Originally Posted by
novia35
Δε σεβαστηκε ποτε τις επιθυμιες, τις επιλογες και την προσωπικοτητα των παιδιων της. Δυστυχως για μας λογω επαγγελματικων και οικονομικων ατυχιων δεν μπορεσαμε να φυγουμε απ' το σπιτι οσο ηταν νωρις με αποτελεσμα να εγκλωβιστουμε για πρακτικους λογους μεσα σ' αυτη τη κατασταση και κυριως για μενα που απο πολυ νωρις εκδηλωσα κρισεις πανικου και αγοραφοβια και να μην κανουμε ποτε την επανασταση μας. Τσακιστηκε η προσωπικοτητα μας πνιγηκαμε μεσα σ' αυτο. Σκεφτομαι καμια φορα οτι η αισθηση του πνιγμου, αυτη η δυσπνοια που νιωθω κατα τις κρισεις πανικου ειναι ακριβως αυτο το αισθημα πνιγμου που νιωθω μεσα σ' αυτη την κατασταση κι η αναγκη μου ν' αναπνευσω. Οι δικοι μας μας καπελωσαν ολα αυτα τα χρονια και μεσα σ' αυτη τη κατασταση δεν μπορεσαμε να ωριμασουμε συναισθηματικα, να ενηλικιωθουμε, ν' αναπτυξουμε δυνατοτητες, να στησουμε μια ζωη που να ειναι ολοδικη μας, με τις δικες μας επιλογες, οπως τη θελαμε, οπως την ονειρευομασταν, να παρουμε πρωτοβουλιες.
Αυτοι λοιπον οι γονεις που ηταν και ειναι ακομη ετσι, ειναι σε μια ηλικια πλεον που εχουν την αναγκη μας κι ετσι τωρα εχουμε περιπεσει στη αλλη κατασταση αυτη που περιγραφεις τωρα εσυ με τους δικους σου. Εγω που δε με αφησαν ποτε ν' αναπνευσω, να κανω επιλογες για τη ζωη μου καλουμε να το κανω τωρα για να στηριξω τις δικες τους τις ζωες. Ειναι κι οι δυο διαβητικοι. Δεν προσεχουν τους ομως, δεν κανουν σωστη διατροφη , δεν πανε να εξεταστουν, δεν ξερουν ουτε στο γιατρο τι πρεπει να ρωτησουν, τα φαρμακα τους δεν τα παιρνουν σωστα, αν δεν τους παρω εγω την πιεση και το σακχαρο δεν προκειτε να το ελεγξουν οι ιδιοι. Με τουτα και με τ' αλλα εφτασε το σακχαρο του ο πατερας μου 400 κι ετρεχα σαν την τρελη να βρω γιατρους, να του γραψουν εξετασεις, να τον βαλω σε διατροφη, να του φτιαξω τη φαρμακευτικη αγωγη και το κατεβασαμε 132 αλλα επρεπε να το αναλαβω ολο εγω. Εγω ποτε εζησα;; Ποτε θα ζησω;;; Η δικη μου η ζωη που ειναι σε ολο αυτο;;; Βεβαια την ευθυνη και το χρεος απεναντι στους δικους μας την εχουμε ολοι. Ολων οι γονεις μας θα μεγαλωσουν και θα εχουν την αναγκη μας αλλα τουλαχιστον οταν ηταν νεοι να μας ειχαν σταθει και σωστα να υπηρχε τουλαχιστον το αντισταθμισμα. Αλλιως με τι ψυχικα αποθεματα να το αντεξεις ολο αυτο;;;