-
dexa,
ευχαριστώ για τα καλά σου λόγια!
Ζω ακόμη όπως βλέπετε!!!
Σήμερα το πρωί που ζυγίστηκα ειμαι 36.1kg. Ξέρεις δε νοιώθω και πάρα πολύ καλά ούτε σωματικά ούτε ψυχικά...
Δεν είχα χρόνο να μπαίνω συχνότερα...
Οι πανελλήνιες βλέπεις... και ευτυχώς τα πήγα πολύ καλά!!!
-
Πάρα πολύ ωραία !
Από τότε που άρχισες το post - 25/Ιουνίου/2007 -αυτό Natalia μου έχεις χάσει 3 κιλά .
Στο μεταξύ έχει περάσει ένας χρόνος κι εσύ δεν έχεις να χάσεις παρά μόνο ζωτικά λειτουργικά όργανα.
Το ξέρεις οτι ο οργανισμός "κανιβαλλίζει" από αυτά όταν αρχίζει να μην έχει κάτι άλλο να καταναλώσει, εε? το ξέρεις?
Τρως από το μυαλό σου, τα σπλάχνα σου αυτή τη στιγμή.
Απορώ, οι δικοί σου άνθρωποι δεν μπορούν να σε βοηθήσουν?
Κοριτσάκι μου καλό, αντιλαμβάνεσαι οτι θα πρέπει ΑΜΕΣΟΤΑΤΑ να ζητήσεις ιατρική βοήθεια σε όλο το φάσμα που επιβάλλεται?
Κάντο ΤΩΡΑ σε παρακαλώ.
-
Υπάρχει ένα όριο που όταν το ξεπεράσεις στα κιλά χειροτερεύεις και πολύ μάλιστα. Οι άντρες θέλουμε αδύνατες αλλά γυμνασμένες κοπέλες, με ψαχνό! Οπότε αν ο στόχος σου είναι ν' αρέσεις σε συμβουλεύω να πας στα κιλά που πρέπει και να γυμναστείς. Κι αν σ' ενδιαφέρει τόσο πολύ να αρέσεις, τότε στο εγγυώμαι ότι αν κάνεις αυτά που σου λέω θα έχεις 10πλάσιες κατακτήσεις. Δε στο πάω σε θέμα υγείας κλπ γιατί τα έχεις ακούσει πολλές φορές. Στο πάω καθαρά εκεί που σε νοιάζει : να αρέσεις.
-
Πιστευω οτι το θεμα ειναι πρωτα να αρεσει στον εαυτο της η Ναταλια κ μετα στους αλλους.Γιατι αν δ την ευχαριστει αυτο που βλεπει στον καθρεφτη τοτε δε θα κανει τιποτα για κανενα προκειμενου να αρεσει.Εμενα μου ελεγε π.χ. ο καλος μου στα 37 κιλα να παρω κιλα κλπ γιατι ανησυχει κ δ ειμαι ωραια κ τα σχετικα αλλα εγω εκει το χαβα μου...Θελει μονος σου να συνειδητοποιησεις καποια πραγματα..
-
Το θεωρώ γελοίο να είναι κάποιος σε κρίσιμη κατάσταση για να αρέσει.
Και ναι, τη δύναμη που χρειάζεται για να αποδεχθούμε τον εαυτό μας αφού τον γνωρίσουμε είναι που στερούμαστε οι περισσότεροι.
Πάντως , είναι παραλογο.
-
μπλε τσιχλοφουσκιτσα ειναι παραλογο...ομως το παραλογο ως εννοια εχει υποκειμενικοτητα σ αυτες τις καταστασεις...δεν το συνειδητοποιησεις οταν το παθαινεις γιατι δεν βλεπεις...μπορει να θεωρεις τα παντα νορμαλ ενω οι γυρω σου να τα βλεπουν παραλογα...αν αυτη η δυναμη που λες δεν βγει στην επιφανεια απο πολυ βαθια τοτε δε γνωριζεις παραλογα κ μη...δυστυχως...εισαι εσυ κ μια φωνουλα που σε επιβραβευει για καθε γραμμαριο που χανεις η σε "κραζει" οταν συμβαινει το αντιθετο...καθε τριτος που λεει για κατι παραλογο ειναι απλα μια ενοχληση, ενας "τοιχος" που μπαινει μπροστα κ εμποδιζει τη φωνη να ακουστει καθαρα...κ αυτο στην καλυτερη περιπτωση...στην χειροτερη?ο τριτος που θα μιλησει για το παραλογο θα ειναι απλα ενας ψιθυρος μπροστα στη φωνη...
-
Το να αυτοκαταστρέφεται κάποιος για να αρέσει είναι συχνό φαινόμενο. Πόσοι γυμναστές ή ψωνάρες που είναι τσίτα από λιποδιαλύτες, κρεατίνες, στεροειδή και άλλα τόσα το ίδιο δεν κάνουν με τους ανορεκτικούς? Απλά εκείνοι δεν φαίνονται άρρωστοι όπως μια κοπέλα 40 κιλών αλλά ωραίοι και τους κυνηγάνε.
Κατά τη γνώμη μου δεν είναι θέμα αυτοκαταστροφής. Απλά πρέπει μια ανορεκτική κοπέλα να καταλάβει ότι δεν αρέσει! Ότι αυτό που κάνει το κάνει άδικα. Τουλάχιστον ο πρεζάκιας γυμναστής που πίνει ό,τι να ναι χαλάει συκώτια και νεφρά αλλά αρέσει! Μια ανορεκτική καταστρέφεται αλλά κανείς δε τη θέλει όταν το έχει παρακάνει. Η λύση εκεί είναι οι γονείς να βουτάνε τέτοια άτομα και με το ζόρι να τα πηγαίνουν για ψυχιατρική, ψυχολογική και ιατρική υποστήριξη αφού δεν είναι σε κατάσταση να δουν καθαρά όταν αρχίζει το τέλος.
-
Το να τα πανε με το ζορι ειναι κοντρα σε κααααααθε μεθοδολογια γιατι πολυ απλα θα φερει το ΑΝΤΙΘΕΤΟ αποτελεσμα..Θα εμμεινεις στην ανορεξια με περισσοτερη μανια...Νομιζω επαναλαμβανομαι αλλα τι να γινει?Λεω λοιπον κ παλι οτι χρειαζεται ο ιδιος να βοηθησεις τον εαυτο σου κ να συνειδητοποιησεις ΜΟΝΟΣ καποια πραγματα για να σε βοηθησουν κ οι αλλοι...αλλιως δ γινεται τιποταααααααα...
-
"Για το καλό μου,για το καλό μου,ώσπου δεν άντεξε στο τέλος το μυαλό μου..."
Ψυχοθεραπεία με το ζόρι! Το ακούσαμε κι αυτό! Μπορεί να θεσπιστεί και ως ποινή...
Σίγουρα θα έχει εντυπωσιακά αποτελέσματα!Θα γίνουμε έτσι σίγουρα όλοι καλύτεροι!
Και δε θα το εφαρμόσουμε μόνο στους διατροφικά διαταραγμένους,
αλλά στον καθένα που εμείς θεωρούμε ότι δεν πάει καλά...
Ε,ρε κάτι γλέντια!
-
Δε θεωρώ εγώ ή εσύ ότι ο ανορεξικός δεν είναι στα καλά του. Είναι αυταπόδεικτο. Κι αν κάποιος δεν έχει σώας τας νέφρας που λέγανε και παλιά, τότε ο περίγυρός του πρέπει να τον σώσει. Αν κάποιος είναι ναρκομανής δεν είναι υποχρέωση των γονέων να φροντίσουν το παιδί τους και να το πάνε όπου πρέπει? Το ίδιο και με σοβαρές ασθένειες, ψυχιατρικές ή μη. Γιατί όταν κάποιος δεν είναι mentally stable, ίσως λόγω ψυχωτικής συμπεριφοράς, δε μπορεί να κρίνει τι είναι σωστό.
Και μη μου πείτε ότι καταστρατηγώ την ελευθερία του ατόμου. Γιατί όταν ο άλλος έχει καρκίνο πχ και δε πάει νοσοκομείο γιατί φοβάται τι πρέπει να κάνεις? Αν έχει πρόβλημα ανορεξίας επίσης μπορεί να καταστραφεί ο οργανισμός οπότε ναι, για το καλό του...., για το καλό του....θα δει το γιατρό του! Εκτός αν είναι καλύτερα ν' αφήνουμε τον κόσμο να υποφέρει και να πεθαίνει.
Και δε μιλάω για έναν υπέρβαρο που για το χ, ψ λόγο είναι 100 κιλά. Μιλάω για ανορεκτικούς που οδηγούνται με βεβαιότητα στο θάνατο.
-
δε θα εχει αποτελεσμα λεμε!!!!υπαρχουν 215467865 τροποι για να βρεις δικαιολογια να μη φας!!!!δε θα σε εμποδισει κανεις αν εσυ δε θες!!!ελεος
-
stargazer,
μπορείς να λες ό,τι θες απλά δεν πάει να πει ότι στέκει κιόλας. Τώρα πια δεν αρνούμαι το γεγονός ότι είμαι άρρωστη. Μην τρελαθούμε όμως ότι αυτόν που παίρνει κρεατίνες τον θεωρούν υγιή κ τον κυνηγάνε!!! Σε πληροφορώ ότι πράγματι αν με δεις ίσως και με την πρώτη ματιά εσύ να πεις ότι είμαι άρρωστη. Αλλά γελιέσαι αν νομίζεις ότι οι ανορεξικές δεν έχουν κατακτήσεις... Εσένα μπορεί να μην σου περνάει καν από το μυαλό πώς κάποιος μπορεί να κοιτάξει μια κοπελα 36, 37, 38, 39 κιλών αλλά σε πληροφορώ ότι δεν είναι έτσι.
-
stargazer,
δεν ξέρω αν εσύ αντιματωπίζεις κάποιο διατροφικό πρόβλημα αλλά πίστεψέ με στο γιατρό με το ζόρι δεν πας. Και στο λέει μια κοπέλα 36 κιλών. Όσο πιο πολύ στο λένε τόσο πιο πολύ αρνείσαι. Και νομίζεις ότι οι γονείς μπορούν να κάνουν κάτι ουσιαστικό εάν το ίδιο το άτομο δε θέλει? Ειδικά εάν το άτομο είναι ενήλικο...
-
Όταν κάποιος ξεφεύγει από τα όρια της λογικής και παραλογίζεται τότε μιλάμε για ψυχιατρικά κι όχι απλά ψυχολογικά προβλήματα. Επειδή δεν είσαι mentally εντάξει, sorry που το λέω αλλά όποιος αυτοκτονεί έτσι δεν είναι και πολύ καλά, τότε λογικό είναι κάποιος να αναλάβει τα περαιτέρω.
Όπως ένας ψυχοπαθής δε παίρνει αυτός αποφάσεις στο νοσοκομείο αλλά οι δικοί του, όπως θα πας με το ζόρι ένα ναρκομανή εκεί που πρέπει, όπως αναγνωρίζονται ελαφρυντικά σε ψυχασθενείς ή δε διαχειρίζονται την περιουσία τους...έτσι και στην περίπτωση αυτή χρειάζεται εισαγωγή. Να ξεπεραστεί ο άμεσος κίνδυνος για τη ζωή και ΜΕΤΑ αρχίζει η ψυχική αποκατάσταση.
-
ʼρθρο 1687 Αστικού Κώδικα:
Όταν η κατάσταση ενός προσώπου επιβάλλει την ακούσια νοσηλεία του σε μονάδα ψυχικής υγείας,
αυτή γίνεται μετά προηγούμενη άδεια του δικαστηρίου και κατά τις διατάξεις ειδικών νόμων.
stargazer,
αυτό που λες ισχύει,αλλά κατά πόσο πληρούνται οι προϋποθέσεις του νόμου σε μια τέτοια περίπτωση,δεν το ξέρω...
Πάντως,στο ξαναλέω...Δεν είναι ότι λες αβάσιμες ασυναρτησίες...Τα έχεις τα δίκια σου σε πολλά...Εξαιρώ ασφαλώς κάποιες μικρότητες...
Είναι που ο τρόπος σου προσέγγισης του θέματος στερείται φορές ευαισθησίας κι αυτό προκαλεί στον άλλον αντίδραση...
Έτσι πετυχαίνεις τ'αντίθετα από τα επιδιωκόμενα αποτελέσματα...Αν ασφαλώς σ'ενδιαφέρει και το αποτέλεσμα...