-
Καλημέρα..
Φυσικά και έχει αυξηθεί με τα χάπια, είναι και χειμώνας οπότε υπάρχει πάντα μια διαφορά με το καλοκαίρι. Το ξέρω Μαγδαλένα μου πως θα έρθει αλλά λόγω χαπιών. Το θέμα είναι να έρθει μόνο της..Πότε θα γίνει αυτό? Φοβάμαι να ξεκινήσω αντισυλληπτικά, και ο γυναικολόγος μου αυτά μου πρότεινε αλλά το σκέφτομαι.
Το ψυχολογικό με έχει τσακίσει..Έχω αλλάξει πολύ, ιδιαίτερα τον τελευταίο χρόνο. Ειδικά όταν παίρνω βάρος με τα χάπια, ενοψιν περιόδου..
Εσύ πως το αντιμετωπίζεις?
-
η γυναικολόγος λεει οτι ειναι απο τα κορυφαια αντισυλληπτικα αυτα παντως.. αν ειναι για καλο μη φοβασαι τιποτα..τωρα δεν με ενοχλει.. εχω βαλει ενα στοχο, να ξανακερδισω την περιοδο μου οποτε το βαρος και τη ζυγαρια την εχω αφησει στην ακρη..
-
Απλά με επηρεάζει ο ενδοκρινολόγος μου που πιστεύει πως πρέπει να έρθει απο μόνη της, χωρίς ορμόνες.
Μαγδαλένα εμένα αυτό που με τσακίζει (ντρέπομαι που το παραδέχομαι, αλλά αυτή είναι η αλήθεια, δεν οφελεί να κρύβομαι) είναι η αλλοίωση του σώματος μου, η αλλαγή των κιλών μου, το πρήξιμο ιδιαίτερα..μου μειώνει και την αναπνοή, μου προκαλεί δύσπνοια..
-
με αυτα που γραφεις πιστευω οτι εισαι πολύ αγχωμένη και αυτό σε εμποδιζει να σκεφτεις πιο ηρεμα,πιο χαλαρα!
με 2 ή 3 κιλάκια που σου προσθετουν τα χαπια λόγω της κατακράτησης και του πρησμενου στηθους δεν φαίνονται καν..εμενα ούτε στα ρουχα μου, πιστεψε με.. μην εχεις δισταγμό για τα αντισυλληπτικά..κανε ότι σου λενε οι γιατροί και κυρίως χαλαρωσε και σκεψου ότι δοκιμασίες ειναι αυτες και θα περασουν!!
σε λίγο καιρο θα το συζηταμε και θα γελάμε!!
-
Mακάρι Μαγδαλένα μου..να γελάμε..
Πότε όμως θα έρθει αυτή η μέρα? 2,5 χρόνια τώρα περιμένω να έρθει μόνη της αλλά τίποτα..
Μακάρι..
-
επειδή το αφησα ενα χρόνο πιστευοντας ότι θα ερθει από μονο του και τίποτα, εχω καταλήξει ότι δυσκολα επανερχεται χωρίς βοήθεια αρχικά.. ξεκινας με αντισυλληπτικό που εχει ορμόνες ετσι για υποστηριξη και μετα επανερχεται στη σειρα του..αυτα ειναι τα λεγόμενα της γυναικολόγου μου!!
-
Εγώ πάλι ξεκίνησα με αραιομηνόρροια μέχρι που πήρα 6 μήνες τα gynofen ακριβώς για να το φτιάξουμε όπως είπε ο τότε γυναικολόγος μου. Μετά το πέρας του εξαμήνου μην την είδατε..ποτέ ξανά απο μόνη της, πάντα με πρόκληση. και πλέον με παρακολουθεί όπως σου είπα ενδοκρινολόγος και παίρνω οιστρογόνα..
-
εγω ειχα κανονικό κυκλο και κόπηκε απότομα βεβαια τοτε εκανα αυστηρη διατροφή που μερα με τη μερα ετρωγα λιγότερο.. ο τελευταίος μου κύκλος ήταν 29 ημερων μετα μου κόπηκε τελείως.. όμως η πρωτη θεραπεία ειναι αυτη που κανω με τα χαπια και μου ηρθε με την πρωτη προσπάθεια.. ας ειμαστε αισιοδοξοι.. και γιατί ειχες αραιομηνορροια..τι σου ειπε ο τοτε γιατρός?λόγω πολυκυστικών μήπως?
-
Ξεκίνησε μετά απο ένα διάστημα έντονης στενοχώριας και άγχους (χωρισμός και προετοιμασία για ΑΣΕΠ) σε συνδυασμό με τη δουλειά. Απο τη στενοχώρια δεν έτρωγα καλά και έτσι έχασα κάποια κιλά, οπότε άρχισαν οι καθυστερήσεις. Όλο και μεγαλύτερες. Αλλά ερχόταν. Μόλις άρχισα τη θεραπεία με τα αντισυλληπτικά και καλά για να το φτιάξουμε, ερχόταν ρολόι. Όσο τα έπαιρνα, γιατί μετά το τέλος της θεραπείας και ενώ ο γιατρός περίμενε πως θα πήγαιναν όλα καλά και θα ερχόταν απο μόνη της περίμενα 7-8 μήνες χωρίς αποτέλεσμα. Το θέμα είναι πως μετά και εγώ το άφησα λίγο γιατί με κουραζε και με στενοχωρούσε. Δεν μπορούσα να φανταστώ ότι θα τραβούσε τόσο.
Εμένα όμως τα χάπια μου έφεραν πολλά.
-
Ευτυχία μου, τι κανεισ? Συγνωμη που δεν σου απάντησα χθες αλλά δεν τα καταφερα να βρω ελευθερο τον υπολογιστη στο τσπιτι για να μπω!! Τον ειχε ο αρραβωνιατικός μου παρει κατ' αποκοπή, όπως λένε!! χαχαχ!!!!
Ο καθε οργανισμός δεχεται διαφορετικά τα αντισυλληπτικά.ετσι λένε.. και το πιστευω.. δηλαδη τι παρενεργειες σου προκαλουσαν? Ειχα ακουσει ότι σε μια κοπέλα της προκαλουσαν φοβερό εκνευρισμό, ειχε γίνει αλλος ανθρωπος
-
Καλημέρα Μαγδαλένα μου,
δεν πειράζει και μένα μόνο στο γραφείο με βολεύει να μπαίνω.
Εκνευρισμό, πονοκεφάλους, πρηξίματα και κιλά.
ʼκουσα αργότερα πως τα gynofen είναι τα πιο ισχυρά, καμμία σχέση με τα τρίτης γενιάς όπως τα δικά σου
-
ευτυχια εγώ τα πήρα τα gynofen. Ο γιατρός μου ειπε οτι ειναι τα πιο δυνατά και αποτελεσματικά. Στο θεμα βάρους δεν ειχα προβλημα. Μου προκαλούσαν όμως φοβερό εκνευρισμό. Αδιαθετούσα κανονικά αλλά η ληψη τους μου φερνε τρελά νεύρα. Τώρα τα χω σταματήσει και περιμένω μπας και ερθει φυσιολογικά. Απο βδομάδα θα ξαναπάω πάλι να δω πως θα κινηθώ.
-
Καλή επιτυχία Μαράκι μου.
Εγώ δεν είχα τύχη με αυτά. Εκνευρισμό και πόνο και κιλά.
Μακάρι με σένα να πετύχει. Πόσο καιρό τα πήρες?
-
6 μηνες ευτυχια μου. Αδιαθετούσα κανονικά αλλά τωρα τα χω σταματήσει δύο μήνες αλλά περιοδος δεν ήρθε ακόμα φυσιολογικά. Βεβαια οταν επαιρνα τα χάπια να σημειώσω οτι οι συνθηκες ήταν εντελώς διαφορετικές. Βρισκόμουν σε τραγική ψυχολογική κατάσταση λογω προσωπικών προβλημάτων, εκανα σκατοδιατροφή. Θα μουν ηλιθια να περιμένω να ρθει με το που τα διέκοψα. Εδώ και 3 μήνες ειμαι κυρια στα πάντα. Ευελπιστω οτι επιτελους θα ρθει. Πάνε τρια χρόνια πια.
-
Κορίτσια Χρόνια Πολλά!!! Μας εύχομαι τα καλύτερα.
Ελπίζω αυτά τα Χριστούγεννα να μας φέρουν το καλύτερο και μεγαλύτερο δώρο!