Σόρρυ αν σε ζάλισα με τις ερωτήσεις αλλά σκοπεύω να επισκεφτώ κάποιον ειδικό και προσπαθώ να προετοιμαστώ ψυχολογικά σε περίπτωση που μου συνταγογραφήσει αντικαταθλιπτικά. Ευχαριστώ για τις απαντήσεις :)
Printable View
Συνήθως γράφουν οι γιατροί ηρεμιστικα σε ασθενείς που μόλις ξεκινούν αντικαταθλιπτικά για δύο λόγους =
1) τα αντικαταθλιπτικά θέλουν περιπου 4 βδομάδες να δράσουν κ γι' αυτό καποιος με άγχος παίρνει κ αγχολυτικό που έχουν άμεση δράση, για λίγο όμως διάστημα μέχρι να πιάσουν τα αντικαταθλιπτικά
2)στην αρχή τα αντικαταθλιπτικά μπορει να εμφανισουν καποιες ανεπιθύμητες ενέργειες πχ ταχυκαρδία γιατί ξαφνικα ο εγκέφαλος αποδιοργανωνεται με την αλλαγή που συντελείται οταν μπαίνει η δραστική ουσία στον οργανισμο. Και δεδομένου ότι ακόμα τα χάπια δεν έχουν αναπτύξει τη θεραπευτική τους δράση,μπορει να αισθάνεσαι χειρότερα (σε ορισμενους όπως κ σε μένα ισχύει το ότι γίνεσαι χειρότερα προτού γίνεις καλύτερα). Έτσι, τα αγχολυτικα βοηθούν σε αυτή τη κατάσταση μέχρι να υποχωρησουν οι παρενέργειες κ να αρχίσει να δρα το χαπι( καποιοι σε αυτό το στάδιο τα παρατανε αλλά θέλει υπομονή για να λειτουργησει το αντικαταθλιπτικό κ να το δεχτεί ο οργανισμός).
Εστάλη από SM-G930F στο E-Psychology.gr Mobile App
Ισως περνάς τη φαση προσαρμογής, ειδικά αν τα παίρνεις λίγο καιρό.
Αφού σε πιάνει το ζαναξ των .25 μια χαρά είσαι χαχα.
Πάντως κακα ρε ψέματα αν το παίρνεις λιγότερο από 3-4 βδομάδες και μόνο 10 μγ λογικό να μην έχεις δει βελτίωση στη διάθεσή σου ακόμα.Νομίζω για κατάθλιψη είναι από 20 μγ κ πάνω , πρέπει να το λέει το το χαρτί στο κουτάκι.
Εστάλη από SM-G930F στο E-Psychology.gr Mobile App
το περνω 45μερες τωρα.. με 20mg με εκανε χαλια... νυσταζα ακομα και την ημερα.. γενικα αδιαθεσια ενιοθα παρα βελτιοση... σκέψου ότι cipralex αρχικά έπαιρνα 10mg και μετά έπαιρνα μονο 5mg και ήμουνα μια χαρα...!!! το μοναδικο φαρμακο που μου αλλαξε την ζωη... αλλα ταυτοχρονα μου εκανε σοβαρη ζημια στην καρδια...
αν δεν το σταμάταγα θα βουλώνανε η αρτηρίες στην καρδια... με είχε πειράξει πολύ άσχημα στα 8 χρονια που το έπαιρνα.. αλλα δεν το είχα καταλάβει από ένα triplex επειδή είχα κάτι πόνους μου είπε ο γιατρός να το κόψω... ο καρδιολόγος... ο ψυχίατρος επέμενε ότι δεν έχει παρενέργειες τόσο σοβαρές με την καρδια και επέμενε να το περνώ... ενώ 3 καρδιολόγοι σε ιδιωτικό νοσοκομείο είπανε να το σταματήσω άμεσος...! μερικοί ψυχίατροι είναι πολύ γελοίοι... και λάθος... η καλή ψυχίατροι και η κορυφαίοι ακόμα και διάσημοι λένε όχι στα ηρεμιστικά αλλα δίνουνε σε ασθενής με άγχος αντιψυχωσικά... πράγμα που δεν πήρα ποτε μου.... πλέον αν μου πει κανεις να ακούσω τον γιατρό μου τι φάρμακο να πάρω θα του πω όχι... ξέρω μονος μου τι πρέπει να κάνω πλέον... ευτυχώς είχα γνωρίσει μια κορυφαία ψυχίατρο η οποια μου είχε πει ότι η ψυχιατρική είναι απάτη και πως τα φάρμακα απλά "θολονουνε" το πρόβλημα και σε κάνουνε να αδιαφορείς... αυτή η γιατρός τώρα βρίσκετε στο εξωτερικό αλλα μου άλλαξε την ζωή.... ήτανε η μοναδική που δεν έγραφε αντιψυχωσικά προτιμούσε να παίρνεις 2-3 xanax την μέρα τον 0.5 και όχι αντιψυχωσικά.. ήτανε επίσης η μοναδική που μου έδωσε οδηγίες πως να σταματήσω το xanax ασφαλές χωρίς στερητικά... πραγματικά τέτοιοι γιατροί θα έπρεπε να υπάρχουνε... επίσης στο εξωτερικό σε μερικές χώρες απαραγορευετε να γράψουνε σε ασθενή με έντονο άγχος αντιψυχωσικά... γιατί η πραγματικότητα είναι ότι μπορεί να σου κάνουνε σοβαρή ζημια και να φέρουνε αλλα προβλήματα.... αλλα η κορυφαίοι και διάσημοι ψυχίατροι λένε όχι στις βενζοδιαζεπίνες και ναι στα αντιψυχωσικά... πως είναι δυνατόν να θεωρούνε ασφαλές τα αντιψυχωσικά που είναι θανατηφόρα????? θα μου πεις και το xanax είναι θανατηφόρο... αλλα από συμτώματα στέρησης.. το ίδιο ισχύει και για το αλκοόλ αντίστοιχα... μην τρελαθούμε γιατι ξέρω ανθρώπους που το παίρνουνε κάθε μέρα για να κοιμούνται πάνω από 10 χρονια... και είναι μια χαρά....!!!!
Που λες Άκη, το λαντος είμαι σίγουρος ότι σε προκαλεί αυξημένη λίμπιντο λόγο του ότι μειώθηκε το άγχος και νιώθεις πιο ζωντανός και να ζεις.. Το έχω πάθει και εγώ αυτό, αλλά γενικά ύστερα απο κάποια περίοδο θα δεις ότι θα πέσει η λίμπιντο σου αλλά εξαρτάται και από εσένα πόσο θα το καλλιεργήσεις
Πλάκα πλάκα ο πόνος στην κοιλιά δεν μου έχει περάσει ακόμα. Μαρτυρική νύχτα έβγαλα, και σήμερα είμαι ξαπλωμένη όλη μέρα. Επικοινώνησα τηλεφωνικά με τον δερματολόγο που μου συνέστησε την αντιβίωση και απέκλεισε το ενδεχόμενο αλληλεπίδρασης των φαρμάκων. Επίσης τη συγκεκριμένη αντιβίωση την έχω ξαναχρησιμοποιήσει στο παρελθόν και ουδέποτε μου δημιούργησε στομαχικά προβλήματα. Άρα, μάλλον πρέπει να ερευνήσω αν ευθύνεται το bespar για τον πονόκοιλο. Αν υπάρχει κάποιος χρήστης bespar που έχει αντιμετωπίσει ανάλογη εμπειρία, παρακαλώ να επικοινωνήσει γιατί πονάω πολύ και έχω τρομοκρατηθεί. Το πρωί έπαθα κρίση πανικού από τον φόβο.
Μηπωσ δεν κανει το βεσπαρ για ψυχοσωματικα ρωτα αυτο στο γιατρο σου
ειναι παρα μα παρα πολυ ηπιο, ειναι σαν βαλεριανα ενα πραγμα... ενας φιλος μου ομως μου ελεγε οτι με το βεσπαρ σε μακροχρονια χρηση εχει βοηθησει πολυ ατομα... δεν ξερω κατα ποσο ισχυει κατι τετοιο, απλα αυτος το διαβασε σε κριτικες ατομων... κατα τα αλλα ρε χρυσα γιατι δεν πας λιγο διακοπες? καλοκαιρι ειναι ακομα!
Και εγω εχω παει σε 5 ψυχιατρους οι 3 απο τους 5 με γραψαν αντιψυχωσικα...η πρωτη με γραψε risepdal με ειχε κανει φυτο ο αλλος αbilify και αυτος π εχω τωρα με λεει seroguel για το ανχος απο το να περνω xanax καλυτερα serokouel leei
Εστάλη από SM-G900F στο E-Psychology.gr Mobile App
Χαχαχα, με ποιόν να πάω διακοπές με τον κούκο; Όλοι γραμμένη με έχουν.
Όσο για το bespar το γνωρίζω ότι είναι πάρα πολύ ελαφρύ αλλά αυτό δεν παύει να το καθιστά ενοχλητικό για το στομάχι. Βέβαια αν δεν ευθύνεται το bespar για τον πόνο, τότε τι να πω είναι κάτι γυναικολογικό, παθολογικό; έχω πανικοβληθεί....
Γεια σου χρυσα.. εισαι μικρη δεν ξες πολλα αλλα καλυτερα να μην μαθεις και πολλα γιατι ειναι χειροτερα μην ασχολησαι με αυτα και εγω αυτην τν βλακεια εκανα ολο το εψαχνα το θεμα και εγινα χειροτερα...λοιπον το serogeul leei το δινουν σε μικρες δοσεις για ανχος και καταθλιψη...
Εστάλη από SM-G900F στο E-Psychology.gr Mobile App
Γειά και σε σας. Από συγγενικό μου πρόσωπο που αντιμετωπίζει το πρόβλημα της σχιζοφρένειας ξέρω ότι τα seroquel δίνονται για αυτόν τον λόγο. Τώρα για μικρή δοσολογία δεν ξέρω τη χρησιμότητά του φαρμάκου.
Όσο κι αν θέλω να μην ψάχνομαι, δυστυχώς η αρρωστοφοβία μου δεν με αφήνει...