Originally posted by rain
Quote:
Originally posted by Μαντάμ σου σου
Rain μου , νομίζω οτι δεν υπάρχει μία εξήγηση για όλους εμάς που έχουμε ροπή προς το φαγητό , κάθε περίπτωση είναι διαφορετική. Αλλά γενικώς πιστεύω οτι απλά έχουνε μπει σε ένα φαύλο κύκλο με δίαιτες και γιο γιο κτλ και έχουμε χάσει λίγο τον προσανατολισμό μας. Τώρα γιατί ο καθένας σε πρώτη φάση πήρε κιλά , ε άνθρωποι είμαστε συμβαίνει. Θα συμφωνήσω με μπατερφλαι όλοι οι άνθρωποι έχουν αδυναμίες κ όλοι προσπαθούν κάτι να ξεπεράσουν. Πιστεύω οτι η λύση δεν είναι να αυτοτιμωρούμαστε κ να πιέζουμε τον εαυτό μας στα άκρα αλλά σιγά σιγά κ ένα ένα βηματάκι τι φορά να προσπαθούμε να βελτιωνόμαστε χωρίς να κάνουμε φόκους μόνο στα κιλά.
Συμφωνώ Μαντάμ σου σου μου με όλα αυτά, αλλά ξέρεις τι; Ζούμε στην εποχή που οι άνθρωποι και ειδικά οι γυναίκες (στην περίπτωση των παραπάνω κιλών) δεν έχουν "αξία" αν δεν είναι μορφωμένοι, αν έχουν παραπάνω κιλά, αν είναι "άσχημοι", αν είναι άστεγοι κτλ, ακόμα και αν αυτοί έχουν πλούσιο εσωτερικό κόσμο ή έτυχαν 1000 στραβά και δεν κατάφεραν να "καταξιωθούν".
Στην περίπτωσή μας, που έχουμε αυτά τα παραπάνω κιλά αν όλοι σου λένε πάχυνες ή σε κοιτάνε στην κοιλιά ή σε ρωτάνε αν είσαι έγκυος ή αν κάποιοι άντρες σε απορρίπτουν με τη μία, τι μπορείς να κάνεις; Αν σε πάρει από κάτω πάει τέλειωσε....Εμένα αυτό μου έχει συμβεί όπως φαντάζομαι και στην Ελένη και σε άλλους εδώ στο φόρουμ, ίσως γιατί δεν είναι το μόνο πρόβλημά μας το φαί, αλλά άντε να αντιμετωπίσεις εκτός όλων των άλλων προβλημάτων που έχεις, τον ρατσισμό του περίγυρου λες και είμαστε ένα κομμάτι κρέας και όχι άνθρωποι με καρδιά και μυαλό. Τα γράφω όλα αυτά μπας και τα διαβάζουν κάποιοι και ευαισθητοποιηθούν που το μόνο που ξέρουν να κάνουν είναι να λένε "χοντρέ", "χοντρή", "κοίτα πως έγινες", "δεν μου αρέσεις εμφανισιακά" και πολλά άλλα τέτοια. Μπορεί όλα αυτά να φαίνονται αστεία σε κάποιους, αλλά ο ρατσισμός και το bullying έχουν φτάσει ανθρώπους από την κατάθλιψη έως και την αυτοκτονία, και δεν είναι ωραίο. Τα λέω και για να τα σκέφτομαι σε περίπτωση που οι άλλοι δεν θέλουν να αλλάξουν να αλλάξουμε εμείς και στάση απέναντί τους και τρόπο διατροφής έχοντας κίνητρο να χάσουμε τα κιλά ώστε να κλείσουν κάποια στόματα.