Θα ήθελα να μπορώ να φτιάξω την σχέση με τον άντρα μου. Προσπαθώ και κάποιες στιγμές μου βγαίνει. Το τρίτο πρόσωπο απλά κάνει τα πράγματα πιο δύσκολα. Φταίω και εγώ διότι είμαι ερωτευμένη. Δεν τον βλέπω συχνά αλλά μιλάμε καθημερινά. Σε ένα άνθρωπο που είναι ψυχολογικά καλά θα έλεγα ότι τα ίδια με εσάς. Σε έναν άνθρωπο που όμως είναι στα όρια της ισορροπίας τα πράγματα είναι μπερδεμένα. Τα έχω συζητήσει με γιατρούς και απλά μου λένε αυτά που ήδη ξέρω. Ότι θα έπρεπε να είχα χωρίσει εδώ και χρόνια. Δεν το έκανα όμως. Έκανα μια σχέση εκτόνωσης και άνοιξα τα μάτια μου. Είδα πως είναι να νοιάζεσαι για έναν άντρα. Αυτό είχα χάσει με τον άντρα μου. Σήμερα απλά είμαι ένα συναισθηματικό ζόμπι που κατεβάζει ρολά τις περισσότερες φορές. Ο άντρας μου μπορεί να έχει αλλάξει και το πιστεύω. Είναι και εκείνος χάλια ψυχολογικά με όλα τα προβλήματα στο κεφάλι του. Λυπάμαι που δεν μπορώ να του σταθώ. Εκείνος προσπαθεί τρομερά. Προσπαθεί να με κάνει χαρούμενη και να βρω μια ισορροπία. Έχει πληγωθεί πολύ. Έχει ανασφάλειες για εμένα. Κάθεται όμως για εμένα. Ούτε εκείνος έχει τίποτα άλλο στον κόσμο. Οι ψυχοθεραπεία μου λέει ότι απλές περιπτώσεις χρειάζονται 2 χρόνια για να φτιάξουν. Η δική μας θα χρειαστεί παραπάνω. Εγώ είμαι ήδη μεγάλη. Πιεζομαι και από την ηλικία μου. Πιεζομαι συνεχώς. Έχω ατονία. Δεν μπορώ να βρω χαρά πουθενά διότι τα έχω κάνει σκατα στο μυαλό μου. Το ξέρω. Η αγωγή απλά θα μου δώσει δύναμη αλλά όχι για να δω τα πράγματα ξεκάθαρα. Ξεκάθαρα τα βλέπω. Είμαι εγκλωβισμένη σε κάτι που δεν ξέρω τι θέλω. Περιμένω να έρθει το καλοκαίρι να ηρεμήσω και να σκεφτω. Να αποφασίσω τι θέλω από την ζωή μου. Πάλι όμως ξέρω ότι άλλο θα λέει η λογική και άλλο η καρδιά. Σκέφτομαι τα λάθη και τις υποχωρησεις που έχω κάνει για να σωσω τον γάμο μου τόσα χρόνια. Πολλά χρόνια είχα πείσει τον εαυτό μου ότι τι να κάνουμε έτσι είναι οι γάμοι. Αυτό άλλαξε όμως διότι άλλαξα εγώ. Εγώ είδα πλέον ότι οι σχέσεις ενός ζευγαριού είναι κάτι διαφορετικό. Ξέρω ότι είναι ουτοπικό να συγκρίνεις έναν έρωτα με μια σχέση 33 ετών. Ξέρω ότι ακόμα και αν χωρίσω θα μου λείπει ο άντρας που αγαπώ τόσα χρόνια. Ένας άντρας που πληγώθηκε τόσο πολύ και έμεινε δίπλα μου. Ξέρω ότι δύσκολα θα αγαπήσω κάποιον άλλον το ίδιο. Ξέρω ότι απλά θα έχω έναν γκόμενο και όχι έναν σύντροφο. Θα του βγάλω και εκείνου τις δικές μου ανασφάλειες και ιδιαιτερότητες. Δεν είμαι εύκολη γυναίκα και γενικά φοβιζω τους άντρες. Απλά σήμερα δεν μπορώ να αφήσω τον εαυτό μου ελεύθερο συναισθηματικά προς καμία κατεύθυνση. Ήμουνα έναν καλό παιδί με αγάπη για όλο τον κόσμο. Ήθελα μια οικογένεια και μια απλή ζωή. Η ζωή όμως μου τα διέλυσε όλα αυτά. Οικονομική ανασφάλεια για χρόνια. Γκρίνια και καυγάδες συνέχεια. Διαλυθηκα και διαλύθηκε και εκείνος. Έχασα την μάνα μου και ημουν μόνη μου. Καμία βοήθεια από κανένα να με υποστηρίξει συναισθηματικά. Βρήκα διέξοδο αλλά άνοιξα τα μάτια μου. Αντίκρισα όλα τα λάθη μου. Αντίκρισα ότι έχασα ένα μεγάλο κομμάτι της ζωής μου. Απλά αγαπούσα έναν άνθρωπο που με πρόδωσε. Ξέρω ότι πέρασε δύσκολα ότι είχε κατάθλιψη αλλά εγώ έφυγα μακρυά του. Μερικές φορές πιστεύω ότι θα ήμουνα καλύτερα αν δεν είχα ανοίξει τα μάτια μου και απλά άλλαζε ο άντρας μου όπως σήμερα. Σήμερα όμως είναι τόσο δύσκολα για εμένα. Σήμερα έχουμε και τα πρέπει μας. Που να τα στηρίξω όταν ακόμα και οι ψυχίατροι μου λένε ότι εφόσον άλλαξε Βάλτα όλα πίσω και κοίτα το σήμερα. Αφού σήμερα δεν νιώθω το ίδιο μαζί του. Δεν είμαι εγωιστρια όπως λέτε. Είμαι απλά διελυμενη και προσπαθώ να ισορροπήσω. Η δύναμη της συνηθειας για 33 χρόνια με έναν άνθρωπο που έχει αλλάξει είναι τεράστια. Για τον λόγο αυτό όταν είμαι σε πάρτυ νιώθω καλά μαζί του. Θα ήθελα να μπορούσαμε να ζήσουμε παρέα την αρχή του έρωτα. Δεν μπορούμε όμως. Έχουμε δουλειές, οικονομικά, παιδιά, σκυλιά. Μέσα σε ένα τέτοιο περιβάλλον πως θα δω τα πράματα ξεκάθαρα? Κρίμα για όλους μας και νιώθω πλέον την ευθύνη. Νιώθω ότι εγώ πρέπει να πάρω αποφάσεις για 4 ανθρώπους.