https://www.youtube.com/watch?v=NtyoC7KuBDY
Printable View
Απλά, πολλά απ αυτά που κάνω ίσως είναι αχρείαστα και στο τελος μου αφηνουν μόνο περιττό κόπο, ενώ θα μπορούσα να στοχεύω αυτα που πραγματικά χρειάζομαι στη ζωη σου.
Μου έρχονται στο νου συχνά οι πιο κάτω στίχοι του γνωστού τραγουδιού:
"Ό,τι δεν έχεις είναι αυτό που δε χρειάζεσαι
ό, τι δεν έχεις δεν αξίζει ν’αγαπάς
ό, τι χαρίζεις είναι αυτό που θα μοιράζεσαι
κι ό,τι σου λείπει μεσ’τα χέρια το κρατάς"..
Όμως, αν ήταν τόσο απόλυτο το νόημα του τότε γιατί αγωνιζόμαστε?
Μαγκάιβερ, συμφωνώ μαζί σου, στο ότι δεν είναι απόλυτο αυτό κυρίως και ότι το πρώτο δεν ισχύει τόσο. Συμφωνώ πιο πολύ με τη φαβέλ που λέει ότι το δίκαιο είναι του ισχυρού και ο θάνατός σου η ζωή μου, αυτό δεν συμβαίνει και με τους ανθρώπους; Σε εισαγωγικά πάντα. Μακάρι να μην ήταν έτσι η ζωή, και εγώ θέλω να ονειρεύομαι, αλλά ξέρω πως πάντα δυστυχισμένη θα 'μαι, γι'αυτό και αναρωτιέμαι πως υπάρχουν ευτυχισμένοι άνθρωποι. Τόσο αναίσθητοι είναι;
skefteite κ αυτον που λουζοταν με σαμπουαν κ κοπικε το νερο πριν ξεπλυθει.
ειναι ωραιο και καλο να ονειρευομαστε. εγω δε μπορω να ζησω αν δεν ονειρευομαι ή δε βαλω στόχους στη ζωη μου.
κ πιστευω πως επιφανειακα ειναι καπιοι ανθρωποι ευτυχισμενοι.
εγω πχ θεωρουμαι κ νιωθω τα τελευταια χρονια ευτυχισμενη αν το σκεφτω επιφανειακα.
ομως αν το σκεφτω πολυ βαθεια ειλικρινα δε θα ηθελα να ζουσα σε αυτο το πλανητη, ειναι απλα μια σαπιλα! δε θα ηθελα να υπηρχαν διαχωριστικα συνορα σε χωρες , ξεχωριστες γλωσσες κρατη, εξουσια, ρατσισμος, ταμπου, θρησκειες κλπ κλπ... αλλα κατι τετοιο δε παιζει ποτε να συμβει οσο ζω,
οποτε καταληγω να παιρνω καποιες αποφασεις κ να δεχομαι κατι που ειλικρινα δεν αλλαζει.
κ οποτε δε νιωθουμε ευτυχισμενοι κανουμε κατι για να αλλαξουμε τις συνθηκες, η προσπαθεια ειναι πολυ σημαντικη.
εσυ πχ pillow πιστευω μπορεις να ξεφυγεις απο τη 'δυστυχια' σου! δε ξερω αν εισαι ακομη ετοιμη, αλλα εγω πιστευω πως αν νικησεις τους φοβους σου κ πιστεψεις σε σενα θα μπορεσεις να ξεφυγεις (μεταφορικα κ κυριολεκτικα :P)
Γκόθλυ, σ' ευχαριστώ για τις συμβουλές σου! Το 'χω πει πολλές φορές, η λύση για μένα θα ήταν να φύγω από το σπίτι, όχι γιατί είναι κέρβεροι οι γονείς μου όπως συνηθίζω να λέω, αλλά επειδή δεν μπορούν 3 ενήλικες να συνυπάρξουν σε ένα σπίτι όσο και να το θέλουν και έτσι υπάρχουν τριβές και τσακωμοί και γίνεται το έλα να δεις! Αλλά δεν υπάρχουν δουλειές συν ότι δεν είμαι έτοιμη να δουλέψω από θέμα υγείας, οπότε τι κάνω; Όσο γι'αυτά που λες περί ευτυχίας, δεν γίνεται να έχω κι εγώ έστω μια τέτοια επιφανειακή ευτυχία;; Αυτό ζητάω!!
ΛΟΙΠΟΝ ΕΓΩ ΕΤΣΙ ΟΠΥ ΤΟ ΒΛΕΠΩ ΤΟ ΘΕΜΑ ΓΙΑ ΟΛΑ ΦΤΑΙΝΕ ΟΙ ΠΟΛΥΕΘΝΙΚΕΣ
ΥΠΑΡΧΟΥΝΕ ΠΟΛΥΕΘΝΙΚΕΣ ΠΟΥ ΦΤΙΑΧΝΟΥΝΕ ΠΡΟΙΟΝΤΑ ΓΙΑ ΤΟΝ ΑΝΘΡΩΠΟ
ΚΑΙ ΥΠΑΡΧΟΥΝΕ ΚΑΙ ΟΠΛΥΕΘΝΙΚΕΣ ΠΟΥ ΦΤΙΑΧΝΟΥΝΕ ΑΝΘΡΩΠΟ ΓΙΑ ΤΑ ΠΡΟΙΟΝΤΑ
ΛΟΙΠΟΝ ΕΣΕΙΣ ΚΥΡΙΟΙ ΤΟΥ ΚΕΦΑΛΑΙΟΥ ΚΑΛΑ ΘΑ ΚΑΝΕΤΕ ΝΑ ΥΠΟΛΟΓΙΖΕΤΕ ΚΑΙ ΤΟΝ ΠΑΡΑΓΟΝΤΑ ΑΝΘΡΩΠΟ
ΑΝΑΓΚΑΣΤΕ ΤΟ ΚΡΑΤΟΣ ΝΑ ΚΑΝΕΙ ΜΕΤΡΗΣΕΙΣ ΑΝΘΡΩΠΙΝΟΥ ΔΥΝΑΜΙΚΟΥ ΚΑΙ ΤΡΟΠΟΥ ΖΩΗΣ
ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΕΛΑΤΕ ΝΑ ΜΑΣ ΠΟΥΛΗΣΕΤΕ ΟΤΙ ΘΕΛΕΤΕ ΑΛΛΑ ΜΕ ΕΝΑ ΟΡΟ ΟΤΙ ΘΑ ΤΑ ΦΤΙΑΞΕΤΕ
ΓΙΑ ΜΑΣ ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΘΑ ΚΑΝΟΥΜΕ ΚΟΝΤΡΑ ΜΕ ΤΑ ΑΛΛΑ ΚΡΑΤΗ ΤΙ ΦΤΙΑΞΑΤΕ ΓΙ ΑΥΤΟΥΣ
ΚΑΙ Ο ΕΝΑΣ ΘΑ ΛΕΕΙ ΓΙΑ Τ ΑΛΛΟΥΝΟΥ ΕΓΩ ΑΥΤΗ ΤΗ ΛΥΣΗ ΠΡΟΤΕΙΝΩ
ΣΑΝ ΑΓΡΟΤΗΣ ΠΟΥ ΕΙΜΑΙ ΚΙ ΕΧΩ ΠΟΛΛΑ ΝΑ ΠΩ ΠΑΝΩ ΣΤΟ ΘΕΜΑ
ΓΙΑ ΟΠΟΙΟΝ ΘΕΛΕΙ ΝΑ ΑΚΟΥΣΕΙ