ναι μωρό μου το κατάλαβα!
απλά ανησυχώ λίγο για τις κοπέλες με ανορεξία...
κορίτσια σας ποστάρω και ένα λινκ από ένα πολύ καλό site με συμβουλές για αύξηση του μεταβολισμού μας
http://www.mariannavlachou.gr/%CE%86...BC%CE%B1%CF%82
Printable View
ναι μωρό μου το κατάλαβα!
απλά ανησυχώ λίγο για τις κοπέλες με ανορεξία...
κορίτσια σας ποστάρω και ένα λινκ από ένα πολύ καλό site με συμβουλές για αύξηση του μεταβολισμού μας
http://www.mariannavlachou.gr/%CE%86...BC%CE%B1%CF%82
zouzouka ηξερα καποια ατομα σε αλλο φόρουμ αλλα μετα απο λιγο καιρό το φόρουμ εκείνο απλά εξαφανίστηκε απ'οτι φαίνεται.καταλαβαίνω όμως τι θες να πεις,απλά δύσκολα μπορεις νάλλαξεις κ΄'ατι
mariafc τι;να με βοηθήσεις για το φαγητό;Δεν είναι τόσο σημαντικό όμως.Είναι αλλά οχι τόσο..
Για σήμερα
1 τοστ χωρις βουτηρο κλπ
Θα προσπαθήσω να φάω και κάτι αλλο αλλά δεν ξέρω,νιωθω λες και θα βγω απ'τα ρουχα μου,ένα πλάκωμα :o Πολύ αγχωμένη,δεν το αντέχω. Αλλα δεν ξέρω και γιατί.
δεν κατάλαβα τι κατάλαβες, θες να μου εξηγήσεις?Quote:
Originally posted by anne2
zouzouka ηξερα καποια ατομα σε αλλο φόρουμ αλλα μετα απο λιγο καιρό το φόρουμ εκείνο απλά εξαφανίστηκε απ'οτι φαίνεται.καταλαβαίνω όμως τι θες να πεις,απλά δύσκολα μπορεις νάλλαξεις κ΄'ατι
μου ζητησες να παρω κανονικο πρωινό και ρώτησες αν ξέρω καποιον ανθρωπο 39 κιλά.Σου είπα οτι ήξερα αλλα τεσπα.Κανόνικο πρωινο δεν μπορω,είναι δύσκολο να το αλλάξω γενικά.Καταλαβαίνω οτι θελεις κι εσύ να αλλάξω..
α, τώρα κατάλαβα ότι απάντησες σ'αυτό που σε είχα ρωτήσει το πρωί!!Quote:
Originally posted by anne2
μου ζητησες να παρω κανονικο πρωινό και ρώτησες αν ξέρω καποιον ανθρωπο 39 κιλά.Σου είπα οτι ήξερα αλλα τεσπα.Κανόνικο πρωινο δεν μπορω,είναι δύσκολο να το αλλάξω γενικά.Καταλαβαίνω οτι θελεις κι εσύ να αλλάξω..
τι φόρουμ ήταν αυτό Αννούλα μου?
Συγγνώμη αν νιώθεις πως σου μιλάω λάθος, αλλά δεν έχω ιδέα πως μπορεί να νιώθεις.....το Μαράκι μας όμως τα έχει περάσει και ξέρει πολλά παραπάνω, άκου όσα σου λέει....ήταν κάποτε στη θέση σου.
Ζουζούκα μου τα φόρουμ που λέει η ʼννα είναι κάποια φόρουμ που μιλάνε κοπέλες με ανορεξία και ανταλλάσσουν πληροφορίες και υποστήριξη. ʼννούλα μου δεν μου κάνει εντύπωση που το κλείσανε το φόρουμ, τέτοιου είδους "υποστήριξη" μπορεί να αποδειχτεί μοιραία για κορίτσια με διατροφική διαταραχή και ειδικά με ανορεξία....
ʼννα μου δεν θέλουμε να σε αλλάξουμε με τον τρόπο που το εννοείς απλά θέλουμε να σου δείξουμε ότι μπορείς να είσαι ευτυχισμένη και χαρούμενη αν καταφέρεις να σιτιστείς σωστά και υγιεινά. Αυτό μόνο. Όπως νοιαζόμαστε για όλα τα άτομα που έχουμε γνωρίσει μέσα στο φόρουμ και προσπαθούμε μέσα από τις εμπειρίες μας να τα βοηθήσουμε έτσι κάνουμε και μαζί σου. Ότι και να πούμε στο ξαναλέω είναι καλοπροαιρέτο και χωρίς επικριτική διάθεση. Από αυτή έχουμε φάει όλοι με το κουτάλι, να μας λείπει δεν την χρειαζόμαστε!
Ναι,συγνώμη.Μαλλον την επικριτική διαθεση την δινω περισσοτερο εγω στον
εαυτό μου..
Γεια σου Ελλη μου.. ναι συμφωνω ειναι το πιο ιδανικό ενα φρουτο και κανα κουλουρακι.. εσυ τι κανεις κουκλα μου? πως νιώθεις μετά τη σοκολατα που απόλαυσες? Να μην το μετανιώνεις, όπως σου είπαν όλα τα κορίτσια, ο οργανισμός τα χρειάζεται όλα και επιτρεπεται και μια παρασπονδια..ισα ισα κανει καλόQuote:
Originally posted by Eli
Μαγδαλενάκι στα σνακ ένα φρούτο με ένα κουλουράκι σπιτικό είναι μια χαρά! Αντέ καλή συνέχεια τα λέμε later!
ʼννα μου δεν χρειάζεται να ζητάς συγνώμη, εννοείται πως όλοι μας είμαστε στην αρχή επιφυλακτικοί σε νέες επαφές αλλά μιας και είμαι αρκετό καιρό στο φόρουμ, μπορώ να σε διαβεβαιώσω ότι σε αυτό το τόπικ κακιά κουβέντα δεν θα ακούσεις. Όπως είπε και η Μαρίαfc ότι και να σου πούμε εσύ θα τραβήξεις τον δικό σου δρόμο και όλες μας ευχόμαστε μόνο να καταλάβεις νωρίς τι κακό πας να κάνεις στον εαυτό σου και να σταματήσεις όσο είναι νωρίς. Κατά τα άλλα δεν πιστεύω ότι χρειάζεσαι τόσο διατροφικές συμβουλές όσο αγάπη και ενδιαφέρον, στοργή και προδέρμ ένα πράμα!
Την επικριτική διάθεση πράγματι όλοι μας την ασκούμε μια χαρά στον εαυτό μας! Όλες μας εδώ είμαστε πολύ αυστηρές με τον εαυτό μας και ενίοτε ψυχαναγκαστικές. Έχουμε κατηγορήσει τον εαυτό μας άπειρες φορές και άλλες τόσες μας έχουμε χτυπήσει με τις αποτυχίες και τις ανεπάρκειες μας.
Το συγκεκριμένο τόπικ έτσι όπως το έχουμε διαμορφώσει τελευταία δεν είναι απλά ένα τόπικ σχετικά με την διατροφή, είναι ένα τόπικ για το ευζην, για την απενοχοποίηση του φαγητού και για την αναζήτηση της απόλαυσης στην τροφή αλλά και στην ζωή γενικά.
Αλμα μου, και αν το εκλεψες? το συγκεκριμενο δεν το ειχα διαβασει.. για εμενα που ετρωγα μόνο ενα φρουτο στην καλύτερη περίπτωση για απογευματινό ή τίποτα πολλες φορες δεν ξερω τι ειναι καταλληλο να τρωμε το απόγευμα.. παντως κορίτσια δεν μετανιώνω με τίποτα που πήρα βαρος.. ειμαι αλλος ανθρωπος..Quote:
Originally posted by Alma libre
χαχαχα Magdalena το έκλεψα !!!!
Eli μου για άλλη μια φορα μιλησες σοφα...........
Καλησπέρα Μαγδαλένα μου :)
όχι δεν νιώθω τύψεις για την σοκολάτα, απλά προσπαθώ να μπω στο πρόγραμμά μου και είμαι λίγο ευάλωτη αυτές τις μέρες. Που θα μου πάει όμως θα το καταφέρω. Μετά από τόσο καιρό που κάνω αυτή τη διατροφή έχω καταλάβει ότι ότι και να τρώω αν είναι εκτός του προγράμματος μου πρέπει να το απολαμβάνω ώστε να λέω μετά, ωραία πάει και αυτό το χάρηκα πάμε παρακάτω. Με αυτόν τον τρόπο κάνω καιρό συνήθως να το ξαναφάω οπότε συνολικά έχω κάνει καλό στον εαυτό μου. Έχω καιρό τώρα που έχω βγει από τον φαύλο κύκλο της αδηφαγικής διαταραχής και η επαναφορά μου στην διατροφή μου είναι συνήθως σχετικά γρήγορη μετά από κάποια "κρεπάλη". Απλά από χτες λίγο ταλαιπωρούμαι, κυκλοφορούν στο μυαλό μου "υπερφαγικές σκέψεις"
Eli το καταλαμβαίνω αλλα δεν μπορώ να αλλάξω τα πάντα αμέσως και δεν ξέρω και πως να τα αλλάξω όλα η αν αλλάζω κάτι. Το μονο που θέλω τωρα λίγη υσηχία.
Σημερα ..
1 τοστ χ΄ρις βούτηρο κλπ
μισό ποτήρι χυμό ΕΝΑ (τελικά ένιωσα κάλα με τον χυμό)
3 μικρά μπουρέκια με αναρή (κάτι που έχω να φάω εδώ και πάρα πάρα πολυ καιρο ,εκεί αρχισα να νιώθω χειρότερα)
Αύριο νομίζω τίποτα.Να γλυτώσω απο το άγχος η να μη σκεφτώ τιποτα και να προσπαθήσω.
ʼννα μου προς Θεού δεν μπορείς να αλλάξεις τα πάντα αμέσως! Δεν είσαι σούπερ γούμαν! Ούτε εγώ μπορώ ούτε κανείς μας! Το μόνο που μπορούμε να κάνουμε είναι μικρά μικρά βήματα μπροστά και λιγότερα προς τα πίσω. Κανείς δεν απαλλάχτηκε από την διαταραχή του από την μία μέρα στην άλλη. Δυστυχώς είναι μία διαδικασία που παίρνει πολύ χρόνο, χρόνια για την ακρίβεια...
Κάτσε και ηρέμησε και προσπάθησε να μην αγχώνεσαι. Σκέψου με την ησυχία σου και προσπάθησε να δεις αν μπορείς να αλλάξεις κάτι, έστω κάτι λίγο από την καθημερινότητα σου που να σε κάνει να νιώσεις καλύτερα.
Quote:
Originally posted by Eli
Το συγκεκριμένο τόπικ έτσι όπως το έχουμε διαμορφώσει τελευταία δεν είναι απλά ένα τόπικ σχετικά με την διατροφή, είναι ένα τόπικ για το ευζην, για την απενοχοποίηση του φαγητού και για την αναζήτηση της απόλαυσης στην τροφή αλλά και στην ζωή γενικά.