ΟΚ ζω! Απλά ενημερώνω! Εκείνο με τα χέρια καλό ήταν! Το άλλο με τους κοιλιακούς τι το θελα; Θα το μετανιώσω πικρά αύριο το ξέρω! Η γλυκούλα με το νοητικό απεικονιστή φταίει για όλα!
Printable View
ΟΚ ζω! Απλά ενημερώνω! Εκείνο με τα χέρια καλό ήταν! Το άλλο με τους κοιλιακούς τι το θελα; Θα το μετανιώσω πικρά αύριο το ξέρω! Η γλυκούλα με το νοητικό απεικονιστή φταίει για όλα!
xaxa,ωστε ετσι βρουτε!Επειδη εσυ θελειs να μου γινειs κομανετση ξαφνικα,φταιει η γλυκουλα,αν εχετε τετοιεs φιλεs,τι τουs θελουμε τουs εχθρουs??Ασε οτι διαβαζωνταs το παραπανω ποστ σου,ετρεξα να κανω γυμναστικη,απο ενα dvd που εχει μεσα στα δημητριακα.Εμ δεν κοντευα να μεινω,η καημενη?ειπαμε να αδυνατισουμε,να φτιαξουμε κοιλιακουs φετεs,οχι ομωs με λουμπακο,και δημιουργωντα αυχενικο συνδρομο.Φυσικα στο 10λεπτο σταματησα,και πολυ ηταν.....ειχε πολυ κουνημα,μουσικη,γυμναστικη ,εστριβε ο λαιμοs,τα χερια κομποs,τα ποδια στο πολυφωτο,ενα πραγμα,μπερδεμα.ααχ οταν θα αδυνατισω,ολα αυτα θα τα θυμαμαι και θα γελαω....Μολιs ειπια το γαλατακι μου,κρυο,θα σερφαρω λιγο ακομα,και παω για νανι!Αυριο παλι.............φιλακιαααα!bye-bye
έτσι σε θέλω.. αν και το "πόδια στο πολύφωτο" είναι πολύ έξαλλο! Μόνο σου γυμνάζεσαι άραγε.. ή έχουμε και βοηθό; :P
Και γω είμαι κομμάτια.. χαζεύω λίγο ακόμη και πάω να πέσω! Αν το θες το δικό μου το διεστραμμένο dvd με τους κοιλιακούς.. εγώ πολύ ευχαρίστως να στο στείλω! Για να τραβάμε κουπί μαζί!! :) Τα αγαθά κόποις κτώνται!! Καλή ξεκούραση γλυκούλα μου
Ρε παιδιά, υπάρχει μέθοδος να κοιτάξουμε μόνοι μας αν έχουμε πολυκυστικές ωοθήκες; Πχ εγώ είχα μία κύστη που δεν ξέρω αν την έχω ακόμη, ο γιατρός δηλαδή ο γυναικολόγος μου είχε πει ότι έφυγε, αλλά εγώ την ξαναβρήκα. Είναι πχ κατσαρές οι πολυκυστικές ωοθήκες; Και που είναι; Αλλιώς τι εξέταση πρέπει να κάνουμε; Thanks!
Πως το εννοείς αυτό Μαράκι μου; ο γιατρός μας τις βλέπει με υπέρηχοQuote:
Originally posted by maraki172
Ρε παιδιά, υπάρχει μέθοδος να κοιτάξουμε μόνοι μας αν έχουμε πολυκυστικές ωοθήκες;
Με τρομάζεις! Πως;;Quote:
ο γυναικολόγος μου είχε πει ότι έφυγε, αλλά εγώ την ξαναβρήκα
Μαράκι σίγουρα μιλάμε για το ίδιο θέμα; Πάλι με τρομάζεις!Quote:
Είναι πχ κατσαρές οι πολυκυστικές ωοθήκες;
Αν εννοείς τις ωοθήκες.. βρίσκονται δεξιά και αριστερά της μήτρας.. χαμηλά στην κοιλιά! Ελπίζω να κατάλαβα σωστά!Quote:
Originally posted by maraki172Και που είναι;
Αυτό είναι εύκολο! Πρέπει να πας περίπου στα μισά του κύκλου σου στο γυναικολόγο σου και να κάνεις υπερηχογράφημα ωοθηκών. Τις περισσότερες φορές φαίνεται από εκεί.. και αν δεν είναι σίγουρος ο γιατρός σου δίνει και αιματολογικές/ορμονικές εξετάσεις. Ελπίζω να σε διαφώτισα λίγο.. συγνώμη για τις πολλές ερωτήσεις που σου έκανα, αν θέλεις διευκρίνησέ μου τι ακριβώς εννοείς για να μπορέσω να σου τα εξηγήσω καλύτερα.Quote:
Originally posted by maraki172Αλλιώς τι εξέταση πρέπει να κάνουμε;
Α, έλα βρε, εννοούσα ότι έχω κύστη και αν έχει υφή κατσαρή, ώστε να ξέρω αν έχω εγώ. Γιατί εγώ είχα μία κύστη και μερικές φορές που την έπιανα, ήταν κατσαρή. Ο γιατρός είχε δει ότι είχα και μετά ότι μου έφυγε, αλλά εγώ την έπιανα πιο μετά. Δεν εννοώ οι ωοθήκες που είναι, αλλά οι κύστεις. Εκτός και αν δεν έχει να κάνει με κύστεις, και είπα κοτσάνα. Έχω κάνει ορμονολογικές εξετάσεις, ειδικές για έναν άλλο λόγο, αν μπορώ να χάσω κιλά, μάλλον είναι άλλες ε; Γιατί βιάζομαι να μάθω.. Επίσης έχω κάνει υπέρηχο, και μου είπαν πάλι όλα καλά. Δεν ξέρω, αλλά παίζει να έχω, γιατί δεν χάνω εύκολα κιλά..
Κάτσε μισό λεπτό γιατί πάλι δεν κατάλαβα. Εσύ έχεις/είχες κύστη με υφή κατσαρή; Και την έπιανες κιόλας; Πού την είχες αυτήν την κύστη; Όταν λέμε ότι οι ωοθήκες μας είναι πολυκυστικές εννοούμε πως στον υπέρηχο φαίνονται όχι ομοιογενείς αλλά σαν χωρισμένες σε τμήματα. Είναι η δομή της ωοθήκης τέτοια.. και δεν μπορείς να το καταλάβεις δια της αφής. Οι εξετάσεις που κάνεις για να δεις αν υπάρχει τέτοιο θέμα είναι ειδικές και βασίζονται στις τιμές κάποιων ορμονών σε σχέση με τον κύκλο σου. Αν διαβάσεις το θέμα από την αρχή, θα δεις ότι υπάρχουν αρκετά πράγματα που πρέπει να συνυπάρχουν για να σε προβληματίσουν και να πας να το ψάξεις. Αν είναι μόνο το θέμα των κιλών.. μπορεί να είναι πολλοί άλλοι λόγοι, όπως πχ θυροειδής, διαβήτης και άλλα.
Βασικά αυτό που είχα εγώ είναι κύστη οπότε είναι άσχετο. Βασικά για θυροειδή ξέρω ότι είναι δύσκολο να τον βρεις, μίας κοπέλας της είχε πάρει 5 χρόνια για να τον βρει. Πρέπει να κάνω μία ειδική εξέταση, ελπίζω να μου την γράψει ο γιατρός που έχω κλείσει ραντεβού. Επίσης, έχω αυξημένη προλακτίνη, που μπορεί να συνυπάρχει με τις πολυκυστικές ωοθήκες το διάβασα. Διάβασα επίσης ότι τις εξετάσεις αυτές μπορεί να τις γράψει ενδοκρινολόγος, είναι αλήθεια; Για τις αιματολογικές λέω. Thanks!Quote:
Originally posted by pennyV
Κάτσε μισό λεπτό γιατί πάλι δεν κατάλαβα. Εσύ έχεις/είχες κύστη με υφή κατσαρή; Και την έπιανες κιόλας; Πού την είχες αυτήν την κύστη; Όταν λέμε ότι οι ωοθήκες μας είναι πολυκυστικές εννοούμε πως στον υπέρηχο φαίνονται όχι ομοιογενείς αλλά σαν χωρισμένες σε τμήματα. Είναι η δομή της ωοθήκης τέτοια.. και δεν μπορείς να το καταλάβεις δια της αφής. Οι εξετάσεις που κάνεις για να δεις αν υπάρχει τέτοιο θέμα είναι ειδικές και βασίζονται στις τιμές κάποιων ορμονών σε σχέση με τον κύκλο σου. Αν διαβάσεις το θέμα από την αρχή, θα δεις ότι υπάρχουν αρκετά πράγματα που πρέπει να συνυπάρχουν για να σε προβληματίσουν και να πας να το ψάξεις. Αν είναι μόνο το θέμα των κιλών.. μπορεί να είναι πολλοί άλλοι λόγοι, όπως πχ θυροειδής, διαβήτης και άλλα.
Ναι, η προλακτίνη συνυπάρχει με τις πολυκυστικές και δημιουργεί κι αυτή αρκετά προβλήματα.. αλλά αντιμετωπίζεται με φάρμακα νομίζω. Ο ενδοκρινολόγος είναι ο απόλυτα αρμόδιος να σε καθοδηγήσει αφού δει πρώτα τις εξετάσεις σου. Ο θυροειδής ναι.. συμφωνώ.. μπορεί να "κρύβεται" αρκετό καιρό και θέλει επίσης εξειδικευμένες εξετάσεις.
Αυτή είναι μία πολυκυστική ωοθήκη. Κανονικά θα έπρεπε να έχει ένα τέτοιο μαύρο "μπαλάκι" (ωάριο) αλλά έχει πολλά γιατί αποτελείται από πολλά μικρά τμήματα
Και άλλη μία
ʼστα και η προλακτίνη ευθύνεται για το ότι δεν μπορώ να χάσω κιλά, μη σου πω ότι προκαλεί τις πολυκυστικές ή το θυροειδή. Μπράβο, όμως, που τα ξέρεις όλα αυτά; Τελικά δεν κατάλαβα, υπάρχει φαρμακευτική αγωγή ή όχι; Λες ότι δίνουν την ίδια με τους διαβητικούς. Σε περίπτωση που έχω, άραγε θα μου δώσει τέτοια φάρμακα ο γιατρός; Για να δούμε..
Ευτυχώς που το ανέφερες πάντως, και βρήκα αυτό το site έγκαιρα, γιατί έχω κλείσει ραντεβού με τον ενδοκρινολόγο και θέλω να τελειώνω, να μπορώ να ρυθμίσω ότι πρέπει, ώστε να αρχίσω να χάνω κιλά.. :(
Πωπω, πως είναι έτσι;
Τις πολυκυστικές δεν ξέρει κανείς τι τις προκαλεί.. είναι γνωστό ότι μάλλον η κληρονομικότητα ευθύνεται.. και μπορεί να το έχεις και να μην σε ενοχλήσει ποτέ.. ή να σου κάνει τη ζωή πατίνι! Τα ξέρω όλα αυτά γιατί το έχω και μου κάνει τη ζωή πατίνι από πολύ μικρή, οπότε έχω διαβάσει ότι υπάρχει και δεν υπάρχει πάνω στο θέμα! Όσο για τα φάρμακα.. ανάλογα ποιος τομέας του συνδρόμου σε ενοχλεί, παίρνεις και τα αντίστοιχα φάρμακα. Αν θες να κάνεις παιδί, δεν μπορεί να σου δώσει αντισυλληπτικά! Σε πιάνει από άλλη πλευρά! Αλλιώς τα αντισυλληπτικά δεν τα γλυτώνεις! Είναι αρκετά ζόρικο.. και θέλει καλό και διαβασμένο γιατρό! Εύχομαι να βρεις την άκρη γρήγορα :)
Εγώ που ενδιαφέρομαι δηλαδή για την παχυσαρκία, θα μου δώσει ο γιατρός φάρμακα για το ζάχαρο; Έχεις U2UQuote:
Originally posted by pennyV
Τις πολυκυστικές δεν ξέρει κανείς τι τις προκαλεί.. είναι γνωστό ότι μάλλον η κληρονομικότητα ευθύνεται.. και μπορεί να το έχεις και να μην σε ενοχλήσει ποτέ.. ή να σου κάνει τη ζωή πατίνι! Τα ξέρω όλα αυτά γιατί το έχω και μου κάνει τη ζωή πατίνι από πολύ μικρή, οπότε έχω διαβάσει ότι υπάρχει και δεν υπάρχει πάνω στο θέμα! Όσο για τα φάρμακα.. ανάλογα ποιος τομέας του συνδρόμου σε ενοχλεί, παίρνεις και τα αντίστοιχα φάρμακα. Αν θες να κάνεις παιδί, δεν μπορεί να σου δώσει αντισυλληπτικά! Σε πιάνει από άλλη πλευρά! Αλλιώς τα αντισυλληπτικά δεν τα γλυτώνεις! Είναι αρκετά ζόρικο.. και θέλει καλό και διαβασμένο γιατρό! Εύχομαι να βρεις την άκρη γρήγορα :)
Το u2u το διάβασα αλλά για κάποιον ανεξήγητο λόγο δεν μπορώ να απαντήσω! Δεν στέλνει! :(
Κοίτα.. ΑΝ διαπιστωθεί πως όντως έχεις πολυκυστικές.. ο γιατρός θα κρίνει τι πρέπει να σου δώσει! Μπορεί να σου πει πως απλά έχεις αργό μεταβολισμό και όχι κύστες! Και για να σου δώσει φάρμακα για το ζάχαρο πρέπει να κάνεις κι άλλες εξετάσεις! Σε βλέπω λίγο βιαστική και θα αγχωθεις! Το άγχος είναι ότι χειρότερο! Έχε υπομονή και κράτα σημειώσεις από ότι σου λένε οι γιατροί σου για να μπορείς μετά να τα ερευνάς με την ησυχία σου! :)
Μάλλον έχεις u2u! Αυτή τη φορά πρέπει να έφυγε