Originally Posted by
Eagle guy
GoldenM έγραψες "Ο Maslow κατατάσει της ανάγκες του ανθρώπου και τις ταξινομεί με βάση μια πυραμίδα. Στη βάση της πυραμίδας είναι οι θεμελιώδεις ανάγκες επιβίωσης. Όσο ο άνθρωπος καλύπτει τις βασικές του ανάγκες τόσο αυξάνονται οι ανάγκες για υψηλότερα ιδεώδη". Όντως, αλλά ο Maslow βάζει πρώτα την ανάγκη για τροφή, νερό, στέγη κλπ και ΜΕΤΑ το σεξ. Άρα το σεξ δεν ανήκει στις βασικές ανάγκες (προφανώς αφού πολλοί ζουν χωρίς αυτό).
Εγώ δε λέω πράγματα που δεν εφαρμόζω. Δηλαδή δε σας λέω να καταπιέζεστε (όπως το θεωρείτε) σεξουαλικά ενώ εγώ δεν το κάνω. Να ξέρετε πως εγώ ήμουν μέγας αυνάνας και τσοντάκιας παλιότερα. Τώρα κατάλαβα ότι όλα αυτά δεν έχουν το παραμικρό νόημα και τα έχω κόψει. Και όσο περισσότερο αποχή κάνω από τον αυνανισμό τόσο λιγότερη όρεξη μου έρχεται! Άρα δεν ισχύει αυτό που λέτε, δηλαδή ότι όσο στερείσαι τόσο καταπιέζεσαι. Θα έλεγα ότι όσο στερείσαι τόσο συνηθίζεις και απαθοποιείσαι ως προς τη σεξουαλικότητα.
Και μου λέτε για Φρόυντ που ο τύπος ήταν άρρωστος και τα έριχνε όλα στο σεξ και στη στέρησή του, αλλά κάποιος έγραψε ότι δεν ισχύουν αυτά που είπα για τους κανόνες της σεξουαλικής έλξης στα ζώα (και στους ανθρώπους). Το ότι τα αρσενικά κυνηγάνε τις νεαρές και τις όμορφες και τα θηλυκά διαλέγουν τους πιο δυνατούς είναι απλή πραγματικότητα και το γιατί θα το βρείτε διαβάζοντας για εξελικτική ψυχολογία, εξελικτική θεωρία και θεωρία της σεξουαλικής επιλογής.
Τώρα, όσο για τα υψηλότερα ιδανικά και το νόημα της ζωής. Η αρχαία ελληνική φιλοσοφία έκανε λόγο ότι "ο δύσκολος δρόμος είναι ο δρόμος της αρετής" και πως δεν πρέπει να υποχωρούμε πάντα στις υλικές επιθυμίες μας (αυτό περιλαμβάνει και το σεξ). Ο Χριστιανισμός λέει οτι "ευρύχωρη η οδός της απωλείας και στενή και τεθλιμμένη η οδός της σωτηρίας". Οι Χριστιανοί μοναχοί και Άγιοι, οι Βουδιστές μοναχοί και ο ίδιος ο Βούδας, οι Ινδουιστές γκουρού, οι Σούφι (μουσουλμάνοι μυστικιστές - όποιος δεν ξέρει ας ψάξει στο ίντερνετ για αυτούς) και γενικότερα οι φιλόσοφοι και οι μεγάλοι πνευματικοί άνθρωποι συμφωνούν ότι δεν πρέπει να δίνουμε σημασία στο τι θέλει η σάρκα μας αλλά να ασκούμαστε στην εγκράτεια (στο φαι, στο σεξ κλπ) και στην ένωση με το Θεό. Ο Χριστός και η Παναγία ήταν χαζοί που δεν έκαναν σεξ? Οι μεγάλοι Σούφι ασκητές-δερβίσηδες ήταν ηλίθιοι που προσπαθούσαν να μη θυμώνουν ΟΣΟ και αν τους προκαλούσαν και που ενώ μπορούσαν να δουλέψουν ζούσαν ζητιανεύοντας για να μην καλομαθαίνουν το σώμα τους στις ανέσεις? Οι Χριστιανοί και Βουδιστές ασκητές που στερούνται ύπνου για να προσευχηθούν και εγκρατεύουν από φαι-σεξ είναι κιαυτοί κορόιδα? Και οι έξυπνοι είναι αυτοί που ψάχνουν ακριβά σπίτια-αμάξια-εστιατόρια-πολύ σεξ?
Καταλαβαίνω πως ο τρόπος που όλοι έχουμε μεγαλώσει και αυτά που προβάλλουν τα Μέσα έχουν κάνει μεγάλη πλύση εγκεφάλου, ζούμε σε καταναλωτικές κοινωνίες, αλλά προσπαθείστε να βγείτε από αυτό το μάτριξ της δήθεν καλοπέρασης όπως βγήκα (καθυστερημένα βέβαια) και εγώ!