Να μαι πάλι! Eli μου, πόσο χαίρομαι που περάσατε όμορφα! Το σινεμά είναι μία λατρεμένη έξοδος!
Μου έβαλες φυτίλια με την παρά λίγο δυσάρεστη συνάντηση. Κι εγώ ζω κάτι παρόμοιο με έναν απατεώνα που μου χρωστάει λεφτά και μάλιστα είχε το θράσος να με βρίσει όταν του τα ζήτησα. Τον είδα από τότε δύο φορές. Τη μία με έπιασε στον ύπνο και τον χαιρέτησα κιόλας, τον ρεζίλη, την άλλη έκανα ότι δεν τον είδα. Τι σημασία έχει; Με δάγκωσε και αυτό είναι που έχει σημασία. Δυσκολεύομαι να πιστέψω ότι επιβιώνουν τέτοιοι ελεεινοί τύποι κι εμείς, που πάμε με το σταυρό στο χέρι, φοβόμαστε ακόμα και να τους συναντήσουμε.
Όσο για τις κραιπάλες, δεν ξέρω τι έπαθα, πάντως είμαι σε κατάσταση αμόκ. Σήμερα έκανα την αισχρή κίνηση και πήρα ένα πακέτο τσιγάρα. Χρειάζεται να πω και τη συνέχεια; Δε νομίζω.. Όσο για τα παιχνίδα.. Μετρώ 12 ώρες! Τι να πω πια; Πώς να με χαρακτηρίσω; Πληθωρική; Υπερβολική; Στερημένη; Όλα αυτά μαζί; Παρόλα αυτά δε μετανιώνω, το ήθελα και το έκανα. Εκτός από ένα, για το οποίο είμαι λιγάκι σκεπτική. Τις προάλλες, που είχα φάει και είχα πιει τα πάντα, είπα τον καημό μου περί συντροφικότητας και απόκτησης παιδιού σε δύο παιδιά, που δεν είναι ακριβώς και κολλητοί μου. Δε μπορούσα να παραμείνω σιωπηλή, μου έλεγαν συνέχεια καλά λόγια, μου έπλεκαν το εγκώμιο και απορούσαν πώς είμαι μόνη μου. Δεν ήθελε και πολύ να ξεκλειδωθεί η πονεμένη μου ψυχή. Τους είπα το βάσανό μου, ότι γερνάω, ότι θα ήθελα να έχω οικογένεια, όπως όλος ο κόσμος, να έχω προορισμό, συνέχεια στη ζωή.. Φυσικά όλα αυτά σε κατάσταση ευθυμίας, όπως λέγονται όλες οι μεγάλες αλήθειες. Χωρίς υπερβολική χαρά, για να μη φανεί κόμπλεξ, αλλά και χωρίς δράματα. Απλά και ειλικρινά. Είπα πως στην ηλικία μου το θέμα αυτό μάλλον έχει κλείσει πια και ας μην ασχοληθούμε άλλο. Στο σημείο αυτό άρχισαν να λένε ότι δεν τελειώνει η ζωή, ότι υπάρχουν πάντα ευκαιρίες, μπλα, μπλα, και εκεί το τερμάτισα, γιατί κατάλαβα ότι δεν έχει νόημα και πως όσα ξέρει ο νοικοκύρης δεν τα ξέρει ο κόσμος όλος. Όλα είναι τόσο απλά, όσο και δύσκολα. Απλά θέλει να βρεθείς την κατάλληλη στιγμή στο κατάλληλο μέρος με τον κατάλληλο άνθρωπο και δεν έχουμε όλοι την ίδια τύχη, ιδίως όσοι τα ψειρίζουμε. Αναφέρω αυτό το περιστατικό, για να τιμήσω την οικοδέσποινα. Νιώθω ότι αυτή η εβδομάδα που διανύουμε έχει το στίγμα της κατάθεσης ψυχής. Μέχρι στιγμής υπήρξα πολύ κουρασμένη ή πολύ απασχολημένη με τις υπερβολές μου για να ασχοληθώ σοβαρά με τέτοιου είδους κατάθεση.