ευχαριστώ και πάλι θα δοκιμάσω τις γρανίτες
Printable View
ευχαριστώ και πάλι θα δοκιμάσω τις γρανίτες
polivia δυστυχως τωρα που δεν εχουμε το στομαχι μας να παλευουμε εχουμε δυστυχως το μυαλο μας.απλα προσπαθησε να αποφυγεις τη ζαχαρη.στο λεει ενας ανθρωπος που σε μιση ωρα και μπροστα στην τηλεοραση ετρωγε 2 λιτρα παγωτο.
σημερα
πρ μια φετα ψωμι 20γρ φετα
δεκ γαλλικο με γαλα
μεσ 2 κουταλιες της σουπας γιγαντες (5-6 γιγαντες δηλαδη) 50γρ χοιρινο
απογ 2κουταλιες της σουπας ζελε(αναγουλιασα) αργοτερα μιση φετα ψωμι μια φετα τυρι
βρ μιση κουπα τραχανα 20γρ φετα
ΕΒΔΟΜΗ ΗΜΕΡΑ 2ΟΥ 1ΟΗΜΕΡΟΥ - ΑΛΕΣΜΕΝΑ
1κούπα γάλα 1,5%
1/2 μπανάνα
6 κουταλιές της σούπας αλεσμένο μοσχάρι με καρότο κρεμμύδι και κολοκυθάκι
100gr. ζελέ
6 κουταλιές της σούπας αλεσμένο μοσχάριμε καρότο κρεμμύδι και κολοκυθάκι
Βρε κορίτσια συγνώμη που θα σας ρωτήσω αλλά επειδή βλέπω πως και η Τζίνα ανακάλυψε η ίδια τι συμβαίνει με τα γλυκά, ο γιατρός δε σας είχε πει ότι τα γλυκά και τα παγωτά δυστυχώς μπορείτε να τα φάτε χωρίς να σας φουσκώσουν όπως το κανονικό φαγητό? Δηλαδή έπρεπε να το ανακαλύψετε οι ίδιες μετά το χειρουργείο και να χρειαστεί να το παλέψετε εκείνη τη στιγμή? Sorry για τον τόνο μου αλλά τα παίρνω με τους γιατρούς που δεν ενημερώνουν υπεύθυνα τους ασθενείς τους για την κάθε επέμβαση (όντας και η ίδια παθούσα μιλάω).
Πάντως Τζινάκι πολύ ωραία η ιδέα με τις γρανίτες. Θα την εφαρμόσω κι εγώ τώρα που καλοκαιριάζει:)
σημερα
1 κρασοποτηρο γαλα
καφε καπουτσινο
μιση χουφτα αποξυραμενα φρουτα
μιση κρεπα με γαλοπουλα,ντοματα,τυρι κ ελιες
100 γρμ μαυροματικα με λιγο ρυζι κοκκινιστα
1 φρεντο
μισο τοστ
αααα ξεχασα το καλυτερο! η ζυγαρια σημερα το πρωι εδειξε 86,200 μετα απο 12 μερες αξιωθηκε παλι να ξεκολλησει :)
Welldah εγω δεν μπορω να φαω τιποτα σε μεγαλη ποσοτητα.ακομα και παγωτο που προσπαθησα εφαγα μιση μπαλα ισως και πιο λιγο.οτι γλυκο εχω προσπαθησει να φαω δεν εχω καταφερει να φαω πανω απο το μισο της κανονικης μεριδας.ακομα ομως και με τοσο μικρη ποσοτητα τα τρωω σπανια.
Welldah ο γιατρός μου μου είχε πει ότι πρέπει να αποφεύγω τα γλυκά και τα παχυντικά γενικά κι ότι όταν αδυνατίσω θα πρέπει και πάλι να προσέχω τη διατροφή μου για να διατηρήσω τα κιλά μου. Αυτό που μου προκάλεσε έκπληξη είναι ότι στους 2 μήνες μπορούσα να φάω πολύ λίγη ποσότητα φαγητού αφού είχα και αρκετές δυσανεξίες σε διάφορα φαγητά ενώ μπορούσα να φάω κανονικά ένα παγωτό ξυλάκι. Νόμιζα ότι η ποσότητα του φαγητού που έτρωγα θα ήταν η ίδια και με την ποσότητα του γλυκού ή του παγωτού. Και στα γλυκά δεν έχω και δυσανεξία ώστε να νοιώθω χορτάτη στις δύο κουταλιές.
Εμένα με βόλεψαν μια χαρά οι γρανίτες, έβαζα και λίγο γλυκαντικό μέσα και ξεγελούσα τον εαυτό μου γιατί ήταν σα να τρώω παγωτό, μου άρεσε και δροσιζόμουνα κιόλας. Θα ξαναφτιάξω και αυτό το καλοκαίρι. Ελπίζω να σου αρέσουν κι εσένα και να δροσίζεσαι το καλοκαίρι με λίγες θερμίδες χιχιχιχιχι.
Μπράβο Αλίνα! Θα ξεκολλούσε η άτιμη η ζυγαριά, τι θα έκανε; Μην απογοητεύεσαι και να κολλάει η ζυγαριά εσύ το βιολί σου!! Έχεις χάσει 30 ολόκληρα κιλά, δεν είναι λίγα. Με λίγη υπομονή ακόμα θα χάσεις και τα υπόλοιπα που θες.
:) ευχαριστω τζινα μου χιχιχ το χρειαζομουν αυτο το μπραβο! η αληθεια ειναι στους 5 μηνες που εκλεισα προχτες θα μπορουσα να εχω χασει πανω απο 30 κιλα που καταφερα. αλλα ειμαι φαγανουλα τι να κανουμε.... ας αργησουν λιγο να χαθουν δε με πειραζει απλα να φυγουν καποια στιγμη τα ατιμα :P
Αλίνα δεν έχει σημασία πως τα χάνεις και άμα κολλάς. Σημασία έχει ότι έχεις χάσει μέσο όρο 6 κιλά το μήνα, που σημαίνει ότι πας πολύ καλά. Είναι ότι καλύτερο για να μην έχεις προβλήματα στον οργανισμό σου όπως συμβαίνει στην απότομη απώλεια πολλών κιλών. Και το σημαντικότερο είναι ότι δεν είσαι πλέον παχύσαρκη και έχεις την υγεία σου. Οπότε όλα καλά και πάμε γερά!!
welldah ποσο δικιο εχεις.εμενα το πρωτο πραγμα που μου ειιπε ο γιατρος ηταν:ξεχνα τα γλυκα.μονο σπανια και να προτιμω να τα φτιαχνω μονη μου με canderel.Quote:
Originally posted by welldah
Βρε κορίτσια συγνώμη που θα σας ρωτήσω αλλά επειδή βλέπω πως και η Τζίνα ανακάλυψε η ίδια τι συμβαίνει με τα γλυκά, ο γιατρός δε σας είχε πει ότι τα γλυκά και τα παγωτά δυστυχώς μπορείτε να τα φάτε χωρίς να σας φουσκώσουν όπως το κανονικό φαγητό? Δηλαδή έπρεπε να το ανακαλύψετε οι ίδιες μετά το χειρουργείο και να χρειαστεί να το παλέψετε εκείνη τη στιγμή? Sorry για τον τόνο μου αλλά τα παίρνω με τους γιατρούς που δεν ενημερώνουν υπεύθυνα τους ασθενείς τους για την κάθε επέμβαση (όντας και η ίδια παθούσα μιλάω).
Πάντως Τζινάκι πολύ ωραία η ιδέα με τις γρανίτες. Θα την εφαρμόσω κι εγώ τώρα που καλοκαιριάζει:)
τζινα οντως η πατεντα με τη γρανιτα φοβερηηηηηηη!
Rozeta αν βάλεις τη φαντασία σου να δουλέψει μπορείς να φτιάξεις πολύ γευστικές γρανίτες με λίγες θερμίδες. Εγώ πειραματίζομαι αναμιγνύοντας διάφορα φρούτα και υλικά που είναι όλα light και δοκιμάζω το μείγμα πριν το παγώσω κι έτσι φέρνω τη γεύση στα μέτρα μου και μετά το παγώνω. Τη γρανίτα που φτιάχνω σε μισό κρασοπότηρο την τρώω πολύ ώρα και μερικές φορές δεν την τρώω και όλη. ʼσε που σου μένει και η ευχαρίστηση ότι έφτιαξες κάτι με δικά σου αγνά υλικά, νόστιμο και δροσιστικό χωρίς να παχαίνει! Ελπίζω να σου αρέσει και να την απολαύσεις κι εσύ.
τζινα εσυ οντως πρεπει να διαθετεις μεγαλη φαντασια(για καλο το λεω!).που το σκεφτηκες και το σκαρφιστηκες ολο αυτο με το κρασοποτηρο το ξυλακι κλπ δεν ξερω.εμενα ουτε που θα μου περναγε απο το μυαλο.αυτο το γλυκαντικο που λες οτι εβαζες μεσα;τι εννοεις;γιατι θα το δικιμασω σιγουρα.βεβαια πρεπει να σου πω οτι ακομη επιθυμια για γλυκο δεν εχω, μαλλον ειναι νωρις, γι αυτο ε;καλα οχι πως το χω και αγχος, μακαρι να μην μου ξαναρθει ποτε (λεμε τωρα).