-
Elaki πάλι καλά που το παλεύεις με το υπερφαγικό, εμένα όταν μου μπαίνουν τέτοιες ιδέες στο μυαλό, άστα..............πάντα υποκύπτω :grind:
όσον αφορά τη σοκολάτα it's ok αφού κ διαιτολόγος ένα γλυκάκι τη βδομάδα ακόμα κ δύο τα επιτρέπει μέσα στη βδομάδα!
Λοιπόν σήμερα
Πρωί
~ γάλα
~ δημητριακά
~ δαμάσκηνα αποξηραμένα
Πρόγευμα
~ πορτοκάλι
~ 1φ. τυρί τοστ
~ 1/2 κουλούρι Θεσσαλονίκης
Μεσημέρι
~ ομελέτα με μανιτάρια κ ανθότυρο
~ σαλάτα μαρούλι
~ 1φ ψωμί
Απόγευμα
~ 1 μπανάνα
~ 1 digestive
Bράδυ
~ 1 μήλο
~ 2 φρυγανιές
~ γιαούρτι αλλά επειδή δεν το πολυήθελα το έδωσα στη μάνα μου κ έφαγα 1φ. κασσέρι
-
Καλημερα κοριτσάκια. ΤΙ μου κανετε? Εξαλλη ειμαι. Τοσες μέρες ήλιο και σημερα σαββατιάτικα του ξαναμπήκε να χαλάσει και θελω να βγω το βράδυ. Αλλα δε θα πτοηθώ εγω το μινι φόρεμα θα το βάλω και ας βγάλει καρέκλες. χαχα
Πως είστε ολες καλα? Ελάκο σήμερα θα ζουμπάρω. Κανονικά ελεγα να μην πάω σήμερα γιατι το μαθημα ειναι αργά και εχω να βγω αλλά νομιζω εχω εξαρτηθεί τόσο που δε θελω να χανω ουτε μισο μάθημα.
Προσωπικά δεν ξερω αν θα κανω κορμί με τη ζούμπα αλλά κάνω καλό κεφάλι και αυτο μου αρκεί.
Καναμε τις προαλλες μια χορογραφια και φωναζαμε κιολας. Εκτονώθηκα λέμε.
Τωρα εχω γλυκαθεί πολύ και θελω να κανω και αλλα ομαδικά προγραμματα πχ πιλάτες ή κάτι τέτοιο.
@ Αγγελάκι Κουλίτσα πως πηγε το μάθημα ολα καλα?
@ Αννα οταν ειπα οτι θελω να βοηθήσω δεν εννοουσα με το φαγητό. Εννοουσα οτι εχοντας περασει ακριβώς τα ίδια με σένα θα θελα να χα τις καταλληλες λέξεις, τις λέξεις ή τις πράξεις που στο μυαλό σου θα λειτουργούσαν με αυτον τον τρόπο ώστε να δεις την πραγματικότητα και να βοηθηθείς. Κατα καιρούς στο τόπικ της ανορεξίας εχω διαβάσει και αλλες ιστορίες παρομοιες με τη δική μου. Είχα και έχω ακόμα μια συστολή. Αποφεύγω να γράψω και το κάνω γιατι δεν ξερω πως θα λειτουργησουν τα λόγια μου στην ψυχοσυνθεση του κάθε ατομου. ΤΙς περισσότερες φορες οτι και να πουμε συνηθως δρα ανασταλτικά. Μιλάω εκ πείρας. Οταν για παραδειγμα ακουγα σχολια ποσο εχεις αδυνατίσει το πρωτο που σκεφτομουν ενω ηξερα το χαλι μου ήταν να αδυνατισω και αλλο για να τους τη σπάσω. Φυσικά δεν την έσπασα σε κανενα, εσπασα μόνο την καρδιά μου σε χιλιάδες μικρά κομματάκια.
Θελει πολύ δουλειά και αποφασιστικότητα η μάχη αυτη. Ζεις ακόμα μεσα στη διαταραχη δεν εισαι ακόμα έτοιμη να παλέψεις. Οταν το συνειδητοποιησεις τότε ολα θα μπουν σε μια τάξη. Πισωγυρισματα θα υπάρχουν πολλά γιατι πολύ απλά ειμαστε ανθρωποι και οχι μηχανές όμως οι μικρές καθημερινές νίκες σιγα σιγα θα ναι περισσότερες.
Το πρωι πριν ερθω στη δουλειά πήγα στο σουπερ μάρκετ. Ολη τη βδομάδα ειχα κακή διαθεση. Μου χει σπάσει το νευρικό σύστημα που δε χανω ούτε 100 γραμμάρια και νιωθω φοβερη νευρικότητα και κούραση. Ασυναισθητα μειωσα θερμίδες, δε μετραω αλλα το καταλαβαινω και αποτελεσμα γιοκ. Ε λοιπον τα χα πάρει κρανίο. Σήμερα λοιπον στο δρόμο εγιναν τα εξής 2. Περπάταγα και βλεπω στο δρόμο μια γυναικα να ταν 35 χρονων μπορει και πιο πάνω. Με το μάτι δεν την εκοψα πάνω απο 35 κιλά. Και ηταν και ψηλή οπότε καταλαβαινετε την τραγικότητα του θεάματος. Χιλιες εικόνες. Περασε η ζωή μου απο τα μάτια μου. Αηδιασα τοσο με το θεαμα.
Λιγο μετα μπαινω σε ενα μαγαζί. Εχει καθρέφτη. Ενω μεχρι χτες με ανεβοκατεβαζα βοιδαρα κοιταω στον καθρέφτη (φορουσα ενα κοντο μίνι φόρεμα) και προς έκπληξη μου είπα Μαρία καλέ τι ωραια ποδια εχεις. Δεν ξερω αν οντως εχω ή αν ήταν καλός ο καθρέφτης αλλά για 2 λεπτά αισθανθηκα γαλήνη μέσα στην ψυχή μου.
Το παραπάνω περιστατικό το διηγηθηκα για να δειξω στην Αννα οτι εχει δρόμο ακόμα. Και εγω ακόμα προσπαθω να απαλλαγώ απο τα κόμπλεξ μου. Πάντα θα με κυνηγάνε. once anorexic always anorexic. Μια ζωη θα γκρινιάζω, μια ζωή θα αγωνιώ όμως θα ΖΩ, θα το κάνω ΟΡΘΙΑ.
Αντε να γραψω και καμιά τριάδα τώρα
Πρωινο: Γαλα με δημητριακά και μελι, χυμός
Δεκατιανό: 1 αχλάδι, 1 κομματι παστελι
Μεσημεριανο: δυστυχως λογω δουλειας βρεθηκα έξω και εφαγα σουβλάκι στο πόδι. Χωρις πατατες τηγανητες. ΤΟ λαθακι ηταν η ελλειψη σαλάτας
Απόγευμα: 1 αβγό βραστό, χυμός πορτοκαλι, καφές
Βράδυ: 1 φετα ψωμί, 1 κομμάτι εμενταλ, σαλάτα.
-
Kαλημερα κοριτσαρες μου!!! Μου λειψατε:kiss::kiss::kiss:
Μαρακι πολυ ωραια τα λες
Καλουτσικα τα πηγα στο μαθημα, πιασαμε και τον καθηγητη μερικα ατομα σαν εμενα..μεγαλα!, και ψηθηκε να βοηθησει..θα δειξει! ισως κανω και μια εργασια αν χρειαστει για να μην το εχω το μαθημα τον ιουνιο..χθες ολη μερα στο δρομο..πιαστηκαμε αλλα ευτυχως μιλουσαμε συνεχεια με το αδερφακι μου, λεγαμε ολο μαλακιες, σταματησαμε και για ενα καφε θεσσαλονικη και ηταν καλη η μερα, ειδα και πολυ κοσμο που ειχα πολυ καιρο..μιλησα κλτ.. απλα πραγματα που ομως δεν τα εκανα τους τελευταιους μηνες!! και ανεβαινει σιγα σιγα η διαθεση..
θελω πολλα να σχολιασω!!
Το συγκεκριμένο τόπικ έτσι όπως το έχουμε διαμορφώσει τελευταία δεν είναι απλά ένα τόπικ σχετικά με την διατροφή, είναι ένα τόπικ για το ευζην, για την απενοχοποίηση του φαγητού και για την αναζήτηση της απόλαυσης στην τροφή αλλά και στην ζωή γενικά.
Ελη μου εγραψες!! οσο για τα γαριδακια-πατατακια θα σε συμβουλευα να τα εχεις στο μυαλο σου σαν τροφες τρομερα επικινδυνες για την υγεια σου.. ισως να σε βοηθουσε αν σκεφτεσαι οτι αν φας θα βγαλεις πχ σπυρακια, ή οτι θα εχεις αλλεργια , κατι τετοιο τελοσπαντων. Ξερω οτι σκοπος ειναι να μην εχουμε απαγορευμενες τροφες στη διατροφη μας αλλα με τη συγκεκριμενη τροφη, οπως και με τους αλατισμενους ξηρπους καρπους δεν μπορεις να σταματησεις μονο σε 1 ή 2 ή 3 κομματια, και το καλυτερο ειναι να μην τα ξεκινας καθολου, μιας και ειναι γεματα με τρανς λιπαρα, υδρογωνομενα λιπη, πολυ πολυ αλατι..επεξεργασμενο κιολας!, και πολλα συντηρητικα ,βλαβερα για την υγεια μας.ολα τα παραπανω βασικα, οχι μονο τα συντηρητικα.. επισης απ οτι καταλαβα προκειται για μια συνηθεια που σε εκανε να νιωθεις πολυ ομορφα, παροδικα, σε χαλαρωνε, ξεχνιοσουν κτλ.. σε νιωθω πολυ καλα, αυτη η ατιμη η τηλεοραση ταιριαζει πολυ με κατι να μασουλας ολη την ωρα! ειναι ομως κακια συνηθεια..το ξερεις πολυ καλα, δε χρειαζεται να στο πω, και οσο πιο γρηγορα αποκοπουμε απο αυτη τη συνηθεια τοσο το καλυτερο.. προσπαθησε να βγαλεις απο το μυαλο σου το "βλεπω ταινια παρεα με πατατακια κτλ.. αν θελεις ντε και καλα κατι να τρως ταυτοχρονα, πολυ ωραια ιδεα ειναι κομματια καροτου,λαχανου, σελερυ , αγγουρι ή οτι υπαρχει στο σπιτι σε λαχανικο-τραγανο κατα προτιμηση!- με λιγο αλατακι και λαδακι ή με ενα ντιπ που θα φτιαξεις μονη σου.. ειναι επισης πολυ νοστιμα και συντομα θα καταλαβεις ποσο πιο ωραια αισθηση θα εχεις αφου τα τελειωσεις και το επομενο πρωι φυσικα! κι εγω πριν απο μιση ωριτσα εφαγα το σνακ μου και δε σταματησα σε 1 παξιμαδακι ή 2! εφαγα πολλα, δεν τα μετρουσα καν! εβλεπα τηλεοραση και απλα μασουσα.. δεν με επιασαν καθολου τυψεις βεβαια, ουτε καν φουσκωσα, κι επαθα πλακα γιατι εφαγα πολλα.. ηταν ζεας,ισως γαυτο! οσο για τη σοκολατιτσα την αξιζεις και να κανεις μερικα δωρακια στον εαυτο σου, οποτε σου ζηταει σοκολατα και οχι απλα κατι γλυκο, να του δινεις σοκολατα.
ζουζουκα δεν μου φαινεται καθολου παραξενο που οταν εχεις υπογλυκαιμιες τρως κρανα και goji, οπως επισης και blueberries,κι εγω το εκανα για μεγαλο διαστημα, αλλα στην υπερβολη του καμια φορα, με τις χουφτες, και μετα ενιωθα τυψεις γιατι σκεφτομουν οτι εχουν πολυ πολυ ζαχαρη , σκεφτομουν και κατεληγα σε βουλιμικο. επισης νομιζω κανουν κατακρατησεις αν δεν ειναι μουσκεμενα, και θελουν μετρο.. αν το εχεις τοτε μια χαρα!! 1 βασιλικος χουρμας μου αρεσει περισσοτερο αυτην την περιοδο παντως..
ισως εχω κια αλλα να σχολιασω αλλα πρεπει να ξαναδιαβασω γιατι δε θυμαμαι!! θα γραψω και καμια τριαδα..:D
-
Καλημέρα κοριτσάκια μου!
Μαράκι μου πόσο χαίρομαι που το παλεύεις τόσο όμορφα και έχεις φτάσει σε σημείο να καταλαβαίνεις την φωνή της ανορεξίας και να την απομονώνεις.
" Μια ζωη θα γκρινιάζω, μια ζωή θα αγωνιώ όμως θα ΖΩ, θα το κάνω ΟΡΘΙΑ."
Με συγκίνησες με αυτή σου την πρόταση, ίσως επειδή είμαι και εγώ ευάλωτη αυτές τις μέρες, ξέρω τι μου φταίει όμως και θα το παλέψω...
Αγγελάκι μου ευτυχώς έχω πολύ καιρό που την έχω κόψει την συνήθεια να βλέπω ταινία και να τρώω διάφορα και κυρίως πατατάκια κτλ. Όμως χθες δεν ήμουν καλά και δεν μπορούσα να το μπλοκάρω... Το κάνω πλέον πολυ σπάνια, είχα να το κάνω από τον Σεπτέμβριο.... το ξαναέκανα όμως χθες. Σήμερα θα πάρω δραστικά μέτρα. Θα ντυθώ, θα φτιάξω τα μαλλάκια μου, θα βαφτώ θα στολιστώ και θα βγω έξω, έστω και μόνη μου αν δεν βρω παρέα. Τέρμα η μιζεροκατάσταση θα την εξορίσω από την ψυχή μου. Δεν βοηθάνε και οι καταστάσεις στην ζωή μου είναι ζόρικα τα πράγματα και τόσες ώρες μέσα στο σπίτι μόνη μου λάλησα. Συνήθως δεν έχω πρόβλημα αλλά αυτή τη βδομάδα λείπει και η αδερφή μου ταξίδι και είμαι εντελώς μόνη μου. Ο άντρας μου δουλεύει πολλές ώρες και γυρνάει αργά το βράδυ στο σπίτι. Ευτυχώς ήρθε το ΣΚ και το σπίτι μας θα γεμίσει ζωή :).
Πάντως για την ιστορία αν και έφαγα ότι να ναι χθες το βράδυ ένιωσα σκ@τά. Δεν με βοηθάει πλέον, δεν είναι comfort food. Με αηδιάζει, το ίδιο είχε συμβεί και τον Σεπτέμβριο, γι'αυτο και είχα τόσο καιρό να το κάνω. ʼντε να αποτοξινωθώ τώρα από τα σκουπίδια που έφαγα χθες :mad:
-
Τα πισωγυρισματα ειναι μεσα στο προγραμμα, αρκει να βαζουμε μυαλο.. κρατα την αηδια και το οτι ξενερωσες που τα εφαγες και θα αργησει πολυ η επομενη φορα! μακαρι να μην ξαναερθει κιολας! Και μακαρι να ειναι ενα κομματι μουσακας ή ενα πιατο φαι κανονικο βρε αδερφε απο τα χερακια τα δικα σου, της μαμας σου, της πεθερας σου, ή απο καπου εξω παρα μια συσκευασμενη μαλακια! οι γονεις μου απο μικρα δεν μας αφηναν να τα τρωμε αυτα, μας λεγανε παντα οτι εχουν μεσα πετρελαιο και οτι ειναι μπλιαξ! και μου εχει μεινει..ειχε τυχει σε μερικα βουλιμικα να παρω αλλα πολυ λιγες φορες.. καλα πατατακια ετρωγα αλλα ειναι τοσο εθιστικα που ουτε ενα δεν θελω να βαλω στο στομα μου. να σκεφτεσαι οτι δεν χανεις και τιποτα..φαε κατι αλλο επισης πεντανοστιμο!
-
Αγγελάκι μου δεν με ευχαριστούν πλέον, ήταν η δύναμη της παλιάς συνήθειας! Οι γευστικές μου προτιμήσεις έχουν αλλάξει πάρα πολύ τον τελευταίο χρόνο που αποφεύγω τις επεξεργασμένες τροφές. Ήταν καθαρά ψυχολογικό το ξέσπασμα και αντανακλαστικά με ώθησε σε παλιά μου συνήθεια, αλλά δεν βρήκα ούτε ευχαρίστηση, ούτε ανακούφιση ούτε ηρεμία. Είχα ακριβώς 6 μήνες να το κάνω, εύχομαι η επόμενη φορά, αν ξανασυμβεί κιόλας, να είναι μετά από ένα χρόνο ίσα ίσα για να ξαναθυμηθώ ότι πλέον τέτοιες βλακείες δεν μου προσφέρουν τίποτα, ούτε καν στιγμιαία απόλαυση!
-
:kiss::kiss::kiss::kiss::thumbup::thumbup::thumbup ::thumbup::thumbup::starhit::starhit::starhit::sta rhit::starhit::love::love::love::love::love::love: :love::love::thumbup::thumbup:;);):kiss::kiss::kis s::kiss::love::love::love::love:
αυτα εχω να πω!
-
Αχ βρε Αγγελάκι μου έχουμε κάνει δρόμο ε; :starhit:
Κάποτε δεν με ένοιαζε καθόλου έτρωγα ότι να ναι ότι ώρα να ναι. Πραγματικά τα γαριδάκια και πατατάκια είναι ότι πιο άχρηστο μπορείς να φας, νομίζω δεν υπάρχει χειρότερο! Σκοπός μου είναι κάποια στιγμή να τα βλέπω και να μην θέλω καν να τα ακουμπήσω να με αηδιάζουν. Είναι πλαστικά δεν είναι καν αληθινή τροφή αυτή και τα macdonalds! Ευτυχώς τα fast food τα έχω εξοστρακίσει εδώ και καιρό από την διατροφή μου! Κάποτε έτρωγα κάθε βδομάδα! Τώρα ούτε που με νοιάζει να μην ξαναφάω ποτέ! Τρώω μία φορά τον χρόνο ένα Goodys όταν είμαστε στον δρόμο σε ταξίδι και ως εκεί.
-
Πάω βόλτα να ξεσκάσω και να ξεφύγω από την χαζομιζέρια μου! Πάω να αγοράσω ένα δωράκι στην κουμπάρα μου που έχει γενέθλια αύριο και να πιω καφέ με φιλενάδα! Σας φιλώ γλυκά, υπόσχομαι στον εαυτό μου να επανέλθω από σήμερα κιόλας :)
-
Αληθεια,maria εσυ φοράς τώρα ότι θες; Εγώ δεν θέλω καν να φορέσω μίνι.Θέλω να το παλέψω μα όταν λέω οτι το παλεύω δεν είμαι καν σίγουρη τι κάνω.:thumbdown:
-
Πέρασα να πω μία Κυριακάτικη καλησπέρα στην παρέα!
Τι μου κάνετε τσούπρες; Εδώ όλα καλά αν και με δυσκολίες και παραστρατήματα.
Ελπίζω να περνάτε όλες καλά και γι αυτό να έχετε εξαφανιστεί ;)
-
Καλησπερα Eli μου !!!! Δυστυχως φταει ο καιρος μάλλον γιατι και εγω πριν 5 λεπτα εκανα υπερφαγικο με φρεσκο ψωμι!!!!! το αδυνατο μου σημειο ............το ψωμι................... ελπιζω μολις πιαει λιγο Ανοιξη με τις πρωτες ακτιδες να μπω σε ταξη .......... προς το παρων τρωω ψωμι με σοκολατα ...........ο συνδιασμος που σκοτωνει ............για τριωρα δεν μιλαω ................
-
Γεια σας κι απο μενα τσουπρες!! Εχω μερες να γραψω τριαδες..
ΤΡΙΤΗ...
08 00 4 μικρα ακτινιδια +1/2 μπανανα + μελι + κεφιρ + παξιμαδακια ζεας
11 00 ανανα(αρκετο..) + παξιμαδακια ζεας
14 15 λιγο σολωμο πανω σε σπανακι + φακες + 2 κριθινα +κουνουπιδι σαλατα
17 50 1 μπανανα + κριθινο
21 00 παντζαρι + τυρι κατσικισιο + παξιμαδ ζεας + 1 μπουκια μελιτζανοσαλατα
Τεραρτη...
09 00 4 ακτινιδια + 1/2 μπανανα + μελι + 2-3 κρανμπερις + κεφιρ + παξιμαδ ζεας
11 00 μιση ωρα τρεξιμο
12 10 1 μπανανα + 1/2 γιαουρτι
14 20 φακες + παντζαρι + τυρι κατσικισ + παξιμαδακ ζεας
18 30 1/2 μπανανα + 1 ακτινιδιο + 1 παξιμαδακι ζεας
20 50 ροκα-παντζαρι-μαιντανο-2 μανιταρια + λιγες φακες + λιγο τυρι + 1 μανιταρι ψημενο
Πεμπτη...
08 00 4 ακτινιδια + 1/2 μπανανα + 2 αυγα + λιγο τυρι + παξιμαδ ζεας
10 00 μιση ωρα τρεξιμο
11 00 2 ακτινιδια + 1 παξικμαδακι ζεας
13 30 1/2 αποξηραμενο βερικοκο- καπου εξω μου το κερασαν-
14 00 μανιταρια στο φουρνο + κινοα + ροκα-παντζαροφυλλα + 1 κριθινο
18 00 1 μπανανα + 1 γιαουρτι + παξιμαδ ζεας + χαρουποσκονη
20 45 κινοα + λιγο τυρι κατσικισ + 3 ελιες + παντζαρι + μελιτζανοσαλατα + λιγο ψωμι βουτα!
Παρασκευη..
07 30 2 ακτινιδια + 1 μπανανα + μελι + κεφιρ + παξιμαδ ζεας
μετα απο λιγο ενα εσπρεσακι
11 00 1 μπανανα + 1 παξιμαδακι ζεας
15 00 σπανακινοα + 4 ελιες + παξιμαδακ ζεας
18 00 1 μπανανα + 1 κριθινο
20 00 1 πρασινο τσαι
21 30 σπανακοκινοα + 1 ελια + 1,5 κριθινο
Σαββατο.. ξυπνησα απο την πεινα γαμωτο! μονο 6 ωρες υπνο..
07 00 1 μπανανα + 1 ακτινιδιο + μελι + κεφιρ + παξιμαδ ζεας +νιφαδες σικαλης
10 30 4 ακτινιδια + παξιμαδακι ζεας -πολλα..- + 1 κριθινο
13 00 μιση ωρα τρεξιμο
14 10 σαρδελες + μπροκολο-κουνουπιδι + ροκα-σπανακι + 1,5 κριθινο
κοιμηθηκα κατα τις 17 30-19 30
19 30 1/2 μπανανα + 3 ακτινιδια + 1 γιαουρτι + παξιμαδ ζεας
20 00 καστανα-καμια 8?- εκει ενιωσα οτι φουσκωσα και κατευθειαν τυψεις.. εφυγαν και ποι γονεις μου και εκανα ενα επεισοδιο χωρις καμια αιτια, ουτε πεινουσα , ουτε συνεβη κατι που με ταραξε.. απλα εμεινα μονη και ενιωθα "βαρια απο τα καστανα".. σημερα ολα κομπλε, αν και ειμαι κακοκεφη λογω του χθεσινου αλλα συνεχιζω κανονικα..
-
Ας με σταματησει καποιος να τρωω σοκολατα............ελεος με σειχαθηκα ................
-
Περπατα λιγο στον διαδρομο... κι εγω θα παω σε λιγο για τρεξιμο.. ψησου!!!!