Originally Posted by
novia35
Για να φτάσω στο δια ταύτα λοιπόν γιατί έχω μακρυγορήσει πολύ εδώ και 1 1/5 χρόνο και μετά απο αρκετό καιρό που ήμουν μόνη μου έκανα μια σχεση, φυσικά ο άνθρωπος αυτός ούτε που της άρεσε, δεν της άρεσε δηλαδή χωρίς καν τον έχει γνωρίσει. Απλώς όταν κατάλαβε ότι κάτι υπάρχει στην προσωπική μου ζωή άρχισε ο ψυχολογικός πόλεμος. Γύριζα στο σπίτι καμιά φορά που κοιμόμουν στου φίλου μου και με κοιτούσε λες και ήρθε η ******* απο το μπαρ που κάνει κονσομασιόν, σχόλια προσβλητικά του τύπου «απο που γυρνάς έτσι ξεμαλλιασμένη;;» ή «που ήσουν κι ήρθες με τα ρούχα σου τσαλακωμένα;;». Ξέρεις, για να με ξεφτιλίσει και καλά όχι ότι τα μαλλιά μου ήταν ανακατωμένα, ούτε ότι ήταν τα ρούχα μου τσαλακωμένα. Μπορεί να μου κρατούσε μούτρα και να μη μου μιλούσε για μέρες, να περνάει απο δίπλα μου και να με αγνοεί επειδή δεν την ενημέρωσα ή δεν της πήρα την άδεια που κοιμήθηκα εκτός σπιτιού ολόκληρη γυναίκα, όταν σήμερα τα παιδιά απο τα 15 έχουν σχέση και κάνουν διακοπές με τους φίλους τους. Τρελή γυναίκα. Με τούτα και με τ' άλλα ήρθαν τα νεύρα μου κι έγιναν κρόσσια, αντιμετώπιζα και προβλήματα με τη δουλειά μου εκείνη την εποχή, ήταν λίγο πριν απολυθώ, είχα κι ένα πρόβλημα υγείας που με είχε αγχώσει πολύ γιατί έπρεπε να χειρουργηθώ. Άρχισα κι εγώ να σπάω και να ξεσπάω στον άνθρωπο. Νεύρα, υστερίες, καβγάδες με αποτέλεσμα να το διαλύσουμε στο τέλος. Τώρα βρήκε την ηρεμία της πάλι. Έχω την αίσθηση ότι αυτη η γυναίκα δε θέλει να δεχτεί ότι τα παιδιά της μεγάλωσαν, δεν είναι πια παιδιά και θέλει να κρατήσει την οικογένεια όπως όταν ήμασταν 15 χρονών και είναι τόσο εγωϊστριά που προκειμένου να το πετύχει αυτό δεν σκέφτεται ότι αύριο μεθαύριο όταν εκείνη θα έχει φύγει τα παιδιά της θα είναι τελειως μόνα τους γιατί δε θα έχουν κάνει οικογένεια. Επίσης έχω την αίσθηση ότι αυτή η γυναίκα δεν μπορεί να ζήσει αν δεν έχει δίπλα της ανθρώπους να τους βασανίζει. Απαξ και χάσει αυτή την εξουσία θα πεθάνει.Τη νοιάζει μόνο ο εαυτός της και να μη χαλάσει αυτό που έχει φτιάξει.
Προχθες έγινε κάτι και τσακωθήκαμε και γυρνάει και λέει στο πατέρα μου «εμ, βέβαια την άφησε ο γκόμενος και της φταίμε εμείς τώρα». Πες μου ti einai touto pali την σκοτώνει ή δεν την σκοτώνει;;; Κι αν δεν την σκοτώνεις τι κάνεις;; Τινάζεις τα μυαλά σου στο αέρα ή δεν τα τινάζεις;; Καμία φορά σκέφτομαι με τόσα όσα έχω περάσει εξαιτίας τους το αφού δεν έχω πέσει στα ναρκωτικά ή δεν έχω μπεί εσώκλειστη στο ψυχιατρείο και καλά είμαι. Τι είναι οι πανικοί δηλαδή;; Πταίσματα στην τελική. Το θέμα είναι πως ξεφεύγεις απ' όλο αυτό γιατί ψυχοσωματικά, ψυχοσωματικά αλλά θερίζουν οι καρκίνοι, τα εγκεφαλικά και τα εμφράγματα κι εγώ δε θέλω να με στείλουν στον τάφο πρίν της ώρας μου.
Σκέψου λοιπόν μέσα σ' ενα τέτοιο οικογενειακό περιβάλλον προβληματικό να πρέπει ν' αντιμετωπίσεις και τις δυσκολίες της ζωής. Να έχεις όλα τ' άλλα κι αντί η οικογένεια σου να λειτουργεί βοηθητικά να σου δημιουργεί και επιπλέον προβλήματα. Ε, πόσα ν' αντέξει ένας άνθρωπος πια;;