Quote:
Originally posted by Eli
Δεύτερον έχουμε τον ψυχολογικό - εγκεφαλικό εθισμό, εδώ είναι που όλοι μας τα βρίσκουμε σκούρα!
Όλοι οι καπνιστές έχουμε νιώσει την απίστευτη εγκεφαλική εφορία που μας φέρνουν οι πρώτες 3-4 τζούρες του τσιγάρου. Μία γλυκιά ζαλάδα, μία χαλάρωση και ένα αίσθημα ηρεμίας. Για λίγο το άγχος μειώνεται, ο εγκέφαλος μας χαλαρώνει και αυτή η στιγμή χαλάρωσης και ευφορίας έχει συνδεθεί με τα πιο ευχάριστα πράγματα π.χ. καφέ με αγαπημένα πρόσωπα, πρωινός καφές - ξεκίνημα της ημέρας μας, μετά το φαγητό, με το ποτάκι μας και καλή παρέα, διάλειμμα από τις δουλειές μας, φαγητό και κρασάκι/ουζάκι με παρέα. Γενικώς το έχουμε συνδέσει με ευχάριστες κοινωνικές δραστηριότητες και με τα διαλείμματα ξεκούρασης και χαλάρωσης. Η συνδέσεις αυτές στον εγκέφαλο μου είναι πολύ ισχυρές και τώρα πλέον που ξέρω πως λειτουργούν τις αναγνωρίζω και μπορώ να τις απομονώσω. Το κακό είναι ότι οι συνδέσεις αυτές είναι πολύ ισχυρές και δύσκολες για να τις σπάσω γιατί έχουν δημιουργηθεί και έχουν παγιωθεί τόσο συναισθηματικά όσο και σωματικά- βιοχημικά.
Αλλά και με τις δυσάρεστες Έλη μου .
Quote:
Originally posted by Eli
Με τον καιρό, όσο το παλεύω, θέλω να πιστεύω ότι θα μου γίνεται πιο εύκολο. Αρκεί να συνεχίζω να προσπαθώ...
Έτσι θέλω να πιστεύω κι εγώ .