-
τανια διαβασα αρκετα απο τα μηνυματα σου, δειχνεις να ταλαιπωρεισαι αρκετα!
ψυχοθεραπεια κανεις καθολου? μου δοθηκε η εντυπωση καθως σε διαβαζα οτι λειτουργεις με τροπους που επιτεινουν παρα πολυ το αγχος!!
πχ αυτο το "συνδρομο του "και αν"
ολο σκεφτεσαι "κ αν γινει αυτο τι θα κανω?", "κ αν γινει το αλλο τι θα κανω?" με αυτον τον τροπο δημιουργεις πολυ αγχος στον εαυτο σου. κατσε να συμβει πρωτα αυτο που φοβασαι οτι θα συμβει, κ μετα βλεπεις τι θα κανεις! γιατι μπορει κ να μη συμβει! νομιζω οτι η ψυχοθεραπεια θα μπορουσε να σε βοηθησει καπως να απαλλαγεις απο ενα κομματι αγχους. ειδικα η γνωσιακη-συμπεριφορικη που εστιαζει στο εδω κ τωρα. επισης μπορεις να μαθεις κ τεχνικες χαλαρωσης, να χαλαρωνεις τους μυς κ το σωμα σου με φυσικο τροπο, χωρις ουσιες, οταν νιωθεις πολυ τσιτωμενη. αλλα θα πρεπει να βρεις ενα καλο ψυχολογο.
επισης η σχεση με τη γιατρο σου δεν μου φαινεται κ ο,τι καλυτερο. ολο δεν την βρισκεις, σε βλεπει στα πεταχτα, της λες οτι υποφερεις κ σε θεωρει απλη περιπτωση κ οτι δεν εχεις τπτ!!! εμενα αυτη η σχεση δε μου φαινεται κ ο,τι καλυτερο! μηπως θα επρεπε να πας κ σε καμια αλλη να παρεις κ αλλη γνωμη, εφοσον μαλιστα λες οτι εδω κ ενα χρονο δε σε εχει βοηθησει κανενα φαρμακο? εχεις δοκιμασει τοσα φαρμακα!
σε διαβαζα ποσο υποφερεις κ σκιστηκε η δικη μου ψυχη, οχι η δικη σου ρε κοριτσι μου!!!
στην καθημερινοτητα σου πώς τα περνας? ασχολεισαι με καποια δραστηριοτητα? η απλα καθεσαι κ κλωθεις κ μυρικαζεις ολη την ωρα τα ψυχολογικα συμπτωματα που εχεις? γιατι αυτο ειναι ο,τι χειροτερο, αν το κανεις!
καλη ιδεα θα ηταν να ασχολεισαι με κατι στο μετρο των δυνατοτητων σου. οσο μπορεις δηλ.
-
Λου!
Εχεις απολυτο δικιο σε οτι λες, ο φοβος μου και το ποσο πολυ εχω ταλαιπωρηθει επιτεινονται καθε μερα με αποτελεσμα να με φερνουν σε αυτη την κατασταση.Ζω διαρκως με το φοβο οτι θα μεινω για παντα ετσι.Απο τοτε που πηρα το τοπαμακ μειωθηκαν οι κρισεις πανικου(να φανταστεις δε μπορουσα καν να βγω απο την πορτα του σπιτιου οποτε αυτο ειναι μια ελαχιστη βελτιωση). Αυτη η γιατρος που με βλεπει τωρα μπορει να εχει τα χιλια 2 κακα αλλα με εχει βοηθησει στο παρελθον και ειναι παρα πολυ εμπειρη. Εχεις δικιο εχω ταλαιπωρηθει πολυ αλλα δε φταιει παντα ο γοατρος αλλα ισως ο συνδιασμος των χαπιων που θα σου ταιριαξει.
Εχω παρει και 2η γνωμη και η γιατρος εκανε ακριβως την ιδια διαγνωση με τη δικη μου γιατρο, επιβεβεβαιωνοντας πως δεν ειναι κατι σοβαρο με την ενοια επικινδυνο γγια τη ζωη μου. Εγω βεβαια το βιωνω αλλιως γιατι ειμαι καθε μερα ρακος και κυλιεμαι στα πατωματα. Ναι βγαινω καπιες φορες απο το σπιτι, παω για ποδηλατο η για ενα καφε αλλα με πολυ μεγαλη δυσκολια, με φοβο και ηρεμηστικα.Κλαιω καθε μερα γιατι θελω πισω τη ζωη που στερουμαι και δεν ξερω πως θα την αποκτησω....
Θελω μια μερα να βγω εξω απο την πορτα του σπιτιου μου και να πω δυνατα "ΘΕΕ ΜΟΥ Σ'ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΠΟΥ ΖΩ, ΚΑΙ ΜΟΝΟ ΠΟΥ ΥΠΑΡΧΩ".
Προσπαθω καποιες φορες να κανω φυσιολογικα πραγματα οσο ρακος και να ειμαι και οσο αγχος και να εχω για να ξεγελασω τον εαυτο μου αλλιως θα μαραζωσω τελειως..
Η γιατρος μου λεει οτι εχω βελτιωθει (εγω δεν το βλεπω, εκτος απο τις κρισεις πανικου). Εχει 12 μερες που μου διπλασιασε τα εφεξορ και ειμαι μεσα στα μαυρα μου τα χαλια αν διαβασεις παραπανω θα καταλαβεις.Ευελπιστω πως αυτο ειναι καλο γιατι ειναι το πρωταρχικο σταδιο πριν αρχισουν να λειτουργουν..
Σε ψυχολογο παω μια στις 15 αλλα δε νιωθω οτι με βοηθαει ουσιαστικα..Θελω πρωτα να πατησω στα ποδια μου και μετα να κανω ψυχοθεραπεια. Σκεφτηκα να παρω και τη γνωμη τριτου γιατρου αλλα δεν ξερω τι νοημα θα ειχε..Εσυ τι λες?
-
Τανια συμφωνω με τη Lou.. διαβαζω τοσο καιρο τα μηνυματα σου κ στενοχωριεμαι μ αυτο που περνας, ειναι κριμα πραγματικα, εισαι νεα κοπελα, εχεις ολη τη ζωη μπροστα σου, κ ειναι πραγματικα ασχημο να νιωθεις ρακος κ να σε εχουν κανει τα ψυχολογικα προβληματα τη ζωη πατινι...
Η ψυχοθεραπεια βοηθαει να γνωρισεις καλυτερα τον εαυτο οσυ κ να μαθεις να διαχειριζεσαι καλυτερα τις καταστασεις που θα ανακυπτουν, κ οσο για αυτο με το "αν" προσπαθησε να το αποβαλλεις γιατι επιδεινωνει το ηδη υπαρχων προβλημα σου, θα σου πω αυτο που μου ειχαν πει παλια σε συνεδρια κ το ειχα γραψει ξανα καπου στο φορουμ νομιζω οτι "ποτε να μην λες εκ των προτερων δεν θα γινει το ενα κ δεν θα γινει το αλλο.. οταν δεν γινει θα πεις εκ των υστερων, προσπαθησα, αλλα δεν εγινε.."...
ξερω οτι περνας δυσκολα κ υποφερεις κ σου ειναι δυσκολο να κανεις καποια πραγματα, αλλα προσπαθησε να δωσεις μια πιστωση χρονου.. πρεπει πρωτα εσυ η ιδια να πιστεψεις οτι αυτη η κατασταση δεν ειναι αιωνια κ μη αναστρεψιμη...
το εφεξορ θα δρασει, αυτο που νιωθεις ειναι επειδη αρχιζει ο οργανισμος σου να το αφομοιωνει κ αντιδραει καπως στην αρχη, αλλα στην πορεια θα εισαι καλυτερα..
προαπσθησε οσο μπορεις να μην σκεφτεσαι αρνητικα κ απαισιοδοξα (τι σου λεω κι εγω τωρα θα μου πεις..) ειναι δυσκολο εως κ αδυνατο στη φαση που εισαι, εχω βρεθει κ εγω κ ξερω πως ειναι να μην αντεχεις τιποτα, να πονας κ να θες να πεθανεις, αλλα οσο ζεις προσπαθησε να ελπιζεις σε κατι καλυτερο...
για τριτη γνωμη δεν το βρισκω κακο.. δοκιμασε, δεν εχεις να χασεις κ κατι.. ισα ισα μπορει να βρεθεις σε κατι καλυτερο.. η γιατρος που πας μπορει να ειναι εμπειρη κτλ αλλα σορρυ που θα το πω ετσι, για ξεπετες περισσοτερο μοιαζει οταν λες οτι σε βλεπει οποτε εχει χρονο κ στα βιαστικα.. επισης μιλα της να καταλαβει ποσο δυσκολα περνας, ισως να ειναι στην κοσμαρα της κ να μην εχει αντιληφθει την σοβαροτητα της καταστασης.. πολλες φορες πρεπει κ εμεις πο μονοι μας να τα "χωνουμε" στους γιατρους, αμα οι ιδιοι δεν καταλαβαινουν...
αυτα τανια μου κ σου ευχομαι καλη δυναμη !!! :)
-
τανια νομιζω να πας επιγοντως για ψυχοθεραπεια. μην το καθυστερεις. δε χρειαζεται να περιμενεις τα φαρμακα να δρασουν κ μετα ψυχοθεραπεια. αντιθετα ο,τι βρεθει να σε βοηθησει εστω κ λιγο τωρα στην αρχη που εισαι ετσι ασχημα, τοσο το καλυτερο!
για τη γιατρο σου δεν ξερω τι να πω! νομιζω οτι θα ηταν καλο να νιωθεις εμπιστοσυνη κ να νιωθεις ανεση να της λες πως αισθανεσαι με τα φαρμακα. καμια φορα τα μεγαλα ονοματα ψυχιατροι δεν ειναι καλη λυση γιατι πνιγονται κ δεν εχουν χρονο. ενας καλοπροαιρετος κ τιμιος γιατρος που να εχει βεβαια κ τις απαραιτητες γνωσεις θα ηταν ο,τι καλυτερο, κ ας μην ειναι φιρμα! αν η δευτερη ειπε τα ιδια κ θα μπορουσε να σου διαθεσει πιο πολυ χρονο ισως ειναι καλυτερα. η κ μια τριτη γνωμη, οπως λεει κ η λακρυ. να της λες ομως πως νιωθεις, να μην την ντρεπεσαι, να την ενημερωνεις!
-
Παιδια!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Πηρα πριν λιγο τηλ τη γιατρο μου να τη ρωτησω αν το κλαμα και η αυξηση του αγχους οφειλονται στην αυξηση της δοσης (που οπως ολοι μου λετε ειναι το λογικο και το ξερω και απο αλλες εμπειριες) και μαντεψτε τι μου ειπε!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!ΟΧΙ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΑΠΟ ΑΥΤΟ ΚΙ ΑΝ ΣΟΥ ΦΕΡΝΕΙ ΑΓΧΟΣ ΚΑΤΕΒΑΣΕ ΤΗ ΔΟΣΗ ΣΤΑ 75 (ΕΤΣΙ ΑΠΛΑ) που μετα απο τοσο μαυρο χαλι καναμε και την αυξησαμε στα 150.Μα της λεω Εγω απο τοτε που αυξησα τη δοση νιωθω ετσι κι ετσι...ΜΟΥ ΛΕΕΙ ΔΕΝ ΕΙΣΑΙ ΓΙΑΤΡΟΣ ΚΑΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΠΕΡΙΜΕΝΕΙΣ 15 ΜΕΡΕΣ (ΟΥΤΕ ΚΑΝ ΠΑΡΑΠΑΝΩ) και μου το εκλεισε ΣΤΑ ΜΟΥΤΡΑ και δεν προλαβα να της πω ουτε οτι δεν κοιμαμαι καλα με το ριβοτριλ ουτε οτι θελω να την δω πριν φυγει για αδεια.
ΕΧΩΘΥΜΩΣΕΙ ΠΑΡΑ ΠΟΛΥ ΚΑΙ ΕΚΑΝΑ ΠΑΡΑ ΠΟΛΥ ΥΠΟΜΟΝΗ ΜΑΖΙ ΤΗΣ, ΜΟΥ ΓΑΜΑΕΙ ΤΗΝ ΨΥΧΟΛΟΓΙΑ ΚΑΙ ΒΓΑΖΕΙ ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑΤΑ ΣΕ ΕΝΑ ΔΕΥΤΕΡΟΛΕΠΤΟ?????ΤΙ ΘΑ ΠΕΙ ΚΑΤΕΒΑΣΕ ΤΗ ΔΟΣΗ ΣΤΑ 75??????ΘΑ ΚΑΝΟΥΝ ΔΟΥΛΕΙΑ ΤΑ 75?????????(ΠΟΙΟΣ ΜΕ ΧΕΖΕΙ ΕΜΕΝΑ Ε/???)
ΚΑΙ ΠΑΤΗΣΑ ΤΑ ΚΑΛΑΜΑΤΑ ΚΑΙ ΕΙΠΑ Τ-Ε-Λ-Ο-Σ.θΑ ΠΑΩ ΝΑ ΔΩ ΚΑΝΑ ΔΥΟ ΓΙΑΤΡΟΥΣ ΚΑΙ ΘΑΠΟΦΑΣΙΣΩ.φΟΒΑΜΑΙ ΠΟΛΥ ΒΕΒΑΙΑ ΓΙΑΤΙ ΑΥΤΟΙ ΔΕΝ ΞΕΡΟΥΝ ΤΟ ΙΣΤΟΡΙΚΟ ΜΟΥ ΚΑΙ ΑΥΤΗ ΜΕ ΗΞΕΡΕ ΧΡΟΝΙΑ 10.....ΤΙ ΘΑΠΟΓΙΝΩ ΡΕ ΠΑΙΔΙΑ???ΦΟΒΑΜΑΙ!!!πΠΕΙΤΕ ΜΟΥ ΤΗ ΓΝΩΜΗ ΣΑς ΣΑς ΠΑΡΑΚΑΛΩ!!!!
-
χαλαρωσε βρε τανια μου, μην προδικαζεις απο την αρχη να πανε ολα στραβα! γι αυτο σου λεω χρειαζεσαι ψυχοθεραπεια, μην το αμελησεις! κανεις μας δεν ειναι μεντιουμ να ξερει το μελλον, αλλα δεν ειναι αναγκη να σκεφτομαστε μονο τα αρνητικα! αστο, κανε μια θετικη σκεψη, οτι θα πανε καλα!
εγω ετσι οπως μας τα γραφεις τα πραγματα, με τα δεδομενα που διαβαζω δηλ, νομιζω οτι θα κανεις πολυ καλα να ψαξεις για αλλο γιατρο! καποιον που να μπορεις να συζητησεις πώς νιωθεις με το καθε φαρμακο, που η γνωμη σου θα μετραει! γιατι ναι μεν δεν εισαι γιατρος, αλλα εισαι αυτη που παιρνει τα φαρμακα, κ πρεπει να λες στη γιατρο πώς αισθανεσαι! δηλ αν δε σε ακουει, πώς θα ξερει πώς πας? μαγος ειναι?
για το οτι δεν ξερει το ιστορικο σου, δεν πειραζει, θα τους τα ξαναπεις! αλλωστε κ με αυτην αποτελεσμα δεν βλεπεις ουσιαστικα, οποτε ποσο χειροτερα να πανε τα πραγματα? οταν δεν εχεις αποτελεσμα καλο ειναι κ το ρισκο, χρειαζεται! οι φοβοι σου νομιζω οτι σε κρατανε σε μια θεραπευτικη σχεση που ουσιαστικα δεν περπαταει! ανοιξου στο καινουργιο κ εχει ο Θεος!
-
τανια ρε συ τα νευρα μου μεσα με αυτα που σου ειπε !!!!
μα ειναι συμπεριφορα αυτη γιατρου απεναντι σε ασθενη?? ποσο μαλλον να πονας εσυ, να υποφερεις, να μην αντεχεις κ να σερνεσαι, κ να στο κλεινει στα μουτρα εκει που πας να της εξηγησεις την κατασταση!!
ειτε τα κανει αυτα λογω φορτου εργασιας, ειτε το χει δει πολυ ελαφρα το θεμα κ κανει ξεπετες!
οπως κ να χει, πιστευω πρεπει να ζητησεις κ δευτερη γνωμη, κ οσο για το ιστορικο δεν ειναι αναγκη απο την πρωτη επισκεψη να τα πεις ολα, δεν προλαβαινεις αλλωστε, αλλα μεσα απο τις συνεδριες ολο κ θα ξεδιπλωνεις πραγματα κ θα ξεκαθαριζει το τοπιο!
μπορει οκ να μην ειμαστε γιατροι, αλλα αυτο δεν πα να πει οτι δεν εχουμε κ αποψη κ δεν θα μιλαμε!
συμφωνω με τη Lou κ για την ψυχοθεραπεια που σου λεει, ψαξ το κ αυτο το σεναριο..
με τα εφεξορ τι εκανες τελικα?? τα μειωσες στα 75 οπως σου ειπε η εξακολουθεις την αγωγη με 150??
-
Οχι βεβαια δεν θα το μειωσω στο 75 γιατι ειναι σα να μην παιρνω καθολου,, θα παρω τηλ αυριο σε αλλο γιατρο να κλεισω ραντεβου να μου πει τη γνωμη του και αναγκαστικα θα κανω υπομονη.Κανονικα οι παρενεργειες μπορει να κρατησουν ως και ενα μηνα τι μου λεει η αλλη η μαλακισμενη????
Εχω μιλησει με κοπελα που επαιρνε εφεξορ χρονια και τον πρωτο μηνα απο τις παρενεργειες ηταν κυριολεκτικα σα φυτο πολυ χειορτερα απο μενα και η γιατρος της επεμενε οτι ειναι παρενεργειες και να μην το σταματησει και οντως μετα εφυγαν και εγινε καλα ρε παιδια!
-
ειναι πια τοσο δυνατον μεμενα να μην ειναι παρενεργειες?????????????????????????? ????????????
-
ρε συ παρενεργειες ειναι μαλλον, τι αλλο να ειναι δλδ, κ μου κανει εντυπωση που η γιατρος σου λεει οτι δεν ειναι παρενεργειες αλλα δεν σου λεει κ τι ειναι !! εκει σε θελω μαστορα χεχε!! τεσπα, καλα εκανες που αποφασισες να παρεις τηλ κ να ζητησεις κ δευτερη γνωμη, ειναι κριμα τοσο καιρο να εισαι σε μια στασιμη ασχημη κατασταση κ να μην βλεπεις αποτελεσμα κ να χανεις τοσα ωραια πραγματα απο τη ζωη σου που θα μπορουσες να κανεις!
εγω απ ο,τι θυμαμαι επαιρνα 150 κ εκανε σχεδον ενα μηνα να δρασει, ευτυχως τουλαχιστον δεν ειχα τοσο εντονες παρενεργειες, απλα ηταν σαν να μην επαιρνα κατι... ποσο καιρο εισαι με 150??
-
εχει 2 βδομαδες περιπου ρε συ αλλα εχω πλανταξει στο κλαμα, στα ηρεμηστικα και συνεχεια λεω οτι θα πεθανω,δευτερη αποψη εχω παρει, γιατρο θαλλαξω απλα εκτος απο αυτη που ξερεις θα παω να δω κανα 2 ακομα ναποφασισω...εσυ πως εισαι γενικα???
-
Οπως τα'πε και η λακρυ,
Την ρωτάς αν το κλάμα και το ανχος είναι απο την αυξημένη δόση . Σου απαντάει ΟΧΙ ,αλλά στην συνέχεια σου λέει οτι αμα ανχώνεσαι παραπάνω μείωσε την δοσολογία .
Η δεν μας τα μεταφέρεις σωστά , η πολύ πιθανόν η γιατρός σου δίνει διπλωματικές απαντήσεις που δεν εξυπηρετούν πουθενά . Αν και είμαι ενάντια σε αλλάγες γιατρών όπως ξανάπα , νομίζω χρειάζεσαι και κάποιον άλλον , αλλά μην κόψεις τις επαφές εντελώς με την υπάρχουσα . Κάποια στιγμή μπορείς να της το πείς ευγενικά οτι θες να κουράρεσαι αλλού αν δεν υπάρχει προβλημα παρεξήγησης , που κανονικά δεν πρέπει να υπάρχει , και του λέει τηλεφωνικώς έστω το ιστορικό σου . Υποτίθεται οτι είναι πολιτισμένοι άνθρωποι οι γιατροί , και δεν θα το πάρει προσωπικά .
-
εγω ειμαι καλυτερα απο ποτε, αν κ εκλεισα ραντεβου για καινουργιο γιατρο αυτη τη φορα, θα δειξει πως θα παει, αλλα οι ακροτητες που ειχα υποχωρησαν κ χαιρομαι πολυ γι αυτο!!
ειναι πολυ καλο το οτι θα ζητησεις κ αλλες γνωμες!! ετσι θελει, φιλτραρισμα πρωτα κ μετα αποφασιζεις, κ οχι βεβιασμενα!! ευχομαι να βρεις καποιον/α που να μπορει να σε βοηθησει πραγματικα κ να σε καταλαβαινει!!!
-
φρικουμπικο, τι να μην ξεκοψω παιδι μου???Μου κλεινει το την στα μουτρα σου λεω!!!Μου ειπε περιμενε να περασουν 2 εβδομαδες κι αν δεις οτι συνεχιζει το αγχος μειωσε τη δοση στα 75, Ομως ως γνωστον αυτη η δοση δεν κανει τιποτα!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!Δηλα� �η μου ειπε με λιγα λογια οτι το κλαμα και το αγχος δεν ειναι παρενεργειες απο την αυξηση του χαπιου.Δε μου ειπε καν να περιμενω ενα μηνα, οπως θα επρεπε κανονικα!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Ομως εγω ξερω και απο αλλες περιπτωσεις οτι ειχαν αυτες τις παρενεργειες τον πρωτο μηνα οποτε τι μου λεει η βλαμμενη????
Λακρυ γιατι πηγες σε αλλο γιατρο???? Οταν επαιρνες 150 για καταθλιψη τα επαιρνες???
-
εφεξορ
φρικουμπικο, τι να μην ξεκοψω παιδι μου???Μου κλεινει το την στα μουτρα σου λεω!!!Μου ειπε περιμενε να περασουν 2 εβδομαδες κι αν δεις οτι συνεχιζει το αγχος μειωσε τη δοση στα 75, Ομως ως γνωστον αυτη η δοση δεν κανει τιποτα!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!Δηλα� �η μου ειπε με λιγα λογια οτι το κλαμα και το αγχος δεν ειναι παρενεργειες απο την αυξηση του χαπιου.Δε μου ειπε καν να περιμενω ενα μηνα, οπως θα επρεπε κανονικα!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Ομως εγω ξερω και απο αλλες περιπτωσεις οτι ειχαν αυτες τις παρενεργειες τον πρωτο μηνα οποτε τι μου λεει η βλαμμενη????
Λακρυ γιατι πηγες σε αλλο γιατρο???? Οταν επαιρνες 150 για καταθλιψη τα επαιρνες???