Δεν ειπα οτι εσυ εισαι φανατικος.
Αυτο που ειπες για το Θεο του καθενος μου αρεσε. Ο καθενας εχει την δικια του γνωμη , κουβαλαει την δικια του θρησκεια στο κεφαλι. Ειπα επισης οτι ο καθενας πιστευει οτι εχει την "καλη θρησκεια" στο κεφαλι του. Γιατι εαν πιστευε οτι η δικια του θρησκεια που εχει δεν ειναι καλη δεν θα την ενστερνιζοταν κιολας.
Τωρα εσυ κρινεις την εκκλησια σαν θεσμο , αλλοι κρινουν την θρησκεια σαν συνολο που εχει πολλους φανατικους...και που δεν εχουν και πολυ "σωας τας φρενας" βασει ας πουμε του "αγαπατε αλληλους". Εσυ εχεις δικιο , αλλα και οι αλλοι εχουν δικιο.
Το να λεω εγω οτι η θρησκεια εχει πολλους "αστα να πανε" δεν σημαινει οτι κατηγορω προσωπικα εσενα. Ουτε πιστευω οτι οποιος ειναι αθεος ειναι συνειδητοποιημενος φυσικα...
Αλλα δεν λεω κατι που δεν ξερεις.
Το να δηλωνεις αθεος και να παραθετεις τους λογους που το κανεις αυτο πχ γιατι ενας καλος θεος να τιμωρει τους ανθρωπους με αιωνια κολαση? και να παραθετεις προβληματισμους , αν μη τι αλλο αναπαντητους δεν σημαινει απαραιτητα οτι ενας αθεος υποτιμα εναν πιστο.
Υποτιμα την θρησκεια ναι γιατι δεν την πιστευει , οποτε υποτιμα τα "πιστευω" των αλλων , οποτε παιρνει η μπαλλα ολους. Ειναι δυσκολο να γραψεις ενα κειμενο κατα της θρησκειας και να μην "υποτιμησεις" αυτους που πιστευουν. Αλλα εχουμε ελευθερια λογου ,ετσι δεν ειναι?
Οπως και ανεξιθρησκεια.
Και απο την αναποδη ενας αθεος , υποτιμαται απο τους πιστους γιατι ειναι trenty , σκοταδιστης , γεματος μισος , "επαναστατης" , μες την μοδα κλπ.
Τουλαχιστον εχω να αναγνωρισω οτι ενας αθεος εχει πολλα επιχειρηματα κατα της θρησκειας και των θρησκευομενων (ειναι αλλωστε κατι απτο) , ενω ενα πιστος δεν εχει πατηματα κατα των αθεων:P (μεταξυ μισοαστειου μισοσοβαρου.)
Ειχα ορεξη να γραψω αλλα νομζω οτι φλυαρω...οποτε σταματαω.