Originally Posted by
sabb
Ναι, δεν καταλαβαίνω που διαφωνείς ... Ένα τροχαίο = με την δολοφονία του Αλέξη ? Εκούσιο = Τυχαίο ? Αν ναι για σένα, σόρι, αλλά δεν μπορώ να συνεχίσω...
Το να σκοτώνεις κάποιον μια μέρα κινητοποιήσεων = το να σκοτώνεις ένα πρεζάκια που σου βγάζει μαχαίρι στη τρούμπα ?
Οκ, σύμφωνοι...
Δεν έχουμε να πούμε άλλα .
..που ειπα εγώ πως είναι το ίδιο η δολοφονια του Αλέξη με τη δολοφονία ενός πρεζάκια που σου βγάζει μαχαίρι στην τρούμπα? (Εκεί μιλάμε για αυτοάμυνα άλλωστε).
Εγώ είπα πως ένας μεθυσμένος όταν χτυπάει ένα μηχανάκι με δυο ανήλικα πάνω και τα σκοτώνει, είναι δολοφονία.
Για μένα είναι δολοφονία το να πουλούν πρεζα σε ανήλικα- και όχι μόνο-στην Ομόνοια, μπροστά στα μάτια αστυνομικών. Όπως επίσης να αφήνουν ανθρώπους να πεθαίνουν στα νοσοκομεία επειδή δεν έχουν λεφτά για φακελάκι. (Αυτές είναι πολιτικές δολοφονίες και όχι του Αλέξη).
Για μένα όλα αυτά έχουν την ίδια και ίσως μεγαλύτερη βαρύτητα. Δεν είδα όμως κανένα να κάνει διαδηλώσεις γι αυτά, που είναι ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΑ περιστάτικά.
Δεν είναι υποκριττικό να "κλαίμε", να αναστενάζουμε, να κουνάμε με στόμφο αποδοκιμαστικά το κεφάλι μας κάθε 6 Δεκέμβρη για τον Αλέξη και όλη την υπόλοιπη χρονιά, (μη ξεχάσω το αθάνατο Πολυτεχνείο), να γυρνάμε σίγουροι πως κάναμε το καθήκον μας, στην πραγματικότητα?
Η απολίτικη αντιμετώπιση ενός βαθιά πολιτικού συμβάντος , δεν μπορεί να με βρει με τίποτε σύμφωνο...
Για μένα δεν υπάρχει πουθενά πολιτικό συμβάν. Ένας ψυχάκιας, (με την κακή έννοια)-κάφρος αστυνομικός σκότωσε ένα αυθάδικο/κακομαθημένο/ανώριμο παιδί που προφανώς τον προκάλεσε, (δεν ξαναχρησιμοποιώ τον όρο κλπαιδο γιατί ακούγεται όντως σκληρό, ενώ εννοούσα τα προηγούμενα), και αυτό το ανήγαγαν κάποιοι στο ΜΕΓΑ πολιτικό γεγονός.
Τώρα εσύ θέλεις για να το ευχαριστηθείς να κάνουμε το ωμέγα , άλφα...
Τι να ευχαριστηθώ? Τη δολοφονία ενός παιδιού? Τι είμαι? Τέρας?
Απλά δεν μου φαίνεται περισσότερο σημαντική απ' όσες ανέφερα παραπάνω.
Επειδή βαρέθηκες έτσι κι αλλιώς - κατά τα λεγόμενα σου να αμπελοφιλοσοφείς - γιατί δεν παραμένεις ασφαλής στην μικροαστική σου αντίληψη πως ο κόσμος πάει από το καλό στο καλύτερο και δεν χρειάζεται να ανησυχείς για τίποτε ?
Χμ, κοίτα...αν με όσα έχω γράψει για καθημερινές δολοφονιες 15χρονων από το σύστημα, είναι μικροαστική αντίληψη, η δική σου που μένεις στη δολοφονία του Αλέξη και τη θεωρείς ΤΗ ΔΟΛΟΦΟΝΊΑ, για την οποία πρέπει να βγαίνουμε στους δρόμους ΜΟΝΟ στην επέτειο της, τι είναι?