Εμμανουέλα, επέτρεψέ μου μια αδιάκριτη ερώτηση: Οικογένεια υπάρχει;
Printable View
έχεις σκεφτεί ότι όλη αυτή η μοναξιά που αισθάνεσαι, και ως εκ τούτου η εμμονή σου να έχεις σχέση μπορεί να εδράζεται σε αυτό;
ανεπαρκές οικογενειακό περιβάλλον..έχεις σκεφτεί ότι μπορεί να έχεις μπει σε έναν αγώνα δρόμου, ασυνείδητα ενδεχομένως, προκειμένου να αποδείξεις ότι είσαι άξια να αγαπηθείς;
Νιώθεις ότι αγαπιέσαι από τους γονείς σου;
Μήπως ψάχνεις έναν άντρα που ουσιαστικά θα σου έδινε την αποδοχή που ενδεχομένως νιώθεις ότι δεν έχεις πάρει από τον πατέρα σου;
αυτά μου έρχονται πρόχειρα...
Και φίλο να είχες...θα σου έλυνε επιφανειακά μόνο τη μοναξιά.
Ειδικός δεν είμαι, αλλά νιώθω ότι πρέπει να ψάξεις αλλού τις αιτίες τα προβλήματά σου .
Μην παρασύρεσαι από την άποψη των πολλών ότι όλα λύνονται αν βρεις σχέση..απεναντίας, τα πάντα διογκώνονται όταν δεν τα έχεις λύσει και κάνεις σχέση.
βασικά από χρόνια τσακωνόντουσαν με τον πατέρα μου και είχε ξαναφύγει από το σπίτι παλαιότερα αλλά μετά τα βρήκαν. Όμως τώρα έχουν χωρίσει οριστικά.
Αλλά και πάλι δεν είναι αυτό το θέμα και οι δύο γονείς μου να ήταν στο σπίτι το ίδιο θα έκανε. Με τι μάνα μ τι το καινούργιο δλδ θα πούμε κάθε μέρα; το ίδιο και με τον πατέρα μου.
Άλλο η σχέση και άλλο η παρέα με τους γονείς σου.
και έχω μια χαρά σχέση με τους γονείς μου.
και προτού χωρίσουν πάλι μόνη μου ήμουν καμία διαφορά
Άραξε, κι ο sheldon 21 είναι χωρίς να έχει κάνει ούτε μισή σχέση. Βέβαια, δε σε ενδιαφέρει τι κάνουν οι άλλοι, απλά για να μη λες ότι όλοι είναι δεσμευμένοι.
Οι στατιστικές μιλάνε για 69% χωρίς ερωτικό σύντροφο. Δεν μπορώ να καταλάβω σε ποιο περιβάλλον έπεσες εσύ με κανέναν αδέσμευτο.
Συμφωνώ, απόλυτα Βόϊντ! Το πρόβλημά της έχει γίνει εμμονή και πίσω απ' τις εμμονές κρύβονται συνήθως ανασφάλειες.
Και βέβαια, η σχέση με το άλλο φύλο δεν μπορεί να υποκαταστήσει το γονεϊκό ρόλο! Αυτό κι αν είναι παγίδα!
Όταν υπάρχει λοιπόν πρόβλημα, βλέπουμε πρώτα τις αιτίες, για να το κατανοήσουμε και ταυτόχρονα δουλεύουμε για να το
αντιμετωπίσουμε με συνεχείς επαναλήψεις! Έτσι, μαθαίνουμε σε νέους τρόπους συμπεριφοράς, ώστε να γίνουμε πιο αποτελεσματικοί
και να καταφέρουμε να δώσουμε λύσεις, που θα καλύπτουν σωστά τις ανάγκες μας. Τώρα, ουσιαστικά κι εμμένοντας στο πρόβλημα
στρέφεσαι εναντίον του εαυτού σου! Μ' άλλα λόγια δεν αγαπάς εσένα! Όμως, αν εσύ δεν αγαπάς τον εαυτό σου, είναι δύσκολο και
ν' αγαπήσεις και ν' αγαπηθείς! Μην αναφερθείς ξανά στο παρελθόν, ότι δηλ. τα πράγματα τότε ήταν καλύτερα κ.λπ., γιατί ήδη σου εξήγησα
πάνω σ' αυτό.. και μετά το παρόν είναι αποτέλεσμα όσων προηγήθηκαν.. κι οι συμπεριφορές των άλλων είναι ανάλογες των δικών μας..
ναι αλλά και πάλι δεν μ λες τη λύση...εσύ γτ είχες σχέσεις από τα 16 και εγώ είμαι 20 και δεν μπορώ να έχω.
Μια χαρά είναι η εμφάνιση μου και η συμπεριφορά μου. Πες μ τι να κάνω. Με αυτά που λες θα κάνω σχέση σε καμιά 10αρια χρόνια εγώ θέλω τώρα. Αν δεν κάνω σχέση μέσα στο επόμενο χρονικό διάστημα δεν θα αντέξω άλλο. Εσύ δεν μπορείς να με καταλάβεις γτ δεν είχες ποττέ τέτοιο πρόβλημα. Άσε τις θεωρητικούς και τις πιθανότητες αυτά τα ξέρω και εγώ.
Πώς θα κάνω σχέση θέλω να μ πεις.
Στη φάση που είσαι, σου εξηγώ, ότι το πρόβλημα δεν είναι πως θα κάνεις σχέση με άλλον, αλλά πως θα κάνεις σχέση με σένα. Χρειάζεσαι δηλ. τη βοήθεια του ειδικού πρώτα.
Κι εγώ π.χ. μπορεί να θέλω να πάω τώρα ταξίδι στο εξωτερικό, αλλά είμαι με σπασμένο πόδι και στο κρεβάτι. Αν δεν σηκωθώ και δεν γίνω καλά, πώς θα ταξιδέψω; Είναι απλό!
Σου εξηγω πως το τόσα χρόνια και π δεν ήθελα σχέση πάλι δεν είχα...δεν είναι αυτο το πρόβλημα.
Και αν κατάλαβα καλά εννοείς ότι έχω πρόβλημα ψυχολογικό και δεν κάνω σχέση....ενώ εγώ σ λέω ότι δεν είναι ότι με πλησιάζουν και ότι εχω τα ψυχολογικα μ και δεν τα βρίσκουμε ή τσακωνόμαστε ή ότι άλλο. Σου εξηγώ ότι δεν υπάρχει κανένας αδέσμευτος...μετά ποιος θα με πλησιάσει; είναι τόσο δύσκολο να το καταλάβει πώς ακόμα και ψυχολογικά να ήμουν τέλεια δεν υπάρχει κανένας για να με πλησιάσει....άρα σχέση εγώ πότε θα κάνω; όταν πεθάνω;
Σε καθε ελληνα αντιστοιχουν 4 γυναικες στατιστικα,οποτε πολλες μενουν απογοητευμενες.
και τους γκει που τους βάζεις; μετά θα κάνω εγώ σχέση. τους εχουν προλάβει οι καπάτσες...και αμα τους το πεις κιόλας θα σου πουν αυτός με κυνήγησε....μην υποτιμούνε την νοημοσύνη μας τουλάχιστον.
και αυτό το λέω επειδή ειλικρινά δεν μπορώ να δώσω άλλη εξήγηση στο πώς γίνεται όλες στον περίγυρο μ να έχουν σχέση και εγώ όχι. Και ύστερα από παρατήρηση τ περίγυρου μ αυτό κατάλαβα και αυτό είδαν τα μάτια μου. Τους κάνουν κουνήματα και τα λοιπα και μετά λένε ότι δήθεν τις κυνηγάνε...αυτά να τα πουν αλλού
Μόνο που αυτό που χρειάζεται να σε προβληματίσει, είναι ότι χρησιμοποιείς κάτι περίεργες λέξεις για 20χρονο, όπως "λύσσαξε απ' το κακό της" "με ζηλεύουν" "με κοιτάνε με μισό μάτι" κ.λπ..
Μετά όταν θες κάτι πάρα πολύ έχεις και τη δύναμη να κάνεις το θέλω σου πραγματικότητα. Αν αυτό δεν γίνεται, είναι γιατί προσπαθείς να πείσεις τον εαυτό σου,
ότι αυτό είναι που θέλεις μόνο πραγματικά ενώ σίγουρα δεν είναι μόνο αυτό. Κι αν δεν αντέχεις μέχρι να έχεις αυτό που θέλεις, χρειάζεται πρώτα κάτι να κάνεις για ν' αντέχεις,
γιατί τότε λειτουργείς μόνο με το συναίσθημα κι όχι με τη λογική και πάντα εννοώ γι' αυτό την βοήθεια ειδικού. Δεν είναι λύση το να λες, επειδή δεν έχεις κάνει σχέση,
για διάφορους λόγους.. θα αυτοκτονήσω, θα χαπακωθώ κ.λπ.
εγώ σ ειπα χίλιες φορές πως έχω κανονίσει να πάω σε ειδικό και περιμένω τηλ για το επόμενο ραντεβου....πόσες φορές να το πω πια.
εγώ θα πάω αλλά το πρόβλημα παραμένει...εγώ θέλω σχέση και δεν έχω. Ποια είναι η λύση για αυτό;
μα δεν έχω κάποιο άλλο πρόβλημα αυτό σ εξηγώ....το προβλημα μ είναι η μοναξιά...εγω στο γιατρο θα παω η μοναξια θα μεινει όμως.
Σχέση πως θα κάνω θέλω να μ πεις... άστα τα άλλα τα άλλα θα μ τα πουν και στο κέντρα άτομα που ξέρουν γτ θα με εχουν δει απο κοντα και θα εχουν γνωσεις.
Εγώ το θέμα της σχέσης πως θα το λύσω; δεν φταιει ότι έχω προβλημα εγω....και προβλημα να μην είχα ακομα και αν έχω σχέση παλι δεν θα είχα αφου είναι όλοι δεσμευμένοι.
Αυτο θέλω να μ πείτε...πώς θα κάνω σχέση;
Οι στατιστικές αναφέρονται στις νεαρές ελληνίδες και, εφόσον υπάρχει 1:1 αντιστοιχία με τους άντρες, περιλαμβάνουν όλο τον πληθυσμό σε γόνιμη ηλικία. Και μιλάμε για κάθε είδους σχέση, μόνιμη ή περιστασιακή.
Εγώ προτείνω να πας σε κανένα μπαρ μόνη σου. Δεν υπάρχει περίπτωση να μη γνωρίσεις έστω και ένα παιδί. Τελικά, επιβεβαιώνομαι ότι οι γυναίκες που δεν κάνουν σχέση, είναι επειδή δε θέλουν. Εδώ τόσες λύσεις σού προτείναμε και εσύ τις απέρριψες όλες.
που τις είδες τις λύσεις;
λύση για εσένα είναι να πάω σε ένα μπαρ και να το παίζω κάτι που δεν είμαι σε ένα χώρο που δεν μ ταιριαζει και θα φαίνομαι γελοια; εκεί και αν δεν θα με πλησιάσει κανεις...και δεν νομίζω πως θα μου αρέσουν και εμένα οι τύποι π συχνάζουν στα μπαρ...άσχετα π εγω θελω σοβαρη σχεση.
ποια αλλη λυση μ προτείνεις;
εγώ πώς θα βρω κάποιον για να κάνω σχέση; εσείς όλες τι κάνετε και βρίσκετε; και εγώ χαλαρή ήμουν τόσα χρόνια και δεν βρήκα....
τώρα τι να κάνω για να βρω;
βρε εμμανουελα γιατι δε την πεφτεις εσυ σε καποιον;;;;
το πολυ πολυ να φας χυλοπιτα
σιγα το πραμα
Με στεναχωρεί το γεγονός οτι δεν έχω σχέση
Πεμ, 22/03/2012 - 19:55
Καλησπέρα σας, είμαι 19 χρονων. Είναι η πρώτη φορά που θα μιλήσω για το πρόβλημα μου σε εναν ειδικό και είμαι αγχωμένη..
Τον τελευταίο καιρό δεν είμαι καθόλου καλά... έχουν πέσει πολλά προβλήματα και δεν ξέρω πως να τα διαχειριστω ολα... κλαίω συχνά και στεναχωριέμαι εύκολα,
δεν έχω καθόλου αυτοπεποίθηση και με έχουν πιάσει οι ανασφάλειες μου... Κύριο πρόβλημα μου είναι οτι είμαι 19 και δεν εχω κάνει ποτέ σχέση.. είναι φυσιολογικό αυτό;;
Σε όλους τους υπόλοιπους τομείς της ζωής μου είμαι καλά δηλαδή παρέες έχω, στην σχολή μου πάω σχετικά καλά και προσπαθώ αλλά σε ότι αφορά
το θέμα σχέσεις ειμαι πολύ απογοτευμένη και δεν ελπίζω σε τίποτα... είναι σαν να έχω αποδεχθεί ότι θα μείνω μόνη... Δεν αντέχω αυτή την κατάσταση...
και στο παρελθον είχα αυτές τις "κρίσεις μοναξιας" όπως τις αποκαλώ αλλά πάντα μετά απο ένα διάστημα τις ξεπέρναγα... Αυτη τη φορά... δεν μπορω να ξεχαστώ..
Ολοι οσοι με βλέπουν μου λένε ότι δεν φαίνομαι καθόλου καλά... και αυτό με κάνει να νιώθω ακομα χειρότερα..
Ξέρω οτι το πρόβλημα μου δεν είναι πολυ σημαντικό..αλλά θα το εκτιμούσα πολύ αν μπορούσατε να μου απαντήσετε. Ευχαριστώ πολύ.
ΑΠΑΝΤΗΣΗ:
κοιτα για μενα πρέπει να δυναμώσεις τον εαυτό σου και να μάθεις να περνάς καλά και να είσαι ευτυχισμένος/η ακόμα και αν δεν έχεις μια σχέση..
αν δεν τα βρεις με τον εαυτό σου και σχέση να κάνεις μετά από λίγο καιρό, θα νιώθεις πάλι κενός/η...
και εκτος αυτού δεν είσαι και μεγάλος/η...! και εξάλλου πρέπει να θυμόμαστε πάντα πως αυτά δεν έχουν ηληκίες... όλα θα έρθουν την ώρα που είναι κατάλληλη για σενα.....
πολλές φορές οι άνθρωποι μπαίνουμε στο τρυπάκι να κοιτάμε τι κάνουν οι γύρω μας και να επηρεαζόμαστε από τις επιλογές των άλλων....
μάθε να ακούς τον εαυτό σου και μην κοιτάς τι κάνουν οι γύρω σου, αν έχουν για παράδειγμα σχέση ή όχι....
το πότε θα είναι κανείς έτοιμος να προχωρήσει είναι πολύ σχετικό....
ξέρεις οι άνθρωποι έχουμε ένα αόρατο ταμπελάκι ,το οποίο το κουβαλάμε και είναι σαν να δείχνουμε στους γυρω μας τι ειδους άνθρωπος είμαστε...
αν λοιπόν, έχουμε ένα σωρό ανασφάλειες τότε αυτό <περνάει> στους άλλους και δημιουργεί μια άσχημη αύρα... εκπέμπουμε μια μιζέρια και μια αρνητικότητα....
εσύ για παράδειγμα εκπέμπεις στους άλλους: "εγώ ο κακόμοιρος/α δεν έχω κάνει σχέση και ντρέπομαι γι`αυτό και είναι πολύ κακό" και και χίλια δυο άλλα αρνητικά....
άρχισε να αγαπάς τον εαυτό σου γι`αυτό που είναι και για τις επιλογές που έχει κάνει ως τώρα και άρχισε να έχεις αυτοπεποίθηση...
δεν είναι το τέλος του κόσμου που δεν είχες σχέση ως τώρα... 19 είσαι,πολύ μικρός/η,δεν είσαι 40....! όλη η ζωή και οι ευκαιρίες μπροστά σου...
όσα περισσότερα κόμπλεξ έχεις σε αυτά τα θέματα, τόσο πιο πολύ αργείς να κάνεις κάτι...
αγάπησε τον εαυτό σου ως έχει..
http://www.mpes.uoa.gr/node/4471
YΓ. ό,τι σε μπολτ είναι η αιτία και το κυρίως πρόβλημα της μοναξιάς, δεν είναι η μοναξιά το πρόβλημα, η μοναξιά είναι το αποτέλεσμα του προβλήματος!
Γι' αυτό και δεν μπορείς να δεις μόνη σου λύση, σε όσα ειπώθηκαν.., γιατί αυτό είναι το ζητούμενο, και βέβαια γι' αυτό και απορρίπτεις και κάθε τοποθέτηση μέλους!
Κι αν η μοναξιά σου είσαι τόσο σίγουρη ότι θα παρεμείνει για πάντα, τότε γιατί θα πας σε κέντρο.. και τη στιγμή που λες ότι δεν έχεις πρόβλημα;
Τί το χρειάζεσαι το κέντρο.. αφού όλοι οι άντρες είναι δεσμευμένοι, κάτι που σημαίνει ότι εσύ δεν θα βρίσκεις για να κάνεις ποτέ σχέση;
Και προς τι οι τελευταίες σου ερωτήσεις "πώς θα βρεις τον άλλον;.. τί κάναμε εμείς γι' αυτό;.. και τί θα κάνεις εσύ για να βρεις;" αφού αυτός ο άλλος τελικά δεν υπάρχει για σένα;
μα πάω στο κέντρο μπας και μου δώσουν φάρμακα και ηρεμήσω ή για να μιλάω με κάποιον που μπορεί να με ηρεμεί έστω για λίγο...ξέρω ότι δεν είναι αυτό η λύση. Και άδικα έβαλες το ποστ γτ το έχω διαβάσει στο παρελθόν και όπως έχουμε συζητήσει χίλιες φορές εδώ μέσα εγώ προσωπικά δεν κοιτάω και δεν με νοιάζει τι κάνουν οι άλλοι όπως και άλλα που λέει δεν ισχύουν στην περίπτωση μου. Και άμα ήταν μία απάντηση ενός ειδικού να αντιστοιχούσε σε όλους τότε θα ήταν πολύ απλά τα πράγματα και δεν θ χρειάζοντουσαν οι ειδικοί, ψυχολόγοι , ψυχίατροι. Αυτό που κάνεις είναι να υπεραπλουστεύγεις και να γενικεύεις το πρόβλημα μου. Προσωπικά το θεωρώ σαχλαμάρα αυτό.
Και ναι αυτός ο άλλος δεν υπάρχει...δεν υπάρχει πώς θα τον βρω είναι το θέμα;
και δεν υπάρχει κανένας ειδικός που να έχει copy paste απάντηση για όλους ούτε που θα έλεγε ποτέ σε κάποιον μα αν είναι δυνατόν έχεις σοβαρό πρόβλημα.
Και 50 χρονών να πάω και να πω ότι είμαι μόνη μια ζωή ο ειδικός για να μην με κάνει να αισθανθώ άσχημα θα μου πει ότι όλα είναι μια χαρά και πως θα πρέπει να είμαι ευχαριστημένη γτ ήταν επιλογή μου...έλεος δλδ.
Και μαρκελα δεν θέλω και δεν έχω την όρεξη να μ κάνεις καμία διάγνωση σ είπα πως θα πάω σε κέντρο γτ επιμένεις;
εσύ μια χαρά ήσουν στη ζωούλα σου, είχες σχέση από τα 16 κ μπαίνεις και μου ποστάρεις τυποποιημένες απαντήσεις π μόνο καλύτερα δεν θα με κάνουν να αισθανθώ
και εγώ ξέρω να έχω σχέση από τα 16 και να λέω σε όσους δεν έχουν και είναι μεγαλύτεροι πως είναι μια χαρά.
Ε τοτε γτ εσύ έκανες σχέση από τα 16 και όχι στα 25;....αφού εσύ το θεωρείς μια χαρά...και εγώ έξω από το χορό πολλά τραγούδια λέω :(