-
το καλοκαιρι ειχα δοκιμασει να κανω τη συνταγη που εχει αποπισω με γιαουρτι, αλλα στη βιασυνη μου τα εκανα σαλατα.
βγηκε πολυ γευστικο ομως κ εμφανισιμο:
οπως κανεις το ζελε, πριν το βαλεις να παγωσει, ριξε ο,τι γιαουρτι θελεις (0% ειχα εγω τοτε)
κ οταν παγωσει καθεται κατω το γιαουρτι εχοντας παρει τελειο ροζ χρωμα κ αποπανω ειναι ροζ το ζελε αντι για κοκκινο!
απο γευση δε το συζητω...σα να τρως κρεμα με ζελε...
κ λαιτ!!!
λοιπον το πρωι κανω ζελε. τελοσ! χεχε
-
ουάου... δε το έχω κάνει πολύ.. θα το κάνω.. :)
έχω 1% γιαούρτι και μου έμεινε ζελέ με ανανά (δε πειράζει θα είναι λίγο κίτρινο αλλά ωραίο)
-
καλα ψηνομαι να το κανω απο τωρα αλλα πανω στην κουζινα εχει το ταψι με τα γγαλακτουμπουρικα κ λεω ασε...
χαχαχαχ
μου φαινεται απιστευτο, στο σπιτι μου δεν ειχαμε ποτε γλυκα κ οταν εκανε τα μοιραζε,
κ τωρα ολο γλυκα κ πατατακια εχουμε εδω λες κ ειμαστε 8χρονα...
παλι καλα που δεν πηρα ολα τα κιλα μετα το γαμο...
-
και εμείς στο σπίτι δεν έχουμε γλυκά και η μαμα μου δεν έκανε ποτέ μέχρι που παρακάλεσα πρίν κανα 2 χρόνια να παρουμε μίξερ (ουτε μίξερ δεν είχε τόσα χρόνια:shocked2: )
και έκανα παραπονα επειδη δεν εκανε ποτε γλυκά και δεν έκανε για να μη παχύνουμε.
και τωρα τελευταία κάνει και μου σπάει τα νεύρα όταν κάνει γιατί είναι σα να το κάνει επίτηδες:sniffle: επειδή είπα εγω και καλά οτι δε κανουμε γλυκά.
παντως το ζελε είναι πολύ γρήγορο...
*έχει πλάκα που τα λέμε σε 2 διαφορετικά τοπικς..:duh:
-
χαχαχαχ :o μονο σε 2 τα λεμε? εγω εγραφα σε 10 ταυτοχρονα κ νομιζα οτι μιλαω μαζι σου :saint2: :P αστειευομαι!
μιξερ πλακα πλακα ουτε μεις εχουμε αν κ νιοπαντροι.
στα γλυκα ειμαι στοκος, ππροτιμω να τρωω ενα ετοιμο τελειο γλυκο παρα να μου βγει η πιστη να το κανω κ να το εχω κ σπιτι μετα να το τρωω...
ομως ειναι χρησιμο το μιξερ σε πολλα οποτε θελω να παρω...
ΥΓ πηρα μια τσαντιλα οταν ηρθε ο δικος μου με ενα ταψι γαλακτομπουρικο,
λεω ενταξει που πας! δεν ειναι αυτα για μας. αλλα μετα σκεφτηκα το ντουλαπι γεματο με σοκολατες κ τσιπς κ καταλαβα οτι ισως ειναι καλο.
οταν τα εχεις πολλα γυρω σου αηδιαζεις κ δε θες...κ τοσο...ελπιζω να πιασει!!!
(σενα βιβλιο το διαβασα κ αυτο ανντε να δουμε χαχαχαχ)
αντε κ στα δικα σας οι λευτερες με μιξερ ή χωρις!:cool rsvd:
-
χα... ναι να πάρετε μίξερ είναι χρήσιμο γιατί μπορεί να θες να κάνεις κάτι.΄
Είναι και φθηνούλι μωρε..
Εμένα μου αρέσει να φτιάχνω γλυκά με ηρεμεί , φαγητά όχι τόσο(αδιάφορο) αλλά γλυκά ναι.
Πάντως υπάρχουν και εύκολα κ γρήγορα γλυκάκια, όπως το ρυζόγαλο που είχες πεί χθές-προχθές ;) οτι φαγατε...
Αυτό με τα γλυκά που λές το πιστευω και εγω, θελω και γω όταν κάνω δικό μου σπίτι(κάποια μέρα) να το εφαρμόσω. πιο πολύ απο θέμα ισορροπίας. Σε μία κουζίνα πρέπει να υπάρχει ποικιλία και όχι συγκεκριμένα τρόφιμα..λογικό είναι.
Σε μας δε συμβαίνει βέβαια.
-
ναι το πρωτο ρευστο ρυζογαλο με το ρυζι να το μασας!
ηθελα να το κανω με το ματι λες κ το εκανα απο χθες κ βγηκε χαλι χαχαχαχ
δεν τοχω το γλυκο καθολου, ενω οσα φαγητα εχω κανει με το ματι βγαινουν καλυτερα κι απτης μανας μου...
ποιο ειναι φθηνο πιδιμ το μιξερ? για παρε ενα καλο, αυτα με τον καδο τον μεγαλο, (τετοια θενε τα βαρβατα γλυκα),
ο κουκος αηδονι νομιζω...γιαυτο τοσο καιρο δεν λεω να παρω. σαμπως θα το χρησιμοποιησω?
Ποικιλια ναι, γιατι οχι σεσας? η μαμα κανει συγκεκριμενα φαγητα?
εμεις εδω παροτι ο ανδρας μου δεν τρωει απολα
κανω 1 οσπριο, 1 λαδερο, 1 κρεας, 1 μακαροναδα, 1-2 ψαρι, 1 κοτοπουλο κ 1 ο,τι κατσει (οταν ασχολουμαι με το τι τρωμε...)
-
α τέτοιο μίξερ!! καλέ αυτά είναι όντως ακριβά.αλλά είναι και καλά. αλλά άμα δε φτιάχνεις έχεις δίκιο τσάμπα έξοδα..
βασικά επειδή ήθελα μίξερ και δεν ήθελε κανεις να πα΄ρω γιατί αν έπαιρνα θα έφτιαχνά γλυκά και θα παχαίναμε , μου πήραν ένα μίξερ χειρός (ήταν φθηνό θυμάμαι νομίζω κάτω απο 30?, αν δε κάνω λάθος 20? ) απο αυτά τα απλά , εγω με αυτά φτιάχνω γλυκά..
Δεν έχουμε ποικιλία γιατί δεν έχουμε γλυκά κ αν έχει η μαμα τα έχει κρυμένα και είναι πολύ άσχημο γιατί νιώθω σαν το παχύσαρκο παιδί που ζητάει τη δόση του απο τη μαμά για 1 σοκολατάκι. Για μενα αυτό είναι απλά ξεφτύλα!! Της το λεω αλλά δε μ'ακούει σιγά μη με ακούσει τωρα...
Είναι επίσης της παλιας σχολής. Δηλαδή δε θα φτιάξει παστίτσιο, μουσακά, γαλακτομπούρεκο, ή ότι έχει κρέμα γάλακτός τηγανητά... (μονο λίγα τηγανιτά ελάχιστα)
γιατί νομίζει οτι έτσι και φας παχαίνεις..
Το άσχημο είναι οτι το νομίζει για εμάς (άσχετα αν δε το παραδέχεται ποτέ) ενώ για αυτή δε το πιστευει γιατί απο τα γλυκά που κρύβει, τρώει και που και που τηγανίζει καμια μερίδα πατάτες ή τρώει κανα λουκάνικο..
Είναι υποτημιτικό και έτσι σιχαίνομαι το τρόπο επικοινωνίας που έχει διαλλέξει σε αυτό το κομμάτι (της διατροφής).
Ενώ αν φάμε κοτόπουλο με ρύζι στο φούρνο απο 2 μερίδες δε θα παχύνουμε.. με το τυρί το πλήρες το δωδώνης..
Δεν υπάρχει μέτρο με λίγα λόγια.. απο τη μία έχουμε ένα σωρό λαχανικά απο την άλλη βάζει τίγκα λάδι στο φαγητό και λέει επειδή είναι φασολάκια δε παχαίνουν...:flaming:
-
τι να κανεις δεν μπορεις να αλλαξεις μυαλα σε μεγαλη ηλικια..
καλα με διατροφολογο εχει μιλησει ποτε 'η εχει ακουσει εκπομπες κτλ?
στα λαδερα το λαδι παχαινει (σε ολα δηλαδη αλλα ειδικα σσε αυτα)
κ ενταξει το γαλακτουμπορικο κ το παστιτσιο εννοειται παχαινουν αλλα αν φας 1 κομματι με σαλατα ειναι καλυτερο απο 2 πιατα ρυζι με κρεας κ τυρια πληρη αποπανω...
γενικα θα σου πω κατι θερμιδικα, επειδη μου αρεσει πολυ το πολυ φαγητο, ειμαι της ποσοτητας,
διαιτα οταν κανω κ θελω να τρωω πολυ αλλα να ειμαι υποθερμιδικη
προσεχω τυρια γιαουρτια ναναι με λιγα λιπαρα, ελαιολαδο οσο μου αντιστοιχει στο φαγητο πχ 1 κ.σ.
κ μετρωντας θερμιδες τρωω κ χορταινω. κ ειμαι ανθρωπος 90 κιλα οχι αστεια.
το θεμα δεν ειναι να πεινασεις (ενταξει πεινα παντα υπαρχει αλλα σε λογικα πλαισια) αλλα το να μπουκωνεσαι με σωστες τροφες.
αν μπορεις να αποφυγεις κ το μπουκωμα δηλαδη την υπερβολη τοτε δεν πειραζει να φας κ ενα γλυκο 'η παστιτσιο 'η οτιδηποτε "κακο" μια στο τοσο.
Η μανα μου ειχε ιδιες αντιληψεις, αλλα οταν ειδε τι ετρωγα κ εχασα 25 κιλα δεν ξαναμιλησε, τις εδινα κ οδηγιες πω ςνα μαγειρεψει κ αδυνατισε κι εκεινη!
τωρα εχει εμφανισει σακχαρο δυστηχως κ απτη μια τη λυπαμαι απτην αλλη ανυπομονω να γυρισω στην παλια μου διατροφη για παντα...ωστε να μπορω να τρωω κ σε 10 χρονια ο,τι θελω καποιες φορες...
γιατι αστα να πανε το σακχαρο, μετα παιχνιδια κομμενα...μια ζωη φυλακισμενος. για μενα το φαγητο ειναι απολαυση, ασχετα που εκδικουμαι τον εαυτο μου καποιες φορες με αυτο.
Απο αυριο σε προγραμμα, αηδιασα κ μονο που σκεφτομαι οα αυτα τα φαγητα ουφ
μιξερ χειρος εχω, εχω ενα πολυεργαλειο κουζινας που εχει κ μιξερ,
κανει δουλεια αυτο με ζυμες 'η με κολλωδη υλικα? δηλ τι γλυκα φτιαχνεις μαυτο? κεικ μπορω που θελω να μαθω για να τα κανω πιο light?
-
ναι Φυσικά και φτιάχνει και κέικ.
επίσης για μαρέγκα βολεύει αν έχει πχ κάποιο γλυκό όπως μελαχρινή..
εγω φτιάχνω κυρίως σε γιορτές τότε βρίσκω ευκαιρία.
κουραμπιέδες μελομακάρονα, κουλουράκια..
και κέικ.
αλλά υπάρχουν και κέικ που γίνοντε με το χέρι..
Η μαμά μου ξέρει οτι το λάδι παχαίνει δεν έχει πάει σε διαιτολόγο, δεν ήταν και ποτέ χοντρή, όπως εγώ μερικά κιλάκια περιφέρεια κλασσικό μεσωγειακό σώμα. επίσης γυμνάζεται οπότε ισορροπεί οτι παχυντικό τρώει.
Απλά έχει ένα τεράστιο μα τεράστιο αρνητικό, οτι είναι ΑΠΙΣΤΕΥΤΑ εγωίστρια. Δε προκειται να κάνει αυτό που θα της πείς. θα κάνει πως δεν άκουσε και τέτοια.. όλο δικαιολογίες θα λέει θα το γυρνάει στη πλάκα. Και μου τη δίνουν αυτά πολύ όταν της μιλάω σοβαρά.. Τεςπα , όπως είπες δε γίνεται να αλλάξεις σε μεγάλη ηλικία..
-
καλα ας αλλαξουμε εμεις τσιτσι μου κ ασε τους αλλους, δυστηχως 'η ευτυχως τα λαθη του τα πληρωνει κανεις, ας μην πληρωνουμε κ των αλλων,
τι εγινε ξυπνησες 'η οχι ακομη?
σημερα σηκωθηκα απτις 10 παρακαλω, δεν πηγα για γυμναστικη αφου ειναι η πρωτη μερα που ειμαι τελειως καλα επιτελουςςςςςςςςςςςςςςςςς ςςςςςςς κ φοβηθηκα που θα εβγαινα ιδρωμενη μην ξανατουμπαρω...
απταπογευμα δουλεια κ απο αυριο πρωι απογευμα κ χαιρομαι! δεν παμε καλα!
τα γαλακτουμπουρικα, το κοτοπουλο κ το παστιτσιο επεζησαν καθοτι κρατησα τη βραδυνη νηστεια μου κ δεν εφαγα.
Το κακο ειναι οτι δεν πεινω καθολου ουτε τωρα να φαω, κ πρεπει να φαω μη τα φαω ολα μαζι το απογευμα-βραδυ.
Σε δυο ωρες μου ερχεται μπροκολακι κ θα ζεστανω παστιτσιο! δεν πεταω τιποτε αλλα δε θα γινω κ σκουππιδοτενεκες εγω! (μεγαλη αποφασιστικοτητα ετσι?? δεν μπορεις να πεις!)
ελπιζω να εκανες τις δουλειες σου κ να εισαι καλα, παω για δουλειες σπιτιου που εχουν τον ατελειωτο γμτ
-
Καλημέρα badgirl:blush:.........................και φυσικά καλημέρα, δλδ καλησπέρα σε ΟΛΟΥΣ!!!!!!
Βασικά δε κοιμήθηκα.
Έμαθα κατα το πρωί αργά με τη μπουκιά στο στόμα οτι τελικά πρέπει να παω στη σχολή για να γραφτούμε στα εργαστήρια...πήγα!
κοιμήθηκα μόνο 1 ώρα πρίν παω στη σχολή.
ούτε κ γω πεινουσα γιατί αδιαθετησα και πονάω απίστευτα πολύ όμως!(είναι κ 1η μερα γιάυτό)
Έφαγα όμως είχαμε καλαμάρι γεμιστό απο τα αγαπημένα μου................!
α! έφτιαξα και το ζελεδάκι με το γιαούρτι, τέλειο.... δοκίμασα λίγο πολύ ωραίο και πιο χωρταστικό!!
-
που να το δοκιμασεις κ με κοκκινο ζελε!
ωραια, καλη αρχη!
ατιμα εργαστηρια!
ε αποψε μια που δε κοιμηθηκες να πεσεις νωρις βρε καλο μου!
κ γω το παλεψα κ δεν κοιμηθηκα υπερβολικα πολυ κ τωρα δουλευω (υποτιθεται) μετα σιδερο κ γυμναστικη κ ψωνια κ ελπιζω να πεσω ξερη μετα απο μερες...
-
σίδερο, γυμναστική και ψώνια... σίγουρα ξερή!!:crazy:
ναι θα ήθελα να ξαπλώσω τώρα, αλλά αν ξαπλώσω θα κοιμηθώ και θα ξυπνήσω χαραματα... και λέω να κρατηθώ να κοιμηθώ κανονικά βράδυ σαν άνθρωπος...
άσε που σκέφτομαι ξενύχτι=κακό στα μάτι, δέρμα, μαυροι κύκλοι... ...(γυναίκες:D )
-
χαχαχαχα σωστη!
τωρα μεσα στο προγραμμα μπηκε κ εξοδος μινι, οπως ειμαι με τη φορμα θα παμε για 2 τσιγαρα κ 1/2 μπιλιαρδο μετα τη δουλεια :P
το θεμα ειναι ποτε θα κανω παλι το σιδερο...οχι τιποτε αλλο αν κερδισω το στοιχημα οτι θα εχει αυριο καποια ρουχα να βαλει θα παρουμε φουρνο μικροκυματων που χρειαζομαι αμεσα,
αν δεις πως ζεσταινει το φαγητο του οταν λειπω θα μπεις σε μονιμη διαιτα...κ λειπω πολυ :(
τρωει κ αστατες ωρες...η μονη λυση αυτη μαλλον.
ξερετε κατι αλλο για ζεσταμα?
θελω να του το εχω ετοιμο στο πιατο το οποιο φαγητο.