http://i900.photobucket.com/albums/a...1883_RgHwc.jpg
καλημέρα από μια φθινοπωρινή μελαγχολική γωνιά!
Printable View
http://i900.photobucket.com/albums/a...1883_RgHwc.jpg
καλημέρα από μια φθινοπωρινή μελαγχολική γωνιά!
http://www.yatzer.com/assets/Article...d-yatzer_8.jpg
για όσους δεν πίνουν νερό καιρός για τσάι και αφέψημα... προσωπικά εμένα με βοήθησε απίστευτα αφού υπάρχουν μέρες που ξεχνώ να πιω νερό...
υπάρχουν υπέροχα βότανα, μπαχαρικά ακόμα και φρούτα και λαχανικά των οποίων το άρωμα και ο χυμός μετά απο βρασμό σε νερό αποτελεί ανακουφιστικό και ευεργετικό ρόφημα.
το ρόφημα της γιαγιάς: βράζουμε φέτες μήλο με ολόκληρο ξυλάκι κανέλας και 1-2 γαρύφαλλα (μπαχαρικό) μέχρι να βγάλει το νερό μας μπουρμπουλήθρες... σερβίρουμε με λίγο μέλι προαιρετικά
γλυκάνισος: αφού βράσουμε νερό προσθέτουμε για κάθε ποτήρι νερού 1/2 κουταλάκι γλυκάνισο και με ένα πιατάκι σκεπάζουμε το στόμιο της κούπας μας για 2-3 λεπτά μετά το περνάμε από σουρωτήρι και έτοιμο.
αχλάδι: βράζουμε 1 αχλάδι κομμένο φέτες σε 2 κούπες νερό και αφού φτάσει σε σημείο βρασμού σκεπάζουμε το στόμιου του μπρικιού με πιατάκι για 2-3 λεπτά και μετά προσθέτουμε λίγη βανίλια σε κρυσταλλική μορφή (όπως ζάχαρη).
αμύγδαλα: βράζοντας αμύγδαλα παίρνουμε το ζουμί και προσθέτουμε λίγη μαστίχα σκόνη και λίγο μέλι.
μια γλυκεια καλημερα :)
για να δουμε θα καταφερω να δω το 7 τον Νοεμβριο?? ξεκιναμε δυναμικα απο σημερα.. ( βεβαια δεν ζυγιστηκα θα ζυγιστω το πρωι.. ) αλλα η διατροφη ξεκιναει απο σημερα!!
συνολο ποντων εχω καθημερινα 23 + την ασκηση κανω που ειναι καθημερινη και σιγουρα μιση ωρα αεροβιας+ βαρη ή πιλάτες εγω θα βαζω αλλο ενα περιθωριο 4 ποντων (δεν βαζω οσα κανονικα θα επρεπε για 1+ ωρα γυμναστικης αλλα ενα μεσο ορο) για να ειμαι μεσα.. οποτε συνολο 26 ποντους οταν θα κανω γυμναστικη..
η μερα ξεκινησε με:
9.00: 1 καπουτσινο σκετο αλλα δυστυχως με πληρες γαλα(1π.)
11.45: 1 κουλουρι θεσ/νικης ολικης αλεσης (2π.)
18.15: (μετα το γυμναστηριο)
μαρουλι (3 φυλλα)+ λιγη πιπερια κοκκινη+ 1,5 κ.σ. καλαμποκι+ 90 γρ. κοτοπουλο βραστο+ 2 κ.γ. λαδι+ 1 κ.γ. μελι (0+0+1+3+2+0,5= 6,5)
19.15! μικρη αραβικη πιτα+ 2 φετες τυρι νηστισημο (1,5+1)
20.30: μπαρα δημητριακων απλη + 1 κ.γ. μαρμελαδα + 2 μικρα κουλουρακια ( 3+ 2+ 2)+ 1 φρυγανια+ 20 γρ τυρι (3 )
11.00: 1 φρυγανια με λιγο βιταμ και μελι+ 2η κουπα απο τσαι με μηλο .. ( 3π )
δικαιουμαι 23 + εξτρα ποντοι απο την ασκηση περιπου 6 ( 30' αεροβικη + 60' πιλατες ) = 29ποντοι
οποτε ειμαι οκ για σημερα μιας και καταναλωσα 25:)
κατι στα ελληνικα δεν εχει ε?Quote:
Originally posted by Nefeli-
κάποιες χρήσιμες ιστοσελίδες :
συνταγές από weight watchers ή προσαρμοσμένες
--->KITCHEN PARADE
--->Deedee's Weight Watcher's Recipes
--->My Favorite Weight Watchers Websites
Ζωή με κάθε επιφύλαξη ως προς τον σύνδεσμο που σε παραπέμπω... δες το ίσως σε βοηθήσει
---> Weight Watchers ιντερνετικό ψαχτήρι
τελεια!!!Quote:
Originally posted by Nefeli-
http://www.yatzer.com/assets/Article...d-yatzer_8.jpg
για όσους δεν πίνουν νερό καιρός για τσάι και αφέψημα... προσωπικά εμένα με βοήθησε απίστευτα αφού υπάρχουν μέρες που ξεχνώ να πιω νερό...
υπάρχουν υπέροχα βότανα, μπαχαρικά ακόμα και φρούτα και λαχανικά των οποίων το άρωμα και ο χυμός μετά απο βρασμό σε νερό αποτελεί ανακουφιστικό και ευεργετικό ρόφημα.
το ρόφημα της γιαγιάς: βράζουμε φέτες μήλο με ολόκληρο ξυλάκι κανέλας και 1-2 γαρύφαλλα (μπαχαρικό) μέχρι να βγάλει το νερό μας μπουρμπουλήθρες... σερβίρουμε με λίγο μέλι προαιρετικά
γλυκάνισος: αφού βράσουμε νερό προσθέτουμε για κάθε ποτήρι νερού 1/2 κουταλάκι γλυκάνισο και με ένα πιατάκι σκεπάζουμε το στόμιο της κούπας μας για 2-3 λεπτά μετά το περνάμε από σουρωτήρι και έτοιμο.
αχλάδι: βράζουμε 1 αχλάδι κομμένο φέτες σε 2 κούπες νερό και αφού φτάσει σε σημείο βρασμού σκεπάζουμε το στόμιου του μπρικιού με πιατάκι για 2-3 λεπτά και μετά προσθέτουμε λίγη βανίλια σε κρυσταλλική μορφή (όπως ζάχαρη).
αμύγδαλα: βράζοντας αμύγδαλα παίρνουμε το ζουμί και προσθέτουμε λίγη μαστίχα σκόνη και λίγο μέλι.
http://www.teareviewblog.com/wp-cont...nixPearls.jpeg
jasmine pearls tea!
τσάι γιασεμί: σε ζεστό νερό τοποθετήστε 3-4 πέρλες (μπαλίτσες) γιασεμί (για κάθε κούπα) κι αφήστε το να ξυπνήσει ... μόλις το νερό πάρει μια ελαφριά κίτρινη απόχρωση, το ρόφημα είναι έτοιμο.
http://www.grandtea.com/images/D/Jasmine.jpg
που μπορουμε να το βρουμε αυτο? εγω παντως περιμενω να κοπασει η βροχη για να παω να παρω ξυλαρακι κανελας.. ( μηλο και γαρυφαλο εχω) για να κανω το τσαι της γιαγιας!!
το τσαγακι της γιαγιας απιστευτο... σα να πινω κομποστα!!!! με καθολου θερμιδες! μιας και μελι εβαλα στη μυτη απο το κουταλακι ...
λες να ειναι ωραια αν βαλω και λιγο πρασινο τσαι μεσα?
άσε την φαντασία σου ελέυθερη και πειραματίσου :) όσο για το τσά γιασεμί δεν ξερω που μπορείς να το βρεις λόγω του ότι εμένα μου το είχε φέρει παλιά από αγγλία μια φίλη μου και σήμερα ήρθε με ακόμα ένα σακουλάκι. υπάρχει και online αν δεν το βρεις σε μαγαζιά εκεί που είσαι όπου και μπορείς να παραγγείλεις.
Μόλις έφτιαξα ένα και είναι πολύ χαλαρωτικό!
δεν ξερω αν ημουν κουρασμενη .. αλλα μολις ηπια το τσαι με το μηλο με επιασε μια υπνηλια.. πηγα και κοιμηθηκα και σηκωθηκα με ξυπνητηρι γιατι ηθελα να δω τη σειρα Το νησι .... αλλιως θα ξυπνουσα το πρωι μια και καλη!!
Τσάι με αποξηραμένα φρούτα
για 2 ατομα
* Φλούδα ενός πορτοκαλιού
* 2 χουρμάδες ψιλοκομμένοι
* 2 δαμάσκηνα ψιλοκομμένα
* 2 φράουλες
* 1 ξερό σύκο ψιλοκομμένα
* σπόρια ροδιού
* 2 αποξηραμένα βερύκοκα ψιλοκομμένα
* 1 ξύλο κανέλας
Διαδικασία
Βράζουμε 500 ml. νερό και ρίχνουμε μέσα όλα τα φρούτα αποξηραμένα και μη. Τα αφήνουμε να βράσουν για 3 λεπτά και στη συνέχεια σβήνουμε τη φωτιά. Τα αφήνουμε 10 λεπτά να βγάλουν τα πολύτιμα έλαιά τους και τα σουρώνουμε σε 2 κούπες του τσαγιού.
από νηστικό αρκούδι
η μερα σημερα ειχε ..
γυμανστηριο: 30' διαδρομο+ βαρη
φαγητο:
10.00: 1 καπουτσινο σκετο αλλα με πληρες γαλα (1)
12.00: κουλουρι θεσ/νικης (2)
15: επιδορπιο γιαουρτιου με μπανανα (3)
19.00: 2 μικρες ντοματες+ 90 γρ. κοτοπουλο βραστο+ 2 κ.σ. τυρι φλαιρ+ 1 φετα ψωμι του τοστ ολικης + 1 κ.σ. λαδι (1+2.5+2+1+2= 9 )
21.00: γλυκο sweet balance 60 θερμιδες (1.5)
22.00: υπολοιπο φλαιρ+ 1 σουπα λαχανικων (4+ 2= 6)
συνολο 23π.
ειμαι ακριβως σε οσους ποντους δικαουμαι.. οποτε τους εξτρα απο την ασκηση τους κραταω για καμια παρασπονδια... :p
η μερα ξεκινησε απο νωρις σημερα.. μιας και αδιαθετησα και ξυπνησα να φαω κατι και να παρω τα χαπακια μου!! ευτυχως ειμαι οκ τωρα μου περασε αλλιως δεν με εβλεπα να ερχομουν στη δουλεια...
οποτε ξεκιναμε:
7.00 : 1 φετα ψωι του τοστ+ 0,5κ.γ. βιταμ+ 1 κ.γ. μαρμελαδα σπιτικη συκο (1+0,5+1= 2.5π)
9.15: 1 κουπα πρασινο τσαι "μυρωμενος θαμνος" (0π.)
12.00: 1 κουλουρι θεσσαλονικης (3)
15.45: σουπα διαφορων λαχανικων χωρις λαδι με 1 μικρη πιτα αραβικη (1.5 +2=3.5π. )
19.00: 1 αραβικη πιτα με λιγο βιταμ και μαρμελαδα σπιτικη ( 2+0.5+ 1.5= 4π.) + 1 μεριδα γλυκο light sweet & balance (1.5)
σύνολο ως τωρα 13.5π.
http://cdn1.ioffer.com/img/item/570/...6081812405.jpg
Καλημέρα σας!
φεύγουν τα χελιδόνια... καλό ταξίδι
"παιδί μου, σε τούτο το σπίτι γεννήθηκαν χιλιάδες χελιδόνια, τούτη η καλαμωτή μαζεύει τα πρώτα τους φτερά... ποιός ξέρει... ίσως κάποτε πετάξει κι αυτή μαζί τους"