Δεν εχω 2-3 ατομα,1 ατομο εχω που καταφερα να κρατησω επαφη πρωτιστως γιατι το ηθελε αμοιβαια και ο ιδιος.Δεν ειναι παρηγορο για εμενα να μου λενε,οτι ξερεις υπαρχουν και αλλοι σαν εσενα,μονοι,χωρις φιλους η χωρις συντροφια,δεν μου επουλωνει καποια πληγη αυτο.
Θα παω διακοπες,μονος μου,ολιγοημερες,οπως εκανα και περυσι αλλα δυστυχως χρειαζεται να προσποιουμαι οταν με ρωτανε τι εκανα φετος το καλοκαιρι,αν πηγα καπου,οτι πηγα με φιλους,παρεα,ενω πηγαινω μονος μου.
Τα ατομα που πασχουν απο αποφευκτικη διαταραχη της προσωπικοτητας,
- Αίσθηση ανεπάρκειας και χαμηλή αυτοεκτίμηση:
- Έχουν μια γενικευμένη πεποίθηση ότι είναι ανεπαρκείς, κατώτεροι ή δυσάρεστοι, και φοβούνται ότι θα κριθούν αρνητικά από τους άλλους.
- Υπερευαισθησία στην αρνητική αξιολόγηση:
- Είναι εξαιρετικά ευαίσθητα σε αρνητικές κριτικές ή σχόλια και ανησυχούν διαρκώς για την πιθανότητα απόρριψης ή αποδοκιμασίας.
- Αποφυγή νέων καταστάσεων και δραστηριοτήτων:
- Αποφεύγουν την ανάληψη ρίσκου και νέων δραστηριοτήτων, ειδικά αν περιλαμβάνουν κοινωνική αλληλεπίδραση, για να αποφύγουν την πιθανότητα αποτυχίας ή εξευτελισμού.
- Δυσκολία στην έναρξη και διατήρηση σχέσεων:
- Μπορεί να έχουν δυσκολία στην έναρξη και διατήρηση στενών σχέσεων, καθώς φοβούνται την οικειότητα και την πιθανότητα απόρριψης.