Δεν έχω εμπειρία με της άλλες φάσης της ατκινς, καθώς εγώ έκανα συνεχώς το αυστηρό στάδιο ενεργοποίησης αλλά με διαλείμματα , 10 μέρες φάση ενεργοποίησης ατκινς και 4 μέρες διάλειμμα (έτρωγα από όλα) μετά πάλι 10 μέρες ενεργοποίηση και 4 διάλειμμα.
Αποτέλεσμα 45 κιλά σε 8 μήνες . Βεβαία όσο πιο πολλά κιλά είσαι τόσο μεγαλύτερη και γρηγορότερη είναι η απώλεια,(ξεκίνησα στα 180 κιλά την ατκινς)
διαβάζω για τα κολλήματα στα κιλά που λέτε, εγώ το πάθαινα αυτό μόνο όταν έπινα κόκα κόλα ζερο , η έκλεβα με κανένα γιαούρτι η με φέτα.
γενικώς όταν το πρόγραμμα το τηρούσα κατά γράμμα έβλεπα συνήθως -4 κιλά στο 10ημερο, όταν όμως έκλεβα έστω και αμελητέα ποσότητα και έτρωγα κάτι απαγορευμένο για το στάδιο της ενεργοποίησης το αποτέλεσμα μειωνόταν δραματικά.
Επειδή η ατκινς ανήκει στης λεγόμενες χημικές δίαιτες, δε παίζει ρόλο η ποσότητα για να χαλάσεις την απώλεια σου, ακόμη και μια μικρή αμελητέα απαγορευμένη ποσότητα μπορεί να επηρεάσει την κέτωση και να τα τινάξει όλα στον αέρα, επίσης στο βιβλίο του πολύ σημαντικό είναι το κεφάλαιο που λέει για τα συμπληρώματα και της βιταμίνες και τα πλατό.
Διαβάστε τα, στο παλιό βιβλίο τα εχει πιο αναλυτικά, στο καινούργιο από ότι μου έχουν πει είναι πιο φτωχά τα πράγματα, και έχουν αλλάξει μάλλον και την ατκινς αρκετά προσθέτοντας πιο πολύ υδατάνθρακα.
Αν ζορίζεστε πολύ και σας λείπουν τροφές που είναι απαγορευμένες στον ατκινς σταματήστε και ακολουθείστε άλλη μέθοδο, δε ταιριάζουν σε όλους τα ίδια.
Όπως συμβαίνει με όλες της δίαιτες η της διατροφές. Αν της σταματήσεις η δε της τηρείς σωστά και η απώλεια φρενάρει και τα κιλά επιστρέφουν ξανά.
Το ίδιο ισχύει και στην ατκινς
Δεν υπάρχουν μαγικές λύσεις και θαύματα.