Originally posted by anwnimi
...O διάλογος για σένα είναι ανάκριση;
η ανακριση για σενα ειναι διαλογος?
Όχι Πάνο και δεν είχα τέτοια διάθεση, ζητώ συγνώμη αν φάνηκε έτσι. Απλά αρίθμησα τις ερωτήσεις για να είναι ευδιάκριτες και ξεκάθαρες, αφού έβλεπα ότι αποφεύγεις να απαντάς ευθέως στις ερωτήσεις που σου υπέβαλλαν τα υπόλοιπα μέλη.
Εδώ δηλαδή μπήκες για να μιλάς και να ρωτάς αποκλειστικά;
Η επικοινωνία δεν πάει έτσι Πάνο.
Η επικοινωνία είναι αμφίδρομη.
Ο διάλογος δεν είναι μόνο μιλάω αλλά και ακούω.
Τόσες μέρες κατηγορείς τους άλλους ότι δεν σε ακούνε.
διαβασες καπου μια προταση βελτιωσης εκτος του οτι ειμαι ο σηφης και πρεπει να φυγω?
Διάβασα...
Διάβασα που σου είπαν ότι πρέπει να ακούμε εκτός του να μιλάμε.
Διάβασα ότι σου πρότειναν να κάνεις το δικό σου φόρουμ.
Διάβασα ότι για να επικοινωνήσουμε πρέπει να είμαστε πρώτα εμείς οι ίδιοι να το κάνουμε και όχι απλά να το απαιτούμε από τους άλλους.
Μερικές φορές έχει να κάνει και με τον τρόπο που επικοινωνούμε μία άποψή μας. Αν την εκφέρουμε απειλώντας και θεωρώντας την απόλυτα ορθή, ποιος περίμενες να σε ακούσει;
ποιον απειλησα εγω? μηπως εχεις παραισθησεις?
Ορίστε;
Aν και το στυλ σου γίνεται πολύ επιθετικό, θα σου απαντήσω.
Ποιος έκανε τις απειλές περί κλεισίματος φόρουμ, εισαγγελέα και αστυνομίας;
Ο Σήφης;
Να σε ρωτήσω: Εσύ όμως ακούς;
ΥΓ. Όχι, δεν έχω βρίσει και δε βρίζω κανέναν επειδή είμαι ανώνυμη στο διαδίκτυο.
Πάντως, οποιαδήποτε προσπάθεια διαλόγου την αντιλαμβάνεσαι αμέσως πολύ επιθετικά... Πως να επικοινωνήσεις έτσι όμως;
ε
χεις διαβασει αυτα που μου γραφει πχ η ρεμεντυ? πηγες να ψηφισεις στο θεμα που ανοιξη ο εμπνευστης για να διωξει αλλη μια φορα τον \"σηφη\" απο το φορουμ? ποσοι \"σηφηδες\" εχουν φυγει μεχρι σημερα απο δω?
Υπάρχουν αρκετά άτομα όμως που δε σου μίλησαν επιθετικά. Με αυτά επικοινώνησες;
Πάντως οι απαντήσεις σου μου δίνουν την εντύπωση ότι έχεις στο μυαλό σου ότι το φόρουμ αυτό είναι φόρουμ τηλε-ψυχοθεραπείας, οπότε χρειάζεται τηλε-ειδικούς που θα αναλάβουν την αποστολή αυτή.
αυτο καταλαβαινεις οταν ανοιγω θεματικη με θεμα την βελτιωση του φορουμ και καλω τους παντες να συμμετεχουν στην συζητηση?
Ναι, αυτο κατάλαβα και όχι μόνο εγώ.
Κατάλαβα αυτό γιατί πιστεύεις ότι εσύ ξέρεις την καλύτερη απάντηση που πρεπει να δοθεί σε κάθε μέλος λόγω της 35χρονης εμπειρίας σου και ότι οι άλλοι θα τον βλάψουν, οπότε το φόρουμ χρειάζεται τηλε-ειδικούς που θα είναι οι αρμόδιοι να μπαίνουν και να απαντούν σε κάθε πρόβλημα-απορία. Αυτό δε σκέφτεσαι;
Αυτό είναι άτοπο Πάνο.
Άτοπο γιατί δεν μπορείς να κάνεις ψυχοθεραπεία μέσω του διαδικτύου. Μια συζήτηση, μια συμβουλή, ένα προβληματισμό όπως κάνεις και σε μία παρέα φίλων μπορείς. Αλλά πραγματική ψυχοθεραπεία δεν μπορείς και μάλιστα είναι και επικίνδυνο!
Γιατί όχι μόνο να βοηθήσεις δεν μπορείς πραγματικά αλλά και να βλάψεις.
Γιατί δεν τον έχεις απέναντί σου, δεν τον γνωρίζεις, δεν βλέπεις την ψυχολογική του διάθεση, μπορεί και να μην τον ξαναδείς ποτέ ,δεν ξέρεις πως θα τον επηρεάσει το κάθε τι που θα πεις.
Παρόλο που πιστεύω δεν ήταν σκοπός σου, τάραξες την Όλγα που ήταν ένα άτομο που δε σου επιτέθηκε ποτέ φραστικά όπως άλλοι.
Σκοπός σου Πάνο δεν είναι να εκφράσεις τις ψυχολογικές σου γνώσεις περί εθισμών για να βοηθήσεις.
Μακάρι η βοήθεια να ήταν τόσο απλή.
Σε παρακαλώ άλλη φορά να είσαι πιο προσεκτικός σε μέλη. Δε χρειαζόμαστε εδώ τηλε-ψυχολόγους Πάνο.
Αν θες να συμμετέχεις ως ισότιμο μέλος και όχι με την ιδιότητα του ψυχολόγου, μπορείς.
Όχι, Πάνο, δεν συμβαίνει κάτι τέτοιο. Είναι φόρουμ αλληλοϋποστήριξης, όπου μπαίνουν άτομα με παρόμοια προβλήματα ή και προβληματισμούς, οπότε ξέρουν ότι εδώ θα βρουν κι άλλα άτομα με παρόμοια προβλήματα/προβληματισμούς, θα μιλήσουν, θα ακουστούν, θα ρωτήσουν, θα μάθουν ο ένας την εμπειρία του άλλου, θα ανακουφιστούν που δεν είναι οι μόνοι με το συγκεκριμένο πρόβλημα/προβληματισμό, θα τους δοθεί ελπίδα διαβάζοντας άλλα μέλη που ξεπέρασαν παρόμοια προβλήματα...
Μπορεί ακόμα και να γνωριστούν κάποιοι μεταξύ τους και να δημιουργήσουν σχέσεις φιλίας. Αυτό είναι από μόνο του θεραπευτικό.
συμφωνοι.αν ομως επιτεθουν σε καποιο ενδοβολιμο ατομο μηπως τον εξωθησουν συνειδητα σε αυτοκτονια? αν ερχεται καποιος εδω μεσα για να βρει μια φωνη συμπαραστασης και επειδη θυμιζει σε καποιους \"τον σηφη\" βγαινει φιρμανι και του την πεφτουν ολοι μαζι μηπως αυτο βλαπτει ανεπανορθωτα την ψυχικη του υγεια?
Οπότε λες ότι μπήκες για να βρεις μια φωνή συμπαράστασης. Ανθρώπινο! Και αναμενόμενο, όλοι για αυτό ήρθαμε.
Αλλά σκέφτηκες ότι αυτό δεν το έκανες και δεν το κάνεις εφικτό; Μπήκες με προτάσεις και αμέσως απειλές κατά του φόρουμ, χωρίς καν να βιώσεις τη λειτουργία του και την παρούσα κατάστασή του κάποιο σεβαστό χρονικό διάστημα. Η στάση αυτή δεν δείχνει ότι ψάχνεις συμπαράσταση αλλά ένα φόρουμ του οποίου θα γίνεις ηγέτης.
Αν το να γίνεις ηγέτης θα προάγει τη ψυχική σου υγεια Πάνο αυτό πρέπει να το επεξεργαστείς.
Εδώ δε μας μάζεψε κανένας άσχετος.
Εδω μας μαζεψε μια ομαδα απο λεξεις κλειδια στο ιντερνετ οπως πχ \"ψυχολογια\" \"υποστηριξη\" κλπ
Επιτέλους, συμφωνώ απόλυτα μαζί σου!
:)
Εδώ πρόσεχε πολύ καλά τι λες.
Εδω μηπως εμμεσα με απειλειες και βγαζεις επιθετικοτητα χωρις εστω να το καταλαβαινεις ?
Εδώ όντως βγάζω επιθετικότητα στα πολύ επιθετικά γραφόμενά σου:
Quote:
Originally posted by πανος12345
αρα δεν μου προξενει καμμια απολτως εντυπωση για καποιους ασχτους που ειχαν μια εξυπνη ιδεα για να μαζεψουν εδω τους βασανισμενους να λενε φουμαρα για μεταξωτες κορδελες χωρις δομη και διαλογο αλλα με κραυγες!!!!
?
Όλοι εμείς, όπως κι εσύ, βρεθήκαμε τυχαία. Άλλοι έφυγαν, άλλοι έμειναν. Όποιος δεν είναι ικανοποιημένος, φεύγει.
Και που παει ? σε ενδιαφερει να το μαθεις? η μηπως αρκεισαι στο οτι \"σηφης\" ητανε εφυγε?
Δεν είναι δυνατο να ξέρω 4.647 μέλη (πληροφορία από την κεντρική σελίδα του φόρουμ) αν είναι όλα ενεργά και πόσα έρχονται ή πόσα αποχωρούν κάθε φορά.
Ένα φαγητό δεν αρέσει σε όλους. Σε όποιον δεν αρέσει δε θα τον υποχρεώσουμε να το γευτεί.
Κι ούτε βασανισμένοι είμαστε που ζητούμε το σωτήρα μας.
Τοτε τι ηρθατε να κανετε εδω?
Aν προσέχεις καλύτερα, η ξεκάθαρα απάντηση είναι γραμμένη στο ίδιο ποστ που διαβάζεις λίγες γραμμές πιο πάνω και την έχεις διαβάσει.
Αλλα για να συννενοούμαστε θα σου την κάνω copy paste
\"Είναι φόρουμ αλληλοϋποστήριξης, όπου μπαίνουν άτομα με παρόμοια προβλήματα ή και προβληματισμούς, οπότε ξέρουν ότι εδώ θα βρουν κι άλλα άτομα με παρόμοια προβλήματα/προβληματισμούς, θα μιλήσουν, θα ακουστούν, θα ρωτήσουν, θα μάθουν ο ένας την εμπειρία του άλλου, θα ανακουφιστούν που δεν είναι οι μόνοι με το συγκεκριμένο πρόβλημα/προβληματισμό, θα τους δοθεί ελπίδα διαβάζοντας άλλα μέλη που ξεπέρασαν παρόμοια προβλήματα...
Μπορεί ακόμα και να γνωριστούν κάποιοι μεταξύ τους και να δημιουργήσουν σχέσεις φιλίας. Αυτό είναι από μόνο του θεραπευτικό.\"
Αν περιμένουμε την έξωθεν λύση στα προβλήματά μας, δε θα βγούμε ποτέ άπό το φαύλο κύκλο της ψυχικής νόσου.
Τοτε τι ηρθατε να κανετε εδω?
Διάβασε το copy-paste...
Αλλά ανοιχτοί σε προτάσεις βελτίωσης του φόρουμ είμαστε πιστεύω αρκετοί εδώ. Πρόσεχε όμως, σε προτάσεις και όχι σε προσπάθειες επιβολής προτάσεων ή και απειλών, ή σε σωτήρες.
Ποια ειναι η δικη σου προταση?
Η πρότασή μου είναι όσοι μπάινουν εδώ να μπάινουν ισότιμα και όχι ως σωτήρες και τηλε-ψυχολόγους.
Άν κάποιος θέλει να προτείνει αλλαγή, να βιώσει πρώτα εις βάθος την παρούσα λειτουργία, να την κατανοήσει και έπειτα να κάνει προτάσεις και όχι επιβόλή προτάσεων ή απειλών.
Να έχουμε περισσότερο ανοιχτά μάτια και αυτιά στην επικοινωνία, να κάνουμε όχι μόνο κριτική αλλά και αυτοκριτική και εννοείται να μην καταφεύγουμε σε υβρεολογία και ευτελισμό του απέναντί μας.
Λες ότι δεν κάνουμε διάλογο, δεν έχουμε δομή αλλά μόνο κραυγές. Αυτό το εννοείς γενικά για το φόρουμ ή μόνο στα δικά σου θέματα;
Γιατί αν το εννοείς γενικά κάνεις μεγάλο λάθος. Απόδειξη δε χρειάζεται να σου φέρω, απόδειξη είναι το ίδιο το φόρουμ, η μεγάλη δημοτικότητά του και τα πολύ ωραία θέματα που ανοίγονται.
σαν γυναικα θεωρεις σωστο μια κοπελα με αποπειρα αυτοκτονιας ανεργη και αστεγη να εγκαταληφθεςι σε αυτη την φαση απο τον ανθρωπο που την εφερε στο σπιτι του? αυτο προτεινουν τα μελη του φορουμ!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Το τι θεωρώ σωστό και τι όχι το έχω γράψει στο συγκεκριμένο θρεντ.
Αυτό που δε θεωρώ σωστό είναι η τηλεψυχοθεραπεία που σου είπα.
Το συγκεκριμένο μέλος άλλωστε είπε πως θα ακολουθήσει την πιο ασφαλή λύση. Θα αρχίσει συνεδρίες για να βοηθήσει τον εαυτό του και την κοπέλα καλύτερα.
Αλλά θα σου πω και το άλλο: Κανείς δεν μπορεί να βοηθήσει τον άλλο με το ζόρι, όσο και να χτυπιέται. Μόνο ο ίδιος του ο εαυτός, αν είναι δεκτικός στη βοήθεια και την αλλαγή.
Τώρα αν το εννοείς για τα δικά σου θέματα, έχω να σου το εξής: Ότι όταν ένας διάλογος μετατρέπεται σε κάτι που δε θυμιζει τίποτα από διάλογο (για να μη το χαρακτηρίσω αλλιώς) ευθύνη πάντα έχουν και τα δύο μέρη.
ποια μερη εννοιεις σε καθεστως ανωνυμιας ? Οι σηφηδες μηπως ?
Όλα τα μέρη που συμμετέχουν στο \"διάλογο\" που καταλήγει να μην είναι διάλογος.
Και η ανωνυμία δεν είναι ο κύριος λόγος που διαλύεται ο διάλογος. Απόδειξη οι αναρίθμητοι διάλογοι που γίνονται τόσα χρόνια εδώ.
Αυτό φαντάζομαι ως ψυχολόγος θα το κατέχεις. Είμαι κατά της λεκτικής βίας εννοείται και δε μου άρεσε αυτό που είδα.
Αλλά το θέμα δεν εξαντλείται εκεί.
Το πιο εύκολο πάντα είναι να θυματοποιούμε τον εαυτό μας χωρίς να βλέπουμε και το δικό μας μερίδιο έυθύνης όταν κάτι πάει συνεχώς στραβά.
και τι εκανες για να το αντιμετωπισης?
Εγώ συμμετείχα σε άλλο θρεντ όπου΄ειπα τις απόψεις μου σε αυτούς που είχες απέναντί σου και τώρα μπάινω στο δικό σου θρεντ και σου λέω την άποψή μου απέναντι στη στάση σου.
Το θέμα είναι ότι την ερώτηση αυτή σου την υπέβαλλα όχι για να αναρρωτηθώ εγώ αλλά για να σου ξανατονίσω ότι όταν κάτι πάει συνεχώς στραβά, ευθύνη έχουμε εμείς οι ίδιοι και οφείλουμε να αναρρωτηθούμε, αν δε θέλουμε αυτο το κάτι να πάει συνεχώς στραβά.
Οπότε, Πάνο, εσύ τι έκανες για να το αντιμετωπίσεις;
Και τα χρόνια εμπειρίας πολύ σημαντικά για τον καθένα με ότι ασχολείται, αλλά το σημαντικότερο είναι να μη ξεχνάει κανείς ότι όσο ζει μαθαίνει και αν κάποτε νομίσει ότι τα έχει μάθει πλεόν όλα, τότε να φοβηθεί για αυτή του την σιγουριά.
Κανείς μα κανείς μας σε αυτή τη γη δεν έχει το αλάθητο του πάπα.
αρα λοιπον οχι μονο δεν προτεινεις απολυτως τιποτα αλλα με κατηγορεις και απο πανω γιατι καθομαι και ακουω του καθε παππα το εαυγγελιο αντι να φυγω οπως ο σηφης ετσι?
εγραψες μια ολοκληρη αραδα χωρις εστω μια προταση βελτιωσης του φορουμ αυτο το λες εσυ διαλογο?
εγω το λεω στρουθοκαμηλισμο!
Πως τα ερμηνευσες έτσι;;;
Μπορείς να το πεις όπως θέλεις Πάνο.
Όσο και να μιλάει ο άλλος, μπορείς να παραφράζεις ή και να μην ακούς καθόλου.
Δικαίωμά σου.
Αν με αυτή την επιλογή σου είσαι ικανοποιημένος από την πορεία σου, μην την αλλάξεις ποτέ.
Τις προτάσεις βελτίωσης κατά της λεκτικής βίας τις έγραψα όχι στο δικό σου θρεντ αλλά εκεί που είχαν λόγο ύπαρξης κατά την κρίση μου.
Όπως και άλλες προτάσεις βελτίωσης μόλις σου τις επανέλαβα ποιο πάνω.
Σημασία έχει όχι τι νομίζουμε πως ξέρουμε, αλλά πως το επικοινωνούμε και πως το αποδεικνύουμε έμπρακτα.
Αυτά.