Originally Posted by
Marilou
Γιάννη αυτό που έμαθα πλέον είναι ότι ο καθένας κοιτάει μόνο τον ευατο του...
Ειδικά όταν βρίσκεται σε αυτο το τούνελ τις κατάθλιψης δεν έχει την δυνατότητα να τον νοιάζουν τα προβλήματα που μπορεί να έχει ο άλλος.
Το μόνο που τον ενδιαφέρει είναι να είναι εκείνος καλά χωρίς να νοιάζεται για αν οι άλλοι εκαναν τα πάντα για να τον βοηθήσουν..
Αν ξενυχτουσαν μαζί του ,αν θυσίαζαν πράγματα και υπερέβαλαν ευατο για να μπορέσουν να τον κάνουν να νιώσει καλά και ότι αξίζει κάποιος να ασχοληθεί μαζί τους...
Αν ήταν δίπλα του κάθε φορά που του το ζητούσε ότι ώρα και να ήταν ,όπως και να ήταν ο άλλος ....
Δυστυχώς αυτά τα άτομα δεν μπορούν να νιώσουν στο ελάχιστο τι σημαίνει αγάπη και δοτικότητα ...όχι γιατί δεν μπορούν ,αλλά γιατί δεν τους αφηνει αυτή η καταραμένη ασθένεια ...
Είναι ο μόνος λόγος πλέον που δεν μπορω να κρατήσω καμία κακία σε κανέναν που ξέρω ότι είναι μέσα σε αυτό ..
Δεν μπορώ πλέον να τον κατηγορήσω και ας πάτησε πάνω μου θέλοντας να ικανοποιήσει το εγώ του ..
Μπορώ πλέον να τον καταλάβω γιατί πέρασα και εγώ ένα φεγγάρι από αυτό.
Με ένοιαζε μόνο εγώ να είμαι καλά και δεν με ενδιέφερε τι γίνεται γύρω μου ..
Αυτόν ,αυτούς τους ανθρώπους μπορώ άνετα να τους συγχωρησω αρκεί όμως να μου δείξουν και αυτοί ότι όλα αυτά έγιναν για να είναι εκείνοι καλά και όχι ότι νοιαζόταν για εμένα ,για εμάς .....
Την αλήθεια δηλαδή...
Να παραδεχτουν ότι όντως δεν μπόρεσαν να βγουν από όλο αυτό και ότι δεν τους άρεσε να βοηθάνε κόσμο απλά τους άρεσε να βρίσκουν κόσμο να τους αποδέχεται.
Γιατί αν θες να βοηθήσεις κόσμο πρέπει να είσαι σε θέση να μπορείς να δώσεις αγάπη ...πολύ αγάπη ..
Να μπορείς να ανοίξεις τα χέρια σου και να αγκαλιάσεις ..όχι να φοβάσαι την αγκαλιά ...
Όταν με ένα άνθρωπο βγάζεις τα εσωψυχα σου έχεις το θάρρος και κλαις και ξέρεις ότι όταν κλαις εσύ κλαιει και αυτός που είναι διπλα σου γιατί πονάει η ψυχή του που σε νιώθει έτσι,δεν του πετάς ότι μισος κουβαλάς γιατί πολύ απλά συνεχίζεις να μην θες να παραδεχτείς ότι είσαι εγωιστής...ότι έκανες λάθη ....
Δεν του βγάζεις μίσος και κακία και μάλιστα να ρίχνεις ευθύνες που σου αναλογούν επάνω του...
Εκεί δεν θα ρίξω ευθύνες σε εμένα που έχω την δύναμη να δώσω και να νιώσω πράγματα σε ανθρώπους που τους θεωρώ φίλους μου και τους βάζω μέσα στο σπίτι μου στην κυριολεξία ..
Εκεί όχι ......το μόνο που θα κάνω είναι χώρο στην καρδιά μου να χωρέσει και αυτούς ...
Και ξέρω πως όταν κάποια μέρα καταφέρουν και βγουν από όλο αυτό θα καταλάβουν αν έκαναν κάπου λάθος ή όχι ..
Θα καταλάβουν πόσο εγωιστικά φέρθηκαν ....Άνθρωπος που σου έχει χαρίσει έστω και ένα δάκρυ του δεν του φέρεσαι έτσι ....
Όχι τουλάχιστον αν θες να λέγεσαι ακόμα άνθρωπος με ευαίσθητη καρδιά ...
Όλοι οι άλλοι ούτε χαζοί είμαστε ούτε αφελής...Ξέρουμε πολύ καλά να προστατευουμε τον ευατο μας..
Γιατί είναι καθαρά δική μας επιλογή να δώσουμε εκεί που θέλουμε ..
Δεν μας έβαλε κάνεις με το ζόρι ...μόνοι μας διαλέγουμε τους φίλους μας ...
Όπως είναι δική μας επιλογή για το πώς θα αντιδράσουμε ,για το αν θυμωσουμε ,αν βρίσουμε ή οτιδήποτε άλλο θέλουμε να κάνουμε προκειμένου να διώξουμε όλο αυτό από μέσα μας ..
Όλο αυτό που δεν ανήκει πλέον σε εμάς ..
Εμείς το λέω και το ξαναλέω έχουμε την δύναμη να κρατάμε μόνο τα καλά και άνθρωπος που μπαίνει στην καρδιά μας δύσκολα βγαίνει ...
Είτε υπάρχει ,είτε δεν υπάρχει στην ζωή μας ..
Εμείς θα ελπίζουμε ότι είναι καλά ότι παλεύει για να γίνει καλύτερος άνθρωπος και το κυριότερο προσευχόμαστε για να έχει επιτέλους την ψυχική γαλήνη και αγάπη που χρειάζεται ..
Όπου και να είναι με όποιον και να είναι ...
Όταν αγαπάς κάποιον βαθιά δεν ξεριζώνεται από την καρδιά σου όταν ξέρεις ότι είναι ψυχικά ασθενής...
Τον αγαπάς όπως και να είναι ..