Originally Posted by
KonstantinosPL
με ενδιαφέρει παρα πολυ η συζητηση. θα ήθελα να πω την γνώμη μου.
Κάποτε πίστευα στον Χριστό αλλά τώρα έχω χάσει σχεδόν όλη μου την πίστη. Ο λόγος που έχασα σχεδον όλη μου την πίστη είναι επειδή ο Χριστιανισμός έπαψε να μου βγάζει νόημα προσωπικά.
Αρχικά, δεν μπορώ να καταλάβω ότι μάλλον για να πάμε στον παράδεισο είναι ακατόρθωτο χωρίς την θυσία του Χριστού. Θέλω να πω κατα την γνώμη μου σύμφωνα με τον Χριστιανισμό υπάρχουν κάποιοι κανόνες για να πάμε στον παράδεισο αλλά λόγω της φύσης μας, είναι αδύνατον να παμε. Οπότε αυτό που δεν μπορώ να καταλάβω είναι, για ποιό λόγο η φύση μας είναι έτσι και οι κανόνες τόσο αυστηροί ωστε να πάμε στον παράδεισο χωρίς την θυσία του Χριστού? Εφόσον η σωτηρία έρχεται ΚΥΡΙΩΣ με την πίστη και με τις πράξεις/μετάνοιες, όταν μιλάμε για το που θα περάσει η ψυχή μια αιωνιότητα, δεν είναι λίγο ριψοκίνδυνο ότι όλο αυτό βασίζεται σε θέμα πίστεως? Θέλω να πω όταν τίθεται το ζήτημα της πίστης, δεν είναι πολύ λογικό κάποιοι για τον Χ,Ψ να επιλεξούν να μην πιστέψουν? Για παράδειγμα όπως ένας Χριστιανός μεγαλώνει και μαθαίνει να είναι Χριστιανός, άλλοι άνθρωποι με τον ίδιο τρόπο δεν διδάσκονται άλλες θρησκείες? Εγω ας πούμε δεν μπορώ να κατηγορήσω κάποιον που έχει άλλη θρήσκεια. Νομίζω υπάρχουν πολλοί που νομίζουν ότι η δικιά τους θρησκεία είναι η σωστή. Για παράδειγμα πόσο εύκολο είναι ένας Χριστιανός να γίνει Μουσουλμάνος? Αν υποθέσουμε ότι το Ισλάμ είναι η σωστή θρησκεία, θα κατηγορούσαν ποτέ οι Χριστιανοί τον ευατό τους που δεν έγιναν Μουσουλμάνοι? Με τον ίδιο τρόπο φαντάζομαι σκέφτονται και οι άνθρωποι άλλων θρησκειών. Φανταστείτε έναν Μουσουλμάνο που πιστεύει πολύ, πως θα πειστεί ότι πρέπει να εγκαταλείψει την θρησκεία του για να γίνει Χριστιανός? Αυτό για τους ανθρώπους που έχουν άλλη θρησκεία. Τώρα για τους αγνωστικιστές, πολλοί φαντάζομαι χρησιμοποιούν το επιχείρημα "Πολλές θρησκείες, γιατί να επίλεξω τον Χριστιανισμό?" Υπάρχει στον κόσμο εξαπάτηση και κακία, δείτε στην πολιτική για παράδειγμα. Δεν είανι λογικό ένας άνθρωπος να έχει αμφιβολίες για οποιαδήποτε θρησκέια?
Αν ο Χριστιανισμός δεν μπορεί να αποδειχθεί ότι είναι σωστή η θρησκεία, τότε δεν είναι φυσικό να υπάρχουν άνθρωποι που δεν θα πιστέψουν? Θα μου πείτε υπάρχουν τα Γραπτά και η παράδοση αλλά φαντάζομαι και άλλες θρησκείες δεν έχουν Γραπτά και παράδοση? Οπότε δεν μπορώ να καταλάβω πως ένας άνθρωπος (συμφωνα με τον Χριστιανισμό) θα κινδυνέψει να καταλήξει στην κόλαση αιώνια, την στιγμή που όλο το ζήτημα είναι ζήτημα πίστης.
Ήρεμα ρωτάω και δεν θέλω να προκαλέσω.