Quote:
Originally posted by RainAndWind
John,επέτρεψέ μου να γνωρίζω για τον εαυτό μου κάποια παραπάνω πράγματα,καθώς εμένα αφορούν.Αυτό που έγραψε ο Petran ας πούμε,την επίσκεψη στο χώρο του τραύματος,δηλαδή στο σημείο που έγινε ο βιασμός,ξέρεις μήπως ότι την έκανα;Mετά από τρία χρόνια.Μέχρι τότε δεν το σκεφτόμουν καν να πάω,το γεγονός ήταν πολύ ισχυρό ακόμη μέσα μου.Ο άνθρωπος έχει εξαιρετικές δυνάμεις,αρκεί να αφεθεί από το περιβάλλον-και τις συνθήκες του-και να θελήσει,να έχει αποφασίσει να τις χρησιμοποιήσει.
Τι δημιούργησε σε μένα ο βιασμός,ποια ήταν τα συναισθήματά μου,ιδιαίτερα το πρώτο διάστημα,που ο πόνος ήταν νωπός;Πολλά.Όμως έχουν περάσει αρκετά χρόνια από τότε,το κομμάτι αυτό το διαχειρίστηκα.Λογικό είναι εφόσον θεωρώ πως το διαχειρίστηκα,να μην αναζητάω αυτό όταν πάω στον ψυχολόγο μου,αλλά άλλα θέματα που εγώ κρίνω πως έχουν προτεραιότητα στη ζωή μου.
Τώρα,αυτό το να μου λέει ο άλλος ποια θέματα με απασχολούν,αναλύοντάς τα,το βλέπω λίγο \"σκέφτομαι στη δική σου θέση\",ενώ επιθυμώ να σκέφτομαι εγώ στη δική μου θέση και να θέτω εγώ τις προτεραιότητές μου.Προτεραιότητά μου είναι όχι ότι έχω διαχειριστεί ήδη,αλλά ότι δεν έχω διαχειριστεί,και αυτό κάνω.
Επίσης,αυτό που δεν κάνω,είναι να βυθίζομαι μέσα σε μία υπερανάλυσή του κάθε μου βιώματος,γιατί ξέρω πως έτσι χάνω περισσότερο,παρά κερδίζω.Δεν θέλω ας πούμε με τον ψυχολόγο που επισκέπτομαι εδώ και λίγο καιρό να κάτσω να θρηνώ,θέλω να δράσω και να καλυτερέψω τη ζωή μου.Πιστεύω πως παίζει ρόλο και η επιθυμία του κάθε ατόμου,η ανάγκη του,οι δικές του ξέχωρες προτεραιότητες.
Rain, νομίζω πως νιώθω όσα λες και τα βρίσκω πέρα για πέρα αιτιολογημένα και αληθινά αλλά θα σταθώ σε αυτό στο οποίο θα ήθελα να πω κάτι.
Για να προχωρήσουμε, για να μην χάνουμε χρόνο με κάτι που έγινε και είναι πια δεδομένο και για να προχωρήσουμε, ο θρήνος είναι ένα απαραίτητο στάδιο.
Τώρα,αυτό που με ρώτησες,αν γνωρίζω πως υπάρχουν γυναίκες που δεν μπορούν να μπουν να κάνουν μπάνιο,τι σχέση έχει ακριβώς με μένα,τι εννοείς,γιατί δεν κατάλαβα.Οι γυναίκες που αντιμετωπίζουν αυτό το θέμα,θα πρέπει να ασχοληθούν με το να το επιλύσουν.Αυτό,δεν βλέπω τι άλλο θα μπορούσα να προσθέσω.