Ναι αυτό συμβαίνει γιατί δεν ζούμε στον παράδεισο.........
Printable View
αν σε αναστατωνει η αληθεια, να πας εσυ σε αλλο νημα, μκ
εχεις γραψει ατελειωτα κατεβατα που επαναλαμβανεις συνεχως με ρυθμο τρολαρας, που δεν αποδεικνυουν απολυτως τιποτε απο οσα ισχυριζεσαι, με την ελπιδα οτι ο ογκος της φλυαριας θα πεισει οτι αποτελουν επιχειρηματα/ αποδειξεις.
στην πραγματικοτητα:
ξεκινησες με προσωπικη παρατηρηση καποιων εμπειριων σου (σωστο/ λογικο),
τα οποια μετα θεωρησες οχι απλες αφορμες/ ενδειξεις , αλλα ΑΠΟΔΕΙΞΕΙΣ για οσα ισχυριζεσαι (ΛΑΘΟΣ / αστηριχτο)
και στην συνεχεια επισης χωρις αποδειξεις θεωρησες αυθαιρετα οτι εχουν πανελληνια και ΚΑΘΟΛΙΚΗ εφαρμογη (ΛΟΓΙΚΟ ΑΛΜΑ / ΠΑΡΑΛΟΓΟ)
ολο αυτο το περιβαλεις με φωνες και επαναληψεις προσπαθωντας να ταλαιπωρησεις τους αναγνωστες και να πεισεις τον εαυτο σου οτι η ελλειψη ενδιαφεροντος και αντιδρασης, σημαινει και αποδοχη...
ουτε οι επαναληψεις ουτε τα κατεβατα ουτε οι φωνες μπορουν να πεισουν κανεναν. ο βασιλιας ειναι γυμνος και δεν ειπε απολυτως τιποτε.
η μαλλον οχι, ειπε.
ειπε την προσωπικη του απογοπητευτικη εμπειρια με καποιον/ καποιους θεραπευτες και αυτο ειναι σεβαστο, αλλα το να μη υπολογιζεις στο παραμικρο και να ακυρωνεις τις εμπειριες τοσων που ασχοληθιηκαν με τις φωνες σου, σου ειπαν ομως οτι ειχαν διαφορετικες και πολυ θετικες εμπειριες, δεν θα το χαρακτηρισω. βρες το εσυ... εμεις τις διαβασαμε και τις παραδεχτηκαμε. μονο εσυ κανεις οτι δεν τις ειδες...
δοκιμασε τον ψυχιατρο του νικ η του μαιντ αντι να τους ακυρωνεις και να φωναζεις οτι ολοι ειναι απατεωνες, αφενος γιατι προφανως και δ εν ειναι ΟΛΟΙ, αφετερου γιατι τους συκοφαντεις, αφετριτου γιατι αποκαρδιωνεις αλλους ασθενεις και αφετεταρτου μπας και βρεις κι εσυ την υγεια σου...
οσο για την ΠΛΗΡΗ ΙΑΣΗ, μπορει η περιπτωση σου να μην επιδεχεται πληρους ιασης, να ειναι ομως βελτιωσιμη, αν βρεις τον σωστο ψυχιατρο.
Για όσους μόλις βρέθηκαν σε αυτή τη σελίδα, η συζήτηση ξεκινάει στην 10η περίπου σελίδα, παίρνει φωτιά στις σελίδες 12 και 13 και μετά από μια διακοπή συνεχίζει στη σελίδα 15 πάνω-πάνω.
1ον. Εσύ μίλησες για "μετρήσιμα αποτελέσματα" εδώ [05-05-2016, 01:16] #175.
2ον. Το να νομίζεις ότι είσαι καλά δεν σημαίνει ότι ΕΙΣΑΙ καλά. Με άλλα λόγια, ο θεραπευτής σου σε έχει κοροιδέψει σε μια τέτοια περίπτωση.
3ον. Το να εργαστείς για τη βιομηχανία τροφίμων ως υπάλληλος για μισθό (μικρό προφανώς) εννοείται ότι δεν σε κάνει βιομήχανο. Μακάρι να ΗΤΑΝ βιομήχανοι όσοι εργάζονταν για μεγάλες επιχειρήσεις. Ούτε και εξυπηρετείς τα συμφέροντα τους. Εκτελείς εντολές. Τίποτα περισσότερο, τίποτα λιγότερο.
4ον. Δεν κατάλαβά καθόλου τι προσπαθείς να πεις εδώ "Δεν θα είμαι αλλά μπορεί να εξυπηρετώ τα συμφέροντά τους, τι να κάνουμε τώρα? Και οι θεραπευτές εργαζόμενοι είναι, δεν είναι η πλουτοκρατία! Και χωρίσουμε την κοινωνία σε εκμεταλλευτή και εκμεταλλευόμενο...αλλά και στην εργατική τάξη γίνεται της τρελής από εκμετάλλευση, άρα τι να λέμε?". Αν θες πες το μου διαφορετικά.
5ον. Αυτό το να γίνει θύμα ο βιομήχανος του εργαζόμενου θες να μου το δώσεις με παράδειγμα για να το καταλάβω;
6ον. Το αν τα συμφέροντα αυτά δεν με αφήσουν να αλλάξω την κατάσταση δεν σημαίνει ότι δεν μπορώ να την έχω και υπόψιν μου ή να μη τη συζητάμε.
Σε κάθε άλλη περίπτωση, επειδή ο θεραπευόμενος αδυνατεί να ελέγξει τον θεραπευτή, ο θεραπευτής στη συναλλαγή μπορεί να τον "ρίχνει" με μη-στοχευμένες συνεδρίες, παράπλευρες συζητήσεις, να σιωπεί ενώ δεν θα έπρεπε κλπ.
Το να ζεις νομίζωντας ότι είσαι καλά ενώ δεν είσαι όμως - και σε έχει αξιολογήσει ήδη "επαγγελματίας" - είναι απαράδεκτο από κάθε άποψη, αφ' ενός επειδή ήδη τον πλήρωσες τουλάχιστο για αξιολόγηση/διάγνωση και αφ' ετέρου τις επιπτώσεις τις οποίες μπορεί η πάθηση σου να έχει σε σένα ή στους γύρω σου, βραχυπρόθεσμα ή μακροπρόθεσμα.
1 Εσύ ανέφερες πρώτος τα μετρήσιμα αποτελέσματα , ότι θες δηλαδή να τα δεις για να πειστείς ότι κάποιος είναι καλός...
2Αν νομίζω ότι δεν έχω πονοκέφαλο, δεν έχω κιόλας! Για τα ψυχικά θέματα δεν γνωρίζω, ίσως έχεις δίκιο...
3 Τα επεξεργασμένα κρέατα προκαλούν καρκίνο, αν πάω να δουλέψω εκεί θα στρέψω το κοινό εναντίων των κρεατων? δεν θα με συμφέρει, θα γίνω απατεώνας και θα ταίζω τον κόσμο σαλάμια...
4. Εννοώ ότι η διαφθορά υπάρχει παντού....και αν ο θεραπευόμενος είναι το θύμα εδώ, αλλού είναι ο θύτης...το ξαναείπα αυτό....
5 Στο είπα το παράδειγμα...Αν ο βιομήχανος φάει ένα τζάμπα χειρουργείο ή τον χαπακώσει ο ψυχίατρος, θύμα δεν θα είναι του ψυχιάτρου= εργαζόμενου?
Κιουμπ τα ίδια πιστεύω κι εγώ όλοι είμαστε θύτες και θύματα ανάλογα που δουλεύουμε και τι χρειαζόμαστε
Να με συγχωρείς αν τα ανέφερα εγώ πρώτος τα μετρήσιμα αποτελέσματα. Κοίταζα προς τα πίσω από εκεί που αφήσαμε την κουβέντα και δεν κοίταξα πιο πίσω. Ναι, αλλά δεν τηρεί κανένας μετρήσιμα αποτελέσματα και πολύ σημαντικότερα, δεν ανακοινώνει κανείς μετρήσιμα αποτελέσματα. Πέραν τούτου, υπάρχει το ζήτημα του πως γίνεται η μέτρηση. Ο αποθεραπευμένος είναι πολύ συγκεκριμένο πράγμα. Έπασχε από κάτι και πλέον ΔΕΝ πάσχει από κάτι. Υπάρχει τρόπος να ελεγχθεί αυτό. Αλλά αυτός ο οποίος θα διενεργήσει τον έλεγχο πρέπει να είναι αξιόπιστος και "τέτοιο φρούτο" απουσιάζει. Κρατική μηχανή και θεραπευτές ανήκουν όλοι στην ίδια κομπίνα όπως βλέπεις.
Πόσους ξέρεις οι οποίοι "δεν ξέρουν πόσο άρρωστοι είναι"; Τα ψυχικά νοσήματα/παθήσεις δεν είναι πράγματα τα οποία μπορεί ο άλλος να πάει στον καθρέφτη να τα δει. Συνήθως εντοπίζονται από ανθρώπους οι οποίοι ξέρουν καλά κάποιον ή όταν ο ίδιος ο θεραπευόμενος πάει στον γιατρό και του λέει "δεν νιώθω καλά για τον Α ή Β λόγο". Συνεπώς μιλάμε για απαράδεκτη πρακτική το να φύγεις από το γραφείο του θεραπευτή με την ψευδαίσθηση! ότι είσαι καλά.
Πολλά πράγματα προκαλούν καρκίνο (κάπνισμα, τροφές, πλαστικά κλπ). Αν πας να δουλέψεις εκεί είμαι 100% σίγουρος ότι στα κρυφά θα λες σε οικογένεια, φίλους και γνωστούς "μακριά!". Όμως αυτό είναι ένας περιορισμένος κοινωνικός κύκλος (100 άτομα;). Όλοι οι υπόλοιποι κάτοικοι της χώρας σου - αλλά και άλλων χωρών - θα τα αγοράζουν και ο ιδιοκτήτης ή μέτοχος της βιομηχανίας δεν θα καταλάβει διαφορά στην ουσία.
Δεν αποκλείεται ένας θεραπευόμενος - θύμα του θεραπευτή του - να είναι θύτης αλλού. Αλλά όταν είσαι θύμα του θεραπευτή σου, δεν μπορείς να βελτιωθείς και να σταματήσεις να είσαι θύτης αλλού. Με άλλα λόγια δεν μπορείς να εξελιχθείς ηθικά. Και καλώς ή κακώς κάποιοι το θέλουμε αυτό.
Κοίτα. Για τον βιομήχανο θα εργάζεται και ο χειρουργός να μη σου πω και το νοσοκομείο ολόκληρο. Οπότε με την σημερινή κατάσταση όπου τα λεφτά αποτελούν την κινητήρια δύναμη, αυτό το οποίο λες "δεν παίζει". Αν θες απόδειξη, δες που έχουν φτάσει οι μισθοι των γιατρών στο δημόσιο. Για έναν βιομήχανο σήμερα δεν είναι τίποτα να έχει δική του ΜΟΝΙΜΗ ιατρική ομάδα για τον ίδιο και την οικογένεια του. Καταλαβαίνω ότι θέλεις να συνδέσεις "την ουρά με το κεφάλι" για να κλείσεις κύκλο αλλά καθότι έχει αποδειχθεί ότι οι γενικώς λεφτάδες πάσχουν από μια ψυχοπάθεια, δεν νομίζω να δεις ποτέ τον βιομήχανο στην καρέκλα του θεραπευτή. Αν συνέβαινε αυτό θα έπρεπε να αισθανθεί κάποια στιγμή τύψεις που έφερε φτηνές πρώτες ύλες εκθέτωντας τον κόσμο σε κίνδυνο, ή που δεν έδωσε καμία αυξηση στους εργαζόμενους για να μην πέσει η κερδοφορία κλπ. Λυπάμαι, αλλά είναι κακό παράδειγμα.
Επειδή ο καπιταλισμός δημιουργεί μια μορφή κοινωνικής πυραμίδας, αναλόγως με το πόσους έχεις "από κάτω σου" αυξάνονται οι πιθανότητες να είσαι θύτης. Αντίστοιχα για κάποιον ο οποίος είναι στην στρώση ΠΑΤΟΣ (όλα κεφαλαία) εκείνος έχει πιθανότητες να είναι ΜΟΝΟ θύμα.
Συνεπώς, διαφωνώ με την αναλογία ότι "το μεγάλο ψάρι, τρώει το μικρό και μετά το μικρό τρώει το μεγάλο". Το μεγάλο ψάρι τρώει το μικρό. Τέλος.
Αν δεν σε πείθω, προσπάθησε να "φας" κάναν πολύ μεγάλο ή "να του την κάνεις" και να επιζήσεις.
Κοίταξε να δεις, αυτό που λες με το ψυχικό νόσημα μπορεί να παίζει ανάλογα με τι είδους νόσημα είναι.....Ίσως άμα πιστεύεις ότι είσαι και καλά να είσαι κιόλας σε κάποιες περιπτώσεις, τι να σου πω....
Ε τώρα άμα δεν ενημερώσω την οικογένειά μου με κάνει λιγότερο απατεώνα? Ε και όσοι ψυχίατροι είναι κλέφτες δεν θα χαπακώνουν τους συγγενείς τους, τους άλλους χαπακώνουν....
Αυτό τώρα με τους θεραπευτές είναι σαν να ρίχνεις όλη την ευθύνη στους θεραπευτές για να κάνουν τον κόσμο καλύτερο....Ε δεν είναι έτσι.....και ο κόσμος βολεμένος είναι στο να κλέβει, δεν είναι ότι περιμένει τον θεραπευτή να τον κάνει καλύτερο άνθρωπο....Αλλιώς και οι θεραπευτές με τις γνώσεις τους θα ήταν καλύτεροι άνθρωποι και δεν έκλεβαν τον κόσμο....
Ωραία άλλο παράδειγμα....χμμμμμμμμμμ δεν έχω!!!