεύει μαζί του νερό. Καθώς αδειάζει η αποθήκη γλυκογόνου απ το σώμα μας αποβάλλεται και το νερό που έχει δεσμευτει στο γλυκογόνο .
Όμως το γλυκογόνο του μυός ,επειδή δεν έχει ένα ενζυμο ,που διαθετει το γλυκογόνο του ήπατος ,αν διασπαστεί θα είναι ικανό να τροφοδοτήσει σε ενέργεια αναγκαστικά τους μύες ,μιας που δεν μπόρει να μεταφερθεί στο αίμα και ετσι προορίζεται για άμεση και τοπική κατανάλωση-δραση .
Η δίαιτα είναι αποτελεσματική ,αλλά έχει το κόστος της . Μια καλύτερη επιλογή πρωτεΐνης (κρέατος δηλαδή ) με ψάρι ή λευκά κρέατα ειτε φυτικης προελευσης (οσπρια)μετριάζει κάπως τα επίπεδα των κορεσμένων λιπαρών ,αλλά και πάλι αυτά δεν μπορούν να φτάσουν στα επιτρεπόμενα καθημερινά επίπεδα . Συμπέρασμα αποτελεσματική μεν ,αλλά σε πολλα σημεία άκρως αντίθετη με της αρχές της υγιεινής διατροφής ,όπως μέχρι σήμερα γνωρίζουμε τουλάχιστον.
Βασικά με αυτή τη δίαιτα έχασα 7 κιλά λίπος και 300 γρ μυική μάζα σε 3 μήνες. Από 68 κατέβηκα στα 61. Απλά εγώ τότε είχα κολλήσει με τη ζυγαριά και ζυγιζόμουν 20 φορές τη μέρα, και ίσως από το άγχος μου δεν κατάφερα να χάσω παραπάνω. Γιατί κάποια στιγμή η ζυγαριά κόλλησε, εγώ απογοητεύτηκα και ξανά με τα μούτρα στα γλυκά. 65 το αποτέλεσμα, να τα χαίρομαι.
Μου την έδωσε γυμναστής:
ΠΡΩΙΝΟ
1 ποτήρι γάλα & 2 φρυγανιές με μέλι ή
1 ποτήρι χυμό & 2 φ. με μέλι ή
1 μπολ δημητριακά με γάλα
ΔΕΚΑΤΙΑΝΟ
2 φρούτα ή
1 τοστ με μαύρο ψωμί άπαχη γαλοπούλα και άπαχο τυρί
ΜΕΣΗΜΕΡΙ
κρέας (μοσχάρι ή κοτόπουλο), χοιρινό μπιφτέκι πιο σπάνια, ψάρι, με 1/2 κούπα ρύζι ή μακαρόνια & σαλάτα
1 φορά την εβδομάδα όσπριο ή λαδερό χωρίς ψωμί ή τυρί
ΑΠΟΓΕΥΜΑ
1 φρούτο (αν πας γυμναστήριο 1 μπανάνα)
ΒΡΑΔΥ
1 τόνο σε νερό σκέτο ή με μαρούλι ή
1 γιαούρι total 0%
ΚΥΡΙΑΚΗ: ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΜΕΡΑ
εντελώς ελεύθερη όμως!!!
Είναι λίγο σκληρή, και βασίζεται κυρίως στο ότι αποφεύγεις άμυλο από το απόγευμα και μετά αποφεύγεις τους υδατάνθρακες.
Εγώ πάντως την ξεκινώ ξανά από αύριο αντικαθιστώντας το 0 με 2% και τον τόνο σε νερό με αυτόν σε λάδι αλλά στραγγισμένο!!!
Επισης πολυ καλο ειναι καθε πρωι ενα ποτηρι χλιαρο με μισο χυμο στιμενο λεμονι (εγς βαζω και ολοκληρο λεμονι γτ μαρεσει). Καθαριζει τον οργανισμο και ειναι οτι πρεπει για περιοδους διαιτας. Εγω για να πω την αληθεια το εχω συνηθισει τοσο πολυ που το πινω ειμαι δεν ειμαι σε φαση διαιτας πια!!!