Γμτ και δεν εχω μηλα!!
Ηθελα να το δοκιμασω...:(
Printable View
Γμτ και δεν εχω μηλα!!
Ηθελα να το δοκιμασω...:(
παντα να εχει μηλα, υπαρχει πιο ανοστο κ διαιτητικο φρουτο? :D δε μαρεσουν τα μηλα καθολου σχεδον...
αλλα κ τι να εχεις προχειρο...ολα χαλανε...χθες πεταξα ενα ανανα....
Λοιπον παω για σιδερο κ επανερχομια. κατεβασα κ μεσεντζερ οεο
καλη ιδεα αυτη με την αναμειξη!!εγω απο φρουτα στο ψυγειο αυτη τη στιγμη εχω μονο κατι ακτινιδια 2-3 εβδομαδων που δεν εφαγα ποτε...σουπερ μαρκετ βαριομουν να παω οποτε δεν παιζει να το διοκιμασω το σκ!!!παντως και ο ανανας αν δεν κοπει σε πολυ μικρα κομματια νομιζω θα ειναι οκ!!
Καταρχας να πω οτι εφτιαξα χθες το κοτοπουλο στη γαστρα με τις πιπεριες και ηταν απιστευτα νοστιμο! Μπραβο στο κοριτσι που ανεβασε τη συνταγη.
Επειδη ομως εγω εχω και μια αδυναμια στα γλυκα οπως και πολλες απο εσας φανταζομαι, εψαχνα να βρω ενα γλυκακι χωρις πολλες θερμιδες για να μπορω να το τρωω χωρις πολλες τυψεις.
Βρηκα λοιπον μια συνταγη και το πρωι εφτιαξα μια παρα πολυ νοστιμη μηλοπιτα που τουλαχιστον εμενα μου φανηκε ονειρο μετα απο 20 μερες που ειχα να φαω γλυκο.
Η συνταγη ειναι η εξης:
Μηλόπιτα διαίτης εύκολη και γρήγορη.
Συστατικά
3/4 φλ. αλεύρι
3/4 φλ. καστανή ζάχαρη
2 αυγα
1 1/2 κ. μπέικιν πάουτερ
1 1/2 κ. βανίλια
1/2 κ. αλάτι
2 κ. κανέλλα
2 μήλα
3/4 φλ. καρύδια
Προθερμένουμε το φούρνο στους 180°c
Ξεφλουδίζουμε και κόβουμε τα μήλα σε κύβους.
Ανακατεύουμε το αλεύρι τη ζάχαρη τη βανίλια το αλάτι την κανέλα και το μπέικιν πάουτερ μεχρι να γίνουν ένα.
Προσθέτουμε τα αυγά και ανακατεύουμε με ξύλινη κουτάλα μέχρι να γινουν μια ομοιόμορφη μάζα,
Τέλος προσθέτουμε τα μήλα και τα καρύδια και ανακατευουμε να παει η ζυμη παντού.
Βάζουμε αντικολλητικό χαρτί στον πατο μιας μακρόστενης φόρμας, με ελαχιστο βουτυρο στα πλάγια της φορμας και ρίχνουμε το μίγμα μας μέσα.
Ψήνουμε για 25 λεπτα ή μεχρι να πάρει ενα γλυκο καστανο χρώμα αναλογα το φουρνο μας.
Αφήνουμε τη μηλόπιτα στη φόρμα για 10 λεπτά πρίν την βγάλουμε.
Εγω αντικατεστησα το αλευρι με ολικης αλεσεως και απο τη ζαχαρη εβαλα την μιση και συμπληρωσα με γλυκαντικο.
Επισης εβαλα ακομα και ενα φλιτζανακι του καφε γαλα 0% γιατι το μειγμα μου φανηκε πολυ σφιχτο.
α πολυ ωραια φαινεται...πω θα με καψετε! χεχε
οχι σημερα δεν μαγειρευω τιποτε αλλο, απο αυριο αρχιζω κ δουλεια κ ποιος θα τα τρωει!
Πςςςςς αμα σας πω τι εκανα...
Τελικα βρηκα μηλο και το εβρασα..
εβαλα και κανελιτσα...
και για το τελειωμα, εξυσα απο πανω σοκολατα μαυρη!
(εγω τρωω παντα την sweet and balance της γιωτης)
Παιδια θεικο!
Ωραια ιδεα Τeth!!!
Rena η συνταγη σου επισης μου αρεσε πολυ.Η μηλοπιτα ειναι αγαπημενο μου γλυκο και μαλιστα το προτεινουν οι διαιτολογοι σαν καλη επιλογη γλυκου.:)
kala molis πριν καμια ωρα χτυπησα αλλο ενα μηλο αλα Βασω αλλα δεν ειχα διαβασει την συνταγη σου Τετη! τελεια ιδεα!Quote:
Originally posted by TETH
Πςςςςς αμα σας πω τι εκανα...
Τελικα βρηκα μηλο και το εβρασα..
εβαλα και κανελιτσα...
και για το τελειωμα, εξυσα απο πανω σοκολατα μαυρη!
(εγω τρωω παντα την sweet and balance της γιωτης)
Παιδια θεικο!
καταχωρειται και αυτο κ αυριο παω να ψωνισω σοκολατα :D
Mπιφτεκια στη σχαρα (ή στον ατμομαγειρα για οσους διαθετουν)
Υλικα για 200-250 γραμμαρια κιμα
1 γαλατακι ατομικο εβαπορε με χαμηλα λιπαρα
1 μικρο παξιμαδακι ολικης αλεσεος
1 κρεμμυδι τριμενο
1 κουταλακι του γλυκου soya sauce (ειναι αλατισμενη αλλα αμα θελετε μπορειτε να βαλετε κι αλλο αλατι στα μπιφτεκια)
Διοσμος, Παπρικα, Σκορδο σε σκονη ή οτι αλλο μπαχαρικο σας αρεσει
Ελαιολαδο για να αλειψουμε τα μπιφτεκια πριν το ψησιμο στη σχαρα
Το παξιμαδακι το μουλιαζουμε σε λιγο νερακι να ειναι πολυ μαλακο, και μετα το στραγγιζουμε.Ανακατευουμε τα υλικα αφηνουμε λιγο το μιγμα στο ψυγειο και μετα το ψηνουμε.Η ιδεα της συνταγης ειναι ουσιαστικα η soya sauce που κανει τα μπιφτεκια γευστικα και αφρατα.Το συνοδευω με αγριο ρυζι στο οποιο μεσα εχω ψιλοκοψει φρεσκια ντοματα (σαν ριζοσαλατα).Καλη ορεξη!
να δω πώς θα φτιάξω διαιτης σπανακόρυζο εγώ σήμερα...!
Το λαδι μπορεις να το περιορισεις.Κατα τα αλλα ειναι διαιτης το φαγητο αυτο ετσι κι αλλιως.Και μαρεσει πολυ κιολας.:)Quote:
Originally posted by cat82
κοριτσια εγω θα φτιαξω σήμερα πατατούλες χωρις λαδι!αυτο που λεγαμε στον φούρνο,σαν τηγανιτές!
Καλα θα το φτιαξω σιγουρα απο βδομαδα δε το συζητω.Quote:
Originally posted by semie
κοριτσια εγω θα φτιαξω σήμερα πατατούλες χωρις λαδι!αυτο που λεγαμε στον φούρνο,σαν τηγανιτές!
αυτό έκανα! και πρόσθεσα το χυμό ενός ακόμα λεμονιού. ελπίζω να μη μου ξινισει πολύ,αν και πάντα θελω παραπάνω λεμόνι...Quote:
Originally posted by Constance
Το λαδι μπορεις να το περιορισεις.Κατα τα αλλα ειναι διαιτης το φαγητο αυτο ετσι κι αλλιως.Και μαρεσει πολυ κιολας.:)Quote:
Originally posted by cat82
ειναι παρα πολυ ωραιες οι πατατες φουρνου με λιγο λαδακι ραντισμενες,
αλλα η φριτεζα με διευκολυνει πολυ περισσοτερο... (η νεα με μια κουταλια λαδι)
αν σας περισσευουν χρηματα αξιζει. τα ριχνεις μεσα κ ξενοιαζεις.
οκ μονο πατατες εχω ριξει μεσα αλλα εχει τις απειρες συνταγες...
να πω κ οτι ποτε δεν τρωω τηγανιτες πατατες, μονο μια φορα το διμηνο σε ενα συγκεκριμενο ετσιατοριο που πηγαινουμε για τηγανιτα...
οσο για το σπανακορυζο, το ετοιμο του μπαρμπασταθη ειναι θεικο κ μπορειτε να βαλετε το μισο λαδι (ηδη εχει λιγο)