Quote:
Originally posted by kokkinoskoufitsa
Δεν προκαλεί κάποιο πρόβλημα που δεν υπήρχε πριν ! Απλά δυσκολεύει περισσότερο κάποιες καταστάσεις. Πχ στην αναιμία δεν κάνει καλό γιατί εμποδίζει την απορρόφηση σιδήρου. Και στα ορμονικά επηρεάζει γιατί έχει τη δράση οιστρογόνου. Σχετικά με το αίμα, αιμοπετάλια, χειρουργεία κλπ, προκαλεί καθυστέρηση στην πήξη του αίματος.
Κοίτα, γενικά δεν είναι και κανα δηλητήριο! Απλά θέλει προσοχή στις ποσότητες. Αν βάζεις λίγη σκόνη στο φαγητό δεν είναι τίποτα, σαν να ρίχνεις οποιοδήποτε μπαχάρι! Αλλά αν καταναλώνεις πολύ κάθε μέρα, και ειδικά αν παίρνεις χυμούς, συμπληρώματα κλπ με κουρκουμά, δεν είναι ότι καλύτερο. Σου λέω ότι μας έρχεται στο γυμναστήριο για ενημέρωση από οργανισμ. υγείας, δεν έχω χρησιμοποιήσει εγώ ποτέ, ούτε έκανα κάποια υπερβολή για να ξέρω από πρώτο χέρι. Κάποια κυρία στο γυμναστήριο έπαιρνε χυμό και έπινε κάθε μέρα αρκετό, και είχε διάρροιες. Τώρα πόσο εύκολα, με τι ποσότητες κ για πόσο καιρό δημιουργεί πρόβλημα σε ορμόνες, αναιμία κλπ, δεν ξέρω. Αν θυμάμαι καλά η συνιστώμενη ημερίσια δόση είναι στα 2-3 γραμμάρια, αλλά δεν είμαι καθόλου σίγουρη . Αν σε ενδιαφέρει μπορώ να τσεκάρω το ενημερωτικό αύριο το πρωί που δουλεύω!
Όχι εντάξει δεν τον τρώω και με τις χούφτες, μερικές φορέ σε κανένα φαγάκι ρίχνω γιατί μου αρέσει η γεύση του, όχι σε ροφήματα και τέτοια. Για να πω την αλήθεια δεν ήξερα καν οτι τον κάνουν ρόφημα! Τέλος πάντων αυτά περι κουρκουμά. Πάντως την συνταγηή που σας είπα παραπάνω να την δοκιμάσετε, με ή χωρίς κουρκουμά, ήταν πεντανόστιμη!