Originally Posted by
Anny85
Θα περάσει... Αυτό είναι το μόνο σίγουρο...όταν θα αποδεχτεί όλο σου ο εαυτός ότι πρέπει να ζεις με αυτό (που μπορεί ήδη με την ψυχοθεραπεία να έχεις αρχίσει να το κάνεις), αυτό θα αρχίσει να μαραίνεται... Θα υπάρχει και θα το βλέπεις να εξασθενεί.... θα είναι όμως εκεί, μπορεί να σου χαλάει στιγμές, αλλά εσύ να θυμάσαι ότι αυτό έχει πάρει το δρόμο του για να φύγει.
Εγώ το αντιμετώπιζα ως εξής: Κάθε μέρα ήταν και μία νίκη, σύγκρινα τον εαυτό μου με το πως ήμουν σε δυσκολότερες στιγμές από όταν με έπιασε η κρίση και το ψυχοσωματικό και όχι με το πως ήμουν πριν με πιάσει. Ένιωθα τυχερή που μπορούσα να πάω στη σχολή μου, έστω και έτσι... Λυπόμουν που έχασα εκδρομές (πχ την πενταήμερη) και άλλα, αλλά είχα αποδεχτεί ότι έπρεπε να ζήσω με αυτό.... Τις μέρες που είχα κάποια εντονότερη κρίση, έλεγα ΟΚ είναι εδώ, ζορίζομαι υποφέρω (την ώρα που μου συνέβαινε), αλλά με τον καιρό έβλεπα, ότι οι έντονες κρίσεις γινόταν όλο και πιο σπάνιες.
Έβρισκα τρικ να προστατεύω τον εαυτό μου όταν μου συνέβαινε (πχ δικλείδες ασφαλείας όπως η φυγή και διάφορα άλλα).
Πρέπει να σου πω ότι στην αρχή μέχρι να πεισμώσω και να το αντιμετωπίσω ένιωθα πολύ περίεργα. Ότι είμαι τρελή, ότι κανένα παιδί της ηλικίας μου δεν παθαίνει κάτι τέτοιο, ότι είμαι προβληματική. Αλλά είπα αυτή είμαι!
Τώρα που το βλέπω εκ των υστέρων θα σου πω τα εξής:
1. Το θέμα σου μου θύμησε ότι το πέρασα και αυτό. Το έχω ξεχάσει. Έχουν περάσει πέντε χρόνια από όταν το ξεπέρασα τελείως, αλλά παρόλο που ήταν τόσο δύσκολο και ψυχοφθόρο, δεν το θυμάμαι.
2. Παρόλο που ήταν από τις πιο δύσκολες καταστάσεις της ζωής μου, θέλω να πιστεύω ότι μου έδωσε και καλά (π.χ.: κατάλαβα ότι δεν είμαστε παντοδύναμοι, συμπάσχω περισσότερο με άλλους ανθρώπους, δεν έχω το προφίλ της άτρωτης που είχα ως έφηβη....)
3. Ίσως με είχε φθήρει αρκετά ψυχολογικά το ότι το αντιμετώπισα μόνη μου.
Σε ευχαριστώ πολύ που μου το θύμησες με την ανάρτησή σου, για να θυμάμαι τώρα που αντιμετώπιζω μικρότερα προβλήματα τι μπόρεσα να αντιμετωπίσω!! Ελπίζω σε εσένα να περάσει πιο γρήγορα και να μην ταλαιπωρηθείς όσο εγώ.
Πόσο καιρό το έχεις;