Originally Posted by
PositiveWave
Τι είναι αυτά που λες; Ενδεχόμενος θάνατος...;
Ο θάνατος δεν είναι ενδεχόμενος. Είναι βέβαιος (δηλαδή η πιθανότητα να συμβεί είναι 100%).
Εσύ όμως γιατί τον σκέφτεσαι και γιατί βάζεις στο μυαλό σου τέτοιες σκέψεις;
Μήπως πιστεύεις ότι έτσι θα ξεφύγεις από την πραγματικότητα και από όσα συμβαίνουν;
Ζήσε και άσε τις σκέψεις αυτές σε μια άκρη, είτε σου ακούγεται εύκολο είτε δύσκολο.
Δεν νομίζω ότι αυτό βοηθά στην ήδη βαριά κατάσταση που βρίσκεσαι.
Τόσοι άνθρωποι ξυπνάνε και κοιμούνται καθημερινά και πες μου ποιος φοβάται ότι θα πεθάνει;
Αν κάποιος τρώει τις βόμβες σαν χαλάζι δίπλα στο σπίτι του, φυσικά και θα φοβηθεί.
Αν κάποιος έχει διαγνωστεί με μια κακιά αρρώστια (π.χ. καρκίνος) και του μένουν λίγοι μήνες ζωής,
πάλι θα φοβηθεί, αλλά τουλάχιστον θα έχει περισσότερη δίψα για ζωή και θα κάνει πράγματα που θα τον κάνουν .
Ίσως πάλι, να φοβηθεί και να κατεβάσει ρολά, γενικά, στη ζωή του. Όλα παίζουν.
Εσύ τώρα, γιατί σκέφτεσαι τον θάνατο; Φοβάσαι μήπως χάσεις κάποιο αγαπημένο πρόσωπό σου ή φοβάσαι μη πεθάνεις εσύ;
Και εγώ αν πάω μια μέρα στο γήπεδο και φάω στο δόξα πατρί μια καρέκλα, θα πεθάνω.
Δεν μπορείς να προβλέψεις τι θα σου γίνει, αλλά μια μέρα θα γίνει το κακό.
Γι' αυτό, ζήσε, νιώσε μέσα σου λίγη χαρά και ο,τι πρόκειται να συμβεί, να είσαι σίγουρη, πως δεν θα το ξέρεις ποτέ.
Ούτε καν υπερυπολογιστές δεν ξέρουν με ακρίβεια τι θα γίνει. Πάντα υπάρχει η ευχάριστη ή η δυσάρεστη έκπληξη.
Βέβαια, εσύ περίμενε ευχάριστες εκπλήξεις, γιατί απλά νομίζω, πως τα έχεις βάψει τόσο μαύρα, που πολλές καλές
χαρές της ζωής που υπάρχουν εκεί έξω σε περιμένουν και εσύ απλά τους γυρνάς την πλάτη.
Μια τα φαντάσματα που παρελθόντος, μια αυτά του παρόντος, μια αυτά του μέλλοντος, σε αποσπούν από τα ωραία και τα όμορφα.
Δεν ξέρω αν μπορείς να τα δεις, αλλά κάνε μια προσπάθεια και με συγχωρείς αν σε κούρασα.