Quote:
Originally posted by pennyV
Καλημέρα Μαράκι. Ναι, εννοώ τις πολυκυστικές. Όσο για το δεύτερο που με ρωτάς, αυτό δεν μπορεί κανείς να σου το εγγυηθεί. Ότι δηλαδή ο γιατρός που επιλέγεις θα εντοπίσει αμέσως το πρόβλημα. Πόσες φορές έχουμε πάει όλοι μας σε δεύτερο γιατρό γιατί ο πρώτος δεν κατάλαβε τι έχουμε; Ανακαιφαλαιώνω για να μην σε μπερδεύω.
- Το πρώτο βήμα είναι να εξακριβώσει ο γιατρός την ύπαρξη ή όχι πολυκυστικών ωοθηκών.
- ΑΝ διαπιστωθεί η ύπαρξή τους, μετά θα δείτε για το σύνδρομο που είναι αυτό που προκαλεί όλα τα προβλήματα. Απλά υπάρχει περίπτωση να έχεις πολυκυστικές ωοθήκες αλλά να μην έχεις εκδηλώσει το σύνδρομο, κάτι που είναι πολύ συνηθισμένο αφού οι περισσότερες γυναίκες στον υπέρηχο εμφανίζουν κάποιες κύστες στις ωοθήκες. Στην περίπτωση που δεν έχεις το σύνδρομο και οι ορμόνες σου είναι φυσιολογικές, τότε φαντάζομαι ψάχνετε τι άλλο μπορεί να φταίει για το πρόβλημά σου, έχοντας αποκλείσει το σύνδρομο πολυκυστικών.
- ΑΝ υπάρχει το σύνδρομο ΤΟΤΕ ο γιατρός θα αποφασίσει τι αγωγή θα σου δώσει. Για να καταλάβεις, η αγωγή διαφέρει ανάλογα με τη φάση ζωής στην οποία βρίσκεσαι. Αν σε ενοχλεί η τριχοφυία και η ακμή σου δίνει αγωγή Α, για το βάρος (μετά από εξετάσεις) αγωγή Β, αν προσπαθείς για παιδί.. εκεί περνάει πρώτα από το βάρος γιατί αυτά τα δύο εξαρτώνται.. και μετά προχωράει σε αγωγή Γ.
Μη με ρωτήσεις για ονόματα φαρμάκων, δεν είναι σωστό εφ'όσον δεν είμαστε γιατροί να τα αναφέρουμε αυτά.. εγώ απλά σε ενημερώνω για τη διαδικασία, για να ξέρεις τι να περιμένεις δηλαδή. Ελπίζω να σε κατατόπισα κάπως..
Thanks..ʼρα πρέπει να κάνω εξετάσεις και υπέρηχο και ορμονολογικές για να δω αν έχω. Υπάρχουν κάποιες εξετάσεις ειδικές να κάνω; Αν δεν μου βρουν τίποτα με αυτές; Όπως πχ με το θυροειδή, δεν φτάνει ο υπέρηχος και οι αιματολογικές, πρέπει να κάνεις και αντισώματα :/ Σόρυ, το ξέρω ότι σε ζάλισα, αλλά θέλω κι εγώ να μάθω :)