σωστο, εκτος κ αν καρατσεκαρισμενα ειναι το ενα η το αλλο.
Printable View
σωστο, εκτος κ αν καρατσεκαρισμενα ειναι το ενα η το αλλο.
Το τσεκαρισμα is in the eye of the beholder χαχαχα
respect!
οπως τοσα αλλα πραγματα εξαλλου.....
Καλημέρα. Πριν λίγο καιρό είχα ξαναμπεί στο εν λόγω τόπικ αλλά δεν του είχα δώσει την πρέπουσα σημασία. Lessing σε ευχαριστούμε πολύ που μπήκες στον κόπο και μας έγραψες τόσο σημαντικές πληροφορίες για τις δυάδες και τριάδες. Χάρη στο κειμενο σου μπόρεσα να καταλάβω πολύ καλύτερα αυτό το είδος διατροφής και πραγματικά μου φαίνεται πολύ ισορροπημένο διατροφολόγιο χωρίς στερησεις. Με λίγες αποκκλίσεις το ακολούθησα κατα κάποιο τρόπο παρασκευοσαββατοκύριακο και μπορώ να πω ότι ειδικά με το μεσημεριανό φαγητό αισθάνθηκα υπερπλήρης. Χτες έχασα το μέτρο αλλά από βλακεία μου και όχι λόγω προγράμματος.
Τελοσπάντων θέλω να πω ότι αυτές τις μέρες που το έθεσα σε εφαρμογή όχι μεν για να χάσω κιλά αλλά για να καταφέρω επιτέλους να βρω το υγιεινο καθημερινό διατροφολόγιο που μου ταιριάζει είδα διαφορά στην ψυχολογία μου και στο αίσθημα της πείνας.
Και επίσης άσχετο αλλά από τότε που ξαναθυμήθηκα τους ξηρούς καρπούς στη διατροφή μου, αγορασα και μούσλι με ξηρούς καρπους και αποξηραμένα έχω δει τρομερή βελτίωση σε θέμα ευεξίας και σε άλλους τομείς (τουαλέτα).
Αυτά να τα βλέπουμε εμείς που αποκλείουμε ενα σωρό τροφές από τη διατροφή μας και γι αυτο δε θα μάθουμε να τρώμε ποτέ σωστά.Ο υδατάνθρακας για παράδειγμα δεν παχαίνει ποτέ από μόνος του.
Παιδια εγω ευγνωμωνω τη ΡΙΑ που ανοιξε το τοπικ.
Και εγω στην αρχη δεν ειχα δωσει σημασια στο θεμα αλλα τωρα που το κανω ειμαι πολυ ευχαριστημενη.
Μακαρι να το εκανε ολο το φορουμ ειναι τοσο καλο...
1 κομματι κεικ βρωμη με μηλο , 1 ποτηρι γαλα
Μεριδα φακες , 1 φρυγανια ολικης , 1 φετα τυρι, ντοματοσαλατα
αγελαδιτσα 2% , μπανανα , 5 αμυγδαλα
Ντακος με 2 φετες νουνου 11%
Σημερα:Κουακερ με ξηρους καρπους κ φρουτα
Αργοτερα:Ακτινιδιο με 2,3 φουντουκια
ΜΕΣΗΜΕΡΙ θα σας πω ενα λαθος που εκανα στην αναλογια κ εχει ενδιαφερον
Κανονικα η αναλογια ειναι 1πρωτεινη 1αμυλο ολικης 1σαλατα.Εγω ειχα φτιαξει φακορυζο κ ξεχασα οτι η φακη ειχε το ρυζι μεσα κ επειδη εφαγα κ ψωμι χαλασα την αναλογια αμυλου κ μετα πειναγα χα χα
Γιαυτο η σεροτονινη δεν πρεπει να ειναι ουτε λιγωτερη ουτε περισσοτερη.
Το βραδι μια τριαδα σταθερα δλδ.ενα γιαουρτι με ξηρο καρπο κ φρουτα
να κάνω μια ερωτησούλα? Συγνώμη αν είναι χαζή αλλά τώρα μαθαίνω.
Εφαρμοσα και χτες τις τριαδες και για μία ακόμα φορά θα πω ότι ειδικά με το μεσημεριανό αισθάνομαι πλήρης και πεινάω ξανά μετα απο αρκετή ώρα ενω αλλες φορές πείναγα μεσα σε ενα μισάωρο.
Το βραδυ ομως έφαγα τοστ πολύσπορο με τυρί και γαλοπούλα και μερικά αμύγδαλα ψητά. Το λάθος μου είναι ότι δεν έφαγα κάτι σε φρούτο ή σαλατικό αλλά βασικά ο συνδυασμός τυριού και γαλοπούλας θεωρείται σωστός;
καταρχην , βασικη αρχη ειναι :τρωμε πριν πεινασουμε , πινουμε πριν διψασουμε.Quote:
Originally posted by mariafc
Το βραδυ ομως έφαγα τοστ πολύσπορο με τυρί και γαλοπούλα και μερικά αμύγδαλα ψητά. Το λάθος μου είναι ότι δεν έφαγα κάτι σε φρούτο ή σαλατικό αλλά βασικά ο συνδυασμός τυριού και γαλοπούλας θεωρείται σωστός;
Τρωμε καθε 2.5-3 ωρες για να κραταμε τις τιμες του ζαχαρου σταθερες
και για να μην εχουμε λιγουρες που οδηγουν σε υπερφαγικα..
Οσο για το βραδινο σου , ο σωστο συνδυασμος θα ηταν τοστ πολυσπορο
με τυρι , γαλοπουλα και μια μεγαλη σαλατα με ωμο ελαιολαδο.
Ο συνδυασμος τυριου -γαλοπουλαας ειναι μια χαρα καθως ειναι πρωτεινη και τα 2;)
α δηλαδή δεν πειράζει που έφαγα δύο πρωτεινες μαζί? Το θέμα είναι οι ποσότητες?
Προσωπική άποψη το τόστ να το τρώς με τυρί κ ντομάτα... 2 πρωτεινες μαζι να τις αποφευγεις
Βασικα θεμα ειναι οι συνδυασμοι και επειτα οι ποσοτητες.Ρια αυτο δε το ξερα.Θα το δοκιμασω ή μονο τυρι ή μονο γαλοπουλα
ευχαριστώ ρία μου για τη διευκρίνιση. Και εγώ έτσι είχα καταλάβει αλλά ήθελα να το επιβεβαιώσω. Ακόμα μια μέρα που εφάρμοσα το πρόγραμμα και εχω να ξαναπώ πως συνεχίζω να αισθάνομαι απίστευτη πληρότητα με το μεσημεριανό γεύμα.
Ας γραψω εδώ τι έφαγα μέχρι τώρα
Πρωινό
Γάλα με δημητριακά και ακτινίδιο
Ενδιάμεσα έτρεχα σε εξωτερικές δουλειές και δεν έφαγα
Μεσημεριανό: Βοδινό με ρυζάκι και βραστά λαχανικά
Απόγευμα: 1 φέτα τυρί του τοστ και μερικά αμύγδαλα
Το βράδυ δεν ξέρω ακόμα θα δείξει. Θα πάω πάντως να αγοράσω και στάρι σήμερα. Lessing για πες φίλη καμιά ιδέα. Με τι πρωτεϊνη να το συνδυάσω?
(απαντώ εγω , γιατι η lessing είναι σε meating :P το στάρι το πρότεινε ο space σαν σνακ.. δηλαδη υδατανθρακα με φρούτο κ ξηρούς καρπούς με λίγη ζάχαρη.. σαν ιδανικό απογευματινό σνακ...
Τώρα εαν το θες να το εντάξεις σε βασικό γευμα...
Υλικά (4 άτομα):
?1 κοτόπουλο
?μισό κιλό στάρι
?3 κρεμμύδια μέτρια
?αλάτι - πιπέρι
?βούτυρο μινέρβα (ε, καλα βάλε λάδι καλύτερα :) )
?κόκκινο πιπέρι
Εκτέλεση:
?Βάζουμε το στάρι στο νερό να μουλιάσει από το προηγούμενο βράδυ και θα το βράσουμε το επόμενο πρωί.
?Βράζουμε ολόκληρο το κοτόπουλο. Αφού βράσει, το ξεκοκκαλίζουμε και το κόβουμε σε μικρά κομμάτια.
?Βράζουμε το στάρι ρίχνοντας αλάτι και πιπέρι. Όταν βράσει αρκετά και έχει αρχίσει να λιώνει, προσθέτουμε τα κρεμμύδια τριμμένα.
?Ρίχνουμε και τα κομμάτια κοτόπουλου στην ίδια κατσαρόλα με το στάρι. Ανακατεύουμε πάρα πολύ καλά και για αρκετή ώρα. ʼμα πιει το νερό του, ρίχνουμε και το νερό στο οποίο βράσαμε το κοτόπουλο και συνεχίζουμε το ανακάτεμα για να μην κολλήσει το στάρι.
?Όταν είναι έτοιμο το βγάζουμε από τη φωτιά.
Για το σερβίρισμα, ζεσταίνουμε σε ένα τηγάνι 1 κουταλιά βούτυρο (για κάθε πιάτο) και το ρίχνουμε επάνω στο φαγητό. Πασπαλίζουμε με κόκκινο πιπέρι.