Originally Posted by
Meditation
Προσπαθώ να βρω τους λόγους που κάποιος χαρακτηρίζεται ως ασεξουαλ και δεν βλέπω κάποια πηγή που να το αναφέρει. Μόνο κάτι σάιτ που άλλα λέει το ενα και άλλα λεει το άλλο. Και στα περισσότερα εστιάζει στο πως νιώθει και τι θέλει ο "ασεξουαλ" τους λόγους όμως για τους οποίους νιώθει έτσι και αν αντιμετωπίζονται δεν το αναφέρει κανείς.
Από τη στιγμή που δεν αναφέρονται οι λόγοι και οι αιτίες δεν μπορούμε να ξέρουμε εάν όροι όπως "ασεξουαλ" ή "ντεμισεξουαλ" είναι επιστημονικα αποδεκτοι. Πιο πολύ μου φαίνονται από αυτά που διάβασα ότι πρόκειται για ταμπελες και ετικέτες της ποπ κουλτούρας. Ξέρετε γενικά οι κοινωνιολόγοι και λοιποί "επιστήμονες" έχουν τη τάση να ετικετοποιουν τον κόσμο προκειμένου να ξέρουν τι πουλάει στον κοσμακη ώστε να του το πλασάρουν σωστά ανάλογα με τις αναγκες του. .....
Πάντως σχετικά με τους "ασεξουαλ" διάβασα κάπου ότι σε αυτούς είναι πιθανό να συγκαταλέγονται άτομα με διαστρεβλωμένες πεποιθησεις για το σεξ ή που δεν έχουν νιώσει έτοιμοι να κάνουν σεξ.
Ένας λόγος παραπάνω για να μη βάζουμε χαζες ταμπέλες. Δεν ξέρουμε ούτε τις αιτίες που προκαλούν κάτι ούτε αν είναι αναστρέψιμο.
Εγώ πάντως πιστεύω (όπως είπα) ότι η σεξουαλικότητα παίζει ρόλο με τον ψυχισμό του ατόμου. Όταν έχεις ψυχολογικα προβλήματα ,πόσο μάλλον επιβαρύνεσαι με φάρμακα και έχεις μπλοκαρίσματα ψυχικά τα οποία δεν έχεις λύσει είναι λογικό να σου βγαίνουν στην επιφάνεια διαταραχές στο σεξ . Έτσι νομίζω. Δεν λέω ότι σε όλους συμβαίνει, αλλα άμα σου σκάσει σεξουαλικό πρόβλημα ενώ έχεις ένα ψυχισμό που περνάει ζόρια, δεν θα κάτσεις να αναρωτηθείς από που σου έσκασε το πρόβλημα με το σεξ. Ούτε θα το θεωρησεις άσχετο και ασυνδετο με το ψυχολογικο σου προβλήμα.
Λένε κάπου για τη ταμπέλα "πανσεξουαλ" δηλαδη ότι ένα άτομο θελει να κανει σεξ με ότι βρεθεί μπροστα του; μάλλον. Σύμφωνα με αυτές τις θεωρίες της ετικετοποιησης πρέπει να θεωρούμε νορμάλ ένα άτομο να παρουσιάζει υπερσεξουαλικοτητα για ό,τι περπατάει σε αυτό το πλανήτη. Και που ξέρουμε ότι σε αυτούς τους "πανσεξουαλ" δεν περιλαμβάνονται άτομα με παθολογική εξάρτηση στο σεξ;
Είναι ανούσιο κατά τη γνώμη μου να χρησιμοποιούμε λέξεις που δεν ξέρουμε σε τι ακριβώς αναφέρονται και να τρομοκρατούμε τον κόσμο