εγω δεν το πλενω ποτε το ρυζι γιατι μετα δεν μπορω να το βαλω στο λαδι,ομως οταν πεφτει το νερο και βραζει σκοτωνονται τα παντα (ετσι θελω να πιστευω για να εχω ησυχο το κεφαλι μου :P )
Printable View
εγω δεν το πλενω ποτε το ρυζι γιατι μετα δεν μπορω να το βαλω στο λαδι,ομως οταν πεφτει το νερο και βραζει σκοτωνονται τα παντα (ετσι θελω να πιστευω για να εχω ησυχο το κεφαλι μου :P )
Ναι καλή μου, τουλάχιστον εγώ έτσι το κάνωQuote:
Originally posted by lessing
Στο ριζοτο το νερο μπαινει βραστο στο ρυζι φλυτζανι-φλυτζανι ναι;
Κοίτα, απτη στιγμή που το σοτάρεις, δεν χρειάζετε να το μουλιάσεις. Ομως αν θες να γλυτώσεις το σοταρισμα δεν είναι άσχημη ιδέα!Quote:
Originally posted by forty
οχι δεν με μπερδεψες καθολου αλλα εχω και αλλη ερωτηση τωρα :spin: συνηθως κανω μπασματι καστανο που το σοταρω με ελαιολαδο και θελω να φυγει το αμυλο ωστε να γινει σπυρωτο.Να το μουλιασω πρωτα και μετα να το βαλω να στραγγιξει καλα τα νερα του ωστε να μην πεταγονται με το ελαιολαδο η δεν αξιζει και ειναι καλυτερα να το κανω χωρις μουλιασμα?Αλλα φαγητα δεν κανω με ρυζι,ουτε καν ρυζωτο εκτος απο το σπανακορυζο,πρασορυζο που εκει θα το αφηνω οπως ειναι γιατι το θελω να μου χυλωσει
φιλια!!
Αχ εγώ να δεις πόσο το βαριέμαι!!!!! Οσο είμασταν στην μαμά μου γλύτωνα το καθάρισμα με την δικαιολογία ότι ένας μάγειρας ποτέ δεν πλένει!!! Αλλά τώρα στο σπίτι μου.... αν δεν τα κάνω θα μας φαν τα ποντίκια!Quote:
ναι αυτο φοβαμαι και δεν ξερω πως να το κανω!σχολη μαγειρικης εχεις κανει?μ'αρεσει πολυ το μαγειρεμα και ειδικα η ζαχαροπλαστικη αλλα βαριεμαι αφανταστα το καθαρισμα μετα
κ γω δεν το πλενω το ρυζι (μονο αυτο)Quote:
αλλα μαυτα που ακουσα κ αφου δεν το σοταρω θα τοπλενω στο εξης :P
Θα συφωνίσω ως ένα σημείο!!!! σχετικά με το πιο γρήγορο μαγείρεμα, αυτό το νομίζουμε επιδή απλά το ρύζι έχει είδη τραβίξει αρκετό νερό από το μούλιασμα. Η διαφορά είναι όμως πως με το ζεστό νερό, το ρύζι φουσκώνει, ενώ αμμα το μουλιάσεις τραβάει το νερό αλλα δεν φουσκώνει ιδιαίτερα.Quote:
Originally posted by smart
παιδια σχετικα με το ρυζι κ το μουλιασμα , νομιζω οτι το μουλιασμα συμβαλλει στο πιο γρηγορο μαγειρεμα του ρυζιου.
το αμυλο μπορει να φυγει κ αν πλυνεις το ρυζι με πολλα νερα-στα πρωτα νερα το νερο ειναι σπρο, εχει τη λεγομενη "κολλα" (η οποια ειναι που βοηθαει στη διαρροια, κ γι αυτο οταν κανουμε λαπα ΔΕΝ πλενουμε το ρυζι) ενω μετα βγαινει σχετικα διαυγες.
έτσι με το μούλιασμα κάνεις 2 σε 1 δλδ φευγει και το άμυλο τραβαει και νερό το ρύζι.
:spin: join the club, το σαββατοκυριακο μαγειρευε ο ανδραςμου, του ξεκαθαρισα οτι θα κανει κ τοκαθαρισμα.Quote:
Originally posted by polinaki1983
Αχ εγώ να δεις πόσο το βαριέμαι!!!!! Οσο είμασταν στην μαμά μου γλύτωνα το καθάρισμα με την δικαιολογία ότι ένας μάγειρας ποτέ δεν πλένει!!! Αλλά τώρα στο σπίτι μου.... αν δεν τα κάνω θα μας φαν τα ποντίκια!Quote:
ναι αυτο φοβαμαι και δεν ξερω πως να το κανω!σχολη μαγειρικης εχεις κανει?μ'αρεσει πολυ το μαγειρεμα και ειδικα η ζαχαροπλαστικη αλλα βαριεμαι αφανταστα το καθαρισμα μετα
ευτυχως εχουμε γυναικα σημερα!
Ούτος ή άλλος το ρύζι το συσκεβασμένο, όπως και οτιδήποτε βγένει από εργοστάσιο εγκεκριμένο είναι καθαρό αγάπη. Μόνο αν πάρεις κανά χύμα προιόν δεν θα είναι και τόσο καθαρό αλλά και πάλι εκεί άντε να έχει πετρούλλες μέσα:)Quote:
Να σας διευκρινίσω πως δεν είμαι μαγειρας, μην αρχίσετε και με ρωτάτε για τίποτα παράξενες συνταγές!!!!! απλά πάντα ήθελα να γίνω σεφ.... ας όψετε που άκουσα την μάνα μου πως τεχνική σχολή παν "οι αλήτες" και δεν πήγα..... το μετανιώνω πολύ....
ισα ισα εχει κ πολυ ωραια παιδια σεφ :PQuote:
Να σας διευκρινίσω πως δεν είμαι μαγειρας, μην αρχίσετε και με ρωτάτε για τίποτα παράξενες συνταγές!!!!! απλά πάντα ήθελα να γίνω σεφ.... ας όψετε που άκουσα την μάνα μου πως τεχνική σχολή παν "οι αλήτες" και δεν πήγα..... το μετανιώνω πολύ....
Αχ το ξέρω κακό κορίτσι μου..... και επίσεις ξέρω πως μέχρι τώρα θα είχα το δικό μου εστιατόριο αν το σπούδαζα...... Δυστυχώς είναι από αυτά τα όνειρα που μένουν μόνο όνειρα....
ο άντρας μου που του είπα πως θα πηγαίνω αραβική κουζίνα μου είπε "αφού εσύ ξέρεις και μαγειρεύεις τα πάντα καλύτερα από την δασκάλα, αφού μαγειρεύεις με την καρδιά σου, γιατί να πας? Δεν θέλω να ξεκινήσεις να ακολουθάς συνταγές, μου λέει, θα χαθεί η ψυχή από τα φαγιτά σου μετά" ... Αχ με συγκίνησε όταν μου είπε αυτό, φυσικά εγώ θα πιγαίνω στα μαθήματα:):):):)
καλημερα πωλινακι! τελικα τα πατε καλα πλεον? ειμαστε λιγο οφτοπικ αλλα...αν θες στειλε μου μηνυμα φιλια!
Καλημέρα! αν μπορείς να μπεις τσατ ελα να στα πω από εκει. δεν θέλω να γραψω γιου2γιου επιδή μου χάνονται τελευταία!
σ'ευχαριστω!:thumbup:Quote:
Κοίτα, απτη στιγμή που το σοτάρεις, δεν χρειάζετε να το μουλιάσεις. Ομως αν θες να γλυτώσεις το σοταρισμα δεν είναι άσχημη ιδέα!Quote:
οχι δεν με μπερδεψες καθολου αλλα εχω και αλλη ερωτηση τωρα :spin: συνηθως κανω μπασματι καστανο που το σοταρω με ελαιολαδο και θελω να φυγει το αμυλο ωστε να γινει σπυρωτο.Να το μουλιασω πρωτα και μετα να το βαλω να στραγγιξει καλα τα νερα του ωστε να μην πεταγονται με το ελαιολαδο η δεν αξιζει και ειναι καλυτερα να το κανω χωρις μουλιασμα?Αλλα φαγητα δεν κανω με ρυζι,ουτε καν ρυζωτο εκτος απο το σπανακορυζο,πρασορυζο που εκει θα το αφηνω οπως ειναι γιατι το θελω να μου χυλωσει
φιλια!!