Στον μισή θέση οκτώ φίλη
Printable View
Στον μισή θέση οκτώ φίλη
Δεν υπαρχει Καμια αμφιβολια μεσα μου πια.
Η ποιοτητα καποιου παντοτε θα κανει τη διαφορά κι η συγκριση θα ειναι αναποφευκτη.
Η κατάθλιψη είναι ασθένεια, μακάρι να γιατρευόταν απλά με έναν σύντροφο...
Γνώμη μου πάντα και όχι γεγονός. Πιστεύω ότι ίσως να σου έκανε καλό ένας σύντροφος. Από την άποψη ότι λίγη συμπαράσταση και κατανόηση από κάποιον που είναι στο κοντινό σου περιβάλλον, κάποιος που να σου δείχνει αγάπη θα μπορούσε τουλάχιστον να ηρεμήσει το μυαλό σου και να το στρέψει σε άλλου είδους σκέψεις, πιο θετικές θα μπορούσα να πω.
αφηστε τα μιση κ πιαστε το ******
αφηστε τι λενε κ φερτε την ελενε
αφηστε τα ολα κ πιαστε την γλαβιολα
αφηστε τα ολα.τι να κανει ο τιραμολα;
Ο Τιραμόλα είναι χαρακτήρας κόμικ. Πρωτοσχεδιάστηκε το 1952 σε σενάριο του Ρομπέρτο Ρέντσι και σχέδιο του Τζόρτζιο Ρεμπούφφι. Κυκλοφόρησε σε ομώνυμο περιοδικό. Το βασικό χαρακτηριστικό του ήρωα ήταν ότι το σώμα του ήταν φτιαγμένο από καουτσούκ, κι έτσι είχε τη δυνατότητα να εκτείνει τα μέλη του για πολλά μέτρα έως και χιλιόμετρα. Ο χαρακτήρας ήταν ένα απλό σχέδιο, με μαύρες γραμμές για σώμα, οβάλ πρόσωπο, έναν κύλινδρο για μύτη και ημίψηλο καπέλο.
Τα κόμικς του Τιραμόλα κυκλοφόρησαν στην Ιταλία για αρκετά χρόνια, και υπήρχαν στην αγορά μέχρι τη δεκαετία του '80. Στη δεκαετία του '90 το κόμικ έγινε ξανά της μόδας και κυκλοφόρησε από άλλες εκδόσεις, με νέες ιστορίες και μοντέρνο σχέδιο, χωρίς όμως επιτυχία.
Στην Ελλάδα το περιοδικό πρωτοκυκλοφόρησε το 1970, από τον εκδοτικό οίκο Καμπανά. Στο περιοδικό εμφανίζονταν εκτός από τον Τιραμόλα και άλλοι ήρωες, όπως οι Πέπο και Κάρλο, ο λύκος Πουγκατσώφ, ο ινδιάνος Καριμπού και ο υπερήρωας Μίστερ Ματζέστικ.
apo wikipedia
afiste ta misi girisa sti fisi
https://www.youtube.com/watch?v=jP-TwRAfee8
Γεια σου undetermined :) Που έχεις χαθεί και γράφεις τόσο σπάνια;
Στο θέμα μας τώρα, συμφωνώ μαζί σου ότι σίγουρα θα ένιωθα καλύτερα με έναν σωστό σύντροφο στο πλευρό μου αλλά δεν θα γιατρευόταν κι η κατάθλιψη, θέλω να πω δεν νομίζω πως θα μπορούσα να σταματήσω την αγωγή...αυτό ήθελα να πω...
Όσο για την αγάπη που λες και μόνο που το αναφέρεις σαν ενδεχόμενο και το φαντάζομαι με κάνει να νιώθω καλά και πιο ήρεμη αλλά από την άλλη αναρωτιέμαι κατά πόσο υπάρχει αγάπη σ' αυτό τον κόσμο...
Μα καλα ποιος εισαι ο Τιραμολα?
Και εαν ειναι νεαρης ηλικιας σε κοιταει ολο περιεργεια. Που να ξερει ποιος ηταν ο Τιραμολα....
Στην #574 ο elis αναλυει τον ηρωα Τιραμολα , αναλυτικοτατα , οποτε δεν λεω κατι περιεργο , στον elis απευθυνομαι .
Τωρα αν ειμαι ο Τιραμολα ? απο οσω γνωριζω , οχι .
αμαν καλε μανκαιβερ.
ο κιπ ενοουσε οτι ειναι μια φραση που οι πολυ νεοι, δεν αναγνωριζουν. δεν μιλουσε για σενα..
Αγαπητη ρεμεντυ , ετσι νομισα , την φραση την γνωριζω , αλλα δεν γνωριζω την ηλικια του Κιπ , υποψιαστηκα οτι εννοει την περιφημη φραση , αλλα λεω , δεν μπορει , ειναι νεος . Εννοειται οτι οι νεοι δεν γνωριζουν απο κομικς . Δεν το πηρα στραβα , αν αυτο εννοεις . Εχω ομως την ταση να θυμαμαι τα παιδικα μου χρονια .
Μιας και το νικ αυτο το ειχα διαλεξει εν οψει πολιτικων εξελιξεων , θα μπορουσα να το αλλαξω και να το κανω "Δανειακη Συμβαση" ?
Εχω τα χρονακια μου και διαβαζω κομικς απο πριν μαθω καλα-καλα αναγνωση. Ο τιραμολα - σεραφινο κλπ δεν ηταν οι αγαπημενοι μου γιατι κατα καποιο τροπο βαζαν τις ιδιες ιστοριες μεσα στα κομικς ενω ειχαν διαφορετικο εξωφυλλο , τεσπα λουκυ λουκ ολα τα λεφτα , αστεριξ ιζνογκουντ κλπ κλπ .... εχω διαβασει χωρις υπερβολη δεκαδες χιλιαδες κομικς
"Ειμαι ενας φτωχος και μονος καουμποι" και μελαγχολια που τελειωσε αλλο ενα τευχος και πρεπει να περιμενω για το επομενο...
Εγω να δεις .... οντως ιζνογκουντ και αστεριξ ολα τα λεφτα , Μπλεκ , τα κομικς στην οδο Κοραη , στο Ατλαντις , σουπερμαν , δυναμικο , διαπλανητικο , παραξενο , αρχες του '70 . Τι μου θυμισες τωρα .........κλασσικα εικονογραφημενα , οτι διαβαζοταν , το διαβαζα !!
εντελώς πληροφοριακά, τα συλλέγετε τα κόμικ;
Αυτο που ρωτας για τη συλλογη ειναι μεγαλο κεφαλαιο.Ειναι δυσκολο να κρατησεις συλλογη,γιατι χρειαζεται πολυ χωρο και ειδικες συνθηκες για να διατηρηθει.Και εν τω μεταξυ βδομαδα με τη βδομαδα,μηνα με το μηνα η συλλογη μεγαλωνει καθως βγαινουν νεα τευχη.
Εγω θυμαμαι οτι ειχα σε κουτες στην αποθηκη πολυ κομιξ απο τελη 80/αρχες-μεσα 90 τα οποια δυστυχως καταστραφηκαν απο την υγρασια.Μικροτερη καταστροφη επαθαν καποια που ειχα στο μπαλκονι.Πρεπει να συλλεγεις επιλεκτικα ή να χεις ειδικα διαμορφωμενο χωρο μεσα στο σπιτι για να τη διατηρησεις.
Το καλο ειναι οτι τα τελευταια χρονια εχουν ανεβει πολλα σε ηλεκτρονικη μορφη.Πχ τα Λουκι Λουκ υπαρχουν ολα ή σχεδον ολα σε pdf.
Ενα ρε σεις με ενα λοχαγο της αμερικανικης επαναστασης που χε για φιλο ενα ινδιανο,πως λεγοταν?
Αλαφ , σε αυτη την κατηγορια διαβαζα Μπλεκ , Ζαγκορ , Ομπραξ , τωρα το ποιος ηταν ποιος , θα σε γελασω , ο Μπλεκ ηταν ο παλληκαρας παντως !!
Undetermined , κι εγω ειχα φυλαξει συλλογες απο περιοδικα , κομικς , μοτοσπορτ απο το τευχος 1 ( 1978 ) , 4τροχοι απο το 1975 , αλλα καταστραφησαν στην πλημμυρα του 2/12 , ατυχως !
Λοχαγος Μαρκ λεγοταν Μακ τωρα το θυμηθηκα.Θυμομουν οτι με σοκαραν οι θανατοι οταν το πρωτοδιαβασα,γιατι δεν ειχα συνηθισει τοση βια σε κομιξ (στην τηλεοραση δεν μου κανε εντυπωση).
Επισης,διαβαζα ιαπωνικα κομιξ (μανγκα) που αυτα ευτυχως υπαρχουν σχεδον ολα ανεβασμενα στο ιντερνετ.
Δε μπορω να ασχολουμαι με καθε ανθρωπο που δεν ταιριαζω πια.
Μεγαλωνω και καταληγω στις προτιμησεις μου?
Βαριεμαι καποιους επειδη ειναι διαφορετικοι και δεν μου κινουν το ενδιαφερον?
Μετα απο πολυ καιρο ενδοσκοπησης πρεπει να υπαρχει ενα διαλειμμα "ξεκουρασης" και ανεσης εσωτερικης.Εκει ξερεις πως ολα πανε καλα :-) κι αξιζε ο κοπος κι ο πονος.