χαχαχα καλο, θα το δοκιμασω ελπιζω οταν θα μεγαλωσουν να μην με καταγγειλουν στην Προνοια!
Printable View
χαχαχα καλο, θα το δοκιμασω ελπιζω οταν θα μεγαλωσουν να μην με καταγγειλουν στην Προνοια!
οταν μεγαλωσουν θα εισαι παλι κουκλαρα κ θα εχεις διαθεση σουπερ κ θα παιζετε απειρες ωρες χωρις να σε πιανει η μεση σου απο το βαρος...ποια προνοια ? :D
χαλβας φαρσαλων οχι, δεν ειναι συνατγη για αδυνατισμα. ειναι ομως συνταγη και ειπα να τη γραψω εδω
0,75 φλιτζανιου καφε σπορελαιο
2 φλ. καφε νισεστε
3 φλ. καφε ζαχαρη
4 φλ. καφε νερο
4 κουταλιες της σουπας ζαχαρη
σε ενα ταπερ ανακατευουμε οτι μετρησαμε με φλυτζανι. ανακατεμα καλο και σουρωνουμε για να διαλυσουμε οσους κομπους εμειναν
σε κατσαρολα που θα χωρεσει και το μεγαλο μιγμα βαζουμε τις 4 κοταλιες ζαχαρη και ζεσταινουμε μεχρι να λιωσει και να γινει καραμελα. οταν καφετισει, ριχνω το μιγμα και ανακατευω συνεχεια σε χαμηλομενη φωτια μεχρι να πιει τα υγρα και να γινει ενα συμπαγες μιγμα. το αδειαζουμε σε μικρο ταψακι και το βαζουμε για 10 λεπτα στο γκριλ του φουρνου για να κανει κρουστα απο επανω
γινεται ακριβως οπως το αγοραζουμε στα πανηγυρια. ειχα χρονια να φαω και επαθα πλακα. και νηστισιμο ε?
θελει ομως προσοχη οταν ριξω το μιγμα στη ζεστη καραμελα, η καραμελα παγωνει και μενει "καραμελα". δεν πανικοβαλομαι. καθως ζεσταινεται το μιγμα λιωνει σιγα σιγα ξανα και δινει γευση στο υπολοιπο μιγμα
καλη επιτυχια σε οποιον το προσπαθησει
60γρ. ανθότυρο(220)
100 γρ. βρασμένου αρακά(80)
190γρ. ασπράδια(110)
30 γρ. 1 κρόκος(50)
60 γρ. γαλοπούλα καπνιστή(50)
180 γρ. ντομάτα (45)
100 γρ. βρασμένο ρύζι(100)
Χτυπάμε τα ασπράδια χώρια , ρίχνουμε τον ένα κρόκο και μετά αναμιγνύουμε
όλα τα υλικά μαζί και τα βάζουμε σε ταρτιέρα διαμέτρου 22 εκ.
Ρίχνουμε από πάνω.
30 γρ. μίλνερ σε τετραγωνάκια (45)
200 γρ. πιπεριές δίφορες ψιλοκομμένες (10)
και το τοποθετούμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200 βαθμούς για περίπου 20 λεπτά.
Μέχρι να ροδοκοκκινίσει
ΣYΝΟΛΟ 710 θερμίδες /12 κομμάτια = 60θερμίδες ανά κομμάτι
http://img294.imageshack.us/img294/4149/tartau.jpg
(Μυρίζει σαν πίτσα)
Να ρωτήσω κάτι?
Με το ψήσιμο η θερμίδες αλλάζουν?
Πιστεύω πως όχι έτσι δεν είναι?
με το ψησιμο αλλαζει η ποσοτητα, αλλα γραμμαρια ειναι το ψημμενο και αλλα το αψητο κρεας...
ΜΚΕΗ δες στα ισοδυναμα! αλλιως θα σου στειλω γιουτουγιου
Αψογη συνταγη.Και μ'αρεσει η ομελετα στο φουρνο γιατι δε μπορω τη μυρωδια της τηγανιτης.Quote:
Originally posted by MKEH78
60γρ. ανθότυρο(220)
100 γρ. βρασμένου αρακά(80)
190γρ. ασπράδια(110)
30 γρ. 1 κρόκος(50)
60 γρ. γαλοπούλα καπνιστή(50)
180 γρ. ντομάτα (45)
100 γρ. βρασμένο ρύζι(100)
Χτυπάμε τα ασπράδια χώρια , ρίχνουμε τον ένα κρόκο και μετά αναμιγνύουμε
όλα τα υλικά μαζί και τα βάζουμε σε ταρτιέρα διαμέτρου 22 εκ.
Ρίχνουμε από πάνω.
30 γρ. μίλνερ σε τετραγωνάκια (45)
200 γρ. πιπεριές δίφορες ψιλοκομμένες (10)
και το τοποθετούμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200 βαθμούς για περίπου 20 λεπτά.
Μέχρι να ροδοκοκκινίσει
ΣYΝΟΛΟ 710 θερμίδες /12 κομμάτια = 60θερμίδες ανά κομμάτι
http://img294.imageshack.us/img294/4149/tartau.jpg
(Μυρίζει σαν πίτσα)
Κοριτσια καιρος για αναγεννηση αυτου του τοπικ,
αλλιως χανομαστε!
Η διαιτα θελει καλοπεραση, καλα το λεει η bad!
Πρεπει να την απολαμβανουμε.
Οσες πιστες προσελθετε λοιπον για συνταγες και διαφορα τιπς!
αχ μπορει να μου πει καποιοσ πωσ θα φτιαξω κ εγω αυτο με τακιλα που λεει ποσα κ σε ποσο καιρο???????
αχ ναι κ γω για αναγεννηση του τοπικ μπηκα. Τωρα που μαγειρευω καθε ιδεα ευπροσδεκτη!
Αυτο που θα κανω αμεσα ειναι την ομελετα της ΜΚΕΗ που μολις ειδα!
σευχαριστουμε κ για τον υπολογισμο θερμιδων!
καλημερα!! λοιπον εχ8ες εφτιαξα μια σουπιτσα να φφαω... λεγεται βισισουαζ.οι αναλογιες ειναι για 4 μεριδες και κα8ε μεριδα εχει300 8ερμιδες.
υλικα 2 κουταλιες ελαιολαδο, 4 πρασα ψιλοκομμενα, 500 γρ πατατες,1 λιτρο ζωμος κοτας,μισο φλιτζανι κρεμα γαλακτος(εγω εβαλα εβαπορε λαιτ),2 κουταλιες μααιντανος φρεσκος και παπρικα
σοταρουμε τα πρασα στην κατσαρολα με το λαδι για 5 λεπτα ανακατευθοντας να μην κολλησουν,μετα ριχνω στην κατσαρολα με τα πρασα και τις πατατες(κομμενες σε μικρα κυβακια),το ζωμο,και σκεπαζω το σκευος και μολις η σουπα παρει βρασει τραβαω λιγο το καπακι να βγαινει εξω ο ατμος,χαμηλωνουμε τη φωτια και αφηνουμε να βρΑΣΕΙ ΑΛΛΑ 10 ΛΕΠΤΑ.μολις κρυωσει βαζουμε στο μουλτι. για να σερβιρουμε ζεστη ξανα βαζουμε στην κατσαρολα και αφου ζεσταθει ριχνουμε το εβαπορε.για να σερβιρουμε κρυα, βαζουμε στο ψυγειο και ριχνουμε ην κρεμα πριν σερβιρουμε. τελος πασπαλιζω την σουπα με το μαιντανο και πολικη παπρικα..(οπως ειδατε δεν εχει κα8ολου αλατι. εγω δεν προσθεσα αλλα αν θελει καποιος ας αφησει να το δοκιμκασει στο τελος.
που εχω τη συνταγη για το μουσλι ρε γμτ?
πωωωωωωωωωω κοριτσια εφτιαξα
στη νεα φριτεζα μαμαλακη
250 γρ. πατατες τηγανιτες με 10 mL ελαιολαδο! κ ηταν ΘΕΙΚΕΣ
καλυτερες κ απο τον φουρνο που τις εκανα κ βαριομουν το πλυσιμο μετα...
αχχχχχχχχχχχχχχχχχχχχχχχχ χχχχχχχχχχχχχχχχχχχ
φυσικα τις εφαγα ολες αλλα δε πειραζειηταν το δοκιμαστικο!
Πηρα κ το διαιτολογο μου κ μου ειπε πως θα τις μετραω σε θερμιδες σαν πατατες βραστες με ελαιολαδο...
Λοιπον σημειωστε:
Kοτοπουλο στη γαστρα με πολυχρωμες πιπεριες, κομμενες σε χοντρα
κομματια, μανιταρια ασπρα (τα πλευρωτους), σκορδακι, αλατοπιπερο,
ριγανη, ελαχιστο λαδι (στη χουφτα μας ισα ισα να λαδωθουν ολα τα υλικα μαζι),
χυμο απο 2 πορτοκαλια και 1 λεμονι.
Δοκιμαστε το ειναι τελειο.