Originally Posted by
Marilou
Τελικά πόσο καταπιεσμένες ζωές και βιώματα μπορειται να εχει κάποιος για να μπορεί να οδηγείται σε τέτοια συμπεράσματα ?
Με γιαγιά και προγιαγιά οι οποίες μιλούσαν με τα καλύτερα λόγια για τους άντρες τους ,οι οποίοι τις είχαν στα πούπουλα ,κάτι πρωτόγνωρο για τα τότε χρόνια ,με γονείς που ακόμα και σήμερα μετά από σαράντα πέντε χρόνια που είναι μαζί ,είναι τόσο δεμένοι και αγαπημένοι ,με ένα πατέρα να έχει θεά την μαμά μου και να την προσέχει όπως τον εαυτό του και χίλιες φορές παραπάνω λες να έβγαινα εγώ ή τα αδέλφια μου καταπιεσμένη?
Με γονεις που ακόμα και σήμερα που ο καθένας μας έχει την δική του οικογένεια ,μας κρατάνε μια γροθιά ,αγαπημένους γιατί φρόντισαν να μην υπάρχει το παραμικρό αγκαθάκι στις σχέσεις των παιδιών τους λες να παίζει τέτοιο θεματακι ?
Έχω δύο μεγαλύτερα αδέλφια λες να άφηναν την αδελφή τους να κακο περνάει?
Λες να με άφηναν όλες αυτές οι μνήμες και τα βιώματά να έφτιαχνα ένα σπίτι σαν τα δικά σας και να γινομουν όπως λες ,εφόσον μόνο αυτό έχετε γνωρίσει και δεν ξέρετε και την άλλη πλευρά ?
Ο δικός μου ο άντρας μπορεί να είναι διμετρο γομαρι να στο πω χύμα για να μιλήσουμε λιγάκι και στην πραγματική σου γλώσσα τώρα που άφησες τα εν Χριστο αδελφή, αλλά γομαρι είναι μόνο στην δουλειά του και σε ότι αφορά την προστασία της οικογένειας του.
Σε όλα τα άλλα σέβεται τις επιθυμίες και τις ανάγκες της γυναίκας του και των παιδιών του και είναι εκείνος που πρώτος θα έχει φροντίσει να τις καλύψει χωρίς να αφαιρεί το δικαίωμα στην γυναίκα του να είναι ηγέτης στην δουλειά της ..
Τέτοια κομπλεξικα και τριτοκοσμικά στοιχεία ούτε εκείνος πήρε κληρονομιά από τους δικούς του και τα βιώματά του ώστε να τα εφαρμοσει μετά στην δική του οικογένεια ..
Και να σου πω και κάτι ?
Εγώ τέτοια γομαρια τα γουστάρω τρελά και μπορώ να κάνω και κάποιες παραχωρήσεις προκειμένου να τους έχω γιατί βλέπω ότι δεν υπάρχουν ούτε για δείγμα πλέον ...
Αν κρίνω και από το τι κυκλοφορεί ,άσε καμιά φορά δικαιολογώ τις γυναίκες που λένε αυτά που λένε ...
Τον όρο πατριαρχεία όπως και πολλούς άλλους ,πρώτη φορά στην ζωή μου εδώ μέσα τους συνάντησα ...
Όπως και τα φεμινιστικά κινήματα του κ@λου ...
Κανένας μα κανένας από την οικογένεια μου δεν άγγιξε ποτέ αυτούς τους ορισμούς ....
Δεν περίμενα καμία θρησκεία και κανένα κίνημα να μου δείξει τον δρόμο και τα δικαιώματα που θα ΚΕΡΔΙΣΩ στη ζωή μου .
Εχω οικογένεια με πολύ βαθιές ρίζες που φρόντισαν όχι μόνο σε εμένα αλλά σε όλα τα παιδιά τους και στα εγγόνια τους ,ακόμα και δισέγγονα τους να τις μεταδώσουν και να τις καλλιεργήσουν με ακόμα καλύτερο τρόπο ...
Αυτές είναι οι αξίες για εμένα και όχι η κάθε ψευτοφεμινηστρια ή καταπιεσμένη γεροντοκόρη που έχει καταλάβει ότι πλέον δεν περνάει η μπογιά της και κρύβεται πίσω από αυτό ...
Αν εκείνη θέλει να κρύβεται πίσω από την πατριαρχική της οικογένεια και τα καταπιεσμένα παιδικά της χρόνια,εμένα δεν με πειράζει ,αντιθέτως θα είμαι δίπλα της στην προσπάθεια της να φύγει από όλο αυτό και να φτιάξει μια καλύτερη ζωή και για εκείνη και για τους ανθρώπους που θέλει να είναι κοντά της ...
Με πειράζει όμως που την δική της ζωή την καθρεπτιζει στις αντιλήψεις της και φυσικά υποβιβάζει και τις ζωές των υπολοίπων γιατί μόνο έτσι αρέσκεται και ικανοποιείται..
Αντί να επαναστατήσει και να αλλάξει όλο αυτά τα βιώματα ,να φτιάξει σωστά και αξια δικά της πρότυπα αρέσκεται μόνο στο δρόμο που αποποιείται των ευθύνων της .
Ήταν μικρή δεν ήξερε ,όταν μεγάλωσε όμως γιατί δεν προσπάθησε να πάρει την ζωή στα χέρια της αλλά με τον σωστό τρόπο .
Όλες αυτες ΟΙ ΑΚΡΑΙΕΣ κινηματικες εκδηλώσεις βάζω μέσα και τον Χριστιανισμό ,μόνο καταπίεση και τραυματικά βιώματα υποβόσκουν ..
Ψάχνουν δράκους να βρουν σε προϊστορικα γεγονότα για να δικαιολογήσουν την κατάντια τους και να κρυφτούν πίσω από τα τότε λάθη.
Εσεις λοιπόν που τα έχετε, κοιτάξτε να τα αλλάξετε πρώτα στον ευατο σας ,να ηρεμήσετε και να βρείτε την μέση λύση σε ότι σας απασχολεί και κυρίως παίξτε μπάλα αλλού φιλαράκι .
Το δικό μου το γήπεδο είναι πολύ καλά στημένο ,με γερή άμυνα, οπότε πλέον καμία παρέμβαση στη δική μου περιοχή δεν μπορεί να φτάσει να βάλει γκολακι και να ταρακουνήσει ή να ξεριζώσει τι δικές μου ρίζες ..
Που ακόμα και λάθος να είναι για εσάς ,για εμένα είναι οι καλύτερες και αυτές θα μεταδώσω και εγώ στα δικά μου παιδιά για να ΕΙΝΑΙ ΚΑΛΑ και ΓΕΜΑΤΑ ..
Αυτό είναι το ζητούμενο όλων μας ..Οπότε τι σημασία έχει για έναν τρίτο που το έχει βρει ο καθένας μας ?
Φυσικά σε αυτά που προανέφερα ..
Φρόντισε και εσύ λοιπόν και οι υπόλοιποι να φτιάξετε τέτοια γήπεδα ,καλά οχυρωμένα όσο αφορά τις άμυνες σας για να μην έχετε ούτε πατριαρχικά βιώματα ούτε τίποτε άλλο ..
Όταν παίζεται συνέχεια επίθεση δεν το ξέρεις?
Στο τέλος εσείς τρώτε πάντα γκολ ..;)
Η δική σας ψυχή και ζωή χαραμιζεται....
Αυτή είναι η θέση μιας Ορθόδοξης Χριστιανής πλήρης αποδεκτή από την εκκλησία μας .
Όλα τα άλλα είναι θεωρίες βασισμένες σε άρθρα μπιμπ......
Και όπως βλέπεις δεν είναι και τόσο "εν Χριστο αδελφη'
γιατί εμένα όταν χτυπάς το ένα μάγουλο δεν γυρίζω και το άλλο ...γυρίζω αλλιώς και αντιμετωπίζω τυπακια που μέσα από την ανωνυμία τους το παίζουν ειδήμονες..
Αλλιώς όλοι ζωές έχουμε έξω από εδώ με ονοματεπωνυμο και στίγμα ..
Για να δούμε εκεί μπορούμε να λέμε τα ίδια εφόσον πλέον θα ξέρει ο καθένας μας τι είναι μέσα από όλο αυτό που έχει δημιουργήσει και είναι ο καθρέπτης του ?
Άντε πέστε πάλι να με φάτε ως γνωστόν ...
καλημέρα μας ;)