Quote:
Originally posted by Eli
Ναταλία μου αχ αυτή η χρόνια πάλη με το βάρος μας... μας εξαντλεί όλα μας τα ψυχικά αποθέματα και μας στερεύει. Στερεύει την όρεξη μας για ζωή και καταρρακώνει την αυτοπεποίθηση μας. Η μόνιμη απορία μου για χρόνια ήταν πως γίνεται να μπορώ να κάνω ένα σωρό πράγματα και να είμαι άξια σε τόσα πολλά εκτός από τον έλεγχο του βάρους μου; Αυτό που ποθούσα τόσο πολύ και να μην μπορώ με τίποτα να το βάλω σε μία τάξη ώστε να απολαύσω την ζωή μου. Μία ατελείωτη αναμονή, δίαιτες, γυμναστήρια, περιορισμοί, απαγορευμένα φαγητά, στέρηση, απελπισία...
Μην το βάζεις κάτω Ναταλάκι μου και μην σκέφτεσαι για 4η εγχείρηση. Αφού ήδη έχεις ταλαιπωρηθεί τόσο πολύ... Το μόνο που μπορώ να σου πω είναι ότι αξίζει να δοκιμάσεις την διατροφή που κάνω. Αν δεν χάσεις άμεσα κιλά το μόνο σίγουρο είναι ότι τρώγοντας τα πάντα θα παραμένεις σταθερή στο βάρος σου χωρίς να αγχώνεσαι για 5 κιλα που ανεβαίνουν χωρίς να το πάρεις χαμπάρι. Ξέρω είναι μία κουβέντα που την έχεις κάνει άπειρες φορές και κουράζεσαι πλέον να το συζητάς, νιώθεις πως είναι μάταιο αλλά δεν είναι. Στο λέω εγώ που δεν πίστευα ποτέ ότι θα μπορώ να λειτουργώ φυσιολογικά απέναντι στην τροφή. Ήμουν πεπεισμένη ότι για μία ζωή αν θέλω να είμαι αδύνατη θα πρέπει να είμαι και στερημένη... Σίγουρα δεν έχω φτάσει στο να είμαι αδύνατη αλλά σιγά σιγά κάνω τα βήματα μου. Απενοχοποίησα το φαγητό, έφαγα όλα αυτά που είχα στερηθεί ή έτρωγα με τύψεις και τα ευχαριστήθηκα και αφού ένιωσα πλήρης τώρα χωρίς να το καταλάβω καν έχω αρχίσει να μειώνω την ποσότητα του φαγητού μου γιατί απλά ήρθε η στιγμή που δεν έχω ανάγκη για παραπάνω, άκουσον άκουσον!!! Ποιος εγώ;
Δεν είναι έργο επιστημονικής φαντασίας, είναι το αποτέλεσμα μίας μακροχρόνιας μεν, ευχάριστης δε πορείας. Αξίζει ειλικρινά να το δοκιμάσεις και δεν χρειάζεται καν να δεσμευτείς για τίποτα ούτε απέναντι στον εαυτό σου αλλά και σε κανέναν άλλον. Σίγουρα πριν καν αναρωτηθείς για μία άλλη εγχείριση αξίζει να το δοκιμάσεις. Ότι χρειαστείς είμαι πάντα εδώ.
Δεν θέλω να σε πιέσω εννοείται απλά να σου θυμίσω ότι δεν βρίσκεσαι σε μονόδρομο ή σε αδιέξοδο.
Καλησπέρα,Έλι μου!Ασφαλώς και δε με πιέζεις!Κάνουμε μια κουβέντα για κάτι που πολύ μας έχει απασχολήσει και συνεχίζει να μας απασχολεί.