Quote:
Originally posted by Pappas10
Α. Αυτή η \"έρευνα\" είναι το research falsification, σε συνάρτηση με τη θέση που υποστηρίζει αλλά και αυτό που συζητάμε, σε όλο του το μεγαλείο καμάρι.
1. ξεκινάει με ελάχιστο δείγμα (comparative study με 27 case studies είναι επιεικώς ανεπαρκής).
3. Γράφει επίσης the young adults from lesbian households in this study seemed no more likely to have been bullied and teased during childhood and adolescence by classmates than those from heterosexual single-mother families. δηλαδή η σύγκριση δεν γίνεται μεταξύ ετερόφυλου και ομοφιλόφυλου ζευγαριού αλλά μεταξύ ομοφιλόφιλου και μονογονεϊκού.
3β. Η Μονογονεϊκή οικογένεια είναι επίσης έναν κοινωνικό πρόβλημα .
3γ. Για να ήταν αντικειμενική η έρευνα, θα έπρεπε το δείγμα να περιλαμβάνει και παιδιά που μεγάλωσαν σε \"παραδοσιακές\" ετεροφυλόφιλες οικογένειες.
4. Είναι πιθανό ο ερευνητής να επέλεξε το καλύτερο δείγμα ομοφυλοφιλικής οικογένειας και το χειρότερο μονογονεϊκής για να κάνει την έρευνα του.
6. Απλά, είμαι λίγο επιφυλακτικός και ιδιαίτερα ερευνητικός απέναντι σε \"έρευνες\" και \"συμπεράσματα\" ακόμα και για πράγματα που με βρίσκουν σύμφωνο.
Quote:
Originally posted by kanenasΑ. Φιλικα, θα προτεινα να εισαι πιο ταπεινος στις εκφρασεις σου. Κ να προσεξεις λιγο το συνταχτικο.
Φίλε Κανένα,
Αρχικά να σε καλωσορίσω στην κουβέντα. Αν κάπου φαίνεται έπαρση στην έκφραση μου ζητώ συγνώμη. Δεν ήταν αυτός ο σκοπός μου. Αντίθετα καταθέτω τις απόψεις μου προς διάλογο και όχι μονόλογο. Ως προς το συντακτικό μου, δεν ξέρω τι λάθη κάνω αλλά κι εκεί θα ζητήσω κατανόηση μιας και σπάνια γράφω στην Ελληνική.
Αν μου επιτρέπεις την επιστροφή κάποιας παρατήρησης, χωρίς - πίστεψε με - ίχνος προσωπικής αντιπαράθεσης και ανταποδοτικότητας. Όταν μπαίνεις στην διαδικασία να απαντήσεις σε κάποια θέση μου εδώ, τουλάχιστον παρέθεσε την ολοκληρωτικά για να καταλαβαίνουν όσοι μπουν στον κόπο να διαβάσουν το σύνολο της θέσης.
Η παράθεση του γραπτού μου είναι ελειπής πράγμα που αδυνατεί και την συλλογιστική μου.
Πριν πάμε στο προκείμενο, απλά να αναφέρω ότι θέμα της διαφωνίας μου με τα παιδιά δεν είναι το normal ή ubnormal των ομοφυλοφιλικών σχέσεων. Διαφωνώ ΜΟΝΟ με την υιοθέτηση παιδιών από ομοφυλόφιλα ζευγάρια. Εκει εστιάζεται και η όλη κριτική μου γενικά.
Ειδικότερα ως προς τις θέσεις που παραθέτεις.
Quote:
Originally posted by kanenas1. Δεν ξερω τι εχεις σπουδασει κ σε ποιον κλαδο αναφερεσαι. 20 μελετες περιπτωσεων ειναι καλο νουμερο. Στην ψυχολογια 1 ενδελεχης μελετη περιπτωσης γινεται διδακτορικο. Στα οικονομικα κανουνε παλινδρομηση με 25 τιμες. Αν η ερευνα ειναι καλη, τα πορισματα υποκεινται σε γενικευση.
Δεν νομίζω ότι έχει σημασία τι έχω σπουδάσει. Άλλα για συγκριτική κοινωνιολογική μελέτη (comparative social study) - εξ όσων γνωρίζω - ποσοτικό δείγμα 20 οικογενειών είναι μικρό.
Η έρευνα δεν είναι έρευνα ψυχολογίας. Όσο για τα οικονομικά, εκεί έχεις λογαριθμικούς στατιστικούς τύπους οι οποίοι δεν ανταποκρίνονται στις έρευνες κοινωνικής στατιστικής. Απροπό, παλινδρόμηση μπορείς να κάνεις και με 10 ή 12 ή και λιγότρες τιμές και έχεις Χ & Y variables, genfit & Minner συναρτήσεις παλινδρόμησης και δεν συμμαζεύεται. Συγχώρεσε με αν κάπου κάνω λάθος, δεν τα θυμάμαι και καλά.
Στην συγκεκριμένη έρευνα έχεις επίσης και απώλεια του 1/3 του δείγματος. Ο τρόπος που το παρουσιάζει, εμένα με πονηρεύει. Ας παρέθετε κατ\' ευθείαν τον αριθμό των οικογενειών που συνέκρινε, χωρίς αναφορές στις αρχικές τιμές, οι οποίες είναι αδόκιμες.
Το γεγονός ότι πρόκειτε για περίληψη της έρευνας, ενισχύει την επιφυλακτικότητα μου. Μοιάζει σαν να προσπαθεί να προσελκύσει το ενδιαφέρον παρουσιάζοντας μεγαλύτερο δείγμα από το πραγματικό. Μπορεί να κάνω και λάθος.
Quote:
Originally posted by kanenas3. Συγνωμη, εχεις καταλαβει τι συγκρινεται;; Το «bullied and teased» κ μονο, δλδ κατα ποσο τα παιδια της μιας ή της αλλης περιπτωσης γινονταν στοχος πειραγματος στο σχολειο... Αυτο μελετα κ για αυτο δεν βαζει στο δειγμα παιδια απο παραδοσιακες οικογενειες.
Ίσως να μη με βοηθάν τα αγγλικά μου αλλά μάλλον έχω καταλάβει τι συγκρίνεται. Αλλά νομίζω ότι και παιδιά νορμάλ οικογενειών δέχονται πειράγματα στο σχολείο. Έτσι δεν είναι;; Η αναφορά μου όμως, γίνεται στο σύνολο της έρευνας το οποίο κάνει αναφορές και στο πόσο \"άνετα\" αισθάνονταν τα παιδιά στο να προσκαλέσουν φίλους στο σπίτι. Το απόσπασμα από το κείμενο.
Furthermore, they were no more likely to report difficulty in bringing friends home.
Γενικότερα η έλλειψη του ερωτηματολογίου καθιστά λίγο προβληματική την εστίαση. Νομίζω ότι σωστά κατάλαβα λοιπόν και σωστά έκανα την παράθεση.
Quote:
Originally posted by kanenas3β. Νομιζω οτι κ μονο αυτη η ρηση υποδεικνυει οτι αλλος ειναι ο στρατευμενος, οχι η ερευνα.
Προσπερνώ το σχόλιο επί προσωπικού και το ύφος του και ρωτάω απλά σε τι ακριβώς είμαι στρατευμένος; Μπορεί να είναι λίγο σκληρή η θέση μου αλλά είναι γεγονός ότι τα παιδιά από μονογονεϊκες οικογένειες παρουσιάζουν περισσότερα προβλήματα. Και για να το ξεκαθαρίσω, δεν είμαι επικριτικός απέναντι ούτε στις Μονογονεϊκές οικογένειες, ούτε φυσικά στα παιδιά τους.
Αλλά αν παρέθετες όλη την πρόταση, θα έβλεπες ότι η ερώτηση μου στρέφεται κατά της υιοθέτησης παιδιών από ομοφυλόφιλα ζευγάρια, όχι κατά της μονογονεϊκής οικογένειας. Η μονογονεϊκή οικογένεια είναι ένα κοινωνικό γεγονός. Τα αίτια του γνωστά λίγο πολύ και αρκετά ανελυμένα.
Για να επιστρέψω λοιπόν στην ερώτηση, μπορείς να μου πεις έναν λόγο που να βασίζεται σ\' αυτήν την έρευνα και να υποστηρίζει την υιοθέτηση παιδιών από ομοφυλόφιλα ζευγάρια;
Όταν δίνεις ένα παιδί για υιοθεσία, πιστεύω, το κάνεις με σκοπό να του προσφέρεις τις πλέον ιδανικές συνθήκες διαβίωσης. Και μόνο το γεγονός ότι έχεις έρευνες γύρω από τους κοινωνικούς αποκλεισμούς αυτών των παιδιών - mild or not - που εστιάζονται πάνω στις ομοφυλοφιλικές (και συγκεκριμένα λεσβιακές) οικογένειες, δείχνει ότι υπάρχει θέμα. Άρα οι συνθήκες δεν είναι - στην πλειοψηφία τους - ιδανικές.
Δεν υπάρχει λοιπόν ισχυρό επιχείρημα που να δικαιολογεί την απόδοση υιοθεσίας σε ομοφυλόφιλα ζευγάρια αλλά μάλον το αντίθετο. Αυτή είναι η θέση μου και μόνο.
Quote:
Originally posted by kanenas3γ. Μαλλον δεν το εκανε διοτι υπαρχουν αντιστοιχες ερευνες που συγκρίνουν μονογονεικες με παραδοσιακες οικογενειες.
Σύμφωνοι, αλλά εδώ κι αν έχεις στατιστική απώλεια και χαλκευμένη έρευνα. Ο Ερευνητής δηλαδή, αγνοεί συνολικά ένα είδος οικογένειας, περιορίζει την συγκριτική του ανάλυση επιλεκτικά σε δύο (και μάλιστα το ομοφυλόφιλο δείγμα είναι στην ουσία \"μισό\" μιας και αναφέρεται μόνο στην γυναικεία ομοφυλοφιλία). Από 2 out of 3 δείγματα λοιπόν ο ερευνητής καταλήγει σε γενικευμένο (generally applicable) κοινωνικό συμπέρασμα. Είναι λίγο dojie οι προεκτάσεις του ρε Φίλε... ή αβαβά στο Ελληνικότερο :) :) :)
Quote:
Originally posted by kanenas4. ΕΛΕΟΣ!
Αν παρέθετες όλη την πρόταση, νομίζω ότι θα απαντούσες \"χμμμ\". Το random sample (τυχαίο δείγμα) είναι αξίωμα της κοινωνιολογικής έρευνας. Είναι κατά κάποιο τρόπο το αντίστοιχο variable μιας οικονομικής μελέτης. Επειδή είναι παρουσίαση και όχι αυτό καθεαυτό το άρθρο, ίσως να είναι παράλειψη. Αλλά αν όντως το δείγμα δεν είναι τυχαίο, τότε - ακαδημαϊκά τουλάχιστον - η έρευνα έχει μεγάλη έλλειψη φερεγγυότητας.
Υπάρχουν χιλιάδες χαλκευμένες έρευνες κατά αυτόν τον τρόπο. Από όσα ξέρω, στην κοινωνιολογική (και πολιτική) στατιστική έρευνα, ένα από τα πρώτα που μαθαίνεις είναι τον καθορσμό της ποιότητας του δείγματος. Δεν έχω επαρκή στοιχεία από τη συγκεκριμένη έρευνα. Θα ψάξω κάποια στιγμή το journal στο οποίο δημοσιεύθηκε και - πιθανότατα - θα επανέλθω. Αλλά θα μου πάρει χρόνο.
Το να εξάγω (είτε εγώ είτε όποιος άλλος) ασφαλή ακαδημαϊκά συμπεράσματα για την συγκεκριμένη έρευνα είναι δύσκολο. Από εκεί και πέρα κρίνω με γνώμονα το τι διαβάζω. Δεν αναφέρθηκα καν στο γεγονός ότι η έρευνα παρουσιάζεται στο Journal of Marital and Family Therapy, δηλαδή εξ\' ορισμού αναγνωρίζει ότι αναφέρεται σε προβλήματα σχέσης και οικογένειας που χρήζουν θεραπεία.
Δεν αναφέρθηκα επίσης στο γεγονός ότι η καταχώρηση είναι προφανώς πληρωμένη μιας και αναφέρεται ως \"advertising\" σε έναν ιστότοπο με σαφέστατη διάθεση να προσελκύσει ομοφυλόφιλους (δείτε τα links που δίνει).
Quote:
Originally posted by kanenas6. Εδω συμφωνω.
Χαίρομαι που συμφωνούμε και κάπου.
Αν μου επιτρέπεται μία συνολική - και επιγραμματική - παρουσίαση της θέσης μου, για να αποφύγουμε να κάνουμε κύκλους αλλά και για να μην μου αποδοθούν χαρακτηρισμοί που δεν ανταποκρίνονται στην πραγματικότητα.
1. Το sexual orientation ΕΙΝΑΙ ΑΝΑΦΑΙΡΕΤΟ ΔΙΚΑΙΩΜΑ.
2. Είμαι συλλήβδην εναντίον οποιουδήποτε κοινωνικού αποκλεισμού η περιθωριοποίησης των ομοφυλοφίλων.
3. Είμαι υπέρ του γάμου των ομοφυλοφίλων.
4. Είμαι υπέρ της αναγνώρισης των νομικών δικαιομάτων των ομοφυλόφιλων ζευγαριών (από την κοινή φορολογική δήλωση έως τα συνταξικά δικαιόματα). Αυτό συνδέεται και με τον γάμο.
5. Είμαι ενάντιος στην υιοθέτηση παιδιών από ομοφυλόφιλους. Θεωρώ ότι ελοχεύουν διάφοροι κίνδυνοι (και όχι μόνο σε συνάρτηση με το sexual orientation του παιδιού που θα αποκτηθεί) τόσο κοινωνικοί όσο και ψυχολογικοί για το παιδάκι.
Στηριζόμενος στο 5 να πω επίσης ότι γενικά είμαι εναντίων των \"κοινωνικών πειραματισμών\".
Αν κάτι συμβαίνει (όπως για παράδειγμα οι μονογονεϊκες οικογένειες) σαφώς και πρέπει να το αντιμετωπίσουμε με αλληλεγγύη και κατανόηση και να το προστατέψουμε από οποιονδήποτε κοινωνικό ή άλλο αποκλεισμό και περιθωριοποίηση. Τόσο το φαινόμενο αυτό καθεατό όσο και τα \"τέκνα\" του (φυσικά ή όχι).
Με το να επιτρέψουμε αλλόγιστα όμως στο όποιο ομοφυλόφιλο ζευγάρι την υιοθέτηση - ξανά ΥΙΟΘΕΤΗΣΗ - ενός παιδιού, ΔΗΜΙΟΥΡΓΟΥΜΕ ΟΙ ΙΔΙΟΙ συνθήκες περιθωριοποίησης και κοινωνικού αποκλεισμού. Και το χειρότερο, επί της ουσίας πειραματιζόμαστε και ρισκάρουμε την κοινωνικά - τουλάχιστον - αποδεκτή ανατροφή ενός παιδιού.
Για εμένα η ζωή και η ανατροφή ενός παιδιού είναι ιερή υποχρέωση αλλά και ευθύνη. Δεν επιδέχεται πειράματα στα πλαίσια της όποιας προσπάθειας να \"κανονικοποιήσουμε\" ομάδες ανθρώπων που επέλεξαν ή γεννήθηκαν με συγκεκριμένες ιδιαιτερότητες.
Σε τελική ανάλυση, καθένας είναι υπεύθυνος για τις επιλογές του. Όταν κάποιος επιλέγει μία \"ιδιαίτερη\" ερωτική σχέση, δεν είναι δυνατόν να απαιτεί από τον νόμο (γιατί η ΥΙΟΘΕΣΙΑ είναι μία νομική πράξη) την απόκτηση μιας φυσικής και φυσιολογικής οικογένειας ως απόρρεια αυτής της ιδιαίτερης ερωτικής του σχέσης.
Ζητώ συγνώμη για το μακροσκελές του μηνύματος. Απλά να τονίσω για άλλη μία φορά ότι είμαι ενάντιος ΣΤΗΝ ΥΙΟΘΕΣΙΑ παιδιών από ομοφυλόφιλα ζευγάρια. ΚΑΙ ΜΟΝΟ ΑΥΤΟ.
Με εκτίμηση και φιλική διάθεση πάντα.
Παππάς10 ή κατά κόσμον Μιχάλης.