Quote:
Originally posted by e8
Καλημέρα
Σίγουρα και χαρήκαμε με την εξέλιξη αλλά αυτό δεν μας εμποδίζει να γράψουμε την γνώμη μας , έστω και αν δεν είναι αυτή που θέλατε να ακούσετε.
Ξέρεις ότι μιλάω μόνο αν έχω κάτι να πω, επίσης ξέρεις ότι δεν το κάνω ούτε για να οληγώσω αλλά ούτε και για να κριτικάρω.
Στην συγκεκριμένη περίπτωση θάθελα να σου πω την γνώμη μου πάντως.
Γράφεις
ΥΓ1 περιγραφή υποθετικής πραγματικής κουβέντας σε ένα υποθετικό πραγματικό καφενείο
Θα προτιμούσα αντι για αυτό να μας έλεγες τα συναισθήματα που σου προκάλεσαν οι απαντήσεις μας απευθείας.
Το να το παρουσιάσεις σε στυλ \"θεατρικού\" έχω την εντύπωση ότι είναι υπαινιγμός σε σχόλιο και δεν μου αρέσει.
Καλη μου τα συναισθήματά μου είπα, δεν αντέγραψα τα λόγια κανενός, δεν quotara. Δεν θέλησα να προσωποποιήσω. Δεν θέλησα να διαφωνήσω. Θέλησα μόνο να δείξω πως τα εξέλαβα.
Quote:
Originally posted by e8
γράφεις
ΥΓ2 Θετικές, χαρούμενες, χρήσιμες παρεμβάσεις που έγιναν από άλλα πρόσωπα που κάθονταν στο τραπέζι του υποθετικού καφενείου έχουν εξαλειφθεί από την βοή
Χαρακτηρίζεις \"βοή \" τις διαφορετικές απόψεις μας, γιατί αυτό εξαλείφει την χαρά σας ?
Γιατή τόσο αρνητική διάθεση για αυτούς που σε στήριξαν τόσο καιρό ?
Η διάθεση κανενός δεν ορίζεται. Δεν μπορείς να σταματήσεις τη χαρά ή την λύπη. Μπορείς να την εκφράσεις μόνο. Και δεν θέλησα με τη σειρά μου να πληγώσω κανένα. Γιαυτό δεν ανέφερα εξαρχής ονόματα. (Κακή ιδέα ε? Μάλλον μπέρδεψε περισσότερο. Μάλλον κακό έκανα. Λάθος και άλλαξα όχι ζωή αλλά τρόπο έκφρασης)
Quote:
Originally posted by e8
γράφεις
Σκεπτικός και ειλικρινά λυπημένος ο Ακης βγαίνει από το καφενείο που βρήκε τόση πολλή συμπαράσταση στο πόνο του και τόση λίγη χαρά στην μία τόσο απροσδόκητη χαρούμενη στιγμή του. Κατεβάζει το κεφάλι του κάτω και μη μπορώντας καν να μιλήσει γράφει ένα γράμμα. Δεν ξέρει τι να κάνει. Δεν ξέρει τι να πει. Δεν ξέρει γιατί. Φεύγει στεναχωρημένος. η ίδια η ορμή που είχε για να μάθει, για να βοηθηθεί, για να πεί, για να εκφράσει τα όποια συναισθήματα κατανόησης του, για να βοηθήσει αν μπορεί, για να πάρει, για να δώσει, η ίδια αυτή ορμή έγινε μεμιάς τσιμέντο που έσφιξε και έδεσε.
Τόση πίκρα πια σου προξένησαν οι απόψεις μας ?
Εμείς οι ίδιοι είμαστε που τόσο καιρό ειμαστε κοντά σου.
Ξαφνικά με μια άλλη γνώμη που δεν σου άρεσε, που δεν σου χάιδεψε τα αυτιά, έγινε τσιμέντο η χαρά σου και η διάθεση σου να βοηθήσεις τούτη την κοινότητα?
Τόσο εύκολα λοιπόν απαγοητεύεσαι ?
Τόσο ανάγκη έχεις να ακούς μόνο θετικά και δεν είσαι έτοιμος να ακούσεις και μια άλλη φωνή ??
όχι οι απόψεις, όχι οι σκέψεις. Πολύ σκληρότερα πράγματα έχουν γραφτεί. Αλλά το τι ένιωσε ο καθένας, ναι αυτό μεταδόθηκε. Και δεν ήταν όλοι. Μη το γενικεύεις.